Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prfact

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beszélgetvén hívő és nem hívő embertársaimmal, meglepve tapasztalom, hogy a még viszonylag tájékozottak is azt hiszik, hogy a holocaust a német megszállással kezdődött és éppen ezért elkerülhetetlen volt. Ma, amikor 10 órakor a világ zsidósága, történelme egyik legnagyobb tragédiájára emlékezik,…..
prfact 2017.04.25 21:00:35
@midnight coder: " épp most készülnek a birkák Európába engedni pár tízmillió olyan polgárt, akinek vallásához képest Hitler nácizmusa kedélyes és ártatlan tréfálkozás volt"

Azt se felejtsük el, hogy ezek az ideológiák és szervezetek nem maguktól jöttek létre, az USA fáradságos munkával, dollármilliókat nem sajnálva építette ki az öngyilkos merénylők bázisát adó terrorszervezeteket anno Afganisztánban.
Nagyon elmaradnak a magyar romák az össztársadalom mutatóihoz képest. Ezt az utóbbi időszakban Magyarország roma lakosságának helyzetéről készült jelentések bizonyítják: a romák 80 százalékának legfeljebb általános iskolai végzettsége van, míg az össztársadalomban ez az…..
Az ezredfordulón a dél-olaszországi Riace gyakorlatilag elnéptelenedett. Az iskola a bezárás küszöbére került, sok ház omladozott, mert az emberek vagy északra, vagy külföldre költöztek a munka és a jobb élet reményében...
Kevés dolog árul el olyan sokat egy pártról, mint az, miként kampányol egy-egy fontos voksolás előtt. A Fideszt eddig sem a visszafogottságáról ismertük, de amit a kvótanépszavazás kampányfinisében művel, még a legtapasztaltabb kommunikációs szakembereket is megdöbbenti. Valami azt súgja, hogy a…..
A Magyar Telekom és Kovács Ákos zenész mindent vitás témát rendezett, és békében elváltak egymástól. Erről adott ki ma közleményt a cég és az énekes is. Kovács Ákos ezt a hírt még megfejelte azzal, hogy 50 millió forintot adományozott a Szent Ferenc Alapítványnak, akik 1993 óta foglalkoznak…..
prfact 2016.03.04 09:12:00
@para_noir: A magyar gyerekvédelemnek nