Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wega

0 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
T. C. Lang Anyatest és mozgás 2020.01.23 15:23:13
Hosszas töprengés után nem íróként, hanem feleségként és háromgyermekes anyaként, meg egy picit edzőként szólok most hozzátok. Míg a tinédzserek zöme túlsúllyal küzd, engem a karcsúságom miatt cikiztek. Megkaptam, hogy ilyen lábakat inkább rejtegetni kéne, nem miniszoknyában mutogatni. Egy pálcika…..
wega 2020.01.25 19:22:20
@szánmonoxid: Elnézést, hogy csak ezt emelem ki: ", de itt most tényleg igazat mondott, még ha kendőzetlenül is vágta a nép arcába."

Nem, Norbi nem mondott igazat. Norbi általánosított, "...mi férfiak..." a többit nem idézem, nem érdemes.
Norbinak azért nem sikerült igazat mondania, mert nem minden férfi olyan mint ő. (Van olyan, aki nem undorodik a kedvesétől, az után sem, ha a kedves meghízik.)

Amiről itt szó van, az az, hogy néhányan értjük, hogy Norbi mit szeretett volna velünk közölni, de azét nem keverjük össze azzal, hogy mi is jött ki Norbi száján.

Norbi száján sértő ostobaság jött ki PR-ként, amit Norbi szintén nem ért, Norbi később ezt úgy magyarázta, hogy a stílusért elnézést, kér de a mondandót igaznak tartja. Ezzel Norbi újra azt bizonyította, hogy nem teljesen van tisztában a szavak jelentésével.

A kendőzetlenség nagyjából azt jelenti nem beszélünk mellé, az igazat mondjuk, csakhogy Norbi tézisként kijelenti, hogy MINDEN férfi olyan mint ő, ti. "undorodik a (meg)dagadt feleségétől".

Előbb kitértünk arra, hogy ez nettó hazugság, ennek megértése meghaladja Norbi (ezzel talán nincs egyedül?) képességét, de ez már legyen az ő baja.
A "technológiai szingularitás" (angolul: Singularity) egyike a legnehezebben megérthető és legkevésbé átlátható tudományos fogalmaknak, lévén, hogy összetett és jelenleg még nem ismert hatású folyamatokból tevődik össze. A szó a latin "singularis" azaz egyedülálló vagy különleges jelzőkből származik…..
wega 2019.11.05 14:58:59
@MAXVAL bircaman közíró:
"Ahogy az internetet is átvettük, s gazdái ellen irányítottuk,.."

Hogy? :)
Kevesen tudják ugyan, de már 6 éve folyamatban van egy kutatás, amellyel akár hatalmas áttöréseket is elérhetünk a tudományban. Ugyan nem fejlesztésekről és feltalálásokról van szó, csupán vizsgálatokról. 2013-2023-ig az agykutatás évtizedéről beszélhetünk Európában...
wega 2019.05.30 14:49:36
@csakférfi:
Elolvastam a linkelt cikket és a végén figyelemre méltó konklúzió olvasható:
" A Harvard Business Review-ban pár hete jelent meg egy cikk, aminek pont az a lényegi mondanivalója, hogy a programozók és mérnökök a biológusok mentalitását használva kellene teszteljék alkotásaikat, hogy hamarabb felismerjék/megértsék, hogyan romolhatnak el a dolgok azok működése közben, és ezekre előre felkészülve sokkal robusztusabb rendszerek készülhetnének."
(Valahol itt van az a bizonyos és szőrös csupaszív négylábú elhantolva.)

Egy kicsit nem úgy kellene gondolkodni, ahogy épp megszoktuk, mondhatjuk azt is, ahogy rászoktunk. Teljesen más arcát mutatja ugyanaz a "valóságos" világ.

Tapasztalati tény, hogy ilyenkor szoktak (lehet) FELFEDEZNI valamit.

