PR-küszöb

Aktivitások

Örülünk, Vincent? Különvélemény 2013.08.25 19:14:02

       Bajnai Gordonnak el kellene fogadtatnia a támogatóival, hogy a 2014-es választásokon a szocialista pártelnök lesz a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Nem elég elfogadnia Mesterházy jelöltségét, azt el kell fogadtatnia a pártjával és a…..

PR-küszöb 2013.09.06 08:38:14
1. Ez a Fidesz - még - túl erős ahhoz, hogy akár egy választási vereség esetén is, meg tudja akadályozni egy majdani kormány működését. Ezt az ellenzék nyilván, ha tudat alatt is, belátja és - szerintem - esze ágában sincs választást nyerni 2014-ben. Most egyszerűen felszínen akar maradni. A történelem süllyesztőiben a forgalom ugyanis egyenirányú.

2. Ami ma Magyarországon hiányzik, az egy tényleges társadalmi szerződés, amelyet viszont, a történelem tanúsága szerint, a teljes nemzeti közösségek csak nagy társadalmi kataklizmákat - forradalmakat, vesztes háborúkat, teljes összeomlást - követően képesek megkötni. Továbbá, bármennyire is szomorú, az érvényes társadalmi szerződések egyetlen hiteles tintája a legvörösebb folyadék a világon.
Az értelmiség feladata lenne az, hogy mindezt tudatosítsa. Legelőször persze önmagában. Ám a hübrisz politikai oldaltól és társadalmi státustól független jelenség. És egyetlen gyógyszere a reális, olykor nagyonis kellemetlen eredményre vezető introspekció.
PR-küszöb 2013.09.06 08:57:40
@Imígyen szóla Zarathustra:

Ha csak egy félmondatban is, de kimondtad a lényeget: 40 évig nem u.n. diktatúra volt Magyarországon, hanem idegen katonai megszállás, mely alatt a kollaborációnak - bármily erkölcstelen is az - nem látszott reális alternatívája.
Diktatúra alatt ugyanis én azt értem, amit egy közösség maga termel ki magából, mint válságának tünetét, a benne eluralkodó ellentmondások hamis fel/megoldása gyanánt.

Ez akkor is két különböző cucc, ha eszközeiben sok a megegyezés.
Csak hát a 'diktatúrázás' - mint kiürült - mert általánossá vált metafora, túlságosan is alkalmas a közgondolkodás hézagainak a kitöltésére.
Árnyékmandátum Békafőzés 2013.04.08 11:57:19

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrták. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit ők csináltak. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudták az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondtak, az nem…..

PR-küszöb 2013.04.08 15:46:41
Mikor a ...cik elvitték a kommunistákat,
csendben maradtam,
hisz nem voltam kommunista.

Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.

Amikor a szocialistákat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szocialista.

Amikor a zsidókat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam zsidó.

Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna.

(Martin Niemöller)
PR-küszöb 2013.04.09 08:48:33
@kekex:
Igen.
És épp ez hiányzik, ritka kivételtől eltekintve: egymás gondolatainak továbbgondolása, az egymásból való építkezés.
A Hatalom valójában nem tett egyebet, mint rendszerré szervezte egy közösség hibáit. Mostanra a gömb, egy hamis teljesség-szimbólum, az a déligyümölcs-színű, összezárult.
törökgáborelemez HV - Állatorvosi ló 2013.01.11 16:00:36

Nem tartom okos ötletnek, ha akár hatásvadászat céljából, akár vágyvezérelt gondolkodás alapján olyasmit akarunk belelátni egy eseménybe, ami nincs, nem lehet benne. Nem hiszem, hogy helyesen mérték fel a decemberi diáktüntetések súlyát azok a megmondóemberek, akik jelentős…..

PR-küszöb 2013.01.12 13:42:30
@Gogol:
Fenéket terel. Csak épp a koncepció, mint olyan, visszhangtalan marad, még komment-szinten is. Ez az eredménye annak, amikor a stratégiai gondolkodás helyét teljesen átveszik a taktikai szemléletmód. Hiába na: a Fent lecsorog, még oda is, ahol ezt a leginkább tagadják. :)
Örülünk, Vincent? Orbán avat 2012.11.10 12:29:59

Orbán Viktor megint gyárat avatott, ilyenkor általában a fejébe száll a szénsav és vicces elszólások kíséretében távozik belőle. „Ma ezen a földgolyón egyetlen ember sincs, se Brüsszelben, se Budapesten, aki meg tudná mondani most, milyen lesz a 2014-es…..

