Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gasztrogyerek

117 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na ennek is vege, a blog bezar. Koszonom a kozremukodest.Mivel eddig is mindenki szabadon felhasznalt mindent, ami itt tortent, nem kinlodunk copyright-os szoveggel.gasztrogyerek@gmail.com..
Szerencsere kozel van a halas stand, viszont neha olyan receptekbe botlok, hogy fogalmam sincs.Milyen hal sul meg hamar a sutoben?Marmint feher...de melyik fajta? Vagy mindegy, a hal hamar kesz van? ez akar a hulye kerdes kategoria is lehetne.ES:Meg kell-e mosni a halat fozes elott?Marmint a…..
Az öregedés első jele a héten az volt, hogy sütit sütöttem a kollégáknak (nem értem, miért), a második az, hogy húst pácoltam. Nos, ahhoz, hogy a pác folyjon, kell bele egy kis víz. (meg fokhagyma, mustár, méz, olaj, szójaszósz). Egy éjszaka hűtőben állás után a csirkék…..
gasztrogyerek 2011.12.21 20:46:17
@Pa Lee: köszi:) olajban nem sütöm, kár lenne a ropogós külsőért. mármint a csirkéjéért.
 Olasz barátnő jön vacsorára. Neki könnyű volt engem meghívni, tésztát főzött, chilis olajban megforgatta, volt utána nutellás keksz. Az én tervem a paprikás csirke galuskával, de bőrős csirkét csak nagyon ritkán lehet kapni, csirkeszárnypörköltet meg csak nem adunk…..
Élet Pakson Próbariasztások 2011.10.04 14:30:10
Amióta itt élünk, eddig kétszer hozta ránk a frászt a próbariasztás. Az atomerőmű kapcsán kiépült ugyanis egy úgynevezett Lakossági Tájékoztató és Riasztó Rendszer, vagyis Paks 30 kilométeres környezete tele van pakolva nagy teljesítményű utcai hangszórókkal. Hogy biztosan…..
A recepteket mindig felezem/harmadolom, mert csak ketten vagyunk, plusz kicsi és veszélyes a sütőm. Tehát:Ha kevesebb a tészta, mint az eredeti receptben, milyen sütési idővel számoljak?    Arányosan? Mármint fele süti, fele sütési idő? Vagy ez nem ilyen…..
Közönségkérdés a világ legjobb német kollégájától: Miért lesz sósabb a fasírt sütés után?           Mármint befűszerezed, megkóstolod (a nyers húst, riszpekt), aztán kisütöd és túl sós. Nem baj, jó lesz a…..
gasztrogyerek 2011.08.25 12:43:44
@plussbirka: oh, erre kitalaltam egy jot, kozvetlen sutes utan, amig meg meleg, megkostolom, ha sotlan, gyorsan megsozom a tetejet. igy amig meleg, raolvad, vagy legalabbis ezt kepzelem.
Vettem design gyümölcstartót, olyan, mint a high-tea sütitartó, szóval rápakoltam minden házban levő gyümölcsöt és zöldséget és...egy nap alatt megromlott az összes. Felmerül tehát a kérdés: Milyen gyümölcsöket ne tároljunk egymás mellett?Azt már kinéztem, hogy a…..
Ez egy nagyon empatikus poszt, mert ahol én lakom, ott 15 fok van. Miket ne együnk melegben?Vagy inkáb miket ne főzzek? Mivel ne főzzek? Tojással, májjal? Tejjel? Mindent azonnal a hűtőbe?Kösz. Ha kérdés van, írjatok emailt a gasztrogyerek et gémélre!Zene: Magyar Csakra -…..
No, több májat kell ennem. A recept azt írja, hogy nem kell sózni, mert kemény lesz. Oké. A másik recept azt írta, hogy nem kell sózni és csak 2 percig kell sütni, mert megkeményedik. A harmadik azt írta, hogy hirtelen átsüt, majd kevés vízzel párol. Eddig ezekkel a módszerekkel…..
A vadiúj albérlet vadiúj felszerelési tárgya az elekrtomos főzőlap. WTF. Egyszer már laktam ilyen helyen, de akkor nem érdekelt, mert tizen használtuk. Most viszont törődni kéne vele.Mire kell figyelni az elektromos főzőlapnál? Hányszor/hogyan/mivel tisztítani? (eddig…..
Úgy elb*sztam a muffint, ahogy kell. Lekvárt akartam a közepébe,erre körbenőtte az aljára tett lekvárt a tészta, kifolyt, rásült, kiröhögtük.Hogyan töltöm meg lekvárral a sütit?Van még olyan töltőanyag, ami megállítja a tészta növekedését? De most tényleg, hogy lehet,…..
gasztrogyerek 2011.01.29 23:32:22
@kicsu: szerintem a bolti neve a vegyes gyümölcsíz. nekem arról az általános iskolás uzsonna jut eszembe. (húsz centis, két centi vastag fehérkenyér, rajta egy 2x3-as gyümölcsíz)
Keresőkifejezés volt, de engem is érdekel, mert költözöm és ugye és ami már nem jó azt minek vigyem el.Meddig áll el a mák?Mondjuk a felbontott bolti zacskó. Vagy a külön ledarált negyed-uzsonnászacskó. Tényleg, miben kéne tartani a mákot? Jó a zacskó? Vagy inkább…..