És ha már a gondolkodásról van szó.
Azt tudja-e valaki, hogy azt hogyan csináljuk? Merthogy mi csináljuk, ugye elvárható lenne, hogy tapasztalni is tudjuk. De a helyzet az, hogy erre "helyből" nem vagyunk képesek, csak az eredményét (ti. gondolat) látjuk, a folyamatot nem.

Miért törődünk bele, hogy ezt nem tapasztalhatjuk? A tudósok miért nem kutatják ennek az okát, keresik a választ rá?
Megelégszenek azzal, ha CSAK gondolkodnak.

Egyet tudok érteni a "Túlzott elvárások!" kijelentéssel, bár más aspektusból is.
Rémisztő az a szakadék, ami -már csak a "hardver" vonatkozásában is- a MOS6502 processzor és az emberi agy bonyolultsága között van, és nehezítésként a "szoftver"-ről (lásd fenn) nem is akarunk tudomást venni.
Így valóban elég nagy kihívásnak tűnik a dolog.
Nemes Ilona Áció, káció, verifikáció (Gondolatjáték a bizonyítás témájában)   Bizonyítottnak tekinthetjük-e azt, hogy a Nap forog a Föld körül? Persze. Ha beérjük bizonyításként azzal, hogy a saját szemünkkel így látjuk. Így is gondolták sokáig. Ez főként azért fontos, mert sok minden épült…..
wega 2018.12.16 16:25:24
"Létezik azonban példa más civilizációs szintre is. Nézzünk meg a közvetítést az E.P. egy üléséről – természetesen napjainkból. X ország képviselője nehezményezi, hogy Y országból érkezett képviselőtársa saját hazájában magas állami státuszba segítette saját feleségét. A megszólított (felháborodva) reagál: Képviselőtársam, ön megsértett egy nőt, mert feltételezte, hogy a feleségem nem tud ellátni egy magasabb állami hivatalt. Az X országból jött képviselő válasza: Uram, ha ön történetesen férfival élne együtt, és őt protezsálná családi alapon, azt is nehezményezném."

Nos, ezt én nem nevezném a "civilizációs szint"-ek különbözőségének.
(Amúgy a kifejezéssel magával is bajom van, mégpedig a "szint"-tel, ami magában hordoz egyfajta hierarchiát, bármilyen értékrend szerinti alá-, fölérendeltséget, fejlett(ebb)séget elmaradott(abb)ságot, márpedig itt valójában az értékrendek (gondolati szokások) különbözőségéről lehet csak szó, ha jól értem.)

Szóval, azért nem, mert nem azt jeleníti meg. A felhozott példa egyszerű mellébeszélés.
Ha nem szándékos (valószínűsége 10 a mínusz tizediken), akkor Y nem érti mit nehezményez X , ha szándékos, akkor pedig Y (mert "jó" politikus) érti, de elterel, áthelyezi, és irányát is megfordítja a konfliktusnak. (lásd "legjobb védekezés a támadás"). Erre még rátesz egy lapáttal X (szintén jó politikus) válasza, aki ahelyett, hogy nyomatékosítva az eredeti számonkérésre vezetné vissza a diskurzust, nyit egy újabb frontot, jelesül a homoszexualitás egyéni-társadalmi megítélését.
(És itt már beugrott Besenyő Pista bácsi)

