Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tanbácsi

373 bejegyzést írt és 148 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet, hogy Bódis József jó szakember, de ebben a kormányszerkezetben semmi esély sincs arra, hogy javuljon azt oktatás helyzete.  Mint olvasom Bódis József volt pécsi rektor lesz az új kormány oktatási államtitkára. Személyében viszonylag jó választás lehetne. Politikailag persze nem semleges, de…..
Népiskola A nagy Palkovics kamu 2017.04.13 19:42:50
Bár alig hiszem, hogy van olyan naiv polgára Magyarországnak, aki elhiszi, hogy a CEU ügy felsőoktatási szakmai kérdésekről szól, de a korábban jobb sorsra érdemes Palkovics álomtitkár kínos magyarázkodása kudarcos brüsszeli útja során mégiscsak megér pár karaktert. Mit is állít Palkovics? Először…..
Népiskola A Macron sztori 2017.02.19 22:25:35
Egy dolog biztos, hogy az idei francia elnökválasztás még a szokásosnál is izgalmasabb lesz. Bár a francia szocilisták autentikus zöld baloldali jelöltet választatottak, a kampány pillanatnyi sztárja mégsem Hamon, hanem egy pártnélküli baloldali liberális, az Európa barát Emannuel Macron. Hamon…..
Orbán kissé téveszmés beszédében Soros mellett az Európai Uniónak is hadat üzent négy területen. Az ellenségek között van a szociális jogok európai pillére is, ami legalább annyit elárul az Orbán rendszer valódi természetéről, mint a tőle független civil szervezetek elleni támadások. Orbán a…..
Tanbácsi 2017.02.12 11:44:00
@midnight coder: Európa gazdasági szempontból éppenséggel meglehetősen egységes, közös piac, nagy részén közös pénz, közös költségvetési politika. Éppen az a probléma, hogy a szociális oldal nem követi ugyanezt. A szociális Európa nem arról szól, hogy abszolút mértékben legyenek azonosak a juttatások mindenütt (a megélhetési költségek is különböznek), hanem arról, hogy a juttatások rendszere és a relatív (mondjuk átlagbérhez mért) értéke közeledjen egymáshoz.
Tanbácsi 2017.02.12 11:46:46
@Brix: Éppen ez ellen kellene valamit tenni. Szociális jogok nem azért vannak, mert ez a nagytőkének annyira tetszett, hanem azért mert egyébként fenntarthatatlan a társadalmi stabilitás. Mellesleg egyre több tény cáfolja hosszabb távon a kevesebb szociális ellátás, nagyobb versenyképesség neokonzervatív elméletét.
A nyolcadikos irodalom tankönyvből kiderül,  hogy Európát a kétezer éves kereszténység (van másik is?), a szeretet (?!) és  a tudomány fogja egybe.  Akkor Galileivel mi van? Ő európai vagy nem, hiszen tudós volt, de az egyház nem igen szerette ? Vagy csak félig?  És Spinoza?…..
"Maga akkor a legundorítóbb, amikor kedves próbál lenni!" mondja Mr. Tájfel von Schwartznak a Macskafogóban, és mi sem mondhatunk mást a Jobbik hanukai jókívánságaira. A Fidesztől tanult, a napi népszerűséget kereső stratégia alapján a Jobbik vezetők úgy döntöttek, hogy pillanatnyilag többet hoz,…..
Az importálás automatikusan történik, blog.hu-s blogod adminfelületén a Beállítások/Motorháztető menüben töltsd fel az importfájlt és kövesd a rendszer utasításait. További részletek itt! ..
Tanbácsi 2016.09.13 10:09:40
@support.inda.hu: Csak kérdezném, hogy mikor lesz a mobilapp majdja? Lassan felnőnek a gyerekek :-)
Népiskola Élethalálharc 2016.09.13 07:11:00
A miniszterelnök immár személyesen is részt vesz a népszavazási kampányban, és nem kétséges, hogy apait-anyait belead. Kötcsén már a találkozóra érkezve közölte, hogy "ezért október 2-a után élethalálharcot kell folytatnunk azért, hogy meg tudjuk változtatni ezeket a döntéseket". És mi ellen kell…..
Orbán Viktor aktuális nyári igehirdetéséből megtudhattuk, hogy olyan, mint az a bizonyos királyfi, neki is három bánata van. Csak éppen neki az Európai Unió működésével van baja.A lisszaboni szerződésnek azokat pontjait kritizálja, amelyek demokratikusabbá és működőképessé tehetik az EU-t. Lássuk,…..
