Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szerkesztő

96 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan néznének ki a '80-as évek legendás horror-karaterei, ha velünk együtt öregedtek volna az elmúlt két-három évtizedben? Ezt a kérdést járta körbe Federico Chiesa, olasz fotós a Horror Vacui című sorozatban. A speciális effektek, a styling és a smink Carolina Trotta munkája.…..
Az International Technology and Innovation Foundation (ITIF - www.itif.org) által készített felmérés (2009) alapján készült infografika, az internet átlagsebességét és az árakat (1mbps/hónap) mutatja. Nagyításért kattints a képre! Via..
szerkesztő 2011.02.13 13:49:09
Vajon nyilatkozna-e VV Alekosz a magánynyugdíj-pénztári tagsága fenntartásáról, ha tudna róla, hogy megteheti? És ha igen, miként?Amikor a Big Brother első magyar szériája indult, sok jogász a személyiségi jogok védelmében tiltakozott a műsor ellen. Született is Lenkovics…..
Appleblog iPhone-osodik a Mac 2011.01.07 08:02:00
Tegnap este megnyílt a Mac App Store, az iPhone-on megismert alkalmazásbolt Macre átírt változata. A szolgáltatást úgy érhetjük el, ha letöltjük az OS X 10.6.6-os változatát (tehát csak Snow Leopardon működik), a százmegás csomagból 7,4 megát tesz ki a Store, ami maga is egy…..
Eredetileg nem tűnt olyan érdekesnek ez a téma, ám lett pár olyan aspektusa is idő közben, ami miatt mégis úgy gondolom, hogy érdemes foglalkozni ezen a blogon is pár szóban az üggyel. Mi az ügy?A CEMP úgy döntött, hogy a tulajdonában lévő egyik online újságból átemel egy…..
szerkesztő 2010.10.16 10:45:54
@Ketszeri: Jaja, nekem is ez jutott eszembe, úgy látszik öreg vagyok. Hős partizánként ott voltam '99-ben a MÚOSZ-székházban az index első sajtótájékoztatóján, piros villogós biciklis lámpákat osztogattak a Nyírőék...

Egyébként az egyik poronty-anyuka nekem azt mesélte, hogy a szerkesztő Tündét lefokozták, illetve hogy a moderálás kapcsán többek teljes inda-pass-át letiltották. Értsd: se levelezés, se saját blog ezentúl.
Ez azért picit több hiba, minthogy "csak átmegyünk a díványra".
A Google keresője "Did you mean" helyesírásellenőrző funkciójára épít a következő három hirdetés. Egyszerű ötlet, nagyszerű megvalósítással. Az eredeti hirdetések a képekre kattintva érhetőek el...A reklámok tervezője azonban két hibát is vétett. A…..
 Szeretjük a szűkebb rétegeknek szóló szakmai posztokat - ilyen ez a mai, igazi szombatra való is Sulacus Maple kútfőjéből. Várjuk a hozzáértőket. A modoros dobosEssünk túl most azokon a közhelyeken, hogy „a dobos a zenész legjobb barátja”, meg hogy „…..
szerkesztő 2010.10.09 12:57:05
Ez is jó arc:

