Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sadist

0 bejegyzést írt és 6362 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       „Ha elmondom a valódi okát annak, hogy miért nem akarom az odaköltözést, annak lennének következményei” – Levélírónk barátnője egyedül neveli a gyerekét, és néha el is viszi a pasijához, aki nehezen viseli el, így azt, hogy odaköltözzenek vele, nagyon nem akarná.      …..
                       „Már az is zavarni szokott, hogyha mellettem van az ágyban, vagy a fürdőszobában” – A pasi már sok mindent bevetett, hogy magára kényszerítse az együttélés szabályait, de egyelőre még mindig nem pályázhatna a Legjobb Társ-díjra. Magában keresi a hibát, és valószínűleg jó…..
                       „Még azt se tudom eldönteni, hogyha innen én visszafordulnék, akkor őt ez mennyire bántaná?” - Örök dilemma: mik a kockázatai annak, ha baráti körből választunk párt? Levélírónk és egy férfi közt elindult már valami, és ha most kezdene el távolságtartóan viselkedni, talán az…..
Sadist 2024.03.19 17:21:29
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igazad van, rosszul írtam, nem a ribanckodási lehetőségeitől esik el, hanem attól, hogy ha már csapágyasra hajtották, akkor utána lehorgonyozzon a rendes srác mellett, aki majd gyereket csinál neki és gondját viseli.
Sadist 2024.03.20 20:52:38
@szeme közé, laposan!: "Vagy-e annyira jó, hogy bárki rádmozduljon a "körön kívülről" is?"

Most még nyilván, mert eddig is ezt csinálta.
  Tudom, már a cím is álságos. A baloldaltól soha senki nem várja el, hogy következetes legyen. Még a saját szavazóik sem. Mindenki rég tudomásul vette, hogy a többi valláshoz és ideológiához hasonlóan a balos világlátás dogmái is erősen önellentmondásosak. Hogy mást ne mondjunk: a szabadság és a…..
Sadist 2024.03.18 17:45:40
@MEDVE1978: "Visszacsatolva az egészre a woke nem baloldali."

Hogy a faszba ne volna baloldali? A woke ugyanaz az osztályharcos gyűlöletideológia, mint a marxizmus vagy a feminizmus, csak az elnyomó rosszak a fehér, konzervatív, keresztény, hetero férfiak, az elnyomott jók pedig a nem fehérek, balosok, migrik, ateisták, nők, pöcsös nők/pinás férfiak, egyéb deviánsok.
    "Tudtam, hogy ez az elhatározás egy életre szól. Számomra a vissza ismeretlen fogalom. És az elhatározás nem átmeneti szórakozást, hanem véres komolyságot jelentett. Már akkor is ösztönszerűleg idegenkedtem az olyan emberektől, akik mindent elkezdenek anélkül, hogy keresztül is vigyék, amit…..
                       A társkereséshez sok türelem kell, amiben Posztolónk nem bővelkedik. Arra lenne kíváncsi, hogy vajon létezik-e olyan hely, ahol személyesen lehet ismerkedni? Egy olyan hely, ami erre való, tehát aki ott megjelenik, már tudja, miről van szó és nem lepődik meg a közeledésen.  …..
Sadist 2024.03.13 20:42:02
@Capillarissa69: "Incel-ként talán elérheted valamikorra, hogy bármikor kiutaljanak neked egy csajt.
Mert ők azért küzdenek, hogy egy nő, alanyi jogon mindenkinek járjon."

Te milyen cuccot tolsz és/vagy milyen konteó-hívő csoportokban vagy benne?
    Minden idők legaljasabb kampányába kezdett a DK. Ízléstelen óriásplakátjaik a hétvégén utcára kerültek, de ez csak egyetlen elem egy összehangolt, egységes őrjöngésben. Gyurcsány évértékelője, Kálmán Olga megszólalása az ATV-n, Varju László és Fletó minősíthetetlen fröcsögése a parlamentben -…..
Sadist 2024.03.06 20:56:25
@Billy Hill: Ami mint kiderült, igaz is volt.
Sadist 2024.03.06 21:01:43
@Wildhunt: Szomorú, hogy az Epstein didn't kill himself mém ennyire eltűnt :(
    Szathmáry Eörs Széchenyi-díjas evolúcióbiológus, az MTA rendes tagja, az ELTE professzora. Szimpatikus fickó, még ha pesszimista is a jövőt illetően. A hétvégén végighallgattam néhány előadását és interjúját; számos tudóstársához hasonlóan ő is az emberiség ökológiai lábnyoma miatt aggódik.…..
Sadist 2024.03.03 19:00:52
@GyMasa: "Ellenben a Svájci rendszerű sorkatonai szolgálat az nagyon is sziompatikus, mert az egy érték alapú dolog. Ott a katonák ténylegesen is katonák lesznek a kiképzés végére, hazaviszok az automata fegyverüket lőszerrel, és évente van "lövöldözős nap", amikor összegyűlnek, és az állam pénzén gyakorolhatnak."