Késnek a vendégek, a főtt tészta összeállt/összeragadt/mileszmost.Hogy keltem életre a fél órát állt főtt tésztát?A kérdést a fb chaten tették fel, mert persze elfelejtettem, hogy a gasztrogyerek nickkel vagyok bejelentkezve. Megérdemeltem. Én azt mondtam, olivaolaj. Vagy…..
A múltkori kérdés follow-upja. Rohadtul szétesik a tészta, morzsolódik, pedig állt egy órát a hűtőben. Adok neki még legalább két órát, aztán megműtöm.Mit csináljak, ha szétesik a tészta?Linzer, nem kell bele tojás. Még vaj? Tejföl? Talán mégis tojás? Vagy hagyjam a…..
gasztrogyerek 2010.12.29 07:16:08
Karácsony, linzer. 30deka liszt, 20deka vaj, 10dkg porcukor. Meg van még dió. Most akkor ha a bögre aljával kicsire tört diót hozzáadom, akkor miből adjak még hozzá, hogy ne essen szét vagy hogy ne folyjon? Tényleg összeáll tojás nélkül?Milyen a jó linzer?A legjobb recept kéne,…..
Valahogy úgy érzem, itt nem szokás a spájz. Így a következő lakásban is vagy a nappaliban fog lógni a kolbász - mert ugye a konyha is ott van -, vagy a hűtőben fog villámgyorsan megpenészedni .  Megoldási javaslat kéne arra, hogy hogyan nem lesz a vigyázva importált…..
gasztrogyerek 2010.12.19 11:33:43
@szuhanov: az óceáni éghajlaton? á...
gasztrogyerek 2010.12.19 11:36:08
@szuhanov: pff:) próbáltam egyébként, de idejött az összes madár. meg mondom, mindig esik és akkor elázik.
Karacsonyra toltott kaposzta kell, az ekezetek nelkuli orszagban persze nincs savanyitott kaposztalevel, csak aprokaposzta (de mondjuk az jo). Anyam azt mondja, savanyits.Hogyan savanyitok kaposztalevelet?Kenyer? Ecet? Bors? Dinnye?Koszi. Bocs az ekezetek miatt...
Négy hónap után ez is becsúszott a keresőkifejezések közé. Hadd legyek jófej:Hogyan lesz a krumpliból pálinka?Ezt is úgy kell, mint a rendes cefrét, hogy gyűjtöd meg a végén esetleg cukrozod?Csak hogy a szesz-témánál maradjak...
Sokszor van ilyen, utólag derül ki, hogy a hús nem sült elég ideig, furcsa ízű a cucc már evés közben is, de éppen nagyon éhes vagy/nagyon udvarias vagy/nagyon sietsz és nem érdekel, utólag meg azért mégis kéne vele kezdeni valamit.Tényleg fertőtlenít a pálinka?Mármint ha a…..
Töményért a szakboltba kell menni, aroma nincs. (így megy ez, felesnek, fűnek külön szakbolt, hentes meg nincs. Gastrowüste.)Milyen tömény kell a sütibe? Nemzetközi márkanevek kellenének olyan mainstream sütikbe mint a kókuszgolyó meg tiramisu. Szóval nem annyi, hogy…..
Tituka kérdése, bocs, hogy ilyen későn, komolyan szétestem.Mit hol tároljunk a hűtőben?"Hallottam már, hogy felkezdett tejet a hűtőajtón ne, mert a nyitogatás miatt ott könnyebben megromlik.(Ebben a melegben pl. nem veszek házitejet, mert már kétszer megsavanyodott lejárat…..
Marlen kérdése szeretettel:Hol lehet egy liter tiszta szeszt venni és mennyiért?            "Patikában csak egy decit adnak ki és 70%-os, nekem pedig egy liter kellene és 98%-os diólikőr készitéséhez...ha nem lehet kapni,…..
 Na ez érdekes.Milyen az a hólyagosra dagasztott tészta?          És persze a fő kérdés az, hogy hogyan csinálok olyat. Vékonyra nyújtom? Vastagra, szélesre? Gyorsan kell hajtogatni? Kösz, félértelmiségi. Az idevonatkozó…..
 Azt írja, hogy a tzatzikihez egy éjszakán át lecsöpögtetem a joghurtot. Mivan?Hogyan csöpögtetem le a joghurtot?         Konyharuha? Szűrő? Konyharuha+szűrő? A hűtőben csöpögjön? És tényleg olyan sokáig kell vele várni? (és…..
gasztrogyerek 2010.06.29 21:43:16