PR-küszöb 2012.11.11 15:33:09
Egy a lényeg.
Bármely magát belülről fenntartó - és nem külső katonai-gazdasági segítséggel pozícióban maradó - hatalom legitim a leváltása, vagy a megdöntése pillanatáig... :)
Republikon Ceglédi Zoltán: Következmény vagyok 2012.10.29 14:21:08

Mindig kijavítom a műsorvezetőt, ha politológusnak titulál. Nem vagyok az. Én elsősorban egy KÖVETKEZMÉNY vagyok. Ha nagyon címkét keresünk, legyek közéleti kommentátor. - CEGLÉDI Zoltán írása De főleg a következménye annak, ahogy az "igazi" politológusok jó része ma…..

PR-küszöb 2012.10.29 17:52:22
Aki a politológiából, mint diszciplínából kifelejti a kulturális antropológiát, az egyéb súlyos tévedésekre is képes. (volt ugyanis idén egy bizonyos Nobel-díj, de hogy a megállapításaiknak - mármint a tudósok megállapításainak - mely következményei lehetségesek, hát az senkinek nem 'esett le' nyilvánosan - pedig elég nyilvánvaló...)
Örülünk, Vincent? A szennyvizet szivattyúzni, a demokráciát működtetni 2012.10.14 23:13:59

Már megint egy olyan förmedvény, amit válasznak kezdtem el írni egy vitában, csak egyre hosszabb lett. A konkrét hozzászólás, amire billentyűt ragadtam, imígyen szól: „.. kellene egy "Alkotmányos Köztársasági Pártot" vagy valami ilyesféle nevű szervezetet alapítani,…..

PR-küszöb 2012.10.23 22:36:24
@Montefiore:

Köszönöm a részletes és hosszú választ. A kései órára való tekintettel szeretnék rá a későbbiekben válaszolni. Előlegezném, megállapításával ("hogy a közélet szereplői nem ismerik fel a rendszerproblémát") egyetértek.
PR-küszöb 2012.10.23 22:43:09
@Montefiore:

Ismeri azt a megállapítást, mely a FIDESz működési elvét
- mint egy gépezetét - karizmatikus egyházként határozza meg?
PR-küszöb 2012.10.23 23:15:21
@Montefiore:

A transzcendens és az 'evilági' szembeállítása sokkal rövidebb időbeli családfára tekinthet vissza, mint az ellenkezője. Sőt: a muszlim kultúrákban ez még most, a jelenben is blaszfémiának minősül.

Az archetípusok ereje épp időbeli mélységükben rejlik. Ezzel nem szembenézni lehet hódolat a francia felvilágosodás nagyjainak teljesítménye előtt, ám - kicsit kifordítva Sántha Ferenc mondását - 'a politikus hite az, hogy hat' - vagyis egy dologról beszélünk. Csak épp két nyelvezettel. A cél viszont az, hogy a 'langue' egy maradjon.
Ennek a feltétel-rendszeréről kéne inkább eszmét cserélni...
Hungarian Participation Democracy's Ghost. Bajnai, mint csodatévő szent orbán régi-új reinkarnációja 2012.10.20 12:49:28

Kedves Lengyel László!"akinek hinne..."hogy tisztességesek lesznek ezután a pályázatok"Bajnai Gordon mielőtt csúcsteljesítményt nyújtott mint technokrata miniszter elnök a költségvetés farigcsálása terepen, FEJLESZTÉSI MINISZTER volt. Ő menedzselte az 1000 milliárdos évi EU…..

PR-küszöb 2012.10.23 20:51:59
Sámán. A demokrácia - mint technikai segédeszköz és nem mint mindenre alkalmazható elixír - működtethetőségét meg kell előzze a centrum és a periféria (a Te szóhasználatodban a civil szféra) dinamikus egyensúlyának a kialakulása. Márpedig a centrum sehol, soha a történelem során nem adott át önként és dalolva döntési jogosítványokat. A szubszidiaritás elvének a meghirdetését meg kellett előzze két világháború. :( Ez bizony egy kötélhúzás. Az első lépés pedig ezen az úton ennek törvényszerűségnek a tudatosítása az érintettekben a kötél innenső oldalán. Egyébként igaz marad Illyés Mondata: "...hol zsarnokság van, ott te is szem vagy a láncban"
törökgáborelemez 476. Középkezdés 2012.10.23 18:35:52

A politikusi beszédek nem annyira fontosak, mint amennyire a média szűrőjén keresztül látszanak. Politikusi törekvéseket, politikai folyamatokat erősítenek (vagy gyengítenek), így önmagukban értelmetlen is elemezgetni őket.  Az elmúlt időszakban igyekeztem ehhez tartani…..

