Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Topolay Gábor

47 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alkalmazkodnia kell a blogszférának az uniós bíróság ítéletéhez: ezentúl nem lehet csak úgy letölteni a képeket egy oldalról, és saját szerverre felölteni, hanem csak linkelni lehet vagy beágyazni lehet. A blogunknak nyilatkozó szakértők szerint a sajtógyakorlatra nem lesz hatással az ítélet...
Az ügyfélpanasz ajándék – így foglalható össze legtömörebben Vas Dóra új könyve, amely a public relations egy itthon enyhén elhanyagolt, de annál fontosabb területét, az ügyfélpanaszok kezelését vizsgálja. A Királyok vagy zsarnokok - Ügyfélpanasz 2.0 laza, talán kicsit tömény írás, de a…..
A stratégiai célunk a márkánk megerősítése - mondta a Média 2.0-nak Szigeti Péter. A 24.hu főszerkesztője szerint a portál erősíteni fog a mozgóképek terén, egyre tudatosabban igyekszik kihasználni a Google- és a Youtube-adta lehetőségeket. A Facebookot remek forgalomterelőnek tartja, de szerinte…..
Pikánsak a Jobbik tolvajozós plakátjai: hiába vitriolos a magyar közélet, ennyire „rágalmazásszagú” politikai kampány nem volt a közelmúltban. Kósa Lajos jogi lépéseket emleget, de kérdés, hogy perre vihető-e rágalmazásért a dolog. A blogunknak nyilatkozó ügyvéd szerint perelhető, de erősen kérdéses…..
Tarolt az Aranyélet a Televíziós Újságírók Díjának gáláján, amelyik kategóriában elindult, azt behúzta. A kereskedelmi televíziók közül a TV2 és a RTL is vihetett haza díjat, sőt, a Maradj Talponnal egy közmédiás produkció is örülhetett. ..
Súlyosan büntetné a közösségi média óriásait az Európai Bizottság, mivel azok nem reagálnak elég gyorsan a rágalmazó, félelemkeltő tartalmakkal szemben. A cégek már tárgyaltak is a bizottsággal, keresik a megoldási lehetőségeket...
Újra felmerült az internet nemzetközi szerződéssel való, egységes szabályozása – ezúttal épp Kína vetette fel a kérdést. Az online teret híresen cenzúrázó távol-keleti állam szerint az állami szuverenitást a kibertérre is ki kellene terjeszteni. Március elején hozták nyilvánosságra…..
Klapka György magyar üzletember a kilencvenes években piacra dobta a „Hagyományos mosóport”, ami egy nem túl sikeres fricska volt az akkori mosóporgyártókkal szemben. A Pepsi meg jó ideje ott rúg bele a Coca-Colába, ahol csak tud, és volt már, hogy a Cola frappánsan visszafeleselt. Mikor lehet egy…..
Beperelték a Facebookot Németországban, mert a portál nem távolítja el gyorsan és hatékonyan a gyűlöletkeltő tartalmakat. A németek egyelőre vizsgálják, ítélkezhetnek-e az ügyben. Lehet kötelezni a közösségi oldalt, hogy lépjen? Ha a szerverek Amerikában vannak, mit tehet a német hatóság? Ha…..
Az HBO bő egy hónapja eltávolíttatta a YouTube-ról a Trónok Harca még le nem adott részeinek spoilereit. Megtehetik? A szabad felhasználás joga erősebb a szerzői jognál? Ha a Coca Cola titokban tarthatja a receptjét, az HBO nem tarthatja titokban a saját forgatókönyvét? Ha sikerül valamit ellopni,…..
Feltűnt már, hogy az összes kibeszélő show-ban a párocskák egy XY városban lévő szórakozóhelyen ismerkedtek meg? Ez azért van, mert a médiaszolgáltatásokban tilos terméket vagy szolgáltatást ellenérték nélkül megjeleníteni. A kérdés, hogy vajon olyan szolgáltatások nevét, mint a Facebook vagy a…..
A magyar közéletben folyamatosan vita, hogy ki számít közszereplőnek. A heréje vasalását egyszerűségével ötvöző celebritás követeli magának a közszereplői minőséget, míg a sajtóérdeklődés középpontjában lévő miniszterelnöki tanácsadó tagadja azt. Pedig a helyzet az, hogy az ország legkisebb…..
