Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adamekp

85 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv ismét a múltban Az első bekapcsolás 19 év után Kell a feszültség Pimpeljük fel [English] Ott tartottunk a legutóbbi bejegyzésnél, hogy a gép be tudott végre bootolni, és fel tudtam telepíteni az MS-DOS 6.22-t és a Windows 3.1-et az eredeti floppyjaimról a 420 MB-os (400 MiB) Conner…..
Welcome back to the past Turning on for the first time in 19 years (Electric) tension is needed Pimp my RAID [Magyar] Okay, there won't be any RAID, but we'll touch the topic of hard drives. Stay tuned, more on that later in the blog entry. We've left in the last entry where the computer was…..
Welcome back to the past Turning on for the first time in 19 years (Electric) tension is needed Pimp my RAID [Magyar] Now that we know which motherboard model I have, let's search for beep codes or possible solutions. As written previously, the battery holder was broken, and has been removed…..
Üdv ismét a múltban Az első bekapcsolás 19 év után Kell a feszültség Pimpeljük fel [English] Most, hogy tudom, milyen típusú alaplapom van, keressünk rá a csipogási kódokra vagy lehetséges megoldásokra. Mint korábban írtam, az elemtartó eltörött, és valamikor teljesen el is távolítottam az…..
Üdv ismét a múltban Az első bekapcsolás 19 év után Kell a feszültség [English] Szóval ahogy korábban említettem, 2001 karácsonyán a 486-osomat lecseréltük egy Pentium III-as gépre. Úgy emlékszem, hogy azidőtájt törött le az alaplapi elemtartó felső pöcke. De hogy ez okozott volna…..
Welcome back to the past Turning on for the first time in 19 years (Electric) tension is needed Pimp my RAID [Magyar] So, as I mentioned previously, at Christmas 2001 my 486 has been replaced with a Pentium III machine. I remember that around that time I broke the upper part of the battery…..
Üdv ismét a múltban Az első bekapcsolás 19 év után Kell a feszültség [English] Halihó, jó ideje nem írtam már a blogba, akkor is a Nagy Fórumregényből tettem fel fejezeteket. Most azonban egy blogsorozatot indítok a retrocomputing hobbim projektjéről. Noha a kifejezés ugye elég tág, itt a…..
Welcome back to the past Turning on for the first time in 19 years (Electric) tension is needed Pimp my RAID [Magyar] Hello and welcome, it was a long time ago since I wrote anything to my blog. Back then I posted some chapters from a community book, written in a literature-themed forum by a…..
Vegyes ámulattal és megdöbbenéssel olvasom a hazai és külföldi szaksajtót az elmúlt két napban, mióta minden jelentős techportál felkapta az eredetileg Arnold Vink nevű programozó oldalán megjelent hírt: a Microsoft fejleszti a mobil operációs rendszerét! Ezt az amúgy…..
Na persze annyira nem bréking, mert pár napja már kidobta ezt a járatpótlós térképet a BKK, de gyakorlatilag senki nem vette észre, hogy már az új logók vannak rajta. Úgy látszik el akarták kerülni az őszi nagy vihar megismétlődését és szépen csendben vezették be. Wollner…..
adamekp 2014.02.27 11:43:37
@hellsing: Pedig van ilyen, hogy a vasúton is számoznak:
"Menetrendváltástól, vagyis 2013. december 15-től viszonylatszámozási rendszert vezet be a MÁV-Start az 1-es, 12-es, 30-as és 40-es vasútvonalakon. Hazánkban vasúton eddig csak a Budapest környéki Helyi Érdekű Vasútvonalakon volt számozás, így a MÁV Csoport vonalain ez teljesen új dolog."

www.vonatosszeallitas.hu/viszonylatszamozas_decembertol.html

"A legegyszerűbb a meglévő vonalszámokat alkalmazni, mivel így viszonylag kevés új információt kell megjegyezni, és a jelenlegi rendszerbe is illeszkedik az új. Ez történt a gyakorlatban is, az 1-es vonal járatai a 10-es számot kapták (így mindegyik szám kétjegyű lesz), a mindenütt megálló személyvonat S10, a gyorsított személy pedig G10. Érdekesség, hogy a Tálentum expressz is kapott viszonylatszámot (X10), ennek nem túl sok értelme van, mivel távolsági vonatról van szó."
A dél-budai gyülekező után elindult a villamosfelvonulás a Bocskai úttól a Széll Kálmán tér felé. Hogy érdekesebb legyen a dolog, a 125 éves budapesti villamosközlekedést ünneplő tuják a menetrend szerinti Combinók közt robogtak végig a 4-es útvonalán, minden megállóban megállva, az ott várakozók…..
A 125 éves budapesti villamosközlekedés tiszteletére rendezett felvonulás résztvevői vasárnap kora reggel Budafok kocsiszínben gyülekeztek. A résztvevő aktív és nosztalgia járművek egy része a Petőfi hídon jött át Budára, ezeket az Irinyi József utcában vártam be: Az első jármű egy - az…..
Remek bréking cserpestől: Esetleg érdekes lehet az alábbi cikk: http://index.hu/tudomany/tortenelem/2012/06/21/megsem_stuka_a_keleti-tengeri_roncs/ Az MTI-s szerkesztő/fordító németül még csak tanulhatott valamennyit, de földrajzból egészen biztos megbukott. A német Ostsee…..
adamekp 2012.06.22 15:25:43
hu.wikipedia.org/wiki/Balti-tenger
"A Balti-tenger vagy Keleti-tenger Észak-Európában található tenger, [...]"
"Magyarul is sokáig Keleti-tenger néven ismerték."

