Regisztráció Blogot indítok
Adatok
winrudi

472 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az essexi kígyó igen szuggesztív erejű borítója volt azt hiszem az, ami felkeltette a figyelmemet, magával ragadott és végül olvasásra sarkallt. Mit mondjak, én ilyen könyvet még nem olvastam. Sarah Perry (1979-) angol írónő második regénye a szóban forgó, mely díjjelöléseket, népszerűséget és…..
Vannak könyvek, melyek borzasztóan rosszak, olvasásuk folyamatos szenvedés és többször eljön az a pont, hogy átkozzuk a percet, amikor megszületett a döntés: én ezt a könyvet elolvasom. William Paul Young óriási könyvsikere A viskó (eredeti címe The Schack, én angolul olvastam) azért nem ilyen, de…..
Ha emlékezetem nem csal, a közös történetünk úgy kezdődik, hogy néhány évvel ezelőtt, amikor a szóban forgó úriember éppen az űrben tartózkodott, elkezdtek róla cikkek megjelenni, hogy egyrészt nagyon szép fotókat lő bolygónkról, másrészt pedig előszeretettel teszi ezt szűkebb hazánkról is, hiszen…..
A hazai könyvkiadás stabil oszlopa, az Európa Könyvkiadó tavaszi tervei között ígéretes megjelenéseket találunk. Két Nobel-díjas, Szvetlana Alekszejevics és Bob Dylan újdonságai mellett többek között jön Joe Hill új regénye és Háy János verseskötete is. Részletes könyvkörkép. Szvetlana…..
Librarium Kihipózott hajkorona 2017.01.25 10:27:13
Nagy rajongója vagyok Sofi Oksanennek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az észt-finn írónő összes eddig megjelent művét olvastam, a Baby Jane-t leszámítva, ezért nem meglepő, hogy nagy várakozással és komoly elvárásokkal vettem kézbe legújabb könyvét, a Normát. Sajnálatos módon azonban most…..
Úgy tűnik, hogy sokan szeretitek a fantasyt, és megfelelő őszi olvasmánynak gondoljátok A varázslók-trilógia első két kötetét, ugyanis rengeteg helyes megfejtés érkezett a Librarium játékára. Azt hiszem, hogy nem maradt más hátra, mint hogy megtudjuk, ki gazdagodott Lev Grossman nagy sikerű…..
A kortárs irodalom szerelmeseinek nem kell bemutatni Sofi Oksanent, aki a ma élő író(nők) egyik legnagyobbika. A szerző idén szeptemberben új kötettel jelentkezett, a Scolar gondozásában jelent meg Norma című regénye, melyet november elején személyesen mutat be Budapesten.  Sofi Oksanen (1977-)…..
Biztosan minden Harry Potter-rajongóhoz eljutott a hír, hogy nyáron megjelent a nyolcadik Harry Potter-kötet. Nem klasszikus regényről van szó, hanem egy J.K. Rowling közreműködésével megszületett színdarab (Harry Potter and the Cursed Child) szövegkönyvéről, ami a klasszikus dráma műfajának formai,…..
Librarium Kepes András Világképe 2016.10.13 10:15:21
A 2011-ben kiadott Tövispuszta című regénye után 68. születésnapjára új kötettel jelentkezik Kepes András. A Libri Kiadónál megjelent Világkép című könyvében a világlátott újságíró jelenünk civilizációiról, a különböző kultúrák találkozásának problémáiról, egyénekről, emberről és társadalomról fejti…..
Nincs mit olvasnod a csípős, őszi estéken? Tele van a könyvespolcod, de jó könyvmolyhoz hűen úgy érzed, egy köteted sincs, amit olvasnál és újabbakra vágysz? Szereted a fantasyt? Itt az alkalom! Lev Grossman sikeres és népszerű trilógiájának első két kötetét, az Agave Könyveknél megjelent A…..
Librarium Kegyetlen játékok 2016.10.05 10:21:53
Mindazon olvasók, akik a Harry Potter történeteknek köszönhetően szerették meg J.K. Rowlingot örülhetnek, hiszen az írónő továbbra sem ül a babérjain, és igen aktív. Persze az is igaz, hogy a közreműködésével megszületett nyolcadik Harry Potter sztorit (Az elátkozott gyermek) leszámítva leginkább…..
winrudi 2016.10.07 10:11:20
@ekat: Az elsőből mennyit olvastál el?
Librarium Hogyan tovább? 2016.10.06 11:04:05
Nos hát ugye van ez a dolog, valamiféle tény-szerűség, hogy tudniillik 2016-ban eddig egy darab bejegyzés volt a blogon, és az is még februárban. Tegnap meg hirtelen született egy újabb, és akkor most nem tudni, hogy is van ez. Lesz még több, vagy ennyi volt? Bezárja polcait a Librarium, vagy…..
