Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nem várt fordulat

1619 bejegyzést írt és 3640 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rengeteg tévhit kering a Michelin-csillagokról, a kiosztásukról, az odaítélésükről, a visszadásukról, a hatásukról. Kicsit igyekszem tiszta vizet önteni a pohárba. [Update 2023.] [Ha valaki ismeretlenül keveredni ide egy kis magyarázat: évek óta járom a világ 1-2-3 csillagos éttermeit, és…..
nem várt fordulat 2024.04.01 14:11:42
@világevő: nem, csak simán nem tudsz írni.

nem baj, nem lehet az ember mindenben jó.

nekem is volt étterem értékelő blogom, nyiván én mint egyszerű halandó, utca embere, laikus ítéltem meg őket, de több helyről, máshonnan is megkaptam, hogy elég jól írok.

viszont, ha pl. magas szinten kéne ételekről, borokról írnom, nekem, aki simán a 10e forintos furmintot is viceházmesternek issza, mert én azt szeretem, és beérem bármilyen 900 forintos üveges olaszrizlinggel erre a célra, na nekem látod az nem menne.

mondom én, nem lehet az ember mindenben jó.
Aki látta, tudja, hogy ez a film nem veszi magát komolyan, így nekünk, nézőknek sem kell nagyon - különösen attól kezdve, hogy főhőseink megérkeznek a Titty Twister nevű bárba. 25 évvel ezelőtt született meg Robert Rodríguez rendezésében az Alkonyattól pirkadatig, melyben a főszereplő George…..
nem várt fordulat 2021.01.19 20:07:27
@MTA rendes tagja: hát, a fene se tudja. szerintem az érdemeihez képest annyira nincs jól foglalkoztatva.

mondjuk az tény és való. hogy sokkal jobban bírom az olyan színészeket, akik nem adják el magukat minden foshoz. pl. ott van de niro, akit egy taxisofőr után elég visszás látni egy apádra ütökben. ezt a sort lehet folytatni reggelig, nem úgy, mint azokat, akiket csak jó filmekben láttam, a kedvencem Ed Norton az összes közül.

Nekem az egyik kedvenc filmem, a Remény rabjai, az se nem rossz film, bár ezt senki nem kérdezte és semmilyen módon nem kapcsolódik a fentiekhez :)
A legjobb kémfilmek a hírszerző-ügynökségek, kémek világába visznek el bennünket, ahol minden rejtélyes és titokzatos. Akciók, szövevényes sztorik, verekedések, autósüldözések, nagy taktikázások, a másik fél ügynökeinek kijátszása, megtévesztése és persze a világ megmentése van napirenden…..
nem várt fordulat 2020.11.26 12:26:03
@molnibalage: Bombák földjén fostalicska... Na akkor szerintem te nézd a bebe tévét.

Végül is csak 6 oscart nyert, de tudom, azt a zsidó háttérhatalom osztogatja.
Igencsak izgalmas hétvégét hozott össze a kérpegényfilmek szerelmeseinek a Warner: mostanra időzítette ugyanis a stúdió a legfrissebb Wonder Woman 1984-előzetest, de végre megvillantotta az Igazság Ligája régóta várt Snyder's Cut verzióját és Robert Pattinson-féle, új Batmant is egy-egy trailer…..
nem várt fordulat 2020.08.24 21:04:27
A munkahelyünk a mindennapi életünk egyik legfontosabb szocializációs tere, ahol számtalan kollégával, ismerőssel és ismeretlennel, jó esetben baráttal vagyunk összezárva. Mondhatjuk egyfajta játszótérnek, de egyesek inkább állatkertként tekintenek rá, ahol a legkülönfélébb irodai "fajokat" lehet…..
nem várt fordulat 2019.10.20 13:11:12
@dr utcai arcos: Ez a törvény úgy baromság ahogy van. pl. egy programozó milyen más tevékenységet csináljon? mosogasson a közös konyhában? bocsi, nem erről szól a munkaköröm, nem fogok.