A Kästner-könyv pedig az Emil és a három iker.
... a Margit-szigeten van, kicsivel a Casino kikötője alatt:A sirályok csak vártak, vártak, végül felszálltak, pedig nem is jött busz :)..
Nincs mit hozzáfűzni, 22:00-kor percre pontosan megérkeztek a festő urak, megnézték, megbeszélték, odatették, megmérték, lefújták, kész. Ott van rajta, nem álom, nem délibáb, HIVATALOSAN (értsd: oda van rajzolva) IS ÁT LEHET MENNI KERÉKPÁRRAL A MARGIT-HÍDON! Nem volt egy rövid…..
adamekp 2011.07.16 01:20:10
@adamekp: "Felmerült valamelyik korai kommentben[...]
Pardon, mindent újraolvasva azt hiszem, tévedtem.
 Alighanem csak átmeneti, apró bosszúság az, amit gborz szúrt ki a 4-6-os villamos új megállóinak átnevezésekor, hiszen az átállás nem mehet végre egyik napról a másikra minden fronton. Ám igaz, ami igaz, az egyszerre három néven futó megálló már tényleg kicsit sok a…..
adamekp 2011.03.25 11:57:01
@Álmos: 7-es és 14-es (bár nem relatív prímek, :) nem találkozik.
adamekp 2011.03.25 11:57:43
@Álmos: így pl már jó :)
Ykckytől érkezett ez a gyönyörűszép kusztomizáció.Mindenféleképpen ötös. Bár a márkán belüli öszvéresítésért plusz pontot kap...
adamekp 2011.02.10 00:07:40
Belsőség Megéri vagy nem éri? 2011.01.22 16:20:00
Zoltántól kaptuk az e-mailt, melyben egy érdekes hirdetésre hívja fel figyelmünket. Az eladásra kínált autó, egy 1.4-es, benzines Nissan Note önmagában még nem lenne túl érdekes, ám a négyéves autó valami miatt mintegy félmillió forinttal olcsóbb, mint a többet futott…..
  Friss sajtóközleményt kaptunk, még szinte forró. Autós Critical Mass?! Jó vicc. Eltekintve attól, hogy már a név sem túl eredeti, nem ártana, ha valaki végre betöltené azt a szerepet, amire a Magyar Autóklub orvosilag alkalmatlan. A sajtóközlemény nyelvezete nem…..
Oszkárság Ostoba hülye geci T9 2010.09.28 13:42:00
Most már megírom ezt. Én hülye állat másfél éve ismét képes voltam megvenni a Nokia aktuális egyik legjobb telefonját, mert de jó az nekem. Abba külön bele sem megyek, hogy az S60 oprendszer micsoda egy okádék szar, nincs egy büdös gondolatom, amit előre kitalálna. Hogy nincs…..
A T-Mobile elismerte, hogy cenzúrázza a forgalmazott szöveges üzeneteket a hálózatában. Az ügyben egy marketinggel foglalkozó EZ Text cég indított keresetet a New Yorki szövetségi bíróságon. Mint kiderült, mindenféle külön értesítés, jelzés nélkül törölhetnek a…..
Miután Stohl András szombat hajnalban ittasan közlekedési balesetet okozott, a Duna TV-nél úgy döntöttek, hogy nem játszhatja tovább Bordás őrnagy szerepét a Tűzvonalban új szériájában. A csatorna sajtófőnöke, Herczeg Dóra elmondta, hogy nem végzik ki Bordást, a karakter…..
 Épp a napokban olvastam Szily Laci remek cikkét a Time Out Budapestben az extrém városi horgászat (EVH) nevű sportról. Ennek, mint írja klasszikus változata volt, hogy az ember sertésbélféreggel fogott halat a trutyiból a Duna szennyvízbefolyóinál. A csatornázás óta persze…..