Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Customi

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
James Gandolfini halála után számos online orgánum (de fasz egy szó ez, na mindegy) előjött mindenféle listával, mi ezek közül választottunk ki párat random, majd összeraktuk sajátunkat a Maffiózók tíz olyan fontos momentumáról, amiben Tony Soprano volt a központi figura. Az…..
Újabb "hivatalos" levél érkezik minden magyar állampolgárnak. Minden önkormányzat összegyűjti, hogy katasztrófahelyzetben kiket lehet mozgósítani a településen.Itt már nincs szarozás, ez nem a Nemzeti Konzultáció, nem megy a kukába levél, a haza védelme szent dolog: a…..
"Magyarország és a nemzet egysége érdekében köztársasági elnöki megbízatásomról lemondok." Schmitt Pál Ez olvasható szerda délután óta a Köztársasági Elnöki Hivatal hivatalos honlapján. Továbblépni nem lehet, ez maga a teljes keh.hu. Szerintem nincs ez rendben…..
Derűsen telik a nap az Ország Házában.A múlt héten láthattuk az Ángyán-videót, ahol konkrétan sorolta, hány helyen nem a helybéli kisbirtokosok kapták a földbérletet. Ketten is rákérdeztek ma az oligarchák dolgaira.  A földbérlet ügyében Fazekas agrárminiszter…..
Customi 2012.03.26 19:01:56
A viszonteladói T-pontokkal egyáltalán nem törődik az extelefonmonopólium, ezért lehetséges, hogy rengeteg helyen retardáltakat alkalmaznak. Akik új telefon vásárlásakor nem próbálják ki, hogy tényleg működik, bekerülnek a végtelenségig szervizelős történetbe. Hihetetlen,…..
Boros Lajos a Saty-Rock nevű egyszemélyes zenekarával 30 éve énekelte a "Ne dőlj be" című számot, aminek a refrénje közben hanyatt vágta magát a színpadon és mint egy hintaló, úgy dőlt be minden "nedőljbe" közben. Szeretnék most én is bedőlni és úgy…..
Tom Cruise negyedszer indul lehetetlen küldetésre. Mire számítsunk? Fizika törvényeit meghazudtoló akciójelenetek, nyaktörő mutatványok, Puala Patton akcióban, high-tech kütyük - jól hangzik, nem? Brad Bird eddig csupán animációs filmeket készített, az MI4 tökéletes…..
Sokan azzal magyarázzák Soros György nyugdíjba vonulását, hogy nemrégiben megérkezett a reálhozama az Arany Alkony Nyugdíjpénztártól. A szomszédok információi szerint 4500 postás két napig felváltva hordta a hozamot, mivel Soros György elfelejtett bankszámlaszámot megjelölni.…..
Customi 2011.08.09 17:08:56
Hiába tűnik biztos megoldásnak, főleg a Thunderbolt megjelenésével a Time Machine egyre kevésbé vonzó azoknak, akik biztonságban akarják tudni a munkájukat, adataikat. USB-n gyötrelem végigizzadni egy-egy 3-4 gigás backupot, a Firewire sebessége csak papíron akkora, amekkora - a…..
A koreai lapok értesülései szerint az Apple nem úszta meg a Locationsgate-ügyet Koreában annyival, hogy egy szoftverfrissítéssel megszüntette a felhasználó telefonon tárolt pozícióját. Kim Hyung-Souk ügyvéd beperelte a céget, mert az kérdés nélkül gyűjtötte az infót, és…..
Customi 2011.07.15 12:09:51
Roger Waters @ Papp László Budapest Sportaréna, 2011.06.22. Egyszer minden sikeres zenész életében eljön az a pillanat, amikor ki kell szállni a bizniszből. Persze a legstílusosabb az, ha valaki fiatalon, a népszerűsége csúcsán valami klasszikus rockandroll halált hal, de ezt…..
Megvolt a 2011-es WWDC is, az Apple egy rakás infót a nyakunkba zúdított, most megpróbálok ösvényt vágni nektek a dzsungelbe, hogy tisztábban láthassatok. Kezdjük először a Mac operációs rendszerével, a 10.7-essel, aminek a nevéből már kiesett a Mac: mostantól csak OS X Lionnak…..
Customi 2011.06.07 18:09:14
@Haibane: ... meg a warezeseknek. Bár, aki képes 30 dollárnyi szoftvert lopni, az eladná az annnyát' is két forintért, de tudjuk, hogy vannak ilyenek.
Customi 2011.06.07 18:15:21
@Adamfark:
A személyre szabott reklámokkal nincs bajom. Legalább nem kell megint a hüvelygombáról hallanom férfiként. Másrészről ez a jövő útja.