A brüsszeli merénylet után érdemes újra elgondolkodni azon, hogy tulajdonképpen mit akarnak elérni az újabb és újabb gyilkosságokkal a terroristák. Azt hiszem tulajdonképpen három dolgot. Egyrészt olyan csapást akarnak mérni a nyugatra, amelyik alapvetően bebizonyítja, hogy a multikulturalizmusra,…..
Orbán 10 pontja nem több, mint egy meglehetősen gyenge színvonalú blöff. Ami használható benne, az eddig is létezett, ami meg eredeti szellemi termék, az csak ártana Európának. Úgy erősítené a határok védelmét, hogy gyengíti a közös határvédelmet, és úgy rendezné a menekültek érkezését, hogy neki ne…..
Népiskola Ki az a Kotleba? 2016.03.08 18:33:12
A szlovák neonáci párt vezetője, emellett Orbán Viktor rendületlen támogatója.  A szlovák választások nagy negatív szenzációja volt, hogy a Fico által szított nacionalista hiszti hullámain a parlamentbe jutott a Mi Szlovákiánk Néppárt fantizánevű szélsőjobbos alakulat. Ennek vezetője Kotleba, aki…..
Az európai csúcstalálkozók koreográfiájához hozzátartozik, hogy a jelen lévő tagállami fejesek győzelmi nyilatkozatokat tesznek, szigorúan a hazai sajtó számára. Ez alkalommal azonban a magyar kormányfő kissé túltolta a bicajt, ugyanis három helyen is tátongó űr támadt az általa elmondottak és a…..
Egy lengyel EP képviselő magyarázza velük a képviselőknek, hogy áldás a lengyel demokráciára nézve a Jog és Igazság illiberális kormányzása. A Habony művekben sárgulnak az irigységtől...
Remélem kellemesen meleg hely...
Népiskola Az önzés diadala 2016.01.07 20:25:19
Épületes látvány volt, amikor a nemzet függetlenségének nagy harcosa, Orbán Viktor Putin után most  a brit miniszterelnökbe omlott bele, akit kedélyesen csak Davidnek nevezett, mintha együtt őrizték volna a libát ifjúkorukban. Ezzel a kedélyességgel lényegében támogatást adott Cameronnak az…..
[caption id="attachment_7711566" align="alignright" width="339"] Varsói újságárus (Reuters/NOL)[/caption] Úgy tűnik, az Európai Bizottság elszánta magát arra, hogy aktiválja a jogállamot védő mechanizmust Lengyelország esetében. Ez abszolut indokolt, mert az új legyel kormány fénysebességgel…..
Kiderült, hogy mindeddig félreértettük a magyar kormány menekültpolitikáját. Nagy szerencse, hogy a kormánybarát Magyar Időkben a szintén kormánybarát Alapjogokért Központ most megvilágított mindent. Mint kiderült. a liberális mintaállamnak nem az a baja a kvótával, hogy idehoznak néhány száz…..
Orbán mindig azt állította, hogy nem tesz mást, mint csak betartja az uniós szabályokat, sőt , hogy Magyarország az egyetlen amelyik betartja ezeket. Erre most mi derül ki? Az, hogy éppen a magyar menekültügyi jogszabályok azok, amelyek nem felelnek meg a közös uniós szabályoknak. Többek között nem…..
A Migszol arról, hogy mit tehet most az, aki szolidáris a menekültekkel. http://www.migszol.com/blog1/megoldottuk-volna-a-menekult-valsagot..
Az elmúlt időszakban több hír is megjelent arról, hogy esetleg életbe léptetik Magyarországgal szemben az EU alapszerződésének hetedik cikkét, sőt maga Rogán főminiszter úr hívta fel a figyelmet arra, hogy az európai baloldal ebben mesterkedik. Később meg az a hír jelent meg számos helyen, hogy…..
És most nem véletlenül nincs idézőjel. "The light of God shone into the lives of activists, refugees, volunteers, servicemen, gays, conservatives, Muslims, vegans, journalists, liberals, and believers in that place." http://calvarychapel.com/resources/article/view/more-than-words/..
Mint írja Göncz Árpád „egy demokrata volt, aki segített Magyarországot kivezetni a diktatúrából. Az Árpádhoz hasonló emberek ritkák egy ország, sőt akár egy kontinens történelmében is. Olyan ember volt, aki erkölcsi meggyőződése erősségéből élt, és a mai napig inspiráció…..
Így dicsekszik Brüsszelben a magyar kormány az uniós forrásokból megvalósult menekültügyi és határőrizeti programokkal, pédául a menekültek sikeres integrálásával...