Nem egészen. Csak a szolgálati fegyvert vihetik haza, lőszert azt a legközelebbi laktanyában kapnak, ha beüt a ménkű és jön a behívó parancs.
A fegyvert rendszeresen vinniük kell ellenőrzésre/karbantartásra a kijelölt fegyvermesterhez, ezt természetesen állja állam bácsi, ahogy a fegyver tárolásához szükséges fegyverszekrényt is biztosítja, viszont ha a delikvens el akar járni a lőtérre gyakorolni, akkor ott a lőtéren vásárolhat lőszert saját kontóra, de haza már nem viheti.
Sadist 2024.03.04 21:25:16
@GyMasa: "Ennek ellenére még mindig szimpatikus a rendszer.
(legalábbis, sokkal hasznosabbnak tűnik, mint a magyar volt)"

Mindenképpen.
Csak azért említettem meg ezeket, mert sokan azt hiszik, hogy Svájcban nagyon liberálisak a fegyvertartásra és viselésre vonatkozó törvények. A valóság jóval árnyaltabb, náluk eleve a honvédelmi kötelességből következik, hogy sok állampolgárnak van otthon fegyvere (tehát egy kötelességnek tesznek eleget), míg az USA-ban az önvédelemhez való alapvető joguk miatt vannak felfegyverezve az állampolgárok, nem azért, mert kötelező. És természetesen használhatják is otthon- és önvédelemre. (Legalábbis a normális államokban, nem a New York-hoz vagy San Francisco-hoz hasonló, demokraták által futtatott lepratelepeken.)
Szerintem ez utóbbi volna a normális, semmi kivetnivalót nem látok abban, ha egy törvénytisztelő állampolgár akár egy .50-es géppuskát telepít a birtokára vagy a sarki kisboltba is fegyvert viselve szalad le.
                       Egy felszínesen induló, nem sokat ígérő randinak is lehet pozitív kifutása. Posztolónk megismert a neten egy látszólag flegma pasit, akivel nem is akart találkozni, de mivel jobb dolga nem akadt, hát belement. Mit veszíthet? ...Vagy mit nyerhet?                          …..
Sadist 2024.02.28 09:09:55
@body_andras: Fun fact: a Porsche még régebben az 50-es évek közepéig, a Lambo pedig a mai napig gyárt traktorokat.
                       „Nem az én hibám, nem én akartam, nem arról volt szó, hogy együtt buliztunk és felhívott magához. És nem egy ágyban aludtunk” – A barátnőnek elszállt a fűtése és felkéredzkedett egy közeli férfi haverhoz. Később a párjának erről teljesen nyugodtan számolt be, mellékesen…..
    Állandóan ezt halljuk. Magyarország nem igazi demokrácia. Hogy miért? Mert Orbán folyton nyer... Természetesen ez az ország minden bajának az oka, még a gyermekek ellen elkövetett bűntettekről is Orbán tehet. "Ahol érinthetetlen kaszt létezhet, ott lesznek portyázó pedofilok is." - írja a…..
Sadist 2024.02.19 21:37:47
@Serény Vélemény: "Ja, pénteken is hogy belelövettek a tömegbe.
Ja, nem."

Na, tényleg, mi volt pénteken? Megbuktatták a zorbánt vagy jövő hétvégére halasztották?
    Még meg sem jelent Tucker Carlson Putyinnal készített riportja, az EU néhány politikusa máris őrjöngeni kezdett, mondván: az újságírót szankcionálni kell. Még az is felmerült, hogy ki kéne tiltani az unió teljes területéről. (Orbán Balázs azonnal lehűtötte a kedélyeket, posztjában utalva rá,…..
Sadist 2024.02.10 17:20:37
@MEDVE1978: "Carson egy szélsőjobbos zsoldos"

Egész idáig azt gondoltam, hogy értelmes, mérsékelt, többé-kevésbé középen álló politikai és világnézeteid vannak, de úgy látszik tévedtem.
Sadist 2024.02.10 17:56:37
@MEDVE1978: Tucker tipikus konzervatív normie, olyan messze van a szélsőjobbtól, mint Makó az Alfa Centauritól, ne csinálj már bohócot magadból...
Sadist 2024.02.18 19:42:39
@GyMasa: "Mégis mit akartok még elérni ti, akik a 22-es ygerekvédelmi népszavazáson az érvénytelen szavazat leadására buzdítottatok?
Mitől lettelek most hírtelen ekkora nagy gyerekvédők?"

