Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petya.bacsi

0 bejegyzést írt és 2372 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közeleg az Éden hotel2 bemutatója, a Viasat3 elkezdte csepegtetni azokat a kisfilmeket, amiken már a szereplők is látszanak. Első blikkre sokkal kevésbé szimpatikusak, mint az előző adag volt, bár ha jobban belegondolok, amikor először megláttam Nikit, megijedtem, Kristóf vizes…..
Az egészségügy egyik legrettenetesebb vadhajtása az orvosi rendelőkben informatív céllal, esetleg elrettentésből kiplakátolt, látványos betegségeket bemutató tacepaók sora. Nincs is annál szörnyűbb, mint amikor az ember a fogorvosnál eleve bestresszelve ül, és közben a zöld…..
Több, mint negyven fiatal utazott a minap a prágai metrón nadrág nélkül, Muzeum és Florenc megállók között, aNo Pants Subway Ride nemzetközi akció keretén belül. Az akciót a Facebookon szervezték meg, a gyülekezőt a Vencel-téri lovas szobor alá hirdették meg a…..
A Vasárnapi Blikk információi szerint Friderikusz Sándor vezeti majd az RTL Klub régi-új vetélkedőjét. Ez azért is furcsa egy kicsit, mert a veterán tévés nemrég még a konkurens Tv2 Megasztárjában zsűrizett, bár azt már régóta tudni lehet, hogy oda nem kérték fel még egy…..
A vasút szolgáltatásai töretlenül fejlődnek, nemsokára bevezetik a mobiltelefonos jegyvásárlási lehetőséget. A három mobilszolgáltatóra három pályázatot írtak ki, s a feltétel szerint mind az előfizetéssel, mind a prepaid feltöltőkártyás számmal rendelkező mobilozók…..
A Vasárnapi Blikk információi szerint az RTL ősszel visszatérő tehetségkutatójában vadonatúj összetételű zsűrivel találkozhatunk majd, mivel a Fáy Miklós-Szirtes Tamás-Hernádi Judit összetételű triót mindenképpen elbocsátják a műsor mellől. A lapnak súgó bennfentesek…..
petya.bacsi 2011.11.20 18:31:52
Ahogy azt már előre megjósoltuk, QR-kóddal ellátott jegyeket lehet otthon kinyomtatni, most hétfőtől már utazhatunk velük a MÁV vonalain. Azonban míg egyik szemünk nevet, addig a másik sír, hiszen a megvásárolt és kinyomtatott jegyünk adatait nem egy központi adatbázis tárolja,…..
petya.bacsi 2011.11.16 08:43:30
@vanek ur: Nem a névhez kötéssel van a baj, hanem azzal, hogy ez a megoldás - még - roppant körülményes, és meglehetősen "buta". Buta alatt azt értem, hogy számos dolgot nem tud, mint pl. nem lehet megszakítani az utazást, nem lehet menettérti jegyet igényelni, vásárolni stb.

Továbbra sem értem azt, hogy aki személyvonatra vesz jegyet, annak minek kell "bejelentkeznie", hogy melyikkel óhajt utazni. A személyvonat nem helyjegyes, ergó értelmetlen. Vagy majd egy tömött munkásvonaton felszólíthatok egy utast, hogy bocs, nekem helyjegyem van, adja át a helyét...??

Én több jegyet szoktam venni, tehát utastársamnak is én veszem meg a jegyet, de ha jól értelmezem, ez most már nem kivitelezhető - ennél a megoldásnál legalább is nem.

Nyilván, ha lenne "élő" kapcsolat a vonaton dolgozó kalauz/jegyellenőr és pl. az eladásokat tároló gép között, akkor olyan dolgok, mint a duplikált jegy felhasználása kapásból kiszűrhető lenne.

