Regisztráció Blogot indítok
Adatok
S1980

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nepperűzőt gyakran keresik meg az olvasók azzal, hogy ilyen vagy olyan használatra milyen motor passzol a legjobban. Sanyi következő posztja saját Suzuki GN250-eséről szól, amit a hetekben készítettek fel műszaki vizsgára. Az írás nem csak a technikai részleteket ismerteti (az egyhengeres 250-es…..
S1980 2016.04.11 23:52:49
@bender rodriguez: akkor megint van mire vágyni! Talán a robotizált váltó miatt gyártják Japánban? Mindegy is, egyszer ültem NC700-ason, kellemes volt. Kényelmes, ereje megfelelő, a hangja szép, még ha csendes is. :) Csak ránézésre semmi extra - nekem ezek a műanyag kinézetű, sárkányfejű motorok nem tetszenek. De egy lámpát lecserélni talán nem a világ.
S1980 2016.04.12 00:31:10
@gus: hát ez az! A mai motorok többsége tizenkettő - egytucat... Hiába van érdekes technika belül, ha unalmas, felismerhetetlen kívül. Én az NC 700-asokat felirat alapján ismerem föl. Ami autóból az Audi, az motorból a Honda (nekem jelenleg).
S1980 2016.04.12 21:10:44
@bender rodriguez: tetszett nekem még az NC700 hangja - kicsit olyan volt vele 60-80 között menni, mintha jóval előttem menne egy régi kéthengeres boxer. Ezt hogy hozták össze! A 270 fokban elékelt főtengely erre a magyarázat? Vagy valami kipufogós trükk? Mindenesetre megnéztem az NC árát: négy éve 1,7 mFt-ról indult, most 2,18 a legolcsóbb. Ez 28%! Ja, ez már nem az a motor: ABS, és ami még fontos: +50 köbcenti!
Ha már Moped blog, gondoltam, kicsit körbenézek, gyártanak-e még valahol mopedeket. Nagyjából arra jutottam, amire számítottam, de azért nem magától értetődő, hogy még most is lehet - akár Magyarországon is - új mopedet kapni. Szabatos történeti áttekintés nélkül is világos mindenki számára, hogy…..
Úgy tűnik, Sanyinak mindig akad olyan motorja, ami írásra inspirálja. Az alábbiakban a 2007-ben újonnan vásárolt kínai Mex Panamájának történetét olvashatjátok. Azt hiszem, erre szokás azt mondani, hogy love-hate relationship.  Az inkriminált paripa. From China with love Eljön…..
Sanyi történetét arról, hogy hogyan kezdett ismerkedni a motorozással, itt lehet elolvasni. Most írása második és egyben befejező részét adjuk közre, amelyben megtudhatjuk, hogy tett majdnem szert egy Kawasaki GPZ 500-ra. Reggel indultam a T1-esemmel, amit a túra örömére életemben…..
Már régóta töprengek azon, hogy honnan a fenéből szerezzek Honda Wallaroot a Moped bloghoz. Ez a probléma most megoldódott, Gergő ugyanis jelentkezett a felhívásra, hogy lenne egy Olaszországból származó szalonállapotú Wallarooja. Tényleg szalonállapotú Ha elmondanám,…..
Nemrég blogunknak egy Gilera CBA moped volt a főszereplője, a tulajának viszont egy Honda Super Cubja is van, úgyhogy nem bírtam ki, hogy ki ne próbáljam. A Super Cub nem moped, vagyis a blog érdeklődési körébe nem feltétlenül tartozik bele, de ugye a balneológus sem…..
Múlt hét pénteken volt a Suzuki SX4 S-Cross ünnepélyes termelésindítója Esztergomban. Az efféle rendezvényen az újságíró csak másodrangú vendég a politikus után. Minket szűken kordonok mögé tereltek, ahonnan nem volt se ki, se be addig, amíg Orbán Viktor és köre el nem…..
A hatóság hirtelen azt kéri, hogy mutasd be az öt éve befizetett illetékről a csekkszelvényt. Ha nem, fizesd be újra. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
TComment Ügyfél vagy majom? 2013.03.28 06:55:08
Varázsoltunk magunknak nyolcmillió forintot és megnéztük, kinek mennyit ér a vásárló. Próbavásárlás mindenkinél, felemás eredménnyel. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Szerkesztőségünk egy emberként borult földre az új Rolls-Royce Wraith előtt. Már az Égéstérben is hosszan lelkendeztünk egy korai gyári teaser-fotón, amin csak a tetővonal látszott, meg kell adni, a PR-részleg remekül csepegtette az anyagokat, elhitetve a szakmával, hogy itt…..
Robogó Dugják fel, oda... 2013.01.31 10:16:12
Ez kicsit offtopik lesz máma: olyan témát hozott elém a sors, amely megtörténhet robogóval is. (Zácskónak kellett volna megírni, de gondoltam, tehermentesítem, nem is szólok neki inkább, mert Zácskó már a közszolgálati problémák hercege lett, legalábbis őt ba nyaggatja a…..
Újonnan méregdrága és ügyetlen, használtan megbízhatatlan. Szerencsére a Smartnak is van guruja. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
S1980 2013.01.11 00:00:08
@Merci-autósbolt: Na igen, de itt főtengelyről asszem nem volt szó, csak a hengerfejről. A lökethosszon nem változtat egy dugó csere, mert egy kisebb v. nagyobb dugó esetén is ugyanannyi marad a lökettérfogat, hiszen annyival kerül odébb a felső holtpont, mint az alsó. A főtengely cseréje már más, ott egy nagyobb főtengelynél az alsó holtpont lejjebb, a felső följebb kerül. De az megy ugyanazzal a hengerfejjel is, ha a hajtókarból rövidebbet raksz be. Vagy zsugorítod.