PR-küszöb 2012.10.23 18:53:51
Kedves Török Gábor. Mint diszciplínák, a politológia és a játékelmélet hogyan viszonyulnak egymáshoz?
Nem lehet, hogy Bajnai pusztán egy pozitív végösszegű játszmát próbál meg kialakítani az elmúlt időszakok nulla végösszegű játszmáinak sora helyett?
Példabeszédek Miért kell megölni a Télapót? 2012.08.22 15:48:53

Szent Istvánt gyalázni szabad, Anna Frankot nem. Szent István érdemeit tagadni, relativizálni lehet, a holokausztot nem. [...] Szent István emlékét saját ünnepén porig gyalázták. Betonba döngölték. Hataloméhes önző szadistaként állították be államalapító királyunkat.…..

PR-küszöb 2012.10.22 11:08:23
@Montefiore:

Kérdés: a 'gyalázkodik' ige itt visszaható, vagy mediális?
Példabeszédek Miért használhatatlan toposz a "múlt kibeszélése"? 2012.09.12 09:26:28

A szeptember 11-én a "Megélni, megvallani" c. konferencián a budapesti Ramada Szállóban elhangzott előadás szövege Hogyan változtathatók meg valójában a történelemre hivatkozó  tudattartalmak? Tények, elbeszélések, narratívák… A következő idézettel szeretnék…..

PR-küszöb 2012.10.22 10:59:48
Egészen kitűnő gondolati teljesítmény. És nyilván nem az én elismerésem teszi azzá. De azért jó örvendeni valamin, ami az integráció irányába mutat. Egy kis 'synferomenon'-nak a sok 'diaferomenon' között... :)
Kettős Mérce Kemény, ez a csapat kemény 2012.10.21 12:01:12

A Népszabadság egy petíciót tett közé Orbán elűzésének fontosságáról, az ellenzéki összefogás szükségességéről. A kiáltványt neves értelmiségiek, írók, tudományos kutatók, közéleti személyiségek sora írta alá. De megalakult Bajnai Alapítványa, egyesülete is. Én…..

PR-küszöb 2012.10.21 15:07:47
Nem a pártokon, nem a személyeken, nem a programokon kéne vitázni, hanem hogy hogyan, milyen feltételekkel, milyen elemekből és milyen garanciákkal hozhatóak létre azok az emberi érték- és kompetencia-alapú kiválasztási és kiválasztódási mechanizmusok, amelyek a magyar anyanyelvű közösségben talán soha nem voltak igazán jelen, s épp ezért nincsenek jelen semmilyen mai szocializációs modellben sem.
(Csak halkan jegyzem meg, hogy a hajdani protestáns közösségi modell egyik alapelvét Kálvin így fogalmazta meg: "...és az ablakokon nem kellenek a függönyök, mert odabenn semmi olyan nem történhet, ami kívülről ne volna látható".)
Ez viszont a közösség egészének alapvető gondolati és szemléleti változása nélkül nem lehetséges. A helyzet kulcsa valójában az egyén kezében van, de idelenn és nem odafent.
Kettős Mérce 13 fideszes érv a regisztráció parlamenti vitájából, 13 cáfolat 2012.09.26 10:15:48

Tegnap tartották a szavazói regisztráció általános vitáját. Mi az MTI összefoglalójának segitségével összegyüjtöttük az elhangzott Fideszes érveket, és meg is cáfoljuk lejjeb őket. Nem volt nehéz, hiszen a Fidesz érve a beveztés mellett csupán az, hogy nekik kedvez a…..

PR-küszöb 2012.09.26 16:30:58
Erről az egész érvelés-halmazról - a parlamentiről és a kommentekben találhatóról - az egyszeri mondás jut eszembe: "Szétszerelve hol kávéfőző, hol porszívó, hol kerti kapa, de ha összerakom, mindig Kalasnikov lesz belőle."
Örülünk, Vincent? Olcsó bolsevista trükk avagy a szakértelem 2012.09.22 13:00:41

Csurka István értett valamihez. Tehetsége volt hozzá, lehetősége is volt, hogy kibontakoztassa a képességeit, és élete jelentős részében nem fasiszta idióta volt, hanem profi drámaíró. Nem volt óriás, darabjait Magyarország határain túl nem lehet értelmezni, de színdarabjai…..

