Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dragomér

38 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Békéscsaba-figyelő blogon útjára indítunk egy 1 hetes játékot. A dolgotok roppant egyszerű, csupán meg kell tippelnetek, ki kell találnotok, hogy a fényképen látható Úr milyen foglalkozást végez! A tippeket hozzászólások formájában várjuk, de mailben továbbá Facebookon a…..
Korcsolyázási lehetőség a Pósteleki Autósmozi területén! Idén 1000m2-es kivilágított jégpáyán korcsolyázhatnak azok, akik kilátogatnak Póstelekre az autósmozihoz. Azok, akik fáznak, betérhetnek a melegedő sátorba és a büféből is vásárolhatnak különböző…..
A napokban egy kedves ismerősöm felhívta a figyelmem, hogy egyszer végre  már ne csak kerékpározzak, hanem sétáljak is végig a sétálóutcán egészen a városházáig, és ha hiszem, ha nem, sokkal érdekesebbnek fog tűnni a város és sokkal több részletet láthatok majd gyalog…..
Elérkezett az utolsó nap is a fesztiválon. Először a tegnapi kolbászkészítő verseny eredményeit közölném. A zsűrik három első, három második és három harmadik helyet adtak ki:  - Aranyérmes kolbászkészítő csapat: 321 Rezi Gáborné és csapata – Békéscsaba -…..
Ma a harmadik napon délelőtt 10 órakor elkezdődött a kolbászkészítő verseny amelyen 450 csapat vesz részt. A csapatok között több híresség, ismert személyiség is részt vesz. A sportcsarnok küzdőtere teljesen megtelt a versenyzőkkel és az idelátogató vendégekkel, egy…..
Ma estére már igazi fesztiválhangulat alakult ki a sportcsarnoknál. Rengeteg ember, rengeteg kolbász, a hangulat pedig a tetőfokán állt...Egyébként este leltem rá a fesztivál főbejáratától néhány méterre lévő őrzött kerékpártárolóra, ami ugyan nem ingyenes, de szerintem a…..
A mai napon szerencsére már jóval többen látogattak ki a Fesztiválra. Rengeteg ember kezében látni lehetett a sült kolbászt, amit örömmel és jóízűen fogyasztottak. Egészségükre! A mai napon láttam az új Magyar Urbanus midibuszt amelyet bárki kipróbálhatott, illetve a…..
A mai napon hivatalosan is megnyitották a 14.-ik békéscsabai Kolbászfesztivált. A hivatalos ceremónia előtt a nagy múltú Balassi Táncegyüttes - Vásár című koreográfiáját tekinthette meg a közönség. A fergeteges előadás után a "hivatalos megnyitón" részt vett…..
Idén változott a kolbászfesztivál megközelíthetősége, ugyanis a Gyulai útnak az alkotmány és a Bajza utca közötti szakasza egyirányúsítva van, így csak a belváros felől lehet továbbhaladni a Gyulai úton. Az autósok erre figyeljenek. Fontos továbbá, hogy a fesztivált…..
Az elmúlt hétvégén lehetőségem volt nekem is úgy, mint bárki másnak eljutni az Ibsen Ház nyílt napjára, ahol  végre megtekinthettük a hónapokig takarásban épült "házat". Amikor beléptem a kapun, egyből nagyon kedves hostessekkel találkoztam. Az egyikük…..
Remélem még nem unjátok a közúti táblákról szóló cikkeinket, elég sok volt az utóbbi időben, azonban most még egy bekerült a csokorba. A minap meglepődve tapasztaltam, hogy a Szerdahelyi utcán a Szabolcs utca felé (ami jelenleg egyirányú) ki van téve két ugyanazt ábrázoló…..
Dragomér 2010.09.02 07:35:57
@csokottbarmok: Üdv!
Igazad van! Köszönjük a hasznos válaszod!
Üdv: Dragomér
Nem olyan régen kihelyeztek egy LED reklámtáblát az Andrássy úton a Csaba Center bejáratával majdnem szemben, a túloldalon. Ezzel persze nem is lenne baj, hiszen sok reklámtábla van a városban, hozzászoktunk mér. Az egyetlen probléma, hogy túl erős fénye van. Nézzétek meg, még…..
A minap felfedeztem egy általam különösnek vélt táblakompozíciót. Az egyik utca elejére ki volt téva egy "tehergépjárműveknek behajtani tilos" tábla, alatta "kivéve célforgalom" kiegészítő táblával. Az elmúlt hetekben aszfaltozták az utca egyik oldalán a…..
