Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzitakötŐ

2 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábbi bejegyzésemben beszámoltam róla, hogy a kormánytisztviselők jogállásáról szóló T/45. számú törvényjavaslat értelmében a kormánytisztviselői jogviszony indokolás nélkül megszüntethető lesz pl. a betegség miatti keresőképtelenség, a beteg gyermek ápolása…..
A kampány során nem sok szó esett arról, hogy a Fidesz mit tervez a köztisztviselői karral. Néhány homályos utalás ugyan elhangzott a bürokrácia-csökkentésről, valamint arról, hogy csökkenni fog a Miniszterelnökség dolgozóinak a száma, de tömeges elbocsátásról nem volt szó.…..
SzitakötŐ 2010.05.24 13:17:59
@pakolunk special edition:
igen, a törvényjavaslat 9. § (2) bekezdése és 35. § (2) bekezdése valóban azt rögzíti, hogy az Mt. 90. § (2) bekezdésével szemben a felmondási (felmentési) idő nem a felmondási védelem lejáratát követő 15/30 nap elteltével, hanem rögtön az első napon kezdődik. Ebből az következne, hogy az előterjesztő szándéka nem a felmondási védelem megszüntetése, csupán a felmondási idő megkezdésének előbbre hozatala.

Sajnos a feltételezett szándékkal ellentétben a törvényjavaslat nem az Mt. 90. § (2) bekezdésének kizárásáról rendelkezik, hanem az egész 90. §-éról, amely viszont az (1) bekezdésben tartalmazza a felmondási védelem eseteit is. Remélem, tényleg csak tévedésről van szó, és időben (még az elfogadás előtt) javítják. Arra viszont nem számítok, hogy az indokolás nélküliségből visszalépnek, pedig ott is jobb lenne a javaslat helyett az Mt. 89. §-ának alkalmazásáról rendelkezni.

Egyébként retekvárinál a pont, az átszervezések miatt a mostani szabályok alapján is gond nélkül fel lehetne menteni bárkit. Igaz, kicsit többe kerülne (felmentési idő + végkielégítés), mint a tervezett szabályok szerint.