PR-küszöb 2012.09.23 18:20:30
@maroz:

Értsem ezt úgy, hogy ha a helyközi járaton utazók nem értik a kvantumfizikát, a buszra ledobott atombomba sem robban fel?
PR-küszöb 2012.09.23 20:33:44
@maroz:

Beszélni két dologról lehet. A folyamat eredményéről, és ahogy jelezted, csupán vágy-vezérelten, illetve magáról a folyamatról, mint több elme konstrukciójáról, mely egy logikai sor mentén vezet el egy kívánt eredményhez. Te egy 'üzenet' értékét a spontán hatásban méred. Magam egy ettől teljesen eltérő szempontot fontosabbnak tartok: azt, hogy az 'üzenet' egy - még oly zseniális - elme terméke-e, vagy már eleve több személy előzetes egyetértésén múlik a létrejötte. És még nem beszéltem sem az 'üzenet' tartalmáról, sem a hatásáról.
Minimalista elképzelés, de részemről épp ennyire fussa.
PR-küszöb 2012.09.24 21:06:27
10 000 óra: más szavakkal gymnasztiké, aszkézisz, jóga. De az eredeti jelentésük szerint. És ha belegondolunk, hogy ezek a fogalmak - eredetileg - a nem-időről szóltak... hááát...
Teadélután A Filozófus és a Névtelen Senkik 2012.09.20 11:15:00

Lánczi András-interjút mindig szórakoztató olvasni, már csak azért is, mert ilyenkor az éles kérdések kereszttüzében nincs nagyon lehetősége ragaszkodni a precíz megfogalmazásmód minden egyes követelményéhez, és jobbára olyan szintű közhelyeket kénytelen pufogtatni, melyek…..

PR-küszöb 2012.09.20 20:05:24
Örülünk, Vincent? Gerő András mint fideszes érv 2012.09.17 16:11:55

Az általam javasolt megoldások nagyon vázlatosak, bennük a gondolat, és nem a kidolgozottság a lényeg.  (Gerő András) Lázár János fontos érvnek nevezte a választási regisztráció mellett, hogy azt maga Gerő András ún. liberális értelmiségi is javasolta. A választás…..

PR-küszöb 2012.09.17 21:31:07
@Dr. jenőke (jenőke):

Doktor úr. Ön feltalálta a mókuskereket. Eppur Si Muokusch...

Gratulálok.
PR-küszöb 2012.09.19 18:51:10
@Dr. jenőke (jenőke):

Előre is nagyon köszönöm.
Különös öröm ez a számomra, mivel eddig úgy tudtam, hogy csak Winter tanár úr operál ingyen.
Örülünk, Vincent? Bréking! Vincent elintézte! 2012.09.10 14:48:10

Szóvá tettük nagy tisztelettel, hogy miniszterelnök urunk (áldassék a neve!) külcsínileg hát, hogy is mondjam csak, nem túl előnyös irányba dagad. Egészen konkrétan: Kedves gyerekek, nézzétek meg az alábbi képet, és mondjatok véleményt: szerintetek helyes dolog-e, ha a…..

PR-küszöb 2012.09.10 18:02:10
Csupán megkérdezném, für alle felle: az antidepresszánsok nem hizlalnak?
PR-küszöb 2012.09.10 18:50:14
@jotunder:

Köszönöm.
Egy ilyen link valódi fűszer Földényi F. László Melankóliá-jának az olvasása közben...
...és még annyit, hogy Irányított panaszfelvétel 2012.08.02 15:59:28

Van egy bögrém itthon, az van ráírva: Building Gentle Communities. (gyengéd közösségeket építünk) Egy michigani fogyatékos emberekkel foglalkozó szervezettől kaptam majd 15 évvel ezelőtt. Ők azzal foglalkoznak, hogyan érdemes kis lakóközösségeket szervezni fogyatékos emberek…..

PR-küszöb 2012.08.07 18:07:01
'DIAGNÓZIS' szavunk mélyén még ott lappang egy sajnos rég elfeledett tudás: 'DIA + GNÓSZISZ - orvos és beteg egymást átfogó, kölcsönös ismerete.

