Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maisie MacKenzie

0 bejegyzést írt és 1521 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Centrum-periféria elmélet Az igazgató úr nyilvános Facebook-profilképe (Tudsz annyit, mint egy kisegítőosztályos ötödikes?) Vizsolyi Dániel, a frissen megnyitott szegedi Árkád bevásárlóközpont igazgatója egy sajtótájékoztatón bemutatkozását követően elmondta: ő…..
Nem gondoltam volna, hogy valaha vérmes Semjén Zsolt rajongóvá válok, de a magyar miniszterelnök-helyettes karakán kiállása az új szerb vagyon-visszaszármaztatási és kárpótlási törvény kollektív bűnösség elvét tartalmazó passzusai ellen, kifejezetten rokonszenves. Semjén…..
Portrésorozat 2 méter körüli délszlávokról Előzmények: Krist Novoselic Razija Mujanović Zlatan Ibrahimović Petar Petrović Njegoš Damjanich János – honvéd vezérőrnagy, aradi vértanú Testmagassága: "meghaladta az egy ölet" (~195 cm)* (A visszaemlékezések…..
„Az X-Faktorban szereplő Mamah Marika is bizonyítja, hogy Bartók Béla néger volt” - állítja Keceli-Murat Árpád hungaro-antropológus. A szakértő szerint így végre belátják a Kodályt eddig lájtos nóta-karaokésnak tituláló liberális Bartók-fan sznobok, hogy a…..
Maisie MacKenzie 2011.10.04 16:53:05
@zsebatya:

A többi posztjuk is pontosan ennyire bunkó, mint ez.
Csak akkor mások kárára poénkodnak.
A Londonban kerékpárral közlekedő fiatal felnőttek tüdejébe kétszer több korom jut, mint a gyalogosokéba. A bartsi Jonathan Grigg professzor és a London School of Medicine nemrég publikált tanulmánya szerint igaz, amit azért eddig is lehetett sejteni: bringázás közben sokkal…..
Munkagépek dolgoznak a csepeli Weiss Manfréd úti 2885 méter hosszú kerékpárút építési munkálatain. Hat helyszínen indított kerékpárút-fejlesztési programot augusztusban a Budapesti Közlekedési Központ, a budapesti kerékpárút-hálózatot mintegy 700 millió forintból csaknem…..
Maisie MacKenzie 2011.09.09 10:03:05
@robitpunks:

Szerintem veszélyes divatőrület a fixizés. :-(
Fiatalság, bolondság! :-)
Maisie MacKenzie 2011.09.12 12:01:40
@vuk_:

"A kerekparnak az uttesten a helye. Ennyi."

Szerintem nem egészen.

"Kell 1-1 kerekparsav es vegeztunk"

Esetleg ha nem túl nagy a forgalom és elég széles az úttest.

Az sem jó ötlet, ha a kerékpárosokat a gyalogosokra engedik.

Mind a három külön műfaj!

Sajnos a kerékpárutakon hamar megjelennek a robogós és motoros férgek. :-(
Maisie MacKenzie 2011.10.04 16:04:03
@vuvuzelafan:

Azt mondjuk nem értem, hogy miért TÖLTIK FEL az egészet, miért nem fektetnek le egy nagy átmérőjű csövet, vagy négyzetszelvényt közmű alagútnak? (Vagy más célra)
Népszámlálás 2011; nemzetisége: egyéb A magyarországi bunyevácok betelepülésüktől (17. század) kezdve sokáig különálló nemzetiségnek számítottak. Az Osztrák-Magyar Monarchia népszámlálási kérdőíveiben külön szerepeltek, bunyevácként. Az összeírás szerint pl.…..
Maisie MacKenzie 2011.09.29 16:20:09
@Muity Mijo:

Most mit kell bántani egymást?
Az nem segít a bunyevác ügynek! :-(

"horvátbarát"

Ez nálam is majdnem szitokszó, de tényleg azt kellene nézni, ami összeköt és nem azt ami szétválaszt.
(Szerintem minden délszláv legyen délszlávbarát, de tudja, hogy ő kis is pontosan.)
Korábban hírt adtunk a koszovói Brnjak és Jarinje átkelőhelyeknél hetek óta tartó, meglehetősen feszült helyzetről (és a sajtóban érzékelhető háborús hangulatról), mely annak következtében alakult ki, hogy Prishtina megelégelte az északon, egy tömbben élő szerbek…..
Maisie MacKenzie 2011.09.29 08:01:12
@Styxx:

"a Trianon utáni Magyarország nem jó példa, ugyanis lényegében homogén nemzetállam"

1920-ban MÉG nem volt Mo. homogén nemzetállam, azzá kb. csak az 1960-as években vált.