A napokban a mi utcánkban is megkezdték a szennyvízhálózat kiépítését, így közelebbről is megfigyelhetem a munkálatokat.Tegnap a mobil konténerek telepítésével kezdték a munkafolyamatot, ami igazán balesetveszélyesen zajlott. Igazából legjobban a képeken látszik az…..
Néhány napja egészen véletlenül felfedeztem, hogy a Csaba Center főbejárata felett egy fém "alkatrész" lóg, ami bármikor könnyedén leeshet. Őszintén szólva nem tudom, hogy még mi tartja ott fent a szóban forgó fém valamit mivel nem néztem meg közelről, de jobb tudni…..
Augusztus 20. az egyik legősibb magyar ünnep, Szent István király szentté avatásának illetve az új kenyér napja. Az előző hónapokban nagy visszhangot váltott ki, hogy a békéscsabai önkormányzat is az árvízkárosultak részére fordítja a tűzijáték árát. Ezek után néhány…..
A poszt címe akár egy regény címe is lehetne, de most inkább csak tényeket szeretnék leírni egy klasszikus horror megírása helyett. A napokban minden este elmentem a színház előtt és feltűnt, hogy az épület egyetlen egy lámpával sincs kivilágítva. Ami egy kis fényt varázsol a…..
A napokban vezettem a városban és meg kell mondanom, hogy nem kis fejtörést okoztak a közlekedők, a táblák és legfőképpen a szennyvízhálózat kialakításából fakadó útlezárások. Először is a közlekedőket bírálnám, azon belül is a biciklisekkel. Nem is olyan régen, ha…..
Közlekedj okosan...akár egy játékra is gondolhatnánk a gazdálkodj okosan után szabadon e két szó olvasásakor. Ha pedig már játékékról van szó akkor annak szabályai is vannak természetesen. Így van ez a valós életben a közlekedésben is, ahol a játékszabályokat a KRESZ írja…..
Gondolom többen hallották, vagy tudják,hogy Békéscsabán több artézi kút is található. Akik esetleg nem hallottak még róla annak röviden annyit tudnék írni, hogy az artézi víz egy a felszín alatt nagyobb mélységben, vízzáró rétegek között elhelyezkedő, nyomás alatti víz.…..
Dirr-durr-csitt-csatt-piff-puff. Mi ez? Nem, nem őrültem meg, a cikkemhez kapcsolódik, melyben a Corvin utcai kerékpárút egyik szakaszáról szeretnék (és fogok is) írni. Már többször jártam az említett szakaszon és aki hasonlóan hozzám tekert már erre az megfigyelhette (az…..
Dragomér 2010.08.05 21:31:25
@Békéscsaba figyelő:
Ilyenkor megfordul a fejemben, hogy mennyi "szerencsétlen,, ember ment már ebbe bele. Ezek után az is elgondolkodtató dolog hogy sötétben mennyi apró veszély fenyegeti az embert. Abba a kráterbe ami a cikkben is szerepel nemhogy nappal,de este se túl jó belepottyanni amikor is hirtelen történik a baj.
Egy igazi furcsaságot láttam a minap a Lencsésin. Egy nagyon praktikus megoldást választott egy illető, aki a három kerekű biciklijével járja a bérházak közötti szemeteseket és a körülöttük eldobott papír hulladékot gyűjti össze. Persze csak azokból a konténerekből tud…..
Napról-napra egyre több dologot tapasztalhatnak meg azok, akik a belvárosban járnak, közlekednek. Utcáról-utcára útfelbontás, terelés és dugók azok, melyek megnehezítik napjai. Aki megteheti az nagy ívben próbálja elkerülni ezeket a veszélyes környékeket a nagy forgalom és a…..
Ha most valakitől megkérdezném, hogy látott-e már fából készült jelzőtáblát, valószínűleg elgondolkozna, hogy: miért van ilyen? Igen, van...Pontosabban részben fából készült tábláról van szó, méghozzá egy elsőbbségadási kötelezettséget jelzőről. Eddig nem igazán…..
Különös jelenség figyelhető meg a Bajza utcán álló fák lombjain mióta az utca egy részén felmarták az úttest külső sávját. Mégis ennek mi köze van a nap erejéhez és a fák lombjaihoz? (Amúgy eddig még ilyen jelenséget nem tapasztaltam.) A jelenség a következő: Az úttest…..