Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krimikonyv

34 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A regényt az Egyesült Királyságban a Daily Express huszonhárom részes folytatásokban közölte 1939. június 6-a és július 1-je között, rövidített változatban. Könyv alakban először 1939 november 6-án jelentette meg a William Collins Sons and Company Ltd a Collons Crime Club…..
A szerzőpáros, amely szembeszállt a Vatikánnal A sorozat, ami újraírja Európa történelmétMonaldi és Sorti, olasz történészházaspár levéltári kutatásai során egyedülálló dokumentumokra akadt: megtalálták Atto Melani elveszettnek hitt levelezését. Elhatározták, hogy…..
Steven Saylor (1956. március 23.– ) amerikai író, legismertebb munkái az ókori Róma étébe bevezető, Gordianus, a Nyomozó életútját és ügyeit feldolgozó regényei.A Texasi Egyetemen (Austin) 1978-ban történelemből és ókortudományból szerzett diplomát.Róma,…..
Barbara Corrado Pope Clevelandban született és nevelkedett. Jelenleg az oregon állambeli Eugeneben él. Történész, díjnyertes tanár. Az írónő eredetileg francia nyelvet és vallástörténetet tanított a regény helyszínén Aix-ben.A provance-i Aixbe nem hétköznapi fiatal nő érkezik…..
Steve Berry 1955-ben született Camden megyében. Ügyvéd,amerikai író. Cotton Malone ügyészségi nyomozó és könyvritkaságok szakértője egy közel ezeréves titok nyomába ered. A templomos lovagok a kereszténység bölcsőjében olyan tanokhoz jutottak, amelyekkel még a római…..
Jeaniene Frost, bőre feltűnően világos, rendszerint feketében jár, és ugyancsak keveset alszik. Imád régi temetőkben őgyelegni, ámbár nem cseveg szellemekkel. Szereti a költészetet meg az állatokat, viszont utál főzni, és nincs túlzottan jóban a gyerekekkel.És megnyílik a…..
Krimi könyvek Robin Cook - Láz 2010.07.30 15:06:00
Robin Cook könyveiben sikeresen ötvözi a krimit az orvostudománnyal, általában az adott mű főhősének hosszas nyomozása után derül fény összeesküvés-elméletekre, melyeket orvosok vagy kórház-közeli emberek vezérelnek. Cook azért kezdett el írni, hogy általános orvosi…..
A Nyaraló gyilkosok (Evil Under the Sun) Agatha Christie 1941-ben megjelent regénye.Szereplők:Hercule Poirot, Arlena Marshall, Kenneth Marshall, Linda Marshall, Christine Redfern, Patrick Redfern, Emily Brewster, Barry őrnagy, Stephen Lane, Rosamund Darnley, Mrs. Gardener, Mr. Gardener,…..
Grippando James pályája két részből tevődik össze. Először teljes munkaidős ügyvéd majd író. Első regénye a The Pardon.Ryan baseballjátékos és népszerű rádiós, boldog ifjú férj és apa. Ám egy éjszaka felesége, miközben kislányukkal együtt éppen férje meccsére…..
Karin Slaughter mesterien ért a gyilkos elmék működéséhez. Az emberi lélek legsötétebb zugaiba is belelát, és elemi erővel tárja elénk a legszörnyűbb titkokat. Aki odavan a vérfagyasztó thrillerekért, az okos nyomozókért és a meglepő fordulatokért, az Karin Slaughterben…..
Agatha Christi-nek összesen 66 bűnügyi regénye jelent meg, amelyekben a legfondorlatosabb gyilkossági ügyek felgöngyölítése mellett számtalan kémhistóriával is találkozhatunk. Az írónő két legismertebb detektívje a könyvek több, mint kétharmadában lép színre. Összesen…..