2012 szeptember elsejétől új hullámhosszra, a 88,1 Mhz-es fővárosi frekvenciára költözik az InfoRádió. Magyarország első és egyetlen hírrádiója júliusban a Médiatanács pályázatán nyerte el az új, 12 évre szóló, közösségi médiaszolgáltatási jogosultságot. A…..
TComment Bűnronda és nem ez a baj 2012.08.09 08:17:01
Lassan kékbe borul a város anélkül, hogy az itt lakó pár millió ember véleményét kikérték volna. Az ocsmány buszok után jöhetnek a ronda taxik is. Mai cikkünk blogposztja...
Kalandra vágysz? Vegyél Babettát, és menekülj egy kuvasz elől! A veteránozás legártalmatlanabb formája a kismotor-felújítás, ezen belül is a keleti blokkos csettegők. Presztízsben, hangulatban talán meg sem közelítik a Vespát, de legalább pénzünk is…..
A Peugeot emblémája alapján leginkább oroszlán lenne. De a találékony francia nép egyik gyermeke ezt kicserélte egy sárkányra. Ha mindez nem lenne elég, bátran és hűen hirdeti eszméjét a nagy zöld matrica a szélvédő tetején. Ugyan még félkész, de már így is…..
Belsőség Aki mindent bevállal 2012.06.18 18:07:00
Rózsa Zoli olvasónk csőre töltött telefonnal (vagy fényképezőgéppel) járja a világot és jól teszi: csodát talált. Én percekig nevettem rajta, de volt, aki sápítozott, pedig valójában csak egy oltári jó - valószínűleg szükség szülte - poén lehet ez a mesterember-pickup.…..
Ki ne hallotta volna az apjától ezt az örök érvényű mondást? Nem biztos, hogy mindenki azonnal megértette, miről is szól ez a tömör életbölcsesség. Nekik mutatnék egy példát, egy egészen plasztikusat.A szerkesztőségi levelezőlista komoly fertő. Gyakran tűnnek fel levelek,…..
S1980 2012.06.02 00:55:34
FIGYELEM, FIGYELEM! VETTEM MÁR MERGÁT A SÁRGARÓZSA UTCÁBAN! Vagyis ezektől. Mit mondjak, egyszerűek, mint a faék. Bármit kérdezel, totál hülyének néznek, amikor válaszolnak, de annyira, hogy már vigyáznom kellett, hogy el ne röhögjem. Az én 124-esem is két kiló volt, második autónak vettem, és tudtam, hogy sokba lesz, mire olyan lesz, hogy merjek vele egy nap 500 km-t menni. Már 2,5 éve megvan, azóta belement a gáz is, a difijét megcsináltattam, és szeretem. Az enyém nem ilyen tákolt, de esztétikailag persze kifogásolható, így 27 évesen.
Miért nem drágábban vettem Mergát nem neppertől? Mert megnéztem párat, és a kasztnija ennek volt a legjobb, miközben ez volt a legolcsóbb. Hogy az injektort be kellett állítani, a hűtőrendszert alapvetően azóta ki kellett cserélnem, a féktárcsák, betétek is újak? És ezt én fizettem? Durva egy kétszázezres Mergánál, mi? És kellene egy új AC, durván negyven rongy + munkadíj. De mivel gáz van benne (170 volt), jó lesz még ez a régi AC.
Szóval bárki bármit mond, hogy a Merga tartós, gondoljon arra is, hogy ezt már előttünk kihasználták sokan. Vagyis most, hogy a kocsi nekem már lassan egy milkóba van, elmondhatom, hogy ez az enyém, tudom, hogy mire számíthatok, és egy ideje a szerelőhöz nem kellett mennem. És közben beletettem kb. 20 000 km-t. És fogyaszt átlag 11 liter gázt. És nagy, kényelmes, ha kell, jól is megy.
A lakatos az elején azt mondta, vegyek másik motort, az enyém szar, mert nem tudta beállítani az injektort. Vetetett velem másik injektort, 20.000-ért. Átbaszott, elismerem. Amúgy nem értett hozzá, de a szája nagy volt. Oda többet nem megyek, hiába jó, mint lakatos. Azóta is ugyanaz a motor van benne, köszöni, jól van gázzal. A váltó pontos, a fékek harapnak, és jó ránézni. De mondjuk egy régi Suzuki tényleg olcsóbb.
Tudják önök, mi az az MGKKE? Bevallom, amíg ezt a pazar anyagot kézhez nem kaptam, addig én sem tudtam, hogy ez a rövidítés - melytől már önmagában is feláll a köznép hátán a szőr, hiszen mit akarhat egy olyan szervezet, melynek nevében kettőnél több mássalhangzó van, mint…..
S1980 2012.04.02 21:40:50
@robertocrack: Igen, az lehet, de a behajtás különböző parkolókba, garázsokba tilos volt januárig.
Lassan egy hónapja posztoltam ki a Facebookra a Hangyászban ülő vigyorgó fejem, alatta egy olyan lábbal, aminek a talpa épp a kipufogó-leömlő talpával talpalt össze. Úgy alakultak a dolgok a térben, hogy a 350Z motor és a hozzá való leömlő éppen oda került, ahová a…..
Számos okunk lehet rá, hogy tönkre akarjuk tenni az autónkat. Sok a pénzünk és költeni akarjuk, emberbaráti szeretetből támogatjuk a szerelőnket, be akarjuk a lízingcégnek bizonyítani, hogy csereérett, és millió más. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..