Már bocsánat, de így a hülyék (és/vagy a politikusok) kommunikálnak, továbbá ilyen módon semmi értelme nincs bármit is bizonyítani (tulajdonképpen mit is?, ez sem teljesen világos) bárkinek, akár operálunk eltérő "civilizációs szint"-ekkel, akár nem.
Orbán egyik bürokrata-kinövése "nyílt kereszténygyűlöletet" tapasztalt tegnap a Kossuth téren (mármint a parlament épületén kívül), nyilván nem függetlenül a strasbourgi merénylet kormányfői értékelésétől, noha a strasbourgi merénylet mélyebb analízise, khm, még várat magára, legalább annyiban, hogy…..
wega 2018.12.14 13:49:09
@roli101: Kár, hogy feladtad, esetleg érdemes lenne (már, ha szándékodban áll) kicsi erőfeszítést tenni, hogy megérts olyan gondolatokat, amiket más írt le.
A technikája egyszerű, az eddig meg nem értett szavak jelentésének utána kell nézni (esetleg leírni), aztán ezekkel újra olvasni, ha még mindig nem áll össze, lehet kérdezni is.
Tény, hogy macerás, meg tovább tart, meg dolgozni kell érte.
Aztán ha megvan, mit akart mondani a csávó, és ellenvetésed van a mondandóval kapcsolatban, utána érdemes beleröfögni.
Sok sikert hozzá, és Szép napot! :)
Nem kell aggódnia Orbán Viktornak azért, mert a MOL Vidi elvesztette második Európa-liga mérkőzését is, ez a kupa ugyanis nem kiesés rendszerben működik, így számos meccs vár még a székesfehérvári legényekre, és ő - mit főszurkoló - repülhet a csapat után, bárhol lépjenek is pályára. Amiatt azonban…..
wega 2018.10.05 18:35:18
@nemecsekerno_007:
Éééés, aki nyeri a választást annak attól kezdve mindent lehet?
Lehet.
Van az "2/3"-nyi seggfej, aki asszisztál hozzá.
A 444 TLDR rovata egy olvasmányos és felkavaró történetet hozott le egy szekszárdi középiskola diákjáról, Ákosról. A teljes cikket érdemes elolvasni: 444 - Iskolai diákcsínynek indult, szövevényes bűnügyet kreáltak belőle, de összefoglalnám röviden: A bukás milliószor felhasznált sablonjából két…..
wega 2018.08.09 11:18:57
@Varga Bertalan: Kedves, Nagyon, Komoly Ember!
Köszönjük észrevételét, hogy az irónia üldözendő, és felettébb káros legfőképp a NER vonatkozásában.

@Egon Krenz kollega TUD ironizálni, még akkor is, ha ez önnek nem tetszik.

És egyetértek, a NER valóban nem tréfadolog (inkább aljasan abszurd, -ezt most komolyan mondtam :-). Tehát komolyan kell azt venni. Meg betartani. Meg igazodni hozzá. De ezt csak magára nézve vegye kötelezőnek.

Törődjön bele, vagyunk még páran, akik ezt nem tesszük, és akár ki is gúnyoljuk. Miért? Mert mi így gondoljuk. Akkor is ha ez önnek nem tetszik, és legfőként, mert nem értünk hozzá. Ön bizonyára igen, hisz legalább "feketeöves" NER - mester, mely címéhez innen is szívből gratulálunk.

Csak így tovább! Harcosan! Előre a ....... -i úton!
E rovatban elég gyakran írok a megyei sajtóról. Egyik kollégám fel is rótta, hogy ilyenkor nem állok szóba az álneves kommentelőkkel. Ebből annyi igaz, hogy nem vitatkozom azokkal, akik sohasem lapozták a megyei lapokat. Azoknak azonban szívesen válaszolok, akik nem a fővárosban élnek, és…..
wega 2018.07.24 10:32:51
@Tangooo:
Előrebocsátva, nem olvasok megyei újságot, sem országosat, sem semmi olyat, amihez bármi köze lenne a jelenleg regnáló maffia hordának. Az ok elég egyszerű, fiatalabb koromban néha beleolvastam az akkori (rendszerváltás előtti) pártsajtóba, és már akkor nagyon erős hányingerem lett tőle. Zsigerből megvetem azokat, akik hülyének néznek, és az arcomba hazudnak. Ma, ha körülnézek azt látom, hogy akik elég ostobák, (és/vagy gerinctelenek) azokat ez nem zavarja. Ma sem, mint ahogy akkor sem zavarta.
A rendszerváltás csak formailag történt meg. A nép (jelentős része, 2/3?) nem váltott rendszert, és nekik a 'kedvesvezető' az isten, vagy legalábbis annak földi helytartója, egy professzionálisan felépített hűbéri rendszerben.
És hogy rosszul vagy jól kormányozna a fidesz? Már a kérdésfeltevés is több helyen problémás. Ad egy, kormányoz-e, vagy lerabolja az országot és, amit még azon kívül is elér? Ad kettő, a fidesz? Szólok, csak formálisan kormányoz a fidesz a valóságos hatalom a 'kormányzóistencsászár' kezében van, a fideszen belül mindenki mégegyszer MINDENKI az ő szavát lesi, hozzá igazodik, az ő se@@ét nyalja. (Ez már tényleg konteó, de akár azon sem lepődnék meg, ha ő is valaki(k)nek a zsebében lenne.)