Az iPhone 2007-es piacra dobása óta az okostelefonok száma rohamosan növekszik: 2016-ban világszerte több mint kétmilliárd ember használ ilyen eszközt. Döntő többségük átlagosan kezeli a telefonját: használja, leteszi, majd megint használja és megint leteszi. Akadnak azonban szélsőséges esetek:…..
Vujity Tvrtkót, a Napló és a Mokka volt műsorvezetőjét, a Pokoli Történetek íróját halhatta a közönség március 24-én a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) székházában egy pódiumbeszélgetésen. Szó volt a média felelősségéről, a tuningolt sajtóról, Tvrtko TV2-höz való hozzáállásáról.…..
A kommentekért való felelősség miatt a nagyobb portálok átterelik a beszélgetéseket a Facebookra, mondván, hogy ott nyugodtan lehet fröcsögni. De tényleg lehet? És ha igen, miért lehet? Vagy ez is csak egy kiskapu a gyakorlatnak, amin a jogalkalmazás nem talál fogást?..
Az elmúlt években több olyan probléma került előtérbe, amelyek jelzik, mennyire nehéz a klasszikus jogintézményeket online viszonyokra alkalmazni. Mi is több ilyennel foglalkoztunk már: a kommentek kezelése, a lekövethetetlen oldalakon való reklámozás, vagy akár a közösségi profiljaink kihatása a…..
Tegnap több online hírportál fellélegzett az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) döntése miatt, és azt írták: „nem a lapok felelősek a kommentekért.” A helyzet az, hogy ez így nem igaz: a lapok továbbra is felelősek a hozzászólásokért, sőt, valószínűleg a hazai gyakorlat sem változik majd. Az…..
Az online reklámok nagy része olyan oldalakon jelenik meg, amelyeken jogsértő tartalom van. Az Európai Unió Belső Piaci Harmonizációs Hivatala által elvégzett hathetes vizsgálat alatt az EU-ban 180 ezer, Magyarországon pedig 4997 ilyen reklámot találtak. A hivatal szerint ez nemcsak rossz fényt vet…..
Kósa Lajos beperelte a Vagy.hu online hírlap kiadóját, a Médiapart Alapítványt, amiért a portál közölt egy listát szexfüggő politikusokról. Maga a lista egy Mno24.hu nevű, már elérhetetlen oldalon jelent meg, a Vagy.hu viszont megtette azt a szívességet, hogy idézte a rajta szereplők névsorát,…..
Még 2011-ben egy üstökös makákó nagyon előnyös fotókat készített, méghozzá saját magáról. Az ügyből elég bizarr jogeset lett, ami a napokban, úgy tűnik, végleg lezárult. Ki rendelkezik egy állat által készített műalkotással? Szedhet egy majom jogdíjat?..
Minden naptári év végén adja magát két slágertéma: az elmúlt évet összegző és a következő évet megjósoló írások. Mi is igyekszünk pár meglátással jelentkezni, hogy milyen változások, tendenciák és újdonságok várhatóak az új média legfontosabb helyszínein: a…..
Bevett és bevált gyakorlat, hogy a munkáltató az állásinterjúval egy időben megnézi a pályázó közösségi profiljait. Ennek haszna és értelme világos, sok információ leszűrhető abból a tartalomból, amit valaki az online térben magáról láttat. Ez azonban informális,…..
A Google saját Public Policy blogján jelentette be, hogy önköltségen védelmet nyújt olyan, a YouTube-ra feltöltött videóknak, amelyek szerintük megfelelnek a szerzői jogi elvárásoknak. Hiába tiltakozik tehát az, akinek elvileg joga lenne, a Google bizonyos esetekben vállalja mind a…..
A hírességek általában menekülnek előlük, a pletykalapokon csámcsogóknak ők szállítják a napi betevőt. Technikai felszereltségük és lenyűgöző ötletgazdagságuk ellenére azonban elmondható, hogy a lesifotós műfaját általános megvetés övezi. Pedig ha csak napi munkájuk…..
Ahogy azt nagyjából minden magyar internethasználó tudja, október 30-án a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kiadott egy ingyenes álhírlapot, és terjeszteni kezdte hét városban. A probléma vele, és egyben jelen poszt témája, hogy a viccpárt egy az egyben levette a Magyar Hírlap…..