A 2. vh után "megszabadult" jelentős német és szlovák kisebbségtől (főleg azoktól, akik tartották a nemzetiségüket). Az iparosítás is betett a hazai nemzetiségi életnek, az egyházellenes kommunizmus is (bár az egyházak előtte is a magyarosítást szolgálták, de elvben biztosíthatták volna a nemzetiségi önazonosság tudatot is.)

Szerintem a szerb nacionalisták is homogén nemzetállamra törekszenek, hisz Magyarországnak is sikerült az országot homogénizálnia. Ezért szerintem Mo.-t kellene vissza heterogénizálni, hogy inkább az legyen a példa!
Népszámlálás 2011 Događa se narod ("Megtörténik a nép") – harsogta a kilencvenes évek szerb politkai propagandája; sajnos azokban a vészterhes időkben nem a nép, még csak nem is a nemzet, hanem kizárólag a kirekesztő nacionalizmus volt az, ami "megtörtént". A következményeket…..
Maisie MacKenzie 2011.09.23 11:42:12
@Styxx:

"A "bir" óverjúzolása a "tud"-dal szemben"

Erre eddig allergiás voltam, de mostantól tudván, hogy ez egy kisebbségi nyelvváltozati sajátosság, übertoleráns leszek! :-)
Maisie MacKenzie 2011.09.23 11:58:43
@Styxx:

Nálam játszik a "játszasz" is. :-)

(A székelyek meg "játszódnak".)

Én preferálom a -sz végződést, nem jönnek be nekem a "lebegel" féle megoldások. :-)

"Pl. egyáltalán nem érzem, hogy mikor kell a "tőle" és mikor a "nála". Nálam egyre megy."

Ezt nem nagyon értem. Olyat már hallottam, hogy a -nál, vagy -hoz ragot lespórolják: pl. Megyek Janiék. Voltam Janiék.
Maisie MacKenzie 2011.09.27 16:11:46
@Styxx:

"Nyelvhasználat: intenzívebb germanizmus, mint a szűkmagyarban: "el voltam utazva", felni, fangli, ratkapni, sofersajbni."

El ne feledd a "NÉMET kulturális értékekhez kötődő" rubrikát ikszelni! :-)
Vegyünk egy félig-meddig realitásközeli felmérést - majd nézzük meg, hogy tálalják a számokat egyes sajtótermékek!Pártpreferenciák a biztos pártválasztók körében, CCXIX. év Vendémiaire: Fidesz-KDNP: 52%MSZP: 20%Jobbik: 20%LMP: 6%Más párt: 2% (remélem, utánaszámoltál,…..
 Kedves Kurtz ezredes!A Belga Királyság jogi képviselőjeként felszólítalak arra, hogy a mai post nemlétre és népirtásra vonatkozó részeit, továbbá azokat a kommenteket, amik a Belga Királyság jóhírnevét sérthetik, azonnal távolítsd el.A Belga Királyság a szerződésben…..
Maisie MacKenzie 2011.09.23 13:30:59
@virágelvtárs:

"ha szlovákul írják, vagy apróbb változtatásokkal szlovénül,"

Nem aprók azok a különbségek, a szlovén eléggé kakukktojás nyelv a szlávok között.

Amúgy a Szlovák Királyság, ízé Köztársaság még jobban tiltakozhatna.
Aláírták a budapesti kerékpárkölcsönző-rendszer támogatási szerződést, így 2013-tól a világ fejlett városaihoz hasonlóan nálunk is működhet a környezetbarát közlekedési hálózat. A rendszer kiépítéséhez szükséges 900 millió forint európai uniós támogatásról…..
Maisie MacKenzie 2011.09.23 08:19:45
@_B_:

"mert pont Buda marad ki belőle:"

Pedig Budán biztosan népszerű lenne, de csak egy irányban! :-)

Lefele sokan használnák, ezért a magasabban lévő tárolókat napközben sűrűn kellene utántölteni bringaszállító teherautókkal.
Az iskolájában eljárás indult egy újvidéki középiskolai angoltanárnő ellen, aki homofób és soviniszta nézeteit hangoztatta a Facebook-oldalán. Facebookra felhelyezett képe a sarokban látható. A felirat kb: "Tahók, tűnés!" Jelena Popović-Ivanović, a Bácsfi Diána…..
Maisie MacKenzie 2011.09.23 11:31:09
@Styxx:

Nem tartok okésnak alapból semmiféle gyűlölködést, de azért nem ennyire egyszerű az élet.

