Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kedélyes Paraszt

0 bejegyzést írt és 500 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves barátnőnk hozott egy kis adag kucsmagombát a Hüvi kispiacról (fél órával azelőtt én is kacérkodtam vele, de nem vettem ...) Még volt egy adag spenópürém a hűtőbe, amihez tükörtojást szántam - a szokásos feltétem hozzá...
Kedélyes Paraszt 2024.03.24 13:06:27
@kocsmagomba: ez egyertelmuen cseh kucsmagomba. nalunk az iden mar le is termett. a hegyesek, pusztaiak napiszinten jonnek. tegnap es ma egy halom pusztait szedtem, meg a mult heten is. hegyesekbol a mult heten volt egy vajlinggal. az izletest majd megnezem husvetkor.
20 fotó a mai tematikus válogatásban. A közel hetven évet élt kommunista birodalom pillanatképei. 1919. Kommunistaellenes (antibolsevista) kozák harcosok az orosz polgárháborúban..
Szóval vicces. Norbi elgondolkodott a holdraszálláson és bemattolta a józan észt három lépésben. Fekete lép három lépésben négy mattot ad. Azt mondja a nemzet nagy gondolkodója, hogy a holdraszállás nyilván lehetetlen több okból is. Racionálisan végiggondolta, lehetetlen. Merthogy hogyan vették…..
  Az I. világháború nyugati frontján 1916-ra merev állóháború alakult ki. Az egyre kiterjedtebb lövészárok-rendszereket nem tudták áttörni a támadó felek. A "tüzérségi előkészítésnek" nevezett, napokig tartó ágyúzás számtalan védőt ölt meg - ám egyúttal felhívta a figyelmet a várható rohamra, így…..
Kedélyes Paraszt 2023.11.13 11:04:58
2001. szeptember 11-én történt a terrortámadás New York ellen. Bárhogyan is nézzük, előre eltervezett esemény volt. Vizsgáljuk meg először a numerológia szempontjából a 11-es számot.  Ennyi betűből áll angol nyelven New York City (város ), Afganisztán (Afghanistan), Ramsin Yuseb terrorista neve,…..
A nyári ismétlőválogatás utolsó előtti Napi érdekese elképesztő mennyiségű, 91 fotóval! Az egykori Észbontó cári Oroszország sorozat befejezésekor - ami a kommunista hatalomátvétellel ért véget - ígértem, hogy a folytatásban a Szovjetunió "viselt dolgaival" is foglalkozom majd. A mai válogatásban…..
Csaknem 8 éve került ki a blogra az alábbi bejegyzés. Nyári ismétlőválogatás 40+ fotóval! Ha engem kérdeztek melyik év volt a legmozgalmasabb, legérdekesebb, mindazonáltal a legőrültebb a történelemben én 1961-re szavazok. Persze lehetne mondani sorsfordítóbbat, szörnyűbbet, vagy reményteljesebbet,…..
Kedélyes Paraszt 2023.08.17 16:43:07
@gintonic.azigazi: Jaja, 2023-at írunk. Ma nem az apartheid a divat, hanem a meetoo meg a cancel kulrúra. Mindkettőtől undorodunk.
Kedélyes Paraszt 2023.08.18 12:33:49
@gintonic.azigazi: igazad van. Addig nincs is vele problémám, ameddig nem kezdik el _híresztelni_. Azt a csajt a képek közepén tisztelem. Na, jó, szerintem ennyi elég.
Relatíve gyakran szerepelnek kedvenc svéd mozdonyaim a blogban, de bevallom, nem mindegyiket szeretem egyformán, egy ideje ugyanis ő a kedvencem: Amit itt fentebb Tapolca előtt látunk, az ugyan nem teljesen a 2000-ig használt festési séma, de nekem akkor is ez a szín tartozik a típushoz.…..
Nézegetem a youtube által ajánlott videókat, és azon gondolkozom, hogy másképp viszonyulnak-e a mai fiatalok a "régi zenékhez", mint annak idején mi. És most a negyvenesekről-ötvenesekről beszélek többes szám első személyben. Persze mi is ismertük a szüleink fiatal korában menő dolgokat: a Beatles…..
