Regisztráció Blogot indítok
Adatok
filmcomm

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan beküldtétek a lenti képet, meg persze magunktól is rátaláltunk, de azt nem sikerült kiderítenem, hogy ki készítette. Mindenesetre az illető elég jól vágja a DOS-os játékokat, ezekből szedte össze a száz legjobbat egy szép listába. Látszik, hogy sok melóval, nagy…..
SF.blog Kafka és a Sci-Fi filmek 2012.07.03 15:49:00
A mai napon lenne 129 éves Franz Kafka (1883-1924), a 20.század elejének egyik legkiemelkedőbb irodalmi tehetsége. Szürreális rémlátomásai egész nemzedékek képzeletét ejtették rabul, ezért nem meglepő, hogy munkásságának hatása számos műfajban kimutatható és ez alól a…..
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
filmcomm 2012.06.21 23:48:37
Azt hiszem, most már nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a Mass Effect 3 vége a játéktörténelem egyik legvitatottabb befejezése. Persze, nem ez volt az első lezárás, ami megosztotta a játékosokat, viszont remek alkalom arra, hogy a régebbi, sokak által rossznak mondott befejezéseket is…..
filmcomm 2012.04.16 19:24:25
FireAnt

www.youtube.com/watch?v=J7QNYx9XLYE

Aki ennek örül, mindennek örül :-)
IDDQD Köszönjük, Jack! 2012.04.10 16:38:00
Köszönjük neked, sokan, az első számítógépünket. A 16-ot, a 64-et, a 128-at, az 512-t. A 320*200-at, a 16 színt, a három hangcsatornát, és mindent, amit ezekből ki lehetett hozni. Köszönjük első, BASIC-ben írt saját programjainkat. A ?SYNTAX ERROR-t, a ?LOAD ERROR-t, a POKE-ot, a…..
(Disclaimer: Bár a poszt nem spoileres, a hivatkozott linkek azok lehetnek.)Bár az elmúlt napok kommentjeiben már előjött a Mass Effect 3-ügy, azért foglaljuk csak össze a balhét, mert vannak új fejlemények is. Tehát megjelent két remek sci-fi szerepjáték után egy harmadik, a…..
Ma újra palack-újrahasznosítás témában íródik a poszt: komplett asztali szetteket, használazi tárgyakat készít üvegpalackok szétvágásával, rogyasztásával a spanyol Lucirmás. Az általuk készített tárgyak 100%-ban újrahasznosított üvegből készülnek, termékeink…..
"Ár érdeklődésre" - áll a Sotheby's oldalán, ahogy az a hasonló házak hirdetéseinél lenni szokott Titkos ösvények a kertben, pálmák, narancsfák, ciprusok, eukaliptusz, ókori görög és római büsztök a ballusztrád tetején, középkori ikonok, neoklasszicista…..
IDDQD Heti retro különszám 2012.03.01 21:20:00
Megint késésben van kicsit az esedékes Heti retro, a Ghosts'n Goblins (jövő héten befut, már a nagyját megírtam), de ezúttal remek mentségünk van: több hetiretrónyi cikket írtunk Index anyánkra. Sőt, tegnap a régi játékok hősei valósággal megszállták a címlapot: pár…..
Sokan várták a Prometheus előzetesét. Az egyik alien rajongó és youtube felhasználó fogta magát és elkészítette az 1979-ben bemutatott A nyolcadik utas: a Halál teaserét "Prometheus módra". ..
  Mutatnánk a tutit. A Pantone cég, amely minden színek ura (ezt a skálát nézik például a grafikusok, hogy milyen színű legyen egy magazinon a cím betűje) kollaborált nagy kedvencünkkel, a Sephora hálózattal. Mivel pantonék úgy döntöttek, ez a jövő év színe, a…..
A Cowboyok és űrlények hervasztó élménye pontosan megvilágítja, milyen nehéz fába vágja a fejszéjét, aki a western műfajával szeretne játszadozni. Különleges zsánerről van ugyanis szó, amely a műfajok nagy családjában szinte egyedüliként idéz meg egy konkrét földrajzi,…..
Ébredj rá! Az élet értelméről 2010.08.13 10:58:00