Ráncfelvarrásnál azért ez merőben több, az inkább a Snow Leo volt a Leóhoz képest, de azt ennek megfelelően is kommunikálták. A sleep mode-ot oprendszer szinten pedig ne említsük egy lapon a Firefox programszintű mentésével, azt bizonyára egyszerűbb volt megvalósítani.

Engem az érdekelne, hogy teljes clean install-t hogy lehet majd ezek után csinálni? Persze biztosan még a fejemben nem állt át a logika az "újra", én még ott tartok, hogy az a biztos szoftver, ami itt van lemezen a polcon, tartalékban...
Customi 2011.06.07 18:25:20
@Uncle_Jay: Értem-e?
Jose Genovés megszámlálhatatlan párkapcsolat romlását okozó, évszázados problémát oldott meg a hagyományos csészét és a piszoárt keresztező kombójával. A Natura elnevezésen még kell reszelni kicsit, de az ötlet, úgy ahogy van, piacképes... (Külön gratula az életszerű…..
Memoir J. D. Salinger: Zabhegyező 2009.01.02 14:43:00
J. D. Salinger: Zabhegyező Végre eljutottam odáig, hogy elolvassam ezt a könyvet, amiről már annyit hallottam, ami olyan sokszor említődött meg könyvekben, filmekben, és hétköznapi beszélgetésekben.Ez a könyv klasszikusnak számít, tehát ha valaki szeret olvasni, annak…..
Az alábbi a remek festmény a nyíracsádi természetesen az önkormányzat által fenntartott Malom Galéria legújabb kiállításának exkluzív darabja. Az időszaki kiállításra egy értékrendben jól képzett festő, Dr. Dóbus György amatőr festőművész roppant színvonalas képei…..
Customi 2011.03.30 10:56:58
Vastagbőr Álamfő 2011.03.19 16:41:00
Schmitt Pál köztársasági elnök úr tavaly szeptemberben Bécsbe utazva megállt a hegyeshalmi Paprika Csárdában, gondolom evett-ivott, majd egy kedves kis üzenetet hagyott a helyi "hírességek falán"... Hát igen, necces ha nincs a szövegíró stáb a háta mögött, és…..
Rájöttem! Gyurcsány Ferenc 2011.03.15 11:21:00
Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor két jó kiállású politikus. Régóta méregetik egymást, régóta vitatkoznak, és valljuk be, sokszor nehéz eldönteni, melyiküknek is lehet valójában igaza. De míg Gyurcsány Ferencet még miniszterelnök korában is gyakran kaphattuk füllentésen,…..
Amikor azt olvassuk, hogy az új alkotmány ismeretlen szövegezőiben felmerült, hogy a Magyar Köztársaságot mostantól hivatalosan Magyarországnak nevezzék, azaz a hivatalos neve ne utaljon az államformájára, kerül, amibe kerül, az emberben a következő gondolatok cikáznak…..
w A rossz tanuló felel 2011.03.02 06:15:00
Eljött tehát az igazság pillanata. Illetve még mindig nem jött el; annyit tudunk, hogy mikorra dolgozódnak ki a számok, és hogy lesznek majd számok is. Tudjuk továbbá, hogy mindez véletlenül sem megszorítás, hanem átalakítás, újjászervezés, megújítás, akármi, csak…..
Customi 2011.03.02 10:12:17
Az MDF kiesését én is sajnálom, mert bár sok vizet nem zavartak, néha voltak konstruktív javaslataik, amik nem a Fidesz féle demagógiából táplálkoztak, hanem önálló gondolatok voltak - az, hogy milyenek, más lapra tartozik, de legalább voltak.

