Regisztráció Blogot indítok
Adatok
minkamunka

51 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
minkablog Pszichedelikus IKEA 2012.02.03 20:23:00
         Az egész egy koncerttel kezdődött, egész pontosan egy Vágtázó Csodaszarvas-Fanfara Komplexa koncerttel, még december 23-án. Volt néhány csodaszép pillanat, és bevillant néhány kép, amiről azt gondoltam, de jó volna…..
minkablog Karácsonyi párna 2011.12.04 00:49:00
Bár lelkes karácsonyra készülő vagyok, soha nem öltöztettem át az egész lakást. Most viszont találtam az egyik kedvenc oldalamon egy olyan dekorpárnát, amit, úgy véltem, érdemes nekem is megcsinálni. Már akkor lelkes voltam, mikor megvettük ezt a fotelt az IKEÁban, hogy van…..
minkablog Angyal a konyhában 2011.12.04 00:37:00
  Először azt gondoltam, minek egy kétévesnek adventi naptár. Aztán, ahogy közeledett december elseje, egyre többször eszembe jutott, hogy jövőre már nem lesz ennyi időm munka és gyerkőc mellett varrni, készülni - akkor tehát most kell lépni! November 30-án éjjel fél 12-re…..
minkablog Konyha-csinálás 2011.09.19 23:42:00
Az úgy volt....             Hogy a konyhának csak a helye volt meg; oda kellett csináltatni valamit. Először kigondoltam, hogy lakberendezőket kérek meg, tervezzék meg, de a közös munka balul sült el, így kerestünk egy céget, aki szépen megtervezi,…..
A hosszúra nyúlt szünetnek nagyon prózai oka volt: elköltöztünk. Igaz, hogy egy saroknyira, és a költözés maga már megvolt augusztusban, de aki csinált ilyet, azt tudja, hogy e mögött az egy szó mögött rengeteg feladat bújt meg,…..
 Kedves Tibi,kérlek nézd meg ezt az írást, hogy elég modoros-e :-).Ha megjelentetnéd, kérlek, hogy mailcím nélkül tedd, szeretnék még továbbra is hastáncra járni.Köszi és üdv,BlueCat A modoros hastáncosHastáncra járni egyesek szerint már önmagában modoros -…..
Panzej blogja Ma! 2011.06.16 22:40:00
Bréking: Fiunk István ma, a koradélutáni órákban megszületett. 3780 gramm, 59 cm. A baba, úgy tűnik, egyelőre jól érzi magát a Föld nevű bolygón, a mama pedig "a világ legboldogabb nője". Hosszú séta után, indítással, bő 2 óra alatt lett meg a gyerkőc, a…..
Panzej blogja Talán holnap? 2011.06.15 16:57:25
Brékóbrékó, megint itt van az a nő, tudjátok, amelyik sosem szül meg, az.És nem mond senkinek sem újdonságot azzal, hogy még mindig nem szült meg, nem, pedig kipróbált pár dolgot a hosszúra nyúlt listából, amit felhalmoztatok neki, na jó, a bábakoktélt azért nem merte.Szóval…..
Nem Art Decor A padlóla le... 2011.04.11 09:00:00
(Akárcsak Blájen...)Nos, ahogy ígértem, lássuk a padlót, így, hétfőn reggel. A lakásban eredetileg parketta lehetett, erre szalagparkettát tettek. Mivel a nagy vágy az volt, hogy fényes fehér legyen a felület, az sem baj, ha rusztikus, tulajdonképpen majdnem mindegy is volt, mire kerül. A gyors…..
Panzej blogja Hm? Khmm.. 2011.05.17 10:53:00
Elővettem és kimostam, kivasaltam a kimosva, kivasalva eltett, élére hajtogatott  babaruhákat.Mindezt azért, mert a többi gyereknél is pontosan ugyanezt csináltam. Ne szenvedjen hátrányt ez a negyedik gyerkőc sem.Barátnőm szerint nem tanulok, ő már a második kölöktől…..
Panzej blogja Örök-ölök 2011.04.25 18:09:00
Enyém, tied, övé. Az én családom, a te családod, az ő családja. A barátnőm családjában történt. A sógoréban. Az ismerősömében. Az unokatesóméban, a nagybátyáméknál, a férjem rokonainál. Távoli családtagok között. Vagy csak egyszerűen a neten olvastam tegnap, és…..
minkamunka 2011.04.28 13:27:57
IxChel: "becsületes tolongás": igen jó kifejezés.

Bár remélhetőleg én nem kerülök ilyen helyzetbe (mivel patchwork család vagyunk, végrendelkeztek anyuék, hogy mindenkinek egyenlő arányban jusson majd az ingatlanból és ez így van jól) az ilyen esetekben a következőket tartanám fontosnak:

1. alapvető jogszabályok ismerete
(
ugyintezes.magyarorszag.hu/ugyek/410001/420004)

2. Annak feltérképezése, hogy mi maradt. Ismerőseim elmondása szerint már az elhunyt életének utolsó időszakában meg szokott kezdődni arra hajlamos rokonoknál a tárgyak elvándorlása, ami ugye, a halál bekövetkeztét követően már fokozódik.

Tehát együttesen lenne jó számba venni minden nagyobb dolgot, hogy mi maradt (és a mi maradt nem egyenlő a mi maradt a lakásban körével, lehet, hogy azt már szemfülesék elvitték, de akkor is lehet feléjük jelezni, hogy tudod és figyelembe veszed, hogy ők majd kiszolgálták magunkat.

3. Minden bizonnyal van egy kép a fejedben, hogy mi jár neked és mi az, amit esetleg érzelmi okok miatt elkérnél. Érdemes ezt a szerint súlyozni, hogy mi az, ami fontos neked és mi az, ami nem éri meg a tülekedést, legyen boldog vele, aki viszi. Ez a játszma ugyanis arra megy, hogy ki fárad el előbb. Érdemes ezért arra összpontosítani az energiát, ami igazán szükséges.

Egyébként ilyen szempontból a megelőzés híve vagyok: a felmenőim békés, majd csendben anyázós típusúak , rólam meg azért lehet tudni, hogy nem félek a konfrontációtól. :)
minkamunka 2011.04.29 00:14:42
@Panzej: Van anyumnak egy nagylánya (ez volnék én). A párjának meg van egy fia az előző házasságból. S nekik kettejüknek van egy lányuk, a húgom. Hát ezért hívják patchworknek/mozaiknak az ilyen típusú családot,mert mindenféle darabkák állnak össze egésszé.
minkablog babakonyha 2011.03.19 00:19:00
A nappalit elárasztották a gyermek játék edényei és zöldségei, így elérkezettnek láttam az időt, hogy saját konyhát kapjon. Ez nem más, mint egy fehér doboz, fekete tintával kidekorálva - konyha-módra!Ha pedig megfordítjuk, elfér benne a kis kukta összes főzőeszköze.…..
minkablog Matrojska babák 2011.03.19 00:10:00
Először Londonban láttam textil matrojskákat decens, pasztell színekben, rózsás mintákkal, de azok "csak" párnák voltak, nem egyéb. Aztán hirtelen előttünk termett  (előttem, s az egyévesem előtt) egy háromórás buszos utazás lehetősége, amire, úgy véltem,…..
Panzej blogja Katyvasz 2011.01.25 23:53:53
Már megint magamat marcangolom mások hülyesége miatt. Holott valahogy megint azt érzem, mert egyszerűen benne van a levegőben, hogy nem kellene kapkodni, szépen eldől majd minden a fejem felett. Megoldódik kapálózás nélkül is, csak hagyni kell.Addig is elmesélem, hogy ma rúzsba…..
Többeknek ígértem egy  olyan bejegyzést, ami úgy kezdődik, hogy befűzzük a cérnát a tűbe és arról szól, hogy mi a legegyszerűbb módja két vagy több anyagdarab összevarrásának, majd kidíszítésének. Íme!   Először is, kifejtenék két fogalmat, amit…..
minkamunka 2011.01.31 13:58:01
@Hanuka:

Ma már bátrabban szárnyalhat a fantáziánk varrás során, mert korábban sokkal szigorúbbak volta a szabályok, hogy "illik" egy varrásnak kinéznie.
Ha kézzel varrsz, először egy kis darabon érdemes kipróbálnod, hogy mennyire megy szépen, egyenletesen - ha még csak próbálkozol akkor az anyag színével megegyező cérnát szerezz, ha jól megy, használd a varrást díszítésnek és engedd láttatni!
Bátor kísérletezéshez pedig első körben turkálós ruhák átalakítását, vagy olcsó anyagboltos anyagok varrását tudom ajánlani - csak azért, hogy merj hibázni és ne riasszon, hogy valami drága dolgot teszel esetleg tönkre.