Mondom ezt abban reménykedve, hogy, mint borostyánkőben a lepkét, a szavak megőriznek valamit az emberségből...
PR-küszöb 2012.08.09 18:23:33
@sam2sam:

Igen.
Ám Jung van annyira bölcs, hogy közvetve jelezze: az archetípusokat a mélyükből kimondhatatlan tartalmak sugározzák át energiával. Valójában ez az, ami a felszínen, a hétköznapi beszéd szintjén tudattalan módon hat. Nem volt hát véletlen az archaikus közösségekben az i-tennév kimondásának a tilalma...
törökgáborelemez Sólyom László: Aszófői beszéd 2012.08.04 17:00:00

Ha van olyan ezen a blogon, hogy hagyományos bejegyzés, akkor ez a mostani biztosan nem tartozik ezek közé. Korábban azt ígértem, hogy időnként beszámolok majd képviselői tapasztalataimról, egyelőre azonban csak egy saját beszéddel és egy ünnepi beszámolóval terheltem ezt az…..

PR-küszöb 2012.08.04 21:50:57
@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:

Ne a pártokra várj. Tedd meg magad.
PR-küszöb 2012.08.04 21:55:10
@K.Tomoceusz:

Juj. Ez az úr tényleg ne érti... De rátapintott a lényegre, még ha a következtetése pár fokos szöget zár is be a kívánt iránnyal. Akkor is: gratula.
PR-küszöb 2012.08.04 22:08:53
@Unionist_:

Én nem kötném létező személyek nevéhez a szükségszerűséget. De az elvégzendő/kiharcolandó feladatokhoz annál inkább. EZ a háborús logika igazi értelme: önmagunk felszabadítása a kiürült fogalmak zsarnoksága alól.
sorok között Te mit lopsz? 2012.07.03 18:25:00

Ha a sarki boltból ellopsz egy csokit, megúszhatot néhány kényelmetlen pillanattal, a szemtanúk megvető tekintetével, és a biztonsági őr karhatalmista megnyilvánulásaival. Az egész procedúra még mindig kellemesebb mint egy nyelves puszi a nagyinak. Viszont minél nagyobb értéket…..

PR-küszöb 2012.07.04 00:21:41
törökgáborelemez 460. Ez az út hova visz? 2012.06.12 22:20:00

A foglalkozásától is eltiltanám azt az elemzőt, aki ezen adatok alapján akár a Fidesz biztos bukásáról, akár most is megismételhető győzelméről beszél – írtam pár napja a friss közvélemény-kutatási publikációk kapcsán. Ennyivel azonban nem lehet megúszni, hiába a…..

PR-küszöb 2012.06.14 16:08:49
Mi van, ha az IMF-tárgyalásokat addig húzzuk-halasztjuk, amíg le nem jár Simor mandátuma 2013-ban és akkor a 'családi ezüst'-ből - a 36 milliárd eurós jegybanki tartalékból - be lehet tömni a választók száját? Mennyire valószínű egy ilyen elképzelés a gazdasághoz valójában kevéssé értő csúcsvezetés részéről?
PR-küszöb 2012.06.23 18:38:52
@Bal:

És ez másnak - mondjuk a szaksajtónak, a nagybecsű ellenzéknek, a véleményvezéreknek - nem esik le? Hogy a zseniális eurokráciát ne is említsem... Folyamatos dobpergés közben ugyanis sokkal nehezebb megcsinálni. Ehelyett persze mindenki a Nyírő-hamvakkal játszott 'itt-a-piros-hol-a-piros gumicsont'-on csámcsog.
PR-küszöb 2012.06.26 21:07:40
@Bal:

Igen. Vöröspecsenyét játszani más pacsijával a csalánba, már ami a piacot illeti. :)
ténytár.blog Velencei bizottság: vissza az Alkotmánybíróság jogköreit! 2012.06.21 08:02:00

A Velencei Bizottság 2012. június 19-én publikálta szakvéleményét, amelyben több ponton is felülvizsgáltatná az alkotmánybírósági törvényt, valamint az ügyészségi és a kisebbségek jogait lefektető sarkalatos törvényeket. Nem ez az első jelentés, amelyet az Európa…..

PR-küszöb 2012.06.23 17:11:07
@philozófika: @freedom fighter: Mi lenne egyszerűen figyelmen kívül hagyni egy fizetett provokátort? És nemcsak itt, ezen a blogon. A visszhangtalanság sokkal nagyobb büntetés lenne a számukra, mivel a kitiltást igazolásként értelmezhetik és egyfajta megdicsőülésnek élik meg, továbbá lehet, hogy egy-egy kitiltásért külön-gázsi jár.
PR-küszöb 2012.06.23 17:13:33
@különvélemény:

Kábé annyi, mintha a te, a pénztárnál már
kifizetett bevásárlásod egy részét a biztonsági őr elvenné a TESCO kijáratánál.
Fideszfigyelő Széchenyi, a liberálbolsevik hazaáruló 2012.06.22 20:14:00

Facebook-oldalunkon már ajánlottuk a Véleményvezér okos írását arról, hogy mennyire nincs Orbán tisztában a mai hitelezéssel és gazdasággal. Az íráshoz azonban érkezett egy nagyon tanulságos komment Varró Lászlótól, a Nemzetközi Energia Ügynökség vezetőjétől. Ezt…..

PR-küszöb 2012.06.23 13:06:17
@Mohamed:

Nem lehet, hogy István királyunknak csupán a német lovagok kellettek, mondjuk Koppány legyőzéséhez s a kereszténység ennek csupán egy álcája volt?

Ami pedig az EU-t illeti: könnyű egy egyenlet csak egyik oldalával számolni. Az integráció alapfeltétele ugyanis a kisebb, szubnacionális közösségek megerősödése és a szubszidiaritás elvének a következetes érvényesítése volna. Ami viszont mélyen ellentétes a NENyI központosító, ál-nemzeti szellemével mondjuk Magyarországon.
Kettős Mérce A Fidesz-képviselő felesége is földbirtokos lett 2012.06.22 11:28:00

Bár gyógypedagógusként dolgozik Szedlák Bernadett, a fideszes országgyűlési képviselő Szedlák Attila felesége most Balatonvilágoson nyert földet írta meg a Blikk. A lapnak válaszolva a képviselő közölte: nem veszik el a földet a helyiek elől, de majd őket fogják ott…..

PR-küszöb 2012.06.22 15:01:38
Egy hallgatólagos közmegállapodás felrúgását erre a hallgatólagos közmegállapodásra alapozni: na ez az igazi paradoxon. Mint amikor valaki, felfele mászva egy fenyőn, az összes ágat tőből levágja maga mögött, hogy aztán senki se mászhasson utána. Csakhogy a (fenyő)csúcsra érve a fenyő, éltető ágak híján, ki fog száradni. A száraz fa pedig törékeny/gyúlékony/stb....
Kettős Mérce Puccs készült Orbán Viktor ellen 2012.06.17 17:32:00

Három szerencsétlen idióta könyvet írt arról, hogy Orbán Viktort amerikai alapítványok és az EU intézményei meg akarták buktatni.  A könyv megírásának ötletét az adta, hogy túl sok az arra utaló ok-okozati összefüggés, hogy Magyarország és Orbán Viktor ellen…..

PR-küszöb 2012.06.17 17:49:51
Ha jól emlékszem, 2004-ben egy vezető politikus egy orvosi kijelentéséért sikerrel beperelt egy pszichiátert. Az illető pszichiáter akkoriban az OPNI igazgató-főorvosa volt. Az OPNI-t bezárták, Dr. Veér András pedig halott.
Örülünk, Vincent? Jobboldali költők borzalmasan gyönge versei — LXXXIII. 2012.06.08 00:10:00

Szolnokon Szalay Ferenc polgármester nyitotta meg a Nemzeti Összetartozás Napján rendezett ünnepséget — méghozzá "Sajó Sándor: Magyar ének 1919-ben című versének csodálatos soraival", amiket ezennel magam is idézek: Uram, tudd meg, hogy nem akarok élni, Csak magyar földön és…..

PR-küszöb 2012.06.09 09:20:24
Ez végre legalább formailag egy versnek látszó tárgy.
Tartalmilag pedig, végső soron, az anyaméh valamennyi embert összekötő, definiálhatatlan kollektív emlékezetét próbálja röghöz és eszméhez kötni.
Ami a két utóbbi főnév konjunkcióját illeti: a kísérlet elszomorítóan sikeres.
PR-küszöb 2012.06.09 09:21:30
@HaKohen:

Habonyra gondolsz?
Nocsak...
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz