Regisztráció Blogot indítok
Adatok
doggfather

3580 bejegyzést írt és 36730 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit anti-sznob vagyok. Van bennem valami dafke a sikerkönyvekkel kapcsolatban. Fenntartásaim vannak a tömeges tetszéssel szemben.  Nem mondom, hogy ez jó vagy hogy egészséges, Csak azt, hogy valamiért így működök.  Nem, egyáltalán nem zavar, nem irritál, nem bosszant, ha valami sokaknak nagyon…..
doggfather 2024.03.13 11:36:14
@Mohácsi Zoltán: A film: A könyvhöz képest van benne némi időrendi, dramaturgiai változás, de azt simán az eltérő formátum javára írtam. A helyszínek biztos autentikásak, olvasva nekem sötétebb, hidegebb, koszosabb volt fejben. A kaszting nem rossz!
Egy hete elhunyt Akira Toriyama. Ma jelentették be. 68 éves volt. Én pont az a generáció vagyok, ami megélte, hogy betiltsák a kedvenc rajzfilmsorozatát. Ez volt a Dragon Ball Z. Minden délután sietve futottunk haza, hogy elcsíphessük az aktuális részt, vagy ha nem felejtettük el, beprogramoztuk a…..
doggfather 2024.03.13 11:33:31
Fülszöveg:  Gaiman és legendás rajzolókból álló csapata visszatér, hogy pontot tegyen a viking mondavilágból ismerős istenek történetének végére! A sorozatzáró kötetben Thor és Tyr nem csupán egy sokfejű óriásasszonnyal, de tűzokádó tengeri kígyókkal és más rémségekkel is szembenéz, miközben Odin a…..
Fülszöveg:  A második kötetben ismét legendás rajzolók elevenítik fel a vikingek legjobb történeteit. Elmesélik a költészet eredetét, és szóba kerül az a mézsör, amiért a halandók és az istenek is egyaránt bármire képesek. Megelevenedik Thor és Loki kis híján katasztrófába torkolló útja az óriások…..
Reviewer Madame Web Filmkritika 2024.03.12 00:02:30
A Sony élőszereplős Marvel-filmes divíziója öntelt ostobákból álló társasággá vált, akik még a szándékosan megkötött meccsen is a vesztesre tennének pénzt, és utána még a saját vállukat is megveregetnék, mintha valami nagy dolog történt volna. Mintha egy teljesen pusztult autóba töltenék a benzint,…..
Egy kislány, akit családja sorsára hagyott a lápvidéken, hogy megküzdve magánnyal, kitaszítottsággal erőt vegyen magán és küzdjön a túlélésért, miközben rátalál a szerelemre és a hivatására, de egy rejtélyes gyilkosság mindent tönkretehet, amiért eddig küzdött. Delia Owens bemutatkozó regénye, az…..
Minden napra egy film Mátrix 4. 2024.02.10 20:00:00
Most fogom a fejem, hogy erről a filmről mit is írjak. Hajlok arra, hogy kezdjem azzal, hogy teljesen felesleges alkotás. Igaz, a Mátrix-filmek között csak a legelsőben volt meg az a plusz, utána egyre olcsóbb, bár látványos akció orgia következett. A gonosz felem meg azt sugalmazná, hogy ennek…..
Már a cím beindította a vészjelzőt, de még az sem tudott felkészíteni arra, milyen akció szemetet készülök megnézni. Pedig Grillo filmjeinek szoktam esélyt adni, de ez… Egy rossz sorozat nyitánya inkább lehetne, mint teljes jogú film. A történet is borzalmas. Adott egy különleges ügynök,…..
Rendezte: Jancsó MiklósMűfaj: szatíra, vígjátékFőbb szereplők: Tóth Ildikó, Mucsi Zoltán, Scherer PéterMegjelenés: 2002, MagyarországHossz: kb. 1,5 óraIMDB: 6,2Ajánlott írás: -Mikor látható: https://port.hu/adatlap/film/tv/kelj-fel-komam-ne-aludjal-kelj-fel-komam-ne-aludjal/movie-54654 Cselekmény:…..
Minden napra egy film A fekete üst 2021.02.19 18:00:00
Mitikus küldetésre induló, barátokat szerző, középkori. Taran arról álmodik, hogy egy napon lovag lesz belőle. A realitás azonban az, hogy öreg mestere mellett szolgál, és nem harcolni tanul, hanem a malacukra vigyáz. Coca azonban különleges, képes megmutatni dolgokat az embereknek. A Szarvas…..
Delia Owens 2018-ban dobta piacra az Ahol a folyami rákok énekelnek című regényt, amely gyakorlatilag azonnal klasszikussá vált. Elképesztő sikerszériát járt be a regény, bestseller lett belőle több, mint 15 millió eladott példánnyal. Hollywood pedig jó szokásához híven le is csapott a sikert…..
A 2018-as év egyik legjelentősebb bestsellere volt az Ahol a Folyami Rákok Énekelnek, mely Delia Owens, a zoológus, tollából született. Ez a könyv szó szerint sikertörténet volt. Nem csak egy kiadó hirdette nagyszabású idézetekkel a New York Times-ból, hanem az olvasók körében is gyorsan terjedt a…..
Négy évvel ezelőtt egy különös című regény akkora szenzáció lett, hogy a Google is kezdett kifáradni abban, hogy megmondja: a folyami rákok nem énekelnek. Íratlan szabály, hogy a bestsellerek a toplistákról hamarosan a filmproducerek asztalára kerülnek, ám gyakorta éppen arra a kérdésre nincsen…..
Biztos emlékeztek még Jancsó Miklós 1999-es alkotására, Nekem lámpást adott kezembe az Úr, Pesten.Ebben a filmben Kapa (Mucsi Zoltán), és Pepe (Scherer Péter) karaktere összenő, mint megannyi magyar filmben. Ne fütyülj!..
Rendezte: Jancsó MiklósMűfaj: tragikomédiaFőbb szereplők: Mucsi Zoltán, Scherer PéterMegjelenés: 1999, MagyarországHossz: kb. 1,5 óraIMDB: 6,9Ajánlott írás: -Mikor látható:…..
A címe alapján azt hiszem tudom mit gondoltok... "Mégis mi ez a hülyeség?" Nos, hölgyeim és uraim az Alsógatyás kapitány szerintem a Lego Batman film mellett az év egyik legviccesebb animációs filmje!..
Minden napra egy film Trollok 3. 2024.01.17 20:00:00
Ha még az a korszak lenne, hogy tollal és ceruzával írnánk füzetekbe, valószínűleg veszélyben lenne a szemem. Mert, sajnos, miközben ezeket a sorokat írnám, vagy éppen ezt a mesét nézném, komoly kísértésem lenne a fülemben és a szememben kárt tenni. Különben sem voltam egy Trollok-fan, de az egyik…..
Hú. Döbbenetes, milyen rosszak ennek a filmnek a kritikái. Pedig azt hittem, az lesz a legnagyobb baj vele, hogy milyen ’ötletes’ címet kapott a magyar keresztségben. Most komolyan, a Régi csibészekre rímel, és egy olyan ősrégi dalra utalnak rá, amit esetleg anyámék beazonosítanának, én meg…..
A Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz a hatodik tininindzsás mozifilm a franchise négy évtizedes történetében, és a kritikusok egybehangzó véleménye szerint messze a legjobb. Az ítészek azt mondják, hogy a társadalmi elfogadásukért küzdő ifjú hüllők története még soha nem volt ilyen vicces, izgalmas…..
Amikor még csupán ismerkedtem az animékkel és új volt számomra ez a világ, ez a film gyakorlatilag közismertnek számított. Még magyarországi, fémdobozos kiadást is kapott a Navigátor Film gondozásában. Sőt, szerencsém volt a premieren is részt venni. Felejthetetlen élménynek számít egy klasszikus…..
Valószínűleg az anime rajongóknak nem ismeretlen a vámpírvadász D neve, hiszen a Vampire Hunter D: Bloodlust című filmben már sokan láthatták, illetve olvashattatok is róla az oldalamon. Viszont a műnek akad egy előzménye, ami kevéssé ismert, mégis kultikusnak számít. A Vampire Hunter D szintén a…..
Ha kedvelitek a dark fantasyt, akkor mindenképpen érdemes betekintenetek D, a dhampir történetébe. Nem csak egy sötét hangulatú sztorival találkozhattok, de izgalmas, fordulatos cselekménnyel is. A Vampire Hunter D: Bloodlust méltó utódja a korábbi animének, és sikerült szintet is lépnie elődjéhez…..
1982-ben született egy rajzfilm, amely sokunk gondolkodását megváltoztatta. Van, aki szerette, van, aki gyűlölte, sokan nem értették, hogy mire is akar kilyukadni, sőt, akad olyan is, aki logikátlannak, erőltetettnek tartja a befejezését. Azonban semmiképpen sem lehet megfeledkezni róla. Nem csak…..