A központból most ezt az ukázt kapták ;) Úgy érzik, hogy most ezzel lehet politikai tőkét kovácsolni.
Orbántól most a világ legnagyobb gigachad shitlord húzása volna, ha egy gyermekvédelmi törvénycsomag keretében betiltanák az abortuszt, elvégre ma az jelenti a legnagyobb veszélyt a gyermekekre. Rögtön évi ~15000 gyerekgyilkosság mínusz, ami elég jelentős.
A jelenleg hatalmas gyermekvédő libernyákok úgy visítanának, hogy a bolygó túloldalán is tisztán lehetne hallani, Orbánnak meg csak annyit kellene mondania, hogy lám, a lipsik a meg nem született gyerekeket le akarják mészárolni, a megszületetteket pedig pedofilok karmai közé engedni.
Ha meg kussolnának, akkor nem nyernének politikailag az égvilágon semmit. Lose-lose.
  Jó-jó, tudjuk, Argentína immáron hosszú évtizedek óta permanens válságban él. Az infláció mértéke brutális, a szegénységi ráta 40%-os, a gazdaság ezer sebből vérzik. Viszont nem reménytelen a helyzet: végre egy ország, amelynek volt bátorsága egy vérbeli libertáriust ültetni az elnöki székbe.…..
Sadist 2024.02.06 20:53:40
@Wildhunt: "ezzel az a gond, hogy versenyhátrányt jelent azoknak, akik ezt komolyan veszik."

Ezt kifejtenéd? Úgy érted, hogy rosszabbul járnának azok, akik több gyereket nevelnek?

Egyik évről a másikra nyilván nem lehetne ezt megcsinálni, fokozatosan kellene csökkenteni a nyugdíjjárulékot, de tényleg nem értem, hogy miért kell ebbe mindenképpen bevonni az államot.
Sadist 2024.02.06 21:13:25
@Wildhunt: De ez még mindig nem abortusz, morálisan teljesen más a kettő. Az egyik beavatkozás célja, hogy megmentse az anya életét és annak következtében sajnos meghal a magzat, az abortusznál pedig a magzat megölése a cél.
Ez kb. olyan, mintha egy balesetet szenvedett embert húznál ki az égő autóból, akinek szilánkosra tört a nyakcsigolyája, és a mozgatás miatt meghal. A cél ott is az, hogy megmentsd az életét, nem pedig az, hogy eltörd a nyakát, még ha ugyanaz is az eredmény.
Sadist 2024.02.06 21:19:08
@Wildhunt: "Szerintem nem kell. De ilyen törvényt most nem tudsz elfogadtatni."

Nyilván nem, már a szívhang törvény bevezetésénél is tömegek visítottak, mint a fürdős kurvák.
Itt csak filozofálgatás folyik, de ez a nulladik lépése annak, hogy egyáltalán elindulhasson valamilyen kulturális változás.
                       Levélírónk egy érdekes dilemmát küldött nekünk: mennyire igaz az a legenda, miszerint egy negyvenes férfi még simán válogathat a 25-35 éves nők között, tud keresni és találni is? Ezt persze az érintett férfiak hangoztatják előszeretettel, de hogy ez alapján dobni egy működő…..
Sadist 2023.12.29 12:37:49
@Real_Time_2: A 20% az csak az a réteg, akiket nem hajtanak el élből, a körbekúrásra a legfelső ~4,5%-nak van egyáltalán esélye.
Sadist 2023.12.29 13:03:57
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az még messze nem a szerepek felcserélődése, ha az apa is besegít."