Jó Étvágyat! Mivel itt a nyár ezerrel, továbbá az infláció is a nyakunkon, hogy is lehetne ezt a kettőt jobban összehozni, mint egy fasza lángos tesztel. A lángos piac és/vagy strandkaja, az ára teljesen etalonnak tekinthető. Mindenki a lángos árát hasonlítja, de ha nem akkor kit…..
Kedélyes Paraszt 2023.07.23 06:52:59
a piac onnan kb 200m
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9004530 igaz, csak kedd-pentek-szombat uzemel. a langosos talaln mas napokon is.
A nyári ismétlő válogatás harmadik darabja. 9 éve posztoltam nektek az alábbit: 1988. Szerencsétlenség a ramsteini légibemutatón. Filmfelvétel ITT...
Tegnap hiába volt jó idő, nem volt kedvem kimenni a kertbe. Pontosabban kimentem, de nem igazán lehet csinálni semmit annyira vizes, sáros minden. Próbáltam a petrezselyem ágyást kiszabadítani a gyom közül, de reménytelen, ahogy maga a petrezselyem is, alig kelt ki. Úgy döntöttem, hogy utánavetek,…..
Kedélyes Paraszt 2023.05.22 09:37:46
@bratya: ez kerti tintagomba. eheto, de nem sok ize van. a rancos tintagomba viszont mergezo, ha alkohollal egyutt fogyasztod. egesz pontosan elotte 1-2-3 napig, es utan 2-3 napig nem szabad alkoholt fogyasztani.
Kedélyes Paraszt 2023.05.22 13:14:07
@Parkinca: kucsmagombakat szeretjuk :) gondolom a valtozekony tinorura gondolsz. arra lehet inni a legujabb kutatasok szerint. inkabb az ouzotol porogtel :)
1902. Műtét az orvostanhallgatók előtt a philadelphiai Jefferson Medical College-ben..
Kedélyes Paraszt 2023.05.15 16:18:21
@bioLarzen: meg ugye ne felejtsük el, hogy miből van sok egy ilyen holland szállodában? Drapéria, faltól falig szőnyeg, régi faszerkezetek, vastag függönyök. Minden adott egy jó kis tűzvészhez.

@queenagi: bizony, sokan ezért. www.bloomberg.com/news/articles/2014-08-08/atomic-tests-were-a-tourist-draw-in-1950s-las-vegas
www.pbs.org/wgbh/americanexperience/features/atomic-tourism-nevada/
Kedélyes Paraszt 2023.05.16 05:15:47
@Fotósképző: a minap tobbszor is ddos támadás érte az indexet és társoldalait. Feltételezem, hogy tegnap is vagy egy ilyen miatt volt kimaradás nem csak a blogban (nekem nem jöttek be az Inde, Napi és más oldalak sem), vagy pedig konfiguráció módositást hajtottak végre a támadások kivédéséért, és ezért volt kiesés.
6 személyreElkészítés: 50 perc Rizs:8 dl víz1 dl kókusztej 17-19%1 csokor (8g) kakukkfű400 g hegyes káposzta (vagy fejes)400 g sütőtök (vagy édesburgonya)4 szál újhagyma450 g basmati rizs4 db szegfűbors (vagy borókabogyó)1 scotch bonnet chili paprika 1 ek. kurkumaRagu:1 vöröshagyma3 gerezd…..
Kedélyes Paraszt 2023.05.13 05:52:50
1920. A Ku Klux Klan csapata egy kansasi autóversenyen..
Kedélyes Paraszt 2023.05.08 06:49:24
Kedélyes Paraszt 2023.05.08 17:33:24
@Androsz: nem latod mekkora tocsat engedett maga ala? :)
Nem véletlenül nevezem csodahüttõnek! Mindig találok benne valami finomságot :) Most például egy csík oldalast, amit a feleségem vett a tecsóban akciósan. Ki is vettem, hogy ezt most megfõzöm!..
Kedélyes Paraszt 2023.04.30 17:52:15
@kocsmagomba: nekem az iden boven kijutott mindegyik kucsmabol. 2 napja meg egy halom szep nagy ikg-t tudtam harvesztalni. holnap is megnezem a teruletet, mert csak egy kis reszet sikerult atnezni.