Librarium Kockák, fegyverbe! 2016.02.15 10:23:41
Ernest Cline azon kevés írók közé tartozik, akik egyrészt már első könyvükkel megírták életük fő művét (sokaknak ez a mutatvány egész alkotói pályafutásuk során sem sikerül), másrészt pedig ez a kötet azonnal kultikus státuszba is emelkedett. Persze ez a könyv nem más, mint a Ready Player One, az…..
Az Unio Mystica kiadó jóvoltából végre magyarul is megjelent Orson Scott Card méltán nagy hírű sci-fi sorozatának negyedik, egyben utolsó része is, Az elme gyermekei. A kötet a Végjátékot, A holtak szószólóját és a Fajirtást követi, lezárva a sort. A könyv méltó…..
Librarium Amikor mindenki hülye 2015.09.25 22:58:21
Fogalmam sem volt a nyáron, hogy mit lenne kedvem olvasni, lehet hogy a Fogság - amit be sem tudtam fejezni - Spirótól ennyire hazavágott. Nem tudom. Valami könnyedre gondoltam, erre elkezdtem valamit, amit szintén nem fejeztem be: pedig ez nem jellemző rám. Aztán előkerült a Kegyelem…..
Librarium Kegyelemdöfés 2015.09.19 23:03:16
Nem meglepő módon A kegyelem magáról a kegyelemről szól, de szerencsére nem csak arról. Azért, mert olyan, mint amilyenek általában az igazán jó regények, olyan, mint a szavakba öntött élet. A kegyelem ugyanis az életről magáról is szól, és azon túl minden hétköznapi,…..
Igazán jól érezhetik magukat mostanában az egykötetes szerző, Ernest Cline rajongói. A sci-fi könyvmolyok körében egy csapásra kult kötetté vált Ready Player One írójával kapcsolatban ugyanis jobbnál jobb hírek látnak napvilágot. Nem elég, hogy tavasszal kiderült, az izgalmas…..
Librarium Csip-csip csóka 2015.07.22 07:44:02
Az úgy volt, hogy valami gyorsan olvasható, könnyed, nyári olvasmányra vágytam. A Csókás nyár című kötet még valami Szabó Ervin Könyvtáras kiárusításnál került hozzám, és már a címében benne van hogy nyár, a borítójáról szinte csak úgy süt a kánikula, meg amúgy is…..
Alapvetően kétféle olvasó létezik. Persze sok szemszögből be lehet sorolni különféle kategóriákba a könyveket szerető embereket, de ez a szempont két válasznak ad lehetőséget. Az egyik csoportba azok tartoznak, akik viszonylag könnyen félbehagynak egy könyvet, különösebb…..
Librarium Felkavaró tartalom 2015.07.15 09:20:00
Neil Gaiman új novelláskötetének címe (Felkavaró tartalom) és alcíme (A nyugalom megzavarására alkalmas történetek) is egyaránt nagyon találó, de igaz is: a könyv történetei ugyanis tényleg esetenként felkavaróak, de legalábbis megzavarják a mindennapok folyásának…..
Az idei könyvhétre jelent meg magyarul Lev Grossman sikeres fantasy trilógiájának első kötete, A varázslók. A regényt a The Guardian a felnőttek Harry Potterének bélyegezte, ami nem feltétlenül igaz, és a könyv nem ettől jó, vagy főleg nem ettől. Lev Grossman (1969-) amerikai író, újságíró, a…..
Librarium Kihipózott disztópia 2015.07.03 09:46:25
A legritkább esetekben döntök egy könyv olvasásáról kizárólag a borítója alapján. Talán a Feljövök érted a város alól esetében sem csak emiatt lett így (hiszen hiába elsőkönyves, azért mégis csak Pék Zoltán írta, aki elismert műfordító), de sokat nyomott a latban.…..
Librarium A sosem volt napló 2015.06.20 11:41:50
Lynley Smith apró kötete, A missziótól a mártírságig a budapesti skót misszió mártírjának, Jane Hainingnek a naplója. Ezzel csak egy baj van: Jane Haining nem írt naplót. Ez az alapvetés, a fiktív naplóforma pedig a kötet minden további bajának forrása, ami összességében egy…..
A zseniális Holtverseny írója, az elsőkönyves Totth Benedek tudtommal most már közel fél éve Bodzsár Márk filmessel (az Isteni műszak rendezőjével) dolgozik együtt a regény filmadaptációján. A Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezett Margó éjszakai vándorprogramjára azonban…..
Librarium Szavakba öntött bánat 2015.06.09 21:18:47
A gyönyörű című Egyezer tündöklő nap szomorú könyv. Nem az a rövid rosszkedvet okozó fajta, és nem is a folyamatos zokogásra sarkalló. Annál sokkal több. Olyan, mintha Khaled Hosseini egy unalmas hétfő délután véletlenül megnyitotta volna a Szomorúság hordójának csapját,…..