A nemi szerepek felcserélődése, pontosabban elhagyása már rég elkezdődött, amikor a nők úgy döntöttek, hogy a munkát, tanulást, karriert, életben való sikerességet teszik meg életcéljuknak, nem pedig a családot. A bibi pedig ott van, hogy a férfi szerepből csak a számukra kényelmes és pozitív dolgokat veszik ki (anyagi függetlenség, elismerés, társadalmi státusz, stb.), a felelősséget viszont kerülik, mint ördög a tömjént (felelősségvállalás a házastárs/család fizikai és anyagi biztonságáért, nehéz, embert próbáló, vagy zéró presztízzsel járó, de a civilizált társadalom fenntartásához elengedhetetlen munkák elvállalása, hadkötelezettség, stb.).
Ezzel párhuzamosan a férfiaknak viszont nem adatott meg, hogy a női szerepeknek a pozitív részeit felvegyék*, ezért nem beszélhetünk a szerepek felcserélődéséről.

*Plusz felelősséget viszont természetesen vállalhatnak, úgy mint a gyerekek gondozása, otthon rendbenntartása, család ügyeinek menedzselése, stb.
Sadist 2023.12.29 13:50:32
@Real_Time_2: Loálmár! :D Mindig mondtam, hogy óriási hiba volt Lipótmező bezárása.
                       „A barátaimnak se meséltem el ezt, mert tuti, hogy lehülyéznek. De hát mit csináljak, romantikus alkat vagyok, habár használhatnék e szó helyett teljesen mást is” - Szinte már biztos, hogy ez a várakozás át fog húzódni a jövő évre. A csaj még foglalt, ám a srác kitartó,…..
Sadist 2023.12.24 19:56:41
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az nem volna valami tisztességes, a kutatómunkát a pszichológusok, szociológusok, humánetológusok, biológusok végezték el, a Red Pill iránt érdeklődő emberek (pl. mint a fentebb említett Rollo, Roissy, RooshV) gyűjtötték össze a férfi-nő dinamikák szempontjából releváns forrásokat, rakták össze a nagy kirakós részeit, csináltak belőle átlagember számára is emészthető esszéket, blog posztokat, könyveket, én már semmi pluszt nem teszek hozzá. Kb. mintha csak egy sok ember által összegyűjtött tudásanyagból felolvasnám a poszthoz kapcsolódó részt.
Sadist 2023.12.28 13:44:43
@F.M.J.: "Ennek tényleg ekkora kutatási háttere van?"

Persze, nem csak a hasunkra ütve találjuk ki azokat a dolgokat, amiket itt néhányan elő szoktunk hozni. Egy része persze több száz vagy ezer éves bölcsesség, amit az előző generációk régebben megtanítottak a következőnek, de azoknak is mind megvan a tudományos háttere.

"Ennél azért talán némileg több megelőlegezett tiszteletre lenne szükség egy értelmes párbeszédhez."

Látom még nagyon új vagy itt, úgyhogy következzen egy kis bevezető a csp blogról: van néhány rendszeres kommentelő (pl. Rubasov et., body_andras, Kovacs Nocraft Jozsefne, Reactor, Real_time, jómagam), akik a poszthoz kapcsolód gondolatokat, tanácsokat fogalmaznak meg, egyéb párkapcsolati dinamikák szempontjából releváns jelenségeket, tapasztalatokat próbálnak objektíven megvitatni, meg van a többi megkeseredett, gyűlölködő troll, akik a személyeskedésben lelik örömüket. Azokkal nem lehet értelmes párbeszédet folytatni, mert ha van sapka rajtad, ha nincs, szerintük akkor is kispöcsű/nőgyűlölő/incel/náci/rasszista/egyéb szarember vagy, mert ellent mersz mondani a beteg ideológiájuknak. Te is nyugodtan rakd őket ignore listára, mert nagyban javítja a felhasználói élményt és nem fogsz fölöslegesen a /dev/null-ba írni.
                       Az anyuka aggódik a 29 éves fia miatt, aki még otthon él vele. Azért szeretné, ha lenne tartós valakije, mert ha megszokja a magányos életmódot, nem lesz normális kapcsolata, ahol továbbfejlődve megtanulhatná az együttélés alapjait.                                …..
Sadist 2023.12.16 18:48:16
@Reactor: "Addig örülj amíg nehezen csajozik. A gondok jellemzően akkor kezdődnek, mikor eljegyez valakit. Imádkozz, hogy erre ne kerüljön sor."