plusz engem rohadtul zavarna, hogy ha nagyon benne vagyok valamiben, megszakítanának ezzel a 10 perccel.
Az élet kinek édes, kinek keserű, de mindenkinek rohadt gyorsan telik. Folyton rohanunk, soha nem érünk rá semmire, nem érjük utol magunkat, be vagyunk havazva, elborítanak a teendők, semmit sem tudunk normálisan megcsinálni. Ki tehet erről? A kegyetlen élet és az őrült világ, amiben élünk. Ki tehet…..
Luis Fonsi 2017-es gigaslágere, a Despacito lett az első olyan videó a YouTube-on, amelynek a nézettsége átlépte a 6 milliárdos  álomhatárt. A videoklip sikereinek csúcsán előfordult, hogy egyetlen nap alatt 25 milliószor kattintottak a netezők a lejátszásra, de átlagosan még ma is majdnem 3…..
nem várt fordulat 2019.03.01 22:20:15
Nem ez az első eset, amikor a magyar kormány vétója miatt nem képes az EU egységesen fellépni. Orbán Szijjártóval fúratta meg a Kínával szembeni uniós egységet, ahogy korábban és most is az arabok bevonását a migráció kezelésébe...
Előfordult már, hogy megkérdeztél valakit milyen nap van ma, mert teljesen elvesztél az időben? A szerdát már csütörtöknek érezted vagy éppen a szombatot még csak keddnek? A legtöbb ember tervezgeti a jövőjét és azon ábrándozik, mit fog csinálni holnap, a következő héten és azután, vagy éppen egy…..
Az óraátállítás eltörlését tervezi az EU. A téli nyári időszámítás szvsz. nem kapott semmilyen figyelmet a döntés előtt, nem volt társadalmi egyeztetés. Helyette volt egy internetes "szavazás", aminek az eredménye erősen kérdőjeles. Magyarországon a téli időszámítás eltörlése azt jelentené, hogy…..
"Na szóval, akkor nézzük azt az igénylistát, persze bepriorizálom neked, ne aggódjál. Értem én hogy fontos. Azt mondja hogy itt az első, úgy szól, hogy "Piros szögletes gombok csücskeinek lekerekítése", na, hát ez 1-es priós, ezt tök fontos lenne megcsinálni. Most jött vissza a marketing a…..
nem várt fordulat 2018.09.03 17:28:42
„A sértegetés olyan, mint a tőr: fontos, hogy melyik irányba mutat, és hogy te magad hol állsz.” (Mark Lawrence) Szemernyi kétségünk se legyen. Mindannyian önzők, agresszívak, figyelmetlenek, tolakodók, utálatosak vagyunk. Ez nem is kérdés. A kérdés inkább az, hogy ezek a tulajdonságaink mennyire…..
Ugye te is ismered azt a mondást, hogy minden társasházban van egy hangos szomszéd, ha nálatok nincs, akkor te vagy az? Ha azt akarod, hogy neked ne legyen, akkor bizony neked kell azzá válnod. Összeszedtem 8 olyan cselekvést, amivel biztosan te lehet a leghangosabb a házban. Lehet, hogy már mind…..
A helyzet most úgy néz ki a világban, hogy az egyszerű halandó (laikus) számára felfoghatatlan sebességgel folyik a digitális intelligencia szervezése, amely nemcsak robotokból áll, hanem - ennél jóval kikerülhetetlenebbül - a termelő robotok összekötése -- azaz a  digitális menedzsment --, illetve…..
ENTER Hétfő. Ez nem a te napod... 2018.07.22 20:58:38
Biztos mindenki életében előfordult már, hogy mintha a világ összeesküdött ellene mivel semmi nem akart klappolni amit eltervezett. Esetleg bal lábbal kelt fel, vagy spontán akkora balszerencse érte, hogy egyből megfogalmazódott a kérdés a fejében, hogy hogyan is lehetek ekkora szerencsétlen? Miért…..
nem várt fordulat 2018.07.23 10:40:57
Vajon miért nem talál olyan sok pasi magának társat, ha reggeltől estig fent vannak a társkeresőkön, és ahol csak lehet ismerkednek? A leginkább releváns választ pont azok tudják megadni, akikkel szeretnének megismerkedni, a nők. Éppen ezért figyeltem a kommenteket, kérdeztem a nőket, hogy vajon…..
A HR-es állásinterjús szokásokat sokszor éri az a kritika, hogy színház az egész, és nincs is értelme. Leginkább az alábbi kérdések miatt gondolja ezt sok álláskereső – és ezek esetében egyet is kell értenem velük. Állásinterjú-stratégiákkal azt tanítom nekik, hogy ezekből hogyan lehet kimozdítani…..
nem várt fordulat 2018.07.09 12:48:20
@Koczy: ma mar nem igy van. mig 20 eve mindenhova elkuldtem az oneletrajzomat es pitiztem, hogy megkapjam az allast, meg beugrottam az ilyen buta kerdeseknek, 42 evesen 2 dugas kozott torlom az emaileket, linked in megkereseseket, amelyekben konyorognek, hogy dolgozzak nekik, jellemzoen 6-700e+ nettoert.