Visszatérve az poszt témájához, az egyik legzseniálisabb húzás volt, a megyei sajtó tulajdonba vétele. (A közmédia pártpropagandásításával párhuzamosan. )
A gerinctelen kiszolgáló személyzet, megfelelő mennyiségű pénzzel, vagy nyomásgyakorlással szolgálatba helyezhető, a népesség kellően alulművelt (egyszerű) része pedig boldogan "megeszi", amit elé raknak, "tájékoztatás" címkével.
Szánalmas és egyben undorító, de jelenleg ez van.
Ma már kormányoldalon sem fecsérelnek időt és energiát annak a ténynek a tagadására, hogy minden, ami a Fideszben történik, egyedül Orbán Viktor döntéseitől függ. A miniszterelnök hatalmának kiteljesedése azonban nem pusztán saját pártjára, hanem a kétharmados parlamenti többségén keresztül az egész…..
wega 2018.07.10 14:59:25
@dunántúli gyerek:
Önnek biztosan jó, és nem is nagyon érdemel mást.
Csakhogy a poszt nem erről szólt. Belátom parányi értelem mindenképpen kell ennek megértéséhez. Ha gondolja fusson neki újra, és arra próbáljon koncentrálni, hogy milyen nevek fordulnak elő benne, és milyen kontextusban (bocs. szöveg összefüggés).
A megfejtésben segíthet a dakota közmondás is. (végén, dőlt betűvel, idézve)

(elnézést kérek a körülményes megfogalmazás miatt, egyetlen mentségem van rá, hogy nagyon helytelen lenne önt egyszerűen lehülyézni)
Nem kaphat szót olyan képviselő, aki pártelnöknek szólítja Orbán Viktort, egy nap alatt eltüntetik azt a graffitit, amely a miniszterelnököt ábrázolja, a külügyminiszter pedig azzal magyarázkodik egy külföldi újságíró előtt, hogy ő kitart Orbán Viktor minden kijelentése mellett. Mindez két napba…..
wega 2018.06.28 10:48:10
@morph on deer:
Egyetértek.
Külön köszönet a "takonygerincű orbanista cselédnép" jelzős szerkezetért, bár tartok tőle, hogy megértését az érintettek kognitív (és morális) képességeinek hiánya megakadályozza.
Mindegy, akkor is szép volt.
Ahhoz, hogy másokat megalázz és megfélemlíts, először neked kell feladnod az emberi méltóságodat. Azzal szemben viszont, aki így feladja a méltóságát, a "vereség", a megalázás egymást követő gesztusai kitüntetést jelentenek. Az Orbán-rezsim azért is szenvedett már visszavonhatatlanul vereséget, mert…..
wega 2018.06.20 19:10:02
@Visceroid:
Kár, hogy az egészből nagyon keveset (a szakadék már megvan) értett meg. Én is idéznék, olvassa el párszor, gondolja át mit is jelent, aztán talán...

"Az ember azért bízhat a világ jól elrendezettségében, mert a természetes (teremtett vagy logikai) rendben a végső bűn (az ember önfelszámolása a másokkal való bánásmódban) mindig maga alá gyűri a konkrét (itt politikai) akarat jelentését és célját. A hatalom akarásának radikalizálódása a hatalom önfelszámolását is elhozza metafizikai -- ezért erkölcsi -- értelemben, és mennél inkább akarja valaki az előbbit, annál hamarabb."