De mindenképp érdemes (képletesen és valóságosan is) belevágni!

Én leginkább a sima öltést és a pelenkaöltést szeretem.
minkamunka 2010.04.29 09:41:26
@bodza80: Szia! meg tudod mutatni az applikáló öltés milyen? (link,videó, vagy kép arról, amit csináltál)..ha bővebb bejegyzés, szívesen kirakom ide.
minkablog PonyvAlátét 2011.01.14 23:25:00
Többször írtam már, mennyire szeretek a Medencésektől szerzett tisztított ponyvával dolgozni - nemcsak ruházati kiegészítőnek, táskának, pénztárcának jó alapanyag, de a lakberendezésben is használható!Most épp tányéralátétekként újjászületve debütál nálunk egy nagy…..
Kicsi lányunk mindjárt egy éves lesz - ennek örömére tekintettem át a lakáson friss szemmel, és kezdtem kialakítani egy sarkot a nappaliban számára (hiún remélve, hogy ezzel lassan visszaszerezzük a lakószobánk többi részét felnőtt használatra). Első lépésként…..
minkablog Csőruha 2011.01.01 17:01:00
Új évre új ruhát! Melyik az a darab, ami olcsóbb, mintha turkálóba mennél és kevesebb idő alatt készül el, mint ahogy végig járjuk a WestEndet?Ez a ruha 45 cm széles passzéból készült, amit a körúti "+bolondultunk!" illetve "I love textil" boltokban 290…..
Itt az ideje, hogy kihirdessük idei karácsonyi nyereményjátékunkat, ha már a tavalyi olyan jól sikerült. Akkor rengeteg pályamunkát küldtetek be, bebizonyítva, hogy nemcsak az Alkot az Olvasó rovatban publikált alkotók a kreatívak, ahogy azt is, hogy a gyerekkel alkotás sem…..
minkablog Fürdő-sütik 2010.12.19 12:24:00
Aki a natúrkozmetikumokat részesíti előnyben a karácsonyi mizériában, annak ajánlom ezeknek a fürdősütiknek az elkészítését. Gyorsan megvannak, kevés fakszni van velük és lényegesen olcsóbbak, mint ha boltban vennénk őket.A receptet ezúttal is Lukréciától vettem, a…..
minkablog Rongybabácska 2010.12.15 23:51:00
Ez a rongybabácska a kicsi lányom első karácsonyára készült. Amikor szabásminták után kutattam, Nyerges Ágnes oldalán találkoztam a következő gondolattal: "Fontos volna, hogy minden anyuka varrjon, vagy akár csak csomózzon, kötözzön egy pici babát..."  …..
minkablog Mézeskalácsosdi 2010.12.12 23:51:00
Ne szépítsük; a családom nagy karácsonyi mézessütő - volt honnan lesnem. Ezek az én mézeseim, tegnap sütöttem, ma díszítettem (s morogtam, hogy már megint nem lett szép vékony a máz).Ez pedig a családi recept:-          76 dkg liszt…..
minkablog Árnyak színháza 2010.12.11 18:40:00
Ezt a színházat olyan gyerekeknek  készítettem és ajánlom, akiknek van otthon diavetítőjük.Az alapja egy cipős (bokacsizmás) doboz. A mélyebbik felén kivágtam a "nézőteret". Az aljába oázist (tűzőhab, amit a virágboltosok csinálnak)raktam, hogy majd ebbe szúrom…..
minkablog Elfuserált minkamunkák 2010.12.10 00:19:00
Az a helyzet, hogy nekem sem jön mindig össze, amit eltervezek.Sőt. Mostanában egyre rosszabb a "nagy ötlet"-"sikeres kivitelezés" arány.A legújabb bakim: a só-liszt gyurma.Igen, ez az a műfaj, amit nem lehet elrontani, óvodásoknak is melegen ajánlott, szinte ingyér…..
..és egy kicsit benne vagyok én is :)   ..