valtozik a vilag. regen nem volt meno kockanak, programozonak, okosnak lenni. most (gyenge szoviccel elve) fordult a kocka
Fölhúztuk a pilótaszemüveget és beleszálltunk a magyar rapháború fingfelhőibe: a Rapülőktől zuhanunk lefelé, hogy az Irént megcsináló VV Okiban az új Balassi Bálintot ünnepeljük, és végül trónra emelhessük a harmadik évezred Ady Endréjét, Mr. Bustát. Hiába van velünk a magyar rendőr, innentől már…..
A Potemix-reklámok szintjéig süllyedő egykori világválogatott, az önbizalomhiányos varázsló és Váczi Zoli, aki Messinél is jobb lehetett volna, ha a folyadékmegvonásos alapozásban hisz. A magyar futball ugyan megsemmisült 1986-ban, de földet rá, mert a legröhejesebb idegenlégiósok után most itt…..
Szerző: nemisvagyokhülyegyerek Ha még nem tudod, hogy szavazz jövőre az Európai Uniós választásokon, akkor kövesd figyelemmel a most zajló szerzői jogról szóló folyamatokat! Német hatásra elkezdődött és az EP jogi bizottsága már el is fogadta a mémgyilkosnak is nevezett szabályozást.  A dologgal…..
Jelenleg 80 ezer dolgozó hiányzik a munkaerőpiacról a KSH első negyedéves számai alapján. A munkáltatók mindent megtesznek a fiatal, tehetséges munkavállalók  megszerzéséért. Egészen új toborzási formákat találnak ki kezdve az éjszakai fröccsözéstől a sörözésig. Van, ahová már az önéletrajzot sem…..
nem várt fordulat 2018.06.11 13:07:58
@felső határ nincs: és fel is vettek, és megkaptad a 500e nettót?
nem várt fordulat 2018.06.11 15:04:55
@funivia: az a baj, hogy nálunk HR = toborzó.

Valójában a HR szakma nem ebből áll. Folyamatosan figyel, kérdez, hogy meg van -e minden megfelelő munkaeszköz, hogy érzi magát az illető a cégnél, intézi a cafetériát, segít kiválasztani a megfelelőt az adózás miatt, segít bizonyos érdek-, nézetellentétek feloldásában, meg még egy halom mást is.
nem várt fordulat 2018.06.11 18:12:09
@funivia: nem HR-es vagyok, programozó.

voltam egy cégnél, ahol az ottani HR-es mondta, hogy ő nem HR-es ne hívjuk annak, ugyan kint van az ajtaján.

s még így is mindent megtett értem.