Bármely dolog értelmének az általa, ill. segítségével elérhető célt nevezzük. Általában cselekvések, történések értelmét firtatjuk, de tárgyak értelméről is olykor beszélünk, és akkor az ővelük megvalósuló cselekvést tekintjük az értelmének (amely cselekvésnek…..
A külső figyelembevételével történő kapcsolatfelvétel, ill. már eleve a szimpátia eldőltének mikéntje evolúciós eredű. A faj fennmaradását szolgálja, hogy minden egyed keresi valamiféle kódolt preferenciák alapján ígéretesebbnek tűnő fajtársak társaságát, ill. a…..
Ébredj rá! A hitről 2010.07.29 12:59:00
A hit a végső miértekre adott nem kielégítő válasz, ill. válaszok sokasága. A tudományos gondolkodás szeret elvágólagosságot megfogalmazni atekintetben, hogy mi az amit tudunk, és mi az ami ezen körön kívül esik, tehát csak fantáziálhatunk róla, hipotéziseket állíthatunk…..
Azt hihetnők, és a pszichológiéban Freudtól napjainkig általános az elképzelés, hogy ha valaki önnön erejéből változni akar (nyilván valami rossz tulajdonságában), akkor ehhez tudatosítania kell, hogy ez a tulajdonság, ill. annak hatásai számára több rossz hatással járnak,…..
Star Wars Darth Vader Transformers 2011.06.23 09:45:00
Jaj, jaajjj, erről nem akartam volna tudni! A játék négy alakot tud ölteni, lehet Darth Vader, Anakin Skywalker, Star Destroyer és Republic Destroyer. Mit szóltok?..
Celtic fedőnevű kommentelőnknek köszönjük a következő marhaságot (via HUP). Én azt hittem, hogy az url-ben játszható játék után már nem tudnak semmivel meglepni, de tévedtem. Itt vannak a... faviconban játszható játékok! És rögtön három! Favicon Pong: Favicon…..
Hogyan építsünk egy X-szárnyú gépet az irodában található cuccokból, mint toll, gémkapocs, ceruzahegyező stb. Nagyon egyszerű, csak arra figyeljünk, hogy a színek passzoljanak. Mégsem mehetünk szivárványos hajóval a Galaktikus Birodalom ellen, nemdebár?Via BoingBoing..
A PlayON (leánykori nevén CD Projekt) bátor vállalkozásba fogott: ezentúl nemcsak játékokat, hanem könyveket is ki fog adni, méghozzá a lengyel Andrzej Sapkowski fantasy regényeit. Aki nem tudná: Sapkowski írásai alapján készült a The Witcher című pc-s szerepjáték, aminek a…..
Bigyóblog IKEA és a scifi 2011.05.10 13:28:00
Mi sül ki abból, ha a scifi-ket az IKEA összeszerelési útmutatók sílusával keverjük? Jó dolgok, nézzük.   Via Gizmodo..
filmcomm 2011.05.10 17:29:41
Anno már beszámoltunk a Smithsonian intézet készülő videojáték-történelmi kiállításáról, ahol a játékokat mint művészeti ágat mutatják be. A kiállítás ugyan csak 2012-ben nyit, de most megint van okunk írni róla, véget ért ugyanis a hatalmas szavazós kampány, amiben…..
Facelift 50 ötletes minimál logó 2011.05.03 08:02:00
Lehet egy cégnek nagy, rikító, feltűnő és színes logója, de nekem nagyon bejönnek azok, amelyek egyszerűek, mégis van bennük ötlet. Ez a válogatás azokról a logókról szól, amelyek letisztultságukkal, ötletességükkel mély benyomást kelthetnek a nézőben. Ime:…..
A Google fejlesztői gárdája igyekszik élen járni az új, innovatív internetes és személyi elektronikus technológiák területén. Az egyre gyorsabb processzorok és memóriakapacitás világában létfontosságú, hogy a régi input eszközök (egér, billentyűzet) új, könnyebben…..
Sokféleképpen lehet társadalmi célú reklámkampányt készíteni. Vannak, akik a humorra és játékosságra, mások a sokkolásra és az elgondolkodtatásra esküsznek. De legyen bármi is a koncepció, abban egyetérthetünk, hogy ezeknek a reklámoknak a szemek és a fülek mellett bizony a…..