A kezdeményezés jó, ezért jár a pacsi, de a megvalósítás még meglehetősen sok gyerekbetegséggel küszködik. Ha majd kiforr, és letisztul a használata, biztos sokan veszik igénybe. A wifi helyett lehet ezt kellett volna inkább előbb megvalósítani...
petya.bacsi 2011.11.16 11:43:36
@vanek ur: Jön Kalauz 1. Odaadom neki a jegyemet, ő a szuperkütyüjével beolvassa, és elküldi az adatokat a központi szervernek, vagy a Csillagkapu Parancsnokságra, nekem mindegy. Tehát lesz egy bejegyzés, hogy a jegyem év/hó/nap, idő, vonatszám ellenőrizve volt Kalauz 1. által.
Ha jön FőKalauz 2. akkor elkéri, leolvassa a kódot, és látja, hogy ezt már Kalauz 1. is megnézte a vonatszámú vonaton.

Ja, hogy ehhez élő kapcsolat is kellene...

Felháborít az a magatartás, ahol eleve bűnözőnek tartanak, és azt feltételezik rólam, hogy úgyis csalni fogok.
petya.bacsi 2011.11.16 12:26:40
@vanek ur: Nézd: ha van valaki annyira agyalágyult, hogy a haverjának is odaadja a jegyét, és ezáltal ugye duplikálva lesz az, és lebukik, oldják meg egymást között. Nem tudom, hogy a másolás ellen mit lehetne tenni. Jogilag biztos elejét lehetne venni ennek.

Automatikus feljelentés a jegytulajdonos ellen, mert duplikálta, és feljelentés az ellen is, aki a másolt jegyet használta.

Hát, ha nincs térerő, vagy valami zavar támadt az erőben, akkor dolgozzanak ki erre is valamiféle eljárást. Ha már az internetes jegykiadásra is kitaláltak valamit - utasleadási lap -, akkor ennél is lehetne ugyanezt csinálni.
Érdekes infót hozott le a Bors online kiadása: információik szerint az Összeesküvőket készítő Hajdú Péter illetve a műsor egyik szerkesztője nemcsak Alekoszt, de két másik VV-veteránt is megkeresett egy ajánlattal. A cikk szerint a VV5-ből első körben kiszavazott Cristofelnek…..
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Kedves Praxis…..
petya.bacsi 2011.11.14 16:56:35
Ördög Nóra a szombati esti X-Faktorban jelentette be, hogy jövőre újra indul a Csillag születik nevű tehetségkutató verseny. Hál' istennek, ez azt is jelenti, hogy megint kezdődhet a nagy találgatás arról, hogy ki lesz a partnere - mert azt persze nem árulta el.Nem lenne meglepő, ha…..
Gábor a Facebookon küldött nekünk fényképes beszámolót a váci és a dunakeszi állapotokról. A képek mellé képaláírások is érkeztek, ezeket is közreadjuk. A fényképek nagyobbak lesznek, ha rájuk kattintanak. Íme:…..
petya.bacsi 2011.11.12 09:10:28
@ZBR: na, az ilyen szemlélet miatt olyan a MÁV amilyen.

A vonatok késnek. Miért? Most nem a rekkenő hőség, hanem most a köd meg a hideg a ludas?

Télen remélem megint meglepődnek a cégnél, hogy esni fog a hó, és hogy ez milyen váratlan télvíz idején. Eddig - emlékeim szerint - a közelmúltban mindig ez történt. Meglepődés. Káosz. Meg ilyenek.