Sidney Sheldon amerikai bestseller szerző és Oscar-díjas forgatókönyvíró. Az író számos rendkívül népszerű zenés film forgatókönyvének szerzője, 1948-ban Oscar-díjat kapott Az agglegény és a csitri című film forgatókönyvéért. Nem kevésbé népszerűek bűnügyi…..
Lew Archerhez, a Los Angeles-i magánnyomozóhoz egy sáros, feldúlt, összefüggéstelenül beszélő, megtermett fiatalember kopog be egy este. Elárulja, hogy egy intézetből szökött meg, ahová a családja záratta. A híres és nagyon gazdag Hallman szenátor fia ő, anyja rejtélyes…..
Dr. Robin Cook amerikai orvos és író, általában közegészségügyi és orvoskrimi témájú regényeket ír. Több mint húsz megjelent regény és több millió eladott példány után is orvosnak tartja magát, nem pedig írónak.Jennifer Hernandez, a végzős orvostanhallgató rossz hírt…..
Robert Ludlum több mint két tucatnyi bestsellere a világ negyven országában harminckét nyelven jelent meg. Milliók olvasták és olvassák ma is izgalmakban bővelkedő, letehetetlen kémregényeit, melyek sorrendben: A Scarlatti örökség (The Scarlatti Inheritance, 1971), Csak tanú ne…..
Nora Roberts eredeti nevén: Eleanor Marie Robertson amerikai írónő, akit egy hóvihar tett íróvá.Négy bátyja van, és ezért jól ismeri a férfiakat. Valósághűen tudja ábrázolni jellemvonásaikat, gondolkodásmódjukat.Karrierjét egy hóviharnak köszönheti:1979. februárjában…..
Raymond Thornton Chandler, amerikai krimiíró Jelentősége mérhetetlen volt: leginkább stílusa és gondolkodásmódja volt az, amely az elmúlt hatvan évben hatást gyakorolt a bűnügyi irodalomra. Állandó szereplője a Philip Marlowe „hardboiled” stílusú…..
Lőrincz L. László — Leslie L. Lawrence, illetve Frank Cockney néven is ismert író, orientalista, műfordító.Írói tevékenységét ifjúsági regények írásával kezdte. Igazán népszerű íróvá azonban a nyolcvanas évek elejétől megjelenő tudományos fantasztikus…..
Vavyan Fable 11 éves kora óta ír, 1987-ben jelent meg első regénye (eddig összesen harminchat és ezek számos újabb kiadása), köztük zsaru-, akció- és kalandregények, fantasyk (mesélőkönyvek), bohóságok és (megbotránkoztató) novellák.…..
Agatha Christie angol írónő, „a krimi koronázatlan királynője”. Mary Westmacott álnéven romantikus regényeket is írt, de az utókor számára inkább 66 detektívregénye és nagy sikereket arató West End-i színpadi darabjai miatt emlékezetes.Mrs. Argyle-t, a dúsgazdag,…..
Gena Showalter a paranormális-romantikus irodalom új csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal rendelkező férfiak, és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel.Aeront, a Harag őrzőjét arra kárhoztatták az…..
Alkonyat rajongók, figyelem! Két részre bontva forgalmazzák a negyedik Alkonyat-filmet - jelentette be a gyártó Summit Entertainment stúdió. A Hajnalhasadás Stephanie Meyer azonos című vámpírregényéből készül, és az alkotók már korábban jelezték, hogy a 900 oldalas…..
 P.C. Cast díjnyertes fantasyk és paranormális-romantikus regények szerzője, mellette pedig tapasztalt előadó és tanár. Oklahomában él és tanít.Lánya, Kristin Cast számos díjat nyert már verseivel és cikkeivel. Szintén Oklahomában él, és az University of Tulsa…..
Lara Adrian bestsellersorozatának főhősei félig ember, félig démoni lények, akik több ezer éve velünk élnek. A múltban a Rend őrei biztosították a békét, de a múlt köddé vált, ez már a jövő… Véres háború dúl. A vámpírok ellepték az utcákat, kedvükre…..