Pontosan. A tipikus forgatókönyv az, hogy összejön valami 30 körüli kapuzárási pánikos kiélt ribizlivel, akit max másfél éven belül meg kell gyűrűznie, elvennie feleségül és gyereket csinálni neki, különben mamahotelező incel kisfiú marad. Ezeknek a nőknek a férfi csak arra kell, hogy kicsekkoljanak a húspiacról és valaki megoldja az életüket, a férfi csak eszközként vesz részt a sztoriban. Aki ilyen életet szán a fiának, az igazán megdögölhetne.
Sadist 2023.12.21 12:14:38
@Reactor: Sajnos ezeket a <70 IQ-jú retardált lúzereket soha a büdös életben nem fogod észérvekkel meggyőzni semmiről, de azt el kell ismerni, hogy az intellektuális megalázást kurvára szórakoztatóan és szellemesen műveled. Keep on keeping on! :)
Sadist 2023.12.22 00:16:40
@bz249: Ez statisztikai értelemben igaz, ha a férfiak és nők egyes képességeit és tulajdonságait ábrázoló haranggörbéket egymásra teszed, akkor valóban lesz átfedés a kettő között, viszont az emberek nem azzal foglalkoznak, amiben középszerűek, hanem amiben kiemelkedőek. A szélsőértékeknél pedig nagyon szignifikáns különbségek vannak férfiak és nők között.
Lásd skandináv országok, ahol a pályaválasztási lehetőségek terén nem is lehetne nagyobb egyenlőség, mégis ott a világon a legnagyobb a nemi szegregálódás a különböző foglalkozási területeken. Úgyhogy de, nagyon is releváns a Férfiak™ és Nők™ kategorizálás.
                       Ha a pasid csak másokkal szemben lép fel az indokoltnál erőteljesebben, az sem annyira megnyugtató, mert ha eloszlik benne a rózsaszín köd, talán téged sem fog majd kímélni. Valóban szorongás és önbizalomhiány áll a bunkóság hátterében?                                …..
Sadist 2023.12.19 14:19:58
@Creativus: Ez a Máté Gábor nem az a vérbalos, Kanadába emigrált pszichológus, aki Jordan Petersonról azt mondta, hogy egy keresztény, alt-right fasiszta?
  Ha már elég lesz a halászléből és a bejgliből, de még tartanak az ünnepek, a csendes délutánok egyikére szívből ajánlok mindazoknak egy kis családi mozizást, akik eleddig még nem látták a nyáron megjelent Barbie c. filmet. Könnyed, szórakoztató, helyenként még tanulságos is - még akkor is, ha…..
Sadist 2023.12.18 21:24:27
@G. Nagy László: "Engem a legkevésbé sem zavar, ha egy férfi csak 20-30%-ot ad ki magából. (Valójában az MGTOW is erről szól.) Az sem zavar, ha a nők függetlenek. Sőt: én ezt tekintem normálisnak."

Majd zavarni fog, ha nem lesz víz, gáz, áram, szemétszállítás, szennyvízkezelés, internet, árufuvarozás, élelmiszertermelés, meg ilyen apróságok...

"A patriarchátus fogalma azért használhatatlan, mert pongyolán és sokféle módon definiált."

Van neki nagyon pontos definíciója, ahogy pl. a családnak, a férfinek, nőnek, a szexuális erőszaknak, de a progresszívok/feministák ezt is felül akarják definiálni, hogy minél homályosabb legyen az adott fogalom, te pedig szépen bele is mentél a játékukba.

"Ahogy a posztban írom is: a lényeg az, hogy mit mond a jog. Ha a törvény előtt férfi és nő egyenlő, úgy üres picsogás csak a nők részéről, ha férfielnyomásról panaszkodnak. Ha jogi aszimmetria van, az pedig középkori, barbár világ, a legtöbben férfiként sem kérünk belőle."

Jogilag kurvára nem egyenlők a férfiak és a nők, a szavazati jogért cserébe a férfiak hadkötelezettek, a nők nem, a férfiak később mehetnek nyugdíjba, rengeteg támogatásra csak nők jogosultak, még az alkotmány is többletjogokat ad a nőknek, a családjogi törvényekről pedig még nem is beszéltünk. Szóval ja, középkori barbár világ van.
Sadist 2023.12.18 21:36:32
@GyMasa: "Főleg az veszélyes, undorító, fizikai erőt igénylő vagy más módon aljamunkában van erős férfitöbbség."

Nem csak azokban, hanem gyakorlatilag minden alapvető fontosságú területen. Energia- és nyersanyagtermelés, mezőgazdaság, fuvarozás, infrastruktúra karbantartása, rendfenntartás, gyakorlatilag minden, ami egy civilizált társadalom elengedhetetlen feltétele. Ha az összes férfi kollektíven úgy döntene, hogy holnaptól nem dolgoznak, egy héten belül a pattintott kőkorszakban találnánk magunkat, feltéve, hogy nem jön egy kiadós mínusz és fagy meg a lakosság 80%-a az első éjszakán.
Sadist 2023.12.18 21:57:17
@MEDVE1978: "Úgy, hogy 2023-ra eljutottunk oda, hogy a Barbie film immár a feminizmus csúcsa és a progresszív hölgyek imádják."