www.youtube.com/watch?v=-b_BEz_7-kY

Valamint egy kimaradt dobos-közhely, miszerint a színpad olyan mint a sakk: elöl a parasztok, hátul meg a király!
De sajnos, semmi se tart örökké, s különösen igaz ez a jó életre. Nemsokára visszakerültem a régi sátramba, méghozzá a legnagyobb tél idején, amikor a mínusz 16 fok hideg centiméteres dért varázsolt a fejünk felett lévő sátorlapra, nem beszélve a papírból készült…..
Az élelmezési helyzet állandó beszédtéma volt az egész táborban. Hiába próbáltak a Nemzetközi Vöröskereszttel kapcsolatba kerülni, semmi nem használt. Egy volt ludovikás évfolyam- és osztálytársam, aki szintén az én sátram lakója volt, sok töprengés után megosztotta velem…..
Ez a következő tábor Mailly Le Camp volt. Azt hiszem, sikerült a leghírhedtebb amerikai fogolytáborba kerülnünk, ahol rajtunk (kb. 80 ezer magyaron) a legszégyenletesebb elbánásokat próbálták ki. Az elhelyezés kb. 10 személyes sátrakban történt, széna-szalma nélkül, a csupasz…..
Megpróbáltatásaink ezzel még nem értek véget. Hűvös, tavasz végi idő volt már, amikor felraktak bennünket a vonatra. Nyitott, lapos vagonok voltak ezek, s a nyár csak lassan közeledett. Maga az utazás sem volt kellemes, azonkívül, hogy fáztunk, leülni sem volt helyünk. Mainz…..
A legközelebbi szántóföldes fogolytábor Bad Kreuznach volt. Itt hosszabb időt töltöttünk el. Ezt a tábort is körüllőtték eleinte, majd néhány nap múlva már kerítést építettek, s őrtorony is készült. Ez utóbbi kettős célt szolgált. Első, hogy a foglyok ne szökjenek meg,…..
Egy közeli szántóföldre tereltek bennünket, ahol már német katonákkal is keveredtünk. A tüskésdrótot oldalozó géppisztolysortűz helyettesítette. Aki e „szögesdrót” közelébe került, azt minden figyelmeztetés nélkül agyonlőtték. Közel voltam a…..
Sárdy Tibor barátomnak nagy gondot okozott az ezred kasszájának sorsa. Sokat tanakodtunk, hogy mit is csináljunk vele. Az előre látható események szerint ha az amerikaiak elveszik, akkor a Dunába hordtunk vizet. Annak se láttuk értelmét, hogy nálunk rohadjon el, hiszen meg voltunk…..
Útra keltünk a nyugati irányt követve. Lassacskán olyan zónába kerültünk, ahol már semmi nem történt. Néha-néha egy-egy amerikai vadászbombázó körözött felettünk. Ilyenkor óvatosan egy közeli erdőbe húzódtunk. A Naab folyó mentén haladtunk, s ennek közelében, egy…..
Korán reggel keltem, és azokkal, akik szintén komolyan vették a röpcédula intelmét, kivonultunk a mintegy három kilométerre húzódó erdő szélére. Innen jól láthattuk a várost, és szükség esetén el is rejtőzhettünk a fák között. Volt ugyanis némi tapasztalatunk az amerikai…..
Lehet, hogy az én defetista szövegem a németekhez is eljutott, mert nemsokára visszavették a kiadott fegyvereket. Úgy is lehet mondani, hogy lefegyverezték az ezredet, legnagyobb megkönnyebbülésünkre. Ezek után a németek részéről ellenséges magatartást vártunk, de ez nem…..
Grafenwöhr volt a végcél. Ez egy város a nagy katonai gyakorlótér közepén. Maga a gyakorlótér körülbelül akkora terület, mint mondjuk Tolna megye. Elhagyott falvak, mezők, erdők, dombok és mindenféle terep, ahol majd minden fegyvernem gyakorlatozni tudott. A város többemeletes…..
Április eleje volt már, amikor az ezredet bevagonírozták, és átvonatoztunk Csehországon, ahol még igen erős német megszállás uralkodott. Kremsierben láttam ismét az ezredparancsnokomat, de a többi zászlóaljat vagy parancsnokát nem. Az ezredtörzs valószínűleg még megvolt, mivel…..
A továbbiakban már csak arra emlékszem, hogy mentünk, mentünk, szinte egy békebeli menetgyakorlat hangulatával a Vlára-hágó felé, majd azon áthaladva északnak nyomultunk Kremsier városába. Ez a városnak a német neve, hogy mi csehül (mert már Csehországban, Morvában voltunk), azt…..
A következő napi menet után elértünk egy faluba, ahol éjszakáztunk. Hegyek és erdők övezte falu volt, le és föl senkiről sem tudtunk, még ellenségről sem. Úgy nézett ki, hogy az oroszoknak ez az útvonal már nem szerepelt fő támadási irányként. A falu ki- és bevezető…..
Az ellenség lába is fázott szerencsére, és ők is jobban szerették már, ha a harcok a falvak, községek közelében folynak, hogy legalább esténként meg lehessen szárítkozni, netalán még valami fűtésfélét is lehessen előállítani az alváshoz. Ezért kissé lelassultak az…..
Az csak véletlen volt, hogy ebben a időszakban ugyanabban a házban voltunk az ezredparancsnokság harcálláspontján. Nem jól éreztem magamat, mert nem volt az a szabadságom, amit már megszoktam, és a legénységem is megszokott. Előttünk hűvös, nedves, mocsaras terület volt, ahol…..
Az utóvédállásaimból való visszavonulások ugyanazokat az előírásszerű szabályokat követték, amelyeket már megszoktam. Ezek értelmébem én hagytam el legutoljára a védelmi állásainkat. Ezúttal nem voltam egyedül, mert egy német hadnagy is ugyanezt tette, mióta német…..
A magyar egységek további visszavonulásának útvonala: Abaújszántó—Jászó—Mecenzéf—Stósz—Szomolnok—Merény—Iglófüred, majd az Alacsony-Tátra hegyein-erdein át Hernádfő, Rózsahegy, Vlára-hágó, Kremsier. Itt a paplakban szálltunk meg, majd…..