Hál' Istennek már csak néha utazom a MÁV-val. Elég volt belőlük. Ráférne a cégre egy 21. századnak megfelelő szemléletváltás.
Frappáns választ kaptunk két, X-Faktorral foglalkozó írásunkra. Az RTL tehetségkutatójának előző döntőjében volt ugyanis egy jelenet, amiről egy éles szemű olvasónk azt feltételezte, nem is annyira élő, mint azt a kiírás és a tévé sugallja. Az érzéki csalódást (?), vagy…..
petya.bacsi 2011.11.06 16:07:00
@Amanda Vega: az, hogy 2 millióan nézik, nem jelenti azt, hogy jó.
petya.bacsi 2011.11.06 16:13:26
@Amanda Vega: akkor légy szíves mondd el nekem, hogy az első adás 3. fellépője ki volt és mit énekelt. Na látod.
petya.bacsi 2011.11.06 16:21:27
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Ez a történet 1976-ban…..
Bérlő: Szerencsejáték Zrt. Bérlő profilja: Szerencsejáték Irodaház: Fortuna Stúdió Kiadó irodák     Az Ötöslottó sorsolása megint egyfajta bónusz…..
A hererák az egyik legalattomosabb, mégis a korai felfedezéssel talán leginkább kivédhető ráktípus, ami a férfiakra veszélyt jelent. Ezért ha valamilyen cél, hát akkor a hererák elleni közdelem aztán tényleg szentesít minden eszközt. Ennek ellenére is meglepő az az ötlet,…..
petya.bacsi 2011.09.24 03:04:07
 Bizony, mindenkinek megvannak a kis kedvencei a Hollywoodi kánonból, amik jókor jó helyen találtak meg minket, s így mély és kitörölhetetlen emléket / élményt / sebet hagytak maguk után. Sokszor elég egy mondat ("Én vagyok az apád") vagy egy jelenet ("Does…..
Régóta tervezgetem ezt a bejegyzést. Úgy terveztem, hogy akkorra időzítem, amikor újra járni kezd a metró a KÖKI-n, és kész lesz az új peron. Hát az új peron egyelőre félkész, és rohadtul kiábrándító, hogy a BKV a régi ütött-kopott, szutykos szemeteseket és jegykezelő…..
Sziasztok! Most egy kissé durva kórházi sztorit szeretnék elmesélni nektek.Mindez kereken egy hónapja történt,a kórház nevét nem szeretném kiírni.    Kedden megérkeztem ebbe a kórházba,nagy meglepetés volt,mert a kórház inkább szállodára hasonlított,volt plazma…..
petya.bacsi 2011.09.13 06:47:12
Klasszikus vonalvezetésű, szürkészöldre festett radiátorok és pirosra festett csövek fogadják majd az új villalakókat a szeptember 12-én induló Való Világ játszóterén, amit a mostani évadra egy Aréna nevű újabb színhellyel és pár szabálymódosítással is felturbóztak.…..
A magyar televíziózás egyik legszerencsétlenebb címe díjra is esélyes névvel bíró TV2-reality, az ÖsszeEsküvők hamarosan elindul a rögös úton, és próbál való világos nézettséget összeszedni. A műsorban 12 nő verseng hat faszi kegyeiért, amit csak akkor nyernek el…..
petya.bacsi 2011.09.08 13:25:20
@freddyD: na igen...
petya.bacsi 2011.09.08 13:26:26
@Kurgan: mi volt a skandináv Édenben? A hazait csak Sixx leírásai alapján követtem, azok profik voltak, de amúgy csak 1-2 adást tudtam végigszenvedni.
A Lebensraum-elmélettel meggyűlt már a fordítók baja. Wisniowiecki most egy másfajta meggyűlésre bukkant (a cím is az övé):Szia!Nemrég a kezembe akadt Paul Roland Hitler és az okkultizmus című könyve. Ebben bukkantam egy rendhagyó fordítási bravúrra. A fordító szerint ugyanis a…..
hogyvolt Aranypart - 1x09 2011.09.06 06:46:00
A tévében két hét telt el a balatoni nyárból, a valóságban az isten tudja mennyi, mert egy rész nem egyenlő egy nappal, és ugye hétvégén nincs adás, szóval kábé nyolc-kilenc napja lehetnek összezárva az Aranypart lakói egymással, és ami sokkal súlyosabb, saját magukkal.…..
A BKK végre úgy gondolta, hogy a Köki Terminál építtetői készen vannak a metróállomással, vagy esetleg a Köki Terminál építtetői végre megcsinálták, amit a Budapesti Közlekedési Központ kért, a lényeg, hogy szombattól újból a végállomásig jár a metró.A…..
petya.bacsi 2011.09.02 02:57:46