Ugyanakkor szomorú, hogy van ehelyett egy Jobbikunk, akik nagyon akarták hallatni a hangukat a választásokkor, ha majd bekerülnek a parlamentbe (szerencse, hogy nem így lett), és a nagymagyarságért való küzdelmet, megnyilvánulást abban látják, hogy a rohadtbuzialföldi monnyonle. WTF?!
Persze szerencse, hogy nem ütik bele az orrukat a komoly dolgokba, amúgyis csak hülyeségeket tudnának hozzátenni, mert a realitás aztán rájuk még annyira sem jellemző, mint a Fideszre.

De az igazán szomorú az, hogy egy kormányzásra alkalmas párt sincs a porondon - és itt most nem az egyharmadról, kétharmadról van szó, hanem a kompetenciáról.

Régen is voltak hülyék, akiken legalább jókat lehetett mosolyogni (Csurka, vagy a "felszólítomhorngyuláthogymondjonle" Torgyánig), mindez bájos volt, de legalább megvolt az illúzió, hogy a gombok közelébe nem engedik őket és van olyan, akinek oda lehet engedni a vezérlőpultot. Mint mondtam, illúzió volt, de ma már ennek az illúziója sincs meg, mert mindenki inkompetens - és ez az igazán szomorú.

A Fidesztől nem vártam csodát, világéletemben utáltam őket (30 éves vagyok, a Jobbik megmosolyogtató katasztrófa, az messzemenőkig MSZP inkompetens, az LMP végülis elflér a Parlamentben, hely van - de tőlük semmi nem várható, mint ahogy nem is nyújtanak vagy próbálnak nyújtani semmit).

Ha ez nem változik három év múlva, az emberek 80% fog nem elmenni szavazni.
Customi 2011.03.02 11:10:29
@orsoborso78: Ezt a parlament-képviselők felrobbantását hagyjuk, ezt az idióta Budaházyék szajkózzák, épp ma kezdődött a vállveregetésük - nem ez a megoldás, bár biztos vagyok benne, hogy Te is jelképesen értetted. :)

Nem kell itt drasztikus eszközökhöz nyúlni - a Parlament épülete egyébként is szép -, egyszerűen csak nem szabad a hülyéknek lehetőséget adni, hogy bekerüljenek, mert akkor az van ami most - onnan kiebrudalni meg nehéz őket.

Amíg nincs alternatív felhozatal, addig nincs kire szavazni. Vegyük észre, hogy 20%-os részvétellel érvénytelen a választás, és szerintem nem véletlen, hogy Árpád által már többször javasolt üres karikát (mindenki menjen a kurva anyjába labellel) nem teszik fel a szavazólapra. Joggal félnek ettől, de az eredmény ugyanaz: nekünk nem lesz jobb.
Varánusz Kettőtől nyolc évig 2011.02.21 15:06:00
Sikerült ismét nagy fogást produkálnia a Pintér 'Két Hét' Sándor vaskezével irányított rendőrségnek:"Több mint háromszáz tételből álló fegyvergyűjteményt foglalt le a rendőrség a Salgótarjánhoz közeli Homokterenyén." Hihetetlen nagy fogás, főleg ha…..
Customi 2011.02.22 08:57:14
Az alapvető probléma nálunk az, hogy a hatályos magyar törvények szerint nálunk nem lehetséges hódolni az ilyen irányú szenvedélynek. Ha vadász, nem lehet maroklőfegyvere. Ha sportlövész, a teljesítménye (értsd: versenyeken elért eredményei) alapján birtokolhat bizonyos számú tűzfegyvert, 5 a limit. Hatástalanított fegyvert tarthat, de nem gondolom, hogy az ilyen gyűjtőknek lenne szívük egy eredeti, II. világháborúban használt Lugert beadni a Vizsgálóga hatástalanítás végett (ez tutira akkorról származik, látszanak a durva megmunkálások a fegyveren).