"Sírásról" meg pont nincs benne szó, egy deka sem.
Hanemdeinkábbsőt egyfajta "bátorítás" az írás, hogy megéri emberségesnek maradni, vagy legalábbis törekedni afelé.
Nem lesz túl bonyolult betartani az alábbi pontokat főleg olyasvalakiknek – khm például nekem –, akik alkatilag alkalmasak arra, hogy szétszorongják és aggódják magukat az élet apróbb és eggyel nagyobb dolgain. De nem lehet ezt elég jól csinálni, a jó pap is holtig tanul, ugye, szóval elmondom én,…..
Egy balesetet hajlamosak vagyunk a véletlenek gonosz összjátékának tekinteni. Ezzel felmentjük a felelősöket, és semmit sem tanulunk az esetből, hiszen a véletlen kifürkészhetetlen. A 2003-as paksi üzemzavar egyáltalán nem volt véletlen. Konkrét emberi hibák sorozata okozta a bajt, ezzel rámutatva…..
wega 2018.05.03 11:07:36
@Muad\\\'Dib:
Idézet öntől:
"Agyhalál. Folytatásos teleregény hozzá nem értő fas*ok tollából."

Idézet a:
J / 10849. számú BESZÁMOLÓ
AZ ATOMENERGIA 2003. ÉVI HAZAI
ALKALMAZÁSÁNAK BIZTONSÁGÁRÓL
11.1.3 Melléklet -ből

"A kivizsgálás során felmerült
tények és az engedélyezési dokumentumok alapján a folyamat kialakulásában a következő,
potenciálisan közrejátszó műszaki hiányosságokat lehet megjelölni:
- a belső tartály alsó kivezetése;
- a kazettafalak furatainak figyelmen kívül hagyása a termohidraulikai tervezésnél és a tervezési
elemzéseknél;
- a légtelenítő vezeték kis keresztmetszete;
- a „B” üzemállapot tartós fenntartása;
- a fedél korai felnyitásának elmaradása;
- a kazetták alsó végének pontatlan illesztése;
- a tartály teljes műszerezetlensége, elsősorban a fedél alatti hőmérséklet mérésének hiánya;
- a folyamatos mérésadat-gyűjtés hiánya (ennek megléte lehetővé tehette volna a probléma
korábbi felfedezését);
- a tartályból kilépő víz hőmérséklete és az akna felszín-közeli vízhőmérséklete különbsége
értékelésének elmaradása;
- a medence szintváltozásának mérésére csak pontatlan eszköz állt rendelkezésre, és senki
sem figyelte."

A fentiek alapján felmerülhet az alábbi kérdések újragondolása.
Kinél állt be az agyhalál?
Ki a hozzá nem értő fas* ?
(a folytatásos teleregény definíciója nem releváns, elhagyható)
Jobb, ha szembenézünk vele. Pedig nem arról van szó, hogy Brüsszel előbb-utóbb kiteszi a szűrünket, amire amúgy bőven meglenne az oka. ..
wega 2018.04.26 11:54:07
@aquaticus:
Honnan hova emelkedik annyival?
"Talán ennyit az eszetekről.. "
Korábban nagy fideszes voltam, rajongtam Orbánért, ott voltam minden nagyobb felvonuláson, szórólapoztam, aláírásokat gyűjtögettem a pártnak. Ez viszont szépen lassan elmúlt, ami nem annak köszönhető, hogy változott volna az értékrendem, hanem pont ellenkezőleg: a Fidesz lett teljesen más, mint ami…..
wega 2018.03.28 22:01:36
@pánpéter:

A szövegkörnyezetből való kiragadás minősített esete következik :
"Aljas egy népség ez a Fidesz, na."

Az.