Voltam egy cégnél, az első nap megkaptam a webmail elérét, accounto, minden acc ott volt szépen összegyűjtve, hozott nekem starter kit-et irodaszerekből. Az az elég ciki, ha azt mondom neki, hogy vacak a gépem, akkor nem megy oda a feletteséhez, hogy ennek a srácnak be kell szerreznünk egy új gépet. Volt olyan hely, ahol magamnak kellett tollatt meg füzetet bevinnem.

Másik cégnél heti masszázst biztosítottak nekünk, túlorázni én már hosszú hosszú évek óta nem túlórázom, de ha kéne, mennék is a HR-hez, hogy öcsi intézkedj, mert ki fogok égni oszt buktatok egy seniort.

Én úgy megyek céghez, hogy már a felvételinél bemondom, hogy csapatépítőre csak akkor megyek ha kedvem van, nem édekel mi a policy.

cafetériát én ahol kaptam, ott a kialkudott fizetésem felett kaptam. 30e -ből ha erzsébet utalványt választok, akkor 24e kb. megis marad, mígegy másik esetében 20. Volt ott egy oldalas lista a választhatókból

Full bejelentve voltam.

S igen, ha pl. úgy éreztem, hogy túl hosszú a standup, akkor mentem a vezető fejlesztőkhöz, de mehettem volna hozzá is, hogy ezt érzem, tegyünk valamit mert csak egymás idejét raboljuk.

jó cégeknél ez így működik. szerencsére senior programozó létemre kb. csak fenekem nem nyalják ki, mert kevés a profi, aki tényleg ért is hozzá.

Ja kérem, ha közszféráról meg betanított munkásról beszélünk, na az más tészta. Tessék naponta meló után még 3 órát beletenni otthon, az önlépzésre, tanulásra, mert a sültgalambot lehet várni, csak felesleges.Nem a legyek hozták össze nekem sem, hanem az, hogy húszon éves koromban napi 14-16 órákat gályáztam és tanultam. A siker a nyolc óra után kezdődik.
Háromszor olvastam el, hogy jól látom-e. Tényleg ezt mondta? Ezt bazmeg. (Hallgatni képtelen vagyok) Valahol az én pofám is ég. Jó, hogy épp nincs senki külföldi ismerős, akinek el kéne magyarázni, mi folyik ebben az országban, hogy tud az ország első embere olyan mélyre süllyedni, hogy a nemzet…..
nem várt fordulat 2018.03.17 08:39:34
@ezneménvagyok: hála a jó égnek, a jó pap holtig tanul. Kettes voltam kémiából, de újabban elkezdett nagyon érdekelni a dolog, akárcsak a történelem.
Megvenné 800ezerért a nevet? Stop a stopsoros.hu-nak! Indulhat a licit stopsoros.com-ra. Döntött a legfőbb domainjogi testület, jogszabályba ütközik a stopsoros.hu. Nopaks igen, stopsoros nem? Momentum vs. jog vagy Momentum vs. Kormány?  Öntsünk tiszta vizet a - sörös helyett - Sorospohárba! Az…..
nem várt fordulat 2018.03.15 11:55:05
@apro_marosan_petergabor: ki a tököm akarna magyarországra jönni? innden mindenki csak elmegy.
"Felborult a parlament, nők nélkül csak jobbra ment / Közben lassan tönkrement, nők nélkül mit sem jelent". Ilyen sorokkal és Brahms zenéjével próbálják felvilágosítani a miniszterelnököt...
nem várt fordulat 2018.03.09 09:44:20
@Colonel H. Stinkmeaner: én azért örülök, hogy az emberiség kialakulásakor még nem voltak amerikai kutatók, és ilyen sima állatias módon, mi több, fasiszta módon a férfi megdugta a nőt, így mi most itt lehetünk.