Más kérdés, hogy akkor inkább ne gyűjtsön, mert bizony ez nálunk komoly szankciókkal jár. Sajnálom az öreget, mert iszonyatosan sok "munka" volt ezen tételek beszerzése, és nyilván olcsó sem volt. Nem szabadott volna tudnia róla másnak és akkor nem lett volna gond.

Legálisan fegyvert tartani nálunk egyébkéntis iszonyatos macera, bürokrácia, engedélyekre hónapokat kell várni, és nem utolsó sorban nem kevés pénz - és akkor még a fegyverről szó sincs.
Sajnos mi még nem nőttünk fel az Európai Únióhoz, ahol ilyen elb*szott fegyvertörvények csak a briteknél vannak - ott viszont legalább egy kicsit jobb közbiztonság, khm.

Egyetlen egy dolog szokott visszatartani, hogy a normalizált fegyvertartás mellett lobbizzak, azok pedig ezek az elvetemült Jobbikos arcok, akiknek minden kéne (első sorban két atyai pofon) csak épp fegyver nem. De persze nem vagyok naív, soha (kis túlzással) nem az követ el a fegyverével bűncselekményt vagy visszaélést, akinek a nevére írva vagyon - az ugyanis tudja, mivel játszik.
Customi 2011.02.22 09:05:06
@zati:

Értelem szerűen nem arról van szó, hogy nem kellett volna tőle bevonni - nyilván, hiszen tartási engedélye nem volt rájuk, és ezek még csak nem is muzeális fegyverek -, de a cikk nem is erről szól!
Hanem arról, hogy itt milyen büszkék magukra a rendőrök, hogy mekkora fegyverarzenált koboztak el - ami büszkeséget nem indokolja, hogy a tulaj egy öregember, nem követett és nem is volt szándékában elkövetni velük semmit, csak egyszerűen birtokolta őket.
Azért remélem érzed a különbséget, hogy milyen, amikor tőle kobozzák el, és milyen, amikor valami Budaházy-féle droidcsapatnál találnak ilyet (más kérdés, hogy sajnos ők már kormányszinten védve vannak). Na, melyik a közbiztonságra veszélyesebb, ki(k)től tartanál inkább?

Halkan megjegyzem, szerintem van köztük olyan, amilyen kaliberhez már lőszert sem gyártanak...
Customi 2011.02.22 09:24:44
@zati: Igen, ebben teljesen igazad van. Már írták előttem, hogy törvényileg szabályozva ennek lehetőségét azért meg lehetne teremteni (bejelentési kötelezettség, biztonsági előírásoknak megfelelés, amiről nem tudják, mi - a magyar rendőrséget ismerve a Parabellumokon kívül ez mindegyike vonatkozik -, igazságügyi fegyverszakértői vizsgálat). Ugyanis ha ez nincs bizonyos feltételekhez kötvén legalizálva, úgy lesznek mindig, akik a tűzzel játszva bár, de gyűjteni fognak.

@Jankove: Röviden: igen.
Varánusz A nagy hamburger bullshit 2011.02.20 08:00:00
Vasárnap a nagy családi ebédek ideje is, úgyhogy ideje foglalkozni kicsit a kajával. Akkor pláne, ha kormányunk mint kezdő menyecske a hasunkon keresztül igyekszik hatni ránk. Mert az egészség fontos, az egészséges táplálkozás meg ennél is fontosabb, a családok védelme meg a…..