Regisztráció Blogot indítok
Adatok
H.Anett

94 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
németházi A német ABC 2022.04.28 12:47:08
    Känguru, Cäsar Zebra, Tanz, Dezember, Narzisse Stern, sparen, Straße Museum, Lisa, Rose, Socken August, Eis, Rossmann Schal, frisch, naschen, schwimmen, Tasche Technik, acht, nicht zehn Ei, eins, zwei, drei weiß, Wein – Wien VW (Volkswagen) neu, Europa, Euro Arnold…..
németházi Passzív 2020.09.19 12:56:22
A passzív szerkezetet a németben nagyon sokat használjuk, ezért érdemes jól begyakorolni. A tankönyvekben általában olyan szövegkörnyezetben tanítják, amely egy folyamat lépéseinek leírását tartalmazza. Például egy ház felépítése, egy termék legyártása, egy étel megfőzésének receptje. A korona…..
Találtam egy Németországba, Ausztriába vagy Svájcba készülő ápolóknak készült WEBOLDALt. A 6 lecke videókat, olvasnivalót, feladatokat tartalmaz, valamint mindig  van egy záróteszt is. A készítők igyekeztek gyakorlatban használható nyelvtudást közvetíteni. Az első videó például arra készít fel,…..
Első blikkre úgy tűnik, hogy a német eredetű szavak manapság visszaszorultak a magyarok szókincséből. Volt idő, amikor - különösen a városi polgárság - rengeteg germanizmust használt, de ma már az angol jövevényszavak az uralkodók. Gondolnánk. Pedig lehet, hogy ma is sok német szót mondunk ki nap,…..
Nyelvet tanulni jó, hiszen bármilyen érdekes témával foglalkozhatunk, csak egy feltétel van: a célnyelven tegyük! Aki például szereti a divatot, attól nem áll távol az itt következő anyag. Először ismételjük át a ruhadarabok német elnevezéseit ITT. Utána megoldhatunk néhány egyszerűbb feladatot…..
A nyelvtanulásban az a legjobb, hogy bármit lehet csinálni, az csak hozzátehet a tudásunkhoz. Csak egy a fontos: hogy az adott célnyelven tegye az ember.  Németül tanuló lómániásoknak, lovasoktatóknak találtam két játékos szókincses feladatot és egy kérdezz-felelek játékot ITT. Az…..
A Deutsche Welle oldalára már március 10-én felkerült egy rövid hanganyag és hozzá három feladat a koronavírus témához. ITT található a B1 szintű tudással rendelkező tanulóknak szánt gyűjtemény. Németül tanuló orvosoknak, Profex nyelvvizsgára készülőknek kötelező! Német anyanyelvű gyerekeknek…..
H.Anett 2020.03.19 18:49:05
@Tünde Staub: A videó nem az én érdemem, de a feladatért szívesen bezsebelem a dícséretet, mindig jól esik az embernek a jó szó, köszi! (És a legjobbakat a mostani nehéz feladathoz!)
  Rosina Stadler / Staller Stadler / Staller Rossina   Ich weiß nicht viel über Rosina Stadler. War ihr Name wirklich Stadler oder doch Staller? Ich habe beide Formen in den Dokumenten gefunden. Nem sokat tudok Stadler Rozináról. Tényleg Stadler volt a neve, vagy Staller? Mindkét nevet olvastam…..
Ez a FELADATLAP A2-es szinttől már használható, akár önálló tanulásra is.  A 3. oldalán van néhány rajzocska szerencsét hozó szimbólumokkal. Akad néhány meglepetés közöttük, de a legtöbbjüket Magyarországon is ismerjük, ha máshonnan nem, a régi képeslapokról. Egyszer volt egy Ukrajnában élő orosz…..
Korábban írtam a blogon A 10 legnépszerűbb újévi fogadalom címmel bejegyzést egy német felmérés alapján. Akkor magyar nyelven összefoglaltam a rövid felsorolást és belinkeltem az eredeti német forrást. Most találtam egy hosszabb, igazán alapos cikket a témában. ITT olvasható az 57 ötletet…..
Egy három éve húzódó ügy végére került pont a jogerős ítélettel: hiába ment perre a gimnáziumi tanárnő, aki  mindenképp szerette volna megőrizni közalkalmazotti jogviszonyát. Mostanra kiderült, hogy felesleges volt a hosszú küzdelem, a fellebbezés. Az ötvenéves nő nem kaphatja tovább a szép tanári…..
H.Anett 2019.12.13 09:02:51
@halaloszto: Kedves Halálosztó! Meg tudom magyarázni! :) Az indexnél maximálva van a címként adható sor betűszáma, viszont elég blikkfangosan kell fogalmazni, ha az ember azt szeretné, hogy kikerüljön a címoldalra...
H.Anett 2019.12.13 12:47:26
@duplasuzy: Nem az anyja. A milliárdos leendő anyósa. Csak a leendő már nem fért bele.
H.Anett 2019.12.13 12:49:06
@halaloszto: Köszönöm, hogy megosztottad a véleményedet.
Hozzátok is megjött a Mikulás? Sok a dolga, hiszen, Németországban és Ausztriában is sokan várják. Nemcsak édességet és más ajándékokat hoz, de a német nyelv tanulására is lehetőséget nyújt azoknak, akik nemcsak jó gyerekek, de szorgalmasak is. :) Nikolaus Learning Apps Itt szavakat gyűjthet…..