"Mi heteró. "államalkotó" nép vagyunk a faszagyerekek, mindenki más az országunkban dögöljön meg!"

Közben meg lehet, hogy a kutyákat meg szereti. :-)

Egy mozgássérült is lehet gonosz ember.

Én a homokosokkal kapcsolatban a most megbukott „Ne kérdezd, ne mondd el” elv híve vagyok.

mindennapi.hu/upload/daskdtell.jpg

Én kb. annyira tartom normálisnak, természetesnek a homoszexualítást, mintha valaki a saját anyjával szexuálna (a természetben, az állatvilágban erre is van példa!) Nekem ehhez nincs közöm, hisz (jogilag) önálló felnőtt emberek, de hadd ne haverkodjak már velük, ha nincs ehhez kedvem.

A nemzeti kisebbségi lét meg egy egészen más tészta szerintem, sokkal komplexebb.
Nagyon hazugnak tartom azt a kategorizálást, ahol a jehova tanuja, a drogos, a roma, a homokos és a magyarországi szlovák, a vegetáriánus, a kerekesszékes egy kalapban van.
Maisie MacKenzie 2011.09.23 11:37:35
@Bálint Csaba:

Szerintem nem az a gond, hogy írtok erről (nagyon jó, hogy van ez a blog), hanem az a baj, hogy azt sugallod, hogy aki a buzikat nem csípi, az tuti, hogy rendes, normális ember nem lehet. :-(

Szerintem olyan ember nincs, aki nem gyűlölne valamit/valakit. Aki nem akarna elhatárolodni (kirekeszteni) számára nem kívánatos dolgoktól.
Átalakítják a balesetveszélyes Andrássy úti bicikliutat, mondta Vitézy Dávid vasárnap az Autómentes Hétvégén. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetője ígéretet tett, hogy megcserélik a bicikliutat és a parkolókat, azaz a kerékpárosoknak a változtatás után már nem a…..
Maisie MacKenzie 2011.09.19 15:13:47
@Fedor:

"Azért mióta pár éve azokkal a fémpöckökkel kijjebb tolták a parkolót, így a felfestés és pöckök között volt hely a kinyíló ajtóknak, már nem volt olyan vészes a helyzet."

Szerintem is jó ez így, Igaz nem agyatlanul kell száguldozni, hanem megfontoltan, akkor nincs gond.

Divat volt ekézni a belső Andrássy úti bringaútat, pedig ott is a bringások sebességével volt a baj leginkább.

Kíváncsi vagyok, hogy a csere után milyen lesz.
Maisie MacKenzie 2011.09.19 15:51:05
@medgyessy:

"ha az autós mehet 50-nel az úton akkor a bicajos csak 15-tel mehet?"

Ja, 10-12 bőven elég! Így is a gyalogos sebességének HÁROMSZOROSA!

Az autónak ott a kaszni és a bringásnak?
 Nem csak Magyarországon szálltak rá a rendőrök a macskaszem nélküli járművekre, hanem az Egyesült Államokban is, ahol ez még a mienkénél is viccesebb eredményekhez vezetett. Nyolc amis vallású személyt tartóztattak le Kentucky államban, mivel nem voltak hajlandók prizmát…..
Maisie MacKenzie 2011.09.16 12:19:12
A kanadai hutteriták többé nem vezethetnek járművet fénykép nélküli jogosítvánnyal. Komolyan fontolgatják, hogy elhagyják Alberta államot, s talán Kanadát. Nem ez lenne az első exodusuk.

„Nehéz toleráns hazát találni, s még nehezebb olyat, amely toleráns is marad”

Szóba jöhet Mexikó déli része, ahol régóta jól megvan egy nagy létszámú mennonita közösség. Legfeljebb a drogbárók kegyetlenkedéseitől kellene tartaniuk. Paraguayban nyolcvan éve élnek mennoniták, virágzó mezőgazdaságot teremtettek a rájuk bízott sivatagból. Csakhogy éppen mostanában kezdenek beolvadni a helyi társadalomba. Már szenátoruk is van. Az amerikai mennoniták, akikhez a szerző családja is tartozik, már ennél is előrébb tartanak a beolvadásban, viszont az amishok, a harmadik ősi anabaptista közösség tagjai még ellenállnak a modernitás kísértésének.