Kedélyes Paraszt 2023.05.01 11:52:29
@kocsmagomba: ez a mai talalat. penteken is kb ennyi volt.
ibb.co/wz3xZCM
Kedélyes Paraszt 2023.05.02 10:53:02
@látjátok feleim szümtükkel: ha izlett, hat izlett. azert irtam, hogy csak tudd. en, ha ritkan kapok vagy veszek szarvasgombat ismerosoktol, akkor fogok 10 tojast, belepakolom egy jol zarodo muanyag dobozba, es melle teszem a kis golyot papirtorlobe csomagolva (hogy felszivja a gombabol kiparolgo nedvesseget). kb egy het mulva finom tojasos kajakat lehet kesziteni (rantotta, tukortojas,...).
Most kezd kicsit jobb idő lenni, mintha tényleg a tavasz közeledne. De az esték és hajnalok még hűvösek. Ilyenkor pedig jólesik valami tűzforró, a hagyományostól eltérő, mégis gazdag ízvilágú egytálétel, amit csak kanalazni kell, és máris jobban érezzük magunkat.A vaddisznó baromi különlegesnek…..
Hosszú és többrétű pedagógus pályámon nem kevésszer találkoztam a diákok megmosolyogtató elírásaival, tévedéseivel és tévesztéseivel. Gyűjteni kezdtem őket a dolgozatokból, az érettségi munkákból, a felvételi vizsgák anyagából. Aztán a mások által közzétetteket is csatoltam a szépen gyarapodó…..
Giles Clement Nashvillei fotós fogott egy több mint 160 éves fényképezőgépet és egy olyan módszert (a ferrotípiát) használt, amit az 1860-as években gyakoroltak leginkább." Mindegyik kép 10 perc alatt készült el, és rengeteg fényre volt szükség, és bár már 16 éve fotózok reggeltől estig, még mindig…..
Egy több mint kétezer éve élt, híres ókori államférfi intézkedése a mai napig hatással van a naptárunkra...
Kedélyes Paraszt 2023.03.05 09:18:50
A lengyel nyelv nem kimondottan hétköznapi, Magyarországon viszonylag kevesen érdeklődnek iránta. Nekem nagyon hamar felkeltette az érdeklődésemet a nyelv, és az ország is. Lengyelország nagyon sokszínű, csodálatos kultúrája és mondavilága van. Hatalmas területe és hosszú történelme miatt számos…..
Gourmetchef Tiszai Haltepertő 2023.01.27 09:03:48
Tiszai Haltepertő Kedves Látogatók! A tegnap vacsorára csináltunk egy igazi Csongrádi különlegességet. Annyira finom lett, hogy azonnal megosztom. Elkészítése egyszerű és gyerekek is ehetik, hiszen szálkamentes!     A recept Hozzávalók 4 személyre 1 kg ponty / filé vagy egyéb hal filé…..
Kedélyes Paraszt 2023.01.29 18:41:39
@BOAR: egyetértek. A haltepertőt mifelénk (Szeged, Vásárhely) inkább zsírosabb ponty hasaaljából készítik. Jó a recept, de az nem tepertő, hanem finom, sült halcsíkok. Én is csináltam már ilyet harcsafiléből. Mindkettőt csak ajánlani tudom.
A klímaváltozás miatt kiszárad a Jangce, Kína és Ázsia leghosszabb, illetve a világ harmadik leghosszabb folyója. A 6300 km-es folyó vizet, energiát és munkát biztosít emberek millióinak, száradása pedig az egész világra hatással van. Ahogy a Bloomberg is beszámolt róla, 1865 óta nem volt akkora…..
Kedélyes Paraszt 2023.01.21 12:31:52
@gigabursch: hát, most lemaradtál az elsőzélről legalább 3 órával. Korábban kellene kelni. Oszt akkor nem osztanál hülyeségeket.
Volt-e valaha egyetlen közös nyelve az emberiségnek? A Biblia határozottan ezt állítja: Mind az egész földnek pedig egy nyelve és egyféle beszéde vala (Ter 11,1), ám ezt az előnyös helyzetet az emberiség eljátszotta, mert istenkísértő vállalkozásba fogott Sineár földjén, és a féltékeny Úr…..
Tudjuk természetesen, hogy a Modoros olvasói mind bátor punkok, akik az iskolában, a heti állománygyűlésen is folyton vállalták nonkonform viselkedésüket és sose érdekelte őket, hogy ki mit gondol; de hát mi gyáva, megalkuvó, simulékony, idomított férgek vagyunk - ráadásul be is ismerjük ezt.…..
Kedélyes Paraszt 2023.01.17 11:22:45