Ha valaki német nyelvterületen keres lakást, akkor speciális szókincsre lesz szüksége, hogy értelmezni tudja a hirdetéseket. Jó tudni például, hogy Németországban egyáltalán nem biztos, hogy szekrényekkel, tűzhellyel és mosogatóval felszerelt a konyha, előfordulhat, hogy csak egy üres helyiséget…..
  Die Zeitschrift "Frankfurter Rundschau" berichtet über eine deutsche Studie aus dem Jahr 2018.  Im Artikel "Gesundheit, Familie und Geld machen Deutsche happy" steht, dass die Befragten auf einer Skala von 0 bis 10 dieses Jahr 7 Punkte für ihre Zufriedenheit gegeben haben. Die Ergebnisse zeigen,…..
Valaha a vidám nebulók a Kis növényhatározóval a kezükben járták a mezőket, és a pompásabbnál pompásabb vadvirágoknál meg-megállva, a könyvet fellapozva elemezték a természet szépségeit. A mai nyelvtanulók magántanár-keresés közben találkozhatnak a világ sokszínűségével, számukra kíván segítséget…..
H.Anett 2019.09.04 20:32:15
@Bambano: Némettanár vagyok. A tanítványaim mesélnek néha a korábbi tanáraikról, onnan az élményanyag a cikkhez :)
H.Anett 2019.09.04 22:15:53
@Bambano: Átjavítottam a "német nyelvtanár" kifejezést némettanárra. Kiderült, hogy én sem vagyok tökéletes? :)
H.Anett 2019.09.05 08:51:30
@acycloren: Van, aki kifejezetten szereti a nyelvtant, más meg igyekszik kikerülni. Én is írtam már erről itt: nemethazi.blog.hu/2019/08/29/a_nemet_nyelvtan_szepsegei
Igazából három van, de pánikra semmi ok, nem olyan vészes a helyzet (mint mondjuk az angolban :) szerintem ). Úgy szokás tanítani, hogy a PERFEKT múlt idő (amihez a "haben" vagy ritkábban a "sein" segédigét használjuk plusz a ge-s alakot) a fontosabb a gyakorlat szempontjából, mert erre van…..
H.Anett 2019.09.05 08:49:36
@acycloren: Így szokás tanítani:
PERFEKT: szóban
PRÄTERITUM: írásban
PLUSQUAMPERFEKT: előidejűségnél
Ön azért kattintott erre a címre, mert a lelke mélyén mindig is érezte, hogy a megállapítás igaz: a német nyelvtannak igenis vannak szépségei. Bőven.   Amikor tanárnak készültem, a módszertan előadásokon mindig azt sulykolták, a nyelvtannal részletekbe menően foglalkozni valamiféle üldözendő…..
németházi Német sorozatok 2019.08.25 08:59:44
Sokan szeretnek idegennyelvű filmek segítségével tanulni. Szókincsbővítésre, hallott szöveg megértésére nagyon jó módszer, mert szinte maguktól ragadnak ránk a kifejezések, magolás és szenvedés nélkül.  Több németnyelvű sorozat is létezik, az újabbakhoz felirat és feladatok is vannak. NICOS…..
németházi Árak 2019.08.25 08:41:07
Német nyelvtanári diplomám van, korábban nyelviskolákban illetve cégeknél oktattam Budapesten. Néhány éve csak skype-on tanítok. Így rengeteg időt lehet megspórolni... Szeretek tankönyvek alapján haladni, de a sok év tanítás alatt rengeteg egyéb anyagot halmoztam fel, ezért tudok reagálni az…..
Múlt héten meséltem arról, miért szeretek nyelvtanárként dolgozni. Örültem a sok lájknak a kollegák részéről, úgy látszik, nem vagyok egyedül. Volt, aki, még nem magántanár főállásban, és azt írta: szép, szép, de mik a dolog hátrányai? El kell ismernem, hogy nem kellett sokáig gondolkoznom a…..
Az alábbi videó bizonyítja, hogy meg lehet tanulni németül akkor is, ha nem az az anyanyelved. :) Chris Pratt-nek is sikerült!..
németházi Bemutatkozó videó 2019.08.19 14:24:48
Jó rég volt, hogy elkezdtem németet tanítani. Ami új számomra, hogy egy ideje csakis online oktatok, és úgy érzem, ezzel rátaláltam a nekem tökéletes életformára. kép: Markus Spiske, Pixabay  Miért szeretek magántanárként dolgozni? 1. Egész nap jó fej emberekkel beszélgetek. Nincsenek…..
Év elején mindenkiben buzog a tettvágy. Az ünnepek után mindannyian újult erővel vetjük magunkat a munkába és a tanulásba, nem igaz? A szilveszter és az újév köszöntése (hasonlóan a karácsonyhoz és a húsvéthoz) hasonlóan zajlik német nyelvterületen és Magyarországon. Ez a Szó-kép párosítás játék…..
Karácsonyra hangolodódó anyagok németül tanulóknak: Szókeresős-kattintgatós kezdőknek Videó a németországi szokásokról haladóknak Feladatok a videóhoz Frohe Weihnachten! :)   A bejegyzés szerzője német nyelvtanár, aki online oktatást vállal. Skype név: Anett Anettsdeutsch..