Na de ott van Kongó! Akármilyen meglepő, mennoniták ott is vannak, adómentességet és teljes oktatási önállóságot élveznek. A szigorú pacifizmus azonban arrafelé nem feltétlenül célravezető, ha életben akarnak maradni. Nem rossz választás végül Oroszország. A helyi vallásüldözési hagyományok eléggé riasztóak ugyan, viszont az egykori orosz birodalmi lakosok visszatelepülő leszármazottainak vonzó letelepedési támogatás jár. Igaz, magas a halandóság, de főleg az alkoholizmus miatt, az pedig az önmegtartóztató anabaptistákat nem fenyegeti.

metazin.hu/node/1857
Maisie MacKenzie 2011.09.16 13:17:34
@is:

"a legkisebb is 6 lab 3 inch magas?"

Honnan veszed a "láb"-at?

63 hüvelyk (ha már a lábat lefordítottad!)
Maisie MacKenzie 2011.09.16 14:21:11
@Szárnyati Gézа:

"vallásuk tiltja, hogy világos, csillogó dolgokat viseljenek"

Erről a képről azért nem a hivalkodó magamutogatás, a csili-vili ugrik azért be elsőnek:

www.alkathiri.net/gallery/files/3/3/3/9/41829616.amishbuggyintercourse.jpg
Budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer, a BuBi, ami már az előző önkormányzati ciklusban formálódott, most már biztosan elindul. Szeptember 22-én ünnepélyesen aláírják a rendszer Támogatási Szerződését. Bár az eredeti tervek szerint az idén nyáron már…..
Maisie MacKenzie 2011.09.15 08:41:02
@paperboy:

"Meg Bécsben is a streeterek ilyen kölcsönbringakkal ugratnak a lépcsőkön és flatlandelnek a sajátjuk helyett, mi lesz itt?"

Bp-n csak a nagyon szűk Belvárosban lesz a BuBi, az meg bevan kamerázva. Szólni kell a jardoknak, hogy figyeljenek erre a jelenségre.

Szerintem olcsó, "eldobhatós" műanyag bringákat kell rendszerbe állítani, már van rá technológia.

Én nem a Belvárosban szeretnék bringázni, hanem a kb. 2 km-re lévő vasútállomásig kitekerni, tehát az elővárosi vasút állomásaira is kellene valami kölcsönzői rendszer (Nár ez más mint a Bubi).
Maisie MacKenzie 2011.09.15 13:38:51
@kéne egy nick:

Talán a szarrá büntetéssel egyetértek. Nekem, mint bringásnak kellemetlen, hogy rengeteg a viselkedni nem tudó, bunkó bringás.
Autósként már rengeteg igazságtalan büntetést fizettem ki, (tiltott helyen parkolás - esküszöm, senkit nem zavartam, "gyors"hajtás miatt) ideje lenne ha a rend buzgó őrei nem a magamfajta ártatlan autóst basztatnák, hanem a magukról megfeledkezett, másokat veszélyeztető bringás vadállatokat!

A normális, kulturált kerékpározásnak meg igenis helye van a városban!
  „Most vasárnap” megverné a Jobbik az MSZP-t és nagyon nagy partit csapnának Schifferék, ha az LMP bejutna a parlamentbe – ez derül ki a Nézőpont legfrissebb felméréséből. Meg persze az is, hogy a Fidesz-KDNP-nek most is meglenne a kétharmad, de hát az anyag a…..
Maisie MacKenzie 2011.09.15 12:52:57
@Pigsy:

"Viszont van egy nem is annyira vékony mezsgye a Jobbik és a Fidesz között, amin egyszerű szavazókon kívül publicisták, értelmiségiek is vannak. Ha a fidesz hajója valami oknál fogva léket kap, és a Jobbik kellő erőt és potenciált tud felmutatni, akkor ők elsőként fognak átugrálni a Jobbik hajójára, és ők fogják betölteni a hiányzó helyeket.

Ezen kívül a mandiner kommentek tökéletes képet adnak arról, hogy az átlag jobboldali milyen elveket vall, márpedig biztos vagyok benne, hogy ezen elvek kb. 40%-át a Fidesz soha nem fogja képviselni, mert nem az a párt."

Én is így látom, de ha mégis kormányra kerül a Jobbik ezeknek a mostfideszesdelelkemélyénjobbikos tömegek szavazatával, akkor sem nagyon tud rendszert váltani. Közben meg a Fidesz vagy a szocik visszaerősődnek.

