Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fredda Krueger

0 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy az előző bejegyzésben szó volt róla, ezen a hétvégén rendezték meg Európa egyik legnagyobb makettversenyét, a XX. Moson Model Showt, Mosonmagyaróváron...
FIGYELEM! Moson Model Show XX. Nemzetközi Makett Kiállítás és Verseny, X. Duna Takarék Makettépítő Kupa, EU Kupa 2. forduló...
Van egy hobbi, amit mindenki ismer, de relatíve kevesen űzik. Sokan lenézik, merthogy szerintük csak drága játék, akik csinálják, azok viszont már-már vallásos áhitattal mélyülnek el benne. Ez a hobbi a makettezés. A blogunk témájához azonban több szállal is kapcsolódik, főleg…..
Kedves olvasók! A tavalyi összejövetel sikerén felbuzdulva idén ősszel is közös blogbulit szervezünk, melynek napja 2015. szeptember 11. (péntek). Első körben szokás szerint felmérjük az érdeklődést. A részvételi szándékot kéretik itt kommentben, vagy a bal felső sarokban…..
Fredda Krueger 2015.09.05 20:12:25
Zoli barátunknak köszönhetően jöjjön egy kis összefoglaló azoknak, akik nem voltak, lemaradtak az idei showról. A Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület főszervezésében évente megrendezett Makett Kiállítás és Verseny az elmúlt 15 év során Európa egyik kiemelkedő…..
A II. világháború nagy hadviselő nemzeteit szemügyre véve az olasz mellett a japán hadiipar volt az, melynek teljesítményét a külföld alapvetően negatívan ítélte meg. Ennek összetett okai más lapra tartoznak, de annyit bizonyosan elkönyvelhetünk, hogy mennyiségi és minőségi…..
Figyelem, kedves olvasók! Ezen a héten egyik szerkesztőnk, Rammjaeger83 ismét a Szent Korona Rádió Hadak útján c. hadtörténeti műsorának vendége lesz. A beszélgetés témája a II. világháború folyamán a kölcsönbérleti szerződés keretében az Egyesült Államok által a…..
Fredda Krueger 2015.02.04 21:19:50
@molnibalage: Az ilyesmiket kicsit részletezzed mert ez így olyan mintha egy fórumba csak berakna valaki egy képet minden magyarázat nélkül.
Érdekes adalék lehet,a témához.
Fredda Krueger 2015.02.05 15:12:11
@molnibalage: Értem,azt gondoltam hogy valami kotkrét példa van.Hogy pl kértek TBF et,de nem adtak.
Különös világot éltünk a hódoltsági időkben, a közvitéz ruhátlanul, temetetlenül feküdt a csatamezőn, míg a főurat pompával temették, de a hadvezér fejétől elválasztott teste sem nyugodott békében. Néhol temettek vala, máshol vitézi fej száradt nyüvekkel és varjakkal…..
Fredda Krueger 2015.01.11 12:37:25
A had- és rendvédelem história blog szerzőivel eddig nem szerveztünk közös programot, de, tekintettel az olvasótáborok nem csekély átfedésére, ez is olyasmi, amit illő elkezdeni valamikor. Mellőzve tehát a további körítést, a kedves olvasókat most meghívjuk első közös…..
Fredda Krueger 2014.09.17 09:44:50
  Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, a szó ismét Fredddy-é. Gergovia falai alatt azonban Caesar kudarcot vallott, megpróbálta csellel kiugrasztani a nyulat a bokorból, de katonáit elragadta a kapzsiság/bátorság, és talán a visszarendelő kürtszót se hallották, mindenesetre a…..
A hadtörténelem talán legismertebb brit krónikása, a közelmúltban elhunyt Sir John Keegan neve jó eséllyel nem ismeretlen az olvasók számára. 26 évig tanított a sandhursti Királyi Katonai Akadémián, majd a Daily Telegraph védelmi rovatának szerkesztőjeként és a kormány katonai tanácsadójaként…..
Fredda Krueger 2014.07.08 11:49:54
@molnibalage: Egy klasszikust idézve:"hogy pékbe" jutottál erre az elmebeteg álláspontra ,főleg a múltkori SG-s beszélgetés után?
Vannak fegyverrendszerek, amelyek komoly rajongótábort mondhatnak maguknak. Gondoljunk csak a MiG-29-re. Két kattintás a világhálón, és máris megtudhatjuk, háromszor körberepüli a Raptort.  A világ egyik legjobb harckocsija, a Merkava is hasonló érzelmeket vált ki internetes…..
Fredda Krueger 2014.05.22 17:37:22
@teddybear01: elírtad...
a korai löveg 76mm a késői meg 85mm.
A makettezés egy kiváló hobbi és időtöltés. A valóság kicsinyített mását élethűen megépíteni nem kis feladat, de hatalmas sikerélményt is nyújt annak, aki ezt a hobbit űzi. (Ráadásul ma már nem csak a valóságot, hanem a sci-fi és a fantasy világát is le lehet makettezni).…..