Ne is mondd, kibaszott szánalmas volt látni, hogy felnőtt nők rózsaszínbe öltözve álltak sorban a mozik előtt. Egy hatéves gyereknél még elmegy, hogy a kedvenc szuperhősének öltözve megy megnézni az új filmet, de egy felnőttnél már kurva gáz.

"Másrészt persze elszomorít, hogy egyre több film van, amit nem nézek meg, mert annyira undorítónak tartom a befolyásolási kísérletet, ami benne van, hogy inkább bele se nézek."

Ráadásul sokszor nem kitalálnak egy új történetet, világot, karaktert, stb., hanem egy már meglévő és befutottat kúrnak tönkre, mint pl. a Star Wars utolsó három része, ami még csak nagyon mérsékelt SW rajongóként is megbocsáthatatlan. Vagy említhetjük a Disney nemrég megjelent Marvel filmjét, ami úgy beleállt a földbe, mint eddig semmi az MCU történetében.
                       „A párod családjában eddig szinte senkivel nem találtad meg a közös hangot, udvarias vagy és annyi. De néha azt is érzed, hogy néhány családtaggal ott emberileg is akadnak gondok” – Levélírónk pusztán egy elméleti kérdést küldött, habár még így is sokan lehetnek érintettek…..
                       Ha a pasid napi rutinjának része, hogy más nőneműekkel csetelget, az nem túl megnyugtató - még ha meg is magyarázza, hogy ez az igénye mindig is meg volt –, de az már súlyosabb, ha az eddigi szokással ellentétben azt javasolja, idén jó lenne külön szilveszterezni.      …..
  Ami azt illeti, nekem viszonylag új ez az egész gender-ideológia. Alig pár éve találkoztam vele először. Most azonban, hogy a végére értem Matt Ridley A sötét bábok királynője című művének, megdöbbenve tapasztaltam, hogy az őrület egyáltalán nem új keletű. A könyv angol nyelven 1994-ben látott…..
Sadist 2023.12.09 12:19:18
@GyMasa: Van egy még jobb mondás egy nagy embertől: "Everything woke turns to shit."
  A nemzetközileg brutálisan és végérvényesen elszigetelt Orbán Viktor november végén Zürichben tartott előadást a Weltwoche hetilap jubileumi ünnepségén. Stílszerűen mindvégig úgy beszélt, hogy az a svájci füleknek a lehető legkedvesebben csengjen.   A Heritage Foundation 2023-as jelentése…..
Sadist 2023.12.07 19:46:06
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Míg a nő a gyerekeket neveli - mondjuk legyen csak 2 éves korig, négy-hat év időt ad a vele egykorú és fiatalabb kollégáknak, hogy megelőzzék. Ezt sok területen nehéz behozni."

Ennek nincs igazán jelentősége, mert a munkáltatók nem szaktudás/tapasztalat ÉS életkor alapján keresnek embert. Ha a nő gyerekszülés után kezdi mászni a ranglétrát, akkor csak annyi lesz, hogy a szakmailag vele egy szinten lévő férfiaktól négy-hat évvel idősebb lesz, azt meg igazából ki nem szarja le?
Sadist 2023.12.07 19:52:50
@alöksz róz: "de a közel végtelen kínálat miatt van?"

Nagy biztonsággal mondhatom, hogy igen. Ha nincs kínálat, az emberek nem lehetnek válogatósok, mindegy, hogy potenciális partnerről van szó, autóról, filmről vagy majonézről.
Sadist 2023.12.07 22:50:19
@G. Nagy László: " Vagyis betiltanád a válást???"

Úgy bizony, a NEM VÉTKESSÉG ALAPÚ VÁLÁST. Vagy szerinted jogában áll bárkinek negatív következmények nélkül felrúgni egy szerződést úgy, hogy a másik fél tartotta magát a szerződésben foglalt kötelezettségeihez?

De magára a házassági és családjogi törvényekre is ráférne egy gyökeres reform (vagy teljes újraírás az alapoktól), mert az nem működőképes, hogy a nők a 2023-as szabályok szerint játszanak, a férfiakra viszont az 1923-as érvényes.