Az LMP meg ha elhagyja az SZDSZ 2.0 témáit lehetne koalíciós partnere a Fidesznek ha úgy hozza a parlamenti matematika. Ehhez kell egy konzervatív fordulat az LMP-ben! Ha nem komolyodik az LMP, akkor meg a szocikat fogják erősíteni.
  A világpolitika egyik legforróbb pitéje a független Palesztina kérdése: legyen-e végre valóban szabad a Jordán és a betonfalak közé szorított fél-állam vagy sem. Az ENSZ szeptemberi közgyűlésén – várhatóan 20-án – a tagállamoknak szavazniuk kell arról, hogy…..
Maisie MacKenzie 2011.09.14 15:11:21
@Google:

"a palesztinok pedig egy saját államot sem érdemelnek?"

Elméletileg érdemelhetnének, mint pl. a kurdok is, de gyakorlatilag tudnák működtetni?

Ha nem egy EU/USA bábállam lenne, akkor szerintem nem működne demokratikusan.

Van gazdasági alap? Van politikai kultúra?

Nem tartasz attól, hogy egy nagy öngyilkos merénylő ugródeszkává válna az az "állam"?
Maisie MacKenzie 2011.09.14 16:19:54
@Várúr:

"Gáza körül két fal van: egyiptomi és izraeli"

Az előbbit Mubarakkal építették az izraeliek. :-)
Maisie MacKenzie 2011.09.14 16:21:38
@Várúr:

Ja, engem is jobban izgat egy Free Kurdistan, mint egy Palesztina.
  „We are all Greeks” - írta Shelley 1821-ben a filhellének nevében, és Görögország azóta is megérzi magán a nemzetközi hatalmak hol üdvös, hol terhes barátságát. Meg tudott valaha állni a saját lábán Hellász?   „Mi adtuk a világnak a…..
Maisie MacKenzie 2011.09.14 15:19:26
@Doomhammer:

Én off-olok? :-) A poszthoz szóltam hozzá!
Maisie MacKenzie 2011.09.14 15:23:27
@Doomhammer:

"Az egyetlen szerencsejuk, hogy a harom ellenzeki part mind valaszthatatlan."

Miért, nem lesznek a szavazólapon?

Ha meg rajta lesznek akkor bármi megtörténhet.
Maisie MacKenzie 2011.09.14 15:45:34
@Doomhammer:

Mit számít, hogy én mit szeretnék? :-)
Vajdaság A (vád szerint) Csepelen áldozatait élve elásó, hajléktalan banadavezér szülei – Milošević-rezsimjével terhelt, tisztességes középosztálybeliek Méghozzá egy dél-bácskai, relatív magyar többségű (legalábbis a 2002-es népszámlálás adatai…..
Maisie MacKenzie 2011.09.14 13:56:18
@delvideki:

"a mellén lévő Draža Mihailovićot ábrázoló tetkót"

Ez a macedónokra mennyire jellemző? :-)
Vitán felül áll, hogy Esterházy János a két világháború közötti Csehszlovákia, majd a náci Szlovák Állam jelentős politikusa volt, akinek életpályáját nehéz lenne egy melléknévvel összefoglalni, mint ahogy Ivan Gašparovič, szlovák elnök tette a minap egy…..
Maisie MacKenzie 2011.09.08 08:03:19
@Gudea enszi:

"A nemes ugye döntően etnikailag is magyar volt, vagy hamar azzá vált, így esetében nincs miről beszélni."

Ezt pont rosszul tudod!

Nyelvi okokból volt kénytelen magyarrá válni, a 19. sz. elején, 18. sz. végén.
Maisie MacKenzie 2011.09.12 12:19:43
@roki:

"Talán csak a hirtelenjében nemességet kapott(vett) szláv nyelvűek nem tudtak magyarul"

Radvánszky, Mednyánszky,
Trstyánszky, Rudnyánszky,
Prileczky, Zarjeczky, Maloveczky, Terstenszky, Brisztenszky,
Szterjenszky, Lokczánszky, Nizsnyánszky, Horánszky, Brisztyenszky, Szterjenszky, Jeszenszky"
Maisie MacKenzie 2011.09.14 08:25:04
@Gudea enszi:

"Bárhogy is berzenkedsz tőle, a magyar paraszt is azt mondta magáról a modern nacionalizmus előtti időkben, hogy ő magyar."

Vagy azt, hogy ő magyari, megyer, megyeri.

Volt néhány betű eltérés, de attól még ugyanazt jelentette, mint a slovEnský és a slovAnský esetében is ugyanaz a jelentés.

A "Slovak" alak egy viszonylag friss fejlemény és csak hímnemben használják.

Szlovák nő = SLOVENka
Szlovákia = SLOVENsko
Szlovák nyelv = SLOVENčina