Továbbá kisstílű, szemellenzős, gerinctelen, tolvaj, haszonleső, cinikus, sz@rháziak bandája, akik ordas nyelvcsapásokkal ( .... a vizualizálást az olvasóra bízom), és amint bukik a kretén zsebdiktátoruk (mert fog, mint az elődje) fröcsögő szájjal ordítják majd, hogy nekik semmi közük nem volt a jelenhez.

A másik felük meg (a fidesznépségnek), egyszerűen olyan ostoba, mint a cipőtalp, önálló (autonóm) gondolkodásra képtelen véglényként boldogan szajkózzák, amit a kedvesvezető elböfög.

Siralmas.

(elnézést kérek a visszafogott -PC- stílusért)
wega 2018.03.28 22:53:01
@Bolsi Buster:

Erről beszéltem.
" szűklátókörű", (esetleg) " ostoba"

CtrlC - CtrlV:
A munkavállalómunkabérét terhelő adók és járulékok a következők lehetnek (2018-ban):
15 százalék személyi jövedelemadó (szja),
10 százalék nyugdíjjárulék,
8,5 százalék egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulék
A munkaadót a bruttó munkabérek után az alábbi adó és hozzájárulás fizetési kötelezettség terheli (2018-ban):
19,5 százalék szociális hozzájárulási adó (szocho),
1,5 százalék szakképzési hozzájárulás.

Ez annyi mint 54,5 százalék.

Felhívnám a figyelmet, ez korántsem azt jelenti, hogy a baloldali kormányok alatti még ennél is nagyobb lehúzás helyes irány lett volna, csak nehogy azt gondoljuk, hogy ez most másként van. A sávos adózásnak nem arról kellene szólnia, hogy mindenkitől vegyünk el mindent, hanem arról, hogy akinek valóban magas jövedelme van az kevésbé érzi meg ha valamennyivel többet ad a közösbe. Ennyi. És ezt a korábbi balos kormányok sem így értelmezték.)

(A kedvesvezető köztudottan segghülye a közgazdaságtanhoz (is), ellenben nagyokat mondani (folyékonyan hazudni), tömegeket manipulálni, hülyéket mozgósítani professzionalista módon tud.

És itt be is fejeztem, van jobb dolgom.
A rendszerváltás utáni magyar politikatörténetben ritkán látni ekkora böszmeséget, mint amit legutóbb megengedett magának Németh Szilárd volt rezsibiztos, meg mindenféle pártököl betöltésére alkalmazott képviselő. Egy parlamenti bizottság rendes tagját nem akarja beengedni egy ülésre arra…..
wega 2018.01.16 18:47:44
@Ballib Cenzúrázók Réme 27: "... liberális álballibeknél ..."

Ezt kifejtenéd?
Megvárom, ez megéri.
Korábbi posztunkban egy tanár a földön húzta be az udvarról az osztályba az autista kisdiákot. Rengeteg negatív kommentet kapott autista gyermeket nevelő anyukáktól. Hogyan ítélkeznek, ha egy édesanya csinálja ugyanazt?..
wega 2017.11.21 13:12:12
@commentes nikk:
Nincs gyereked?
Akkor miről beszélsz? (Azt már csak udvariasságból nem kérdezem, miért?)

De beadnád, hogy neked ne okozzon a kényelmesnél több gondot, aztán a többi le van sz..va, oldják meg.

Ha elfogadsz egy kéretlen tanácsot, ne is legyen, jobb lesz úgy mindenkinek.
A hanyatló nemzetek hazudnak (magukról maguknak), a hazug nemzetek hanyatlanak. Bibó zsákutcás történelemnek nevezi azt, ami alapvetően a nemzet élethazugságára -- önképének tisztázatlanságára és ferdeségére -- épül. Ugyanezt én e blog több korábbi bejegyzésében -- még radikálisabban -- a…..
wega 2017.08.16 11:26:32
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