Fredda Krueger 2014.04.13 15:19:12
KatPol Blog De igény az volna rá 2014.04.01 09:35:57
5.g & CSM & Rammjaeger83 & SchA Amint azt olvasóink megszokhatták, a KatPol mindig a közhangulat ütőerén tartja kezét. Ezért napokkal a 2014-es parlamenti választások előtt blogunk sem engedheti meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja a megcsömörlött tömegek esdeklő hangját, akik…..
    Avagy:  Fülöp-szigetek, rengeteg beton, hatalmas ágyúk, és a világ legnagyobb Molotov-koktélja.    A helyben úszó erőd 1896-ban kitört a spanyol-amerikai háború. Röpke pár hónap alatt a konkvisztádorok birodalmát bucira pofozta az ifjú trónkövetelő. A naponta…..
A második világháború 6 éve alatt a vadászrepülőgépek rendkívüli fejlődésen mentek keresztül. 1939-ben még sok országban -köztük a Magyar Királyságban is- rendszerben álltak kétfedelű, nyitott kabinos vadászgépek. 1945-re már sorozatban gyártottak sugárhajtású gépeket, de a robbanómotoros…..
Fredda Krueger 2014.01.15 16:38:31
@teddybear01: Panzer 4 és Panzer 5 típusokból együtt is ennél több készült.
És akkor a többit még nem is számoltuk.
Fredda Krueger 2014.01.23 16:33:00
@molnibalage:
Nem feltétlenül azt jelenti.Azt is jelentheti hogy nem volt ott megfelelő páncélelhárítás.
Fredda Krueger 2014.01.24 18:13:56
@molnibalage: Ez nem így van,de nyilván sosem fogod megérteni miről van szó. Rád hagyom inkább,hidd ezt ha így tetszik :(
 Az újonc átesik a kötelező hajvágáson, megkapja az egyenruháját, a fegyverét, és irány a lőtér, ugye? Hát nem egészen. Üres raktárak, háborús hiány, biztonságra törekvés, spórolás... Fafegyverek, műanyagpuskák, hatástalanított igazi fegyverek, játékszerek,…..
KatPol Blog Ember tervez I. 2013.10.28 08:33:57
proletair & Rammjaeger83 Közismert tény, hogy a háborúk ritkán alakulnak úgy, ahogy azt a résztvevők bármelyik oldalon elképzelik. Az már nem annyira ismert, hogy gyakran a háborús eszközök alkalmazása sem a közmondásos nagykönyvnek megfelelően történik. A mai posztban…..
Fredda Krueger 2013.10.29 14:32:01
@GrG: Fw 200 a Condor
Ha valaki esetleg lemaradt volna róla, annak ismét figyelmébe ajánljuk, hogy a Szent Korona Rádió Hadak útján c. hadtörténeti műsorában ezen a héten kerül adásba egyik szerkesztőnk, Kayaff első vendégszereplésének második része. A beszélgetés témája ezúttal a Bf-109 vadászgép alkalmazása,…..
KatPol Blog [KNN] Szíriai keringő 2013.08.29 08:00:00
Miután az amerikaiak eltökélten hangoztatják, hogy az augusztus 21-én, al Ghouta ellen végrehajtott vegyi támadásért a szíriai hadsereg a felelős, a csapból is a hamarosan bekövetkező amerikai/NATO csapásról szóló híresztelések folynak. Mindenki elemez, a médiamunkások sorra…..
Achtung, Achtung! Az ősz közeledtével ismét kötetlen találkozóra invitáljuk a kedves olvasóinkat, a már hagyományossá váló blogbuli keretében. A találkozó időpontja az Úr 2013. esztendejében szeptember havának 21. napja, mely nap szombatra esen. A víg…..
Fredda Krueger 2013.08.21 16:06:54
Amióta szervezett fegyveres erőszak létezik ezen a világon, folyamatosan jelennek meg az annak bármilyen formájához kötődő összeesküvés-elméletek is (a továbbiakban az egyszerűség kedvéért: konteók, azaz konspirációs teóriák). Egyiket-másikat mi is röviden bemutattuk már, de úgy véltük, magát a…..
Nos, gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki szereti a  hmm.... lőporszagú filmeket, miközben az is érdekli, vajon milyen "vassal" durrogtatnak a szereplők egymásra.  A rokonlelkeknek ajánlanák egy weboldalt, bátran kattintsanak ide: http://www.imfdb.org/wiki/Main_Page Az…..
A lelkes lemilolvasók körében molnibalage kolléga neve nem ismeretlen. A modern katonai repülés, valamint a korszerű légi harcászat Grétsy Lászlója ismételten egy remek cikkel lepte meg a haditechnika szerelmeseit. A jelenleg jelentős költség- és időtúllépésben szenvedő…..
Fredda Krueger 2013.06.17 16:19:31
@molnibalage:
semmi gond,a lényeg hogy olvasható :)
  A BMP-2 gyalogsági harcjármű (A főbb szovjet változatok)       A BMP-2 szinte naponta tűnik fel a mostanában a Szíriában készült felvételeken is, ezért megérdemli, hogy írjunk róla néhány szót. (A teljesség igénye nélkül.)    ..