"chrisred 2017.08.16. 11:03:00
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Valami elgépelhettél és véletlenül a "humanizmus" kifejezés került a szövegbe, holott az egyéni méltóság tisztelete nálad bevallottan az elvetendő kategóriába tartozik.
"
Erre hol késik a válasz populista-humanista-mélyelemző-birka?
Az elmúlt napokban az igazságérzetemet lúdbőr borítja, a tollaimat meg szálanként tépem ki körömcsipesszel, hogy végre ne nézzen minden újságíró és politikus madárnak. Azért vagyok mérges, mert az etikusság nem filozófiai, vagy erkölcsi fogalom lett, hanem egy kis biléta a kommunikációs kalapban,…..
wega 2017.07.27 16:05:05
@hümhüm:

Szerintem meg ön nem sokat ért sem az informatikához, sem a joghoz (és talán máshoz sem, de ez most nem ide tartozik)

"de jogilag mégiscsak lopott. Ugyanis 50 forintot fizetett egy több, mint 10000 Ft-os értékű áruért, a bérletért. "

A fiatal ember sem jogilag, sem morálisan NEM LOPOTT sem 10000 ft-ot, sem bérletet. Mert, amit kapott 50 HUF ellenében, azt NEM HASZNÁLTA fel, meg sem próbálta, sőt "visszaadta" hiszen azonnal jelezte a kibocsátónak, hogy hogyan jutott hozzá.
Ha már jogászkodunk-moralizálunk ész nélkül.

Vannak itt még "gyöngyszemek":
" Nyilván zöldfülű kora akadályozta abban, hogy felismerje, hogy ezt nem szabad."
Pontosan tudta, hogy mit csinál, ugyanakkor ez egyáltalán nem mondható el a másik félről (BKK, T-...), ám ez egy megfelelően szervilis nézőpontból nyilván nem látszik.

A következő:
", így a srác pénzügyileg hiányt okozott azzal, hogy csak 50 Ft-ot fizetett. "
Még egyszer, "visszaadta", amit kapott 50 forintért. A BKK visszaadta az 50 forintot?
Ki tartozik kinek?

És jöjjön az a "korona". (az ostobaságé)
" Ha akkor abbahagyta volna a vásárlás folyamatát, amikor rájött, hogy a vásárlási összeget át lehet írni, és nem viszi végig a folyamatot, akkor nem követ el semmiféle károsítást, és nyugodtan szólhatott volna a BKK-nak, hogy szar az egész."

Ugye? Így, szövegkörnyezetből kiemelve jobban látszik mekkora baromság is ez. De szívesen segítek, megmagyarázom:
Az, hogy egy érték átírható egy adatbeviteli form-on, önmagában még nem jelent hibát, nem "szar".
Az a hiba, ha ezt adatot a rendszer a tranzakció befejezéséig sehol nem ellenőrzi és a hibás adattal lezárja a tranzakciót.

Tudom, ez az egész nagyon bonyolult, de a nagyívű okoskodások előtt érdemes lenne gondolkodni. Csak egy kicsit.
Te mennyi nyelven vagy képes kommunikálni? 1-2-4-10? Mit szólnál hozzá, ha 80 nyelven tudnál kommunikálni másokkal? Lehetetlennek tűnik? Eddig valóban az volt, de itt van Travis, ami képes több, mint 80 nyelvet hang alapján lefordítani. Legyen a hétköznapi élet megannyi szituációja, üzlet vagy…..
wega 2017.06.27 12:41:53
Egyetlen – mondvacsinált – terroristát sikerült nagy nehezen felmutatnia idegengyűlölő kampányában a kormányfőnek, most azt is elvették tőle. Itt állunk egy szem terrorista nélkül – pedig állítólag még Brüsszel is támogatta...
wega 2017.06.16 16:01:32
@doki'81:
Harmatgyenge hozzászólás.
 ..
wega 2017.06.15 15:51:52
@s:
" Tehát a zsenialitáshoz nem elég hülyének látszani. Ennél egy kicsit többre is szükség volna."

ezennel felterjesztem a "negyedév aranyköpése" kitüntető címre, továbbá engedélyt kérek forrásmegjelöléssel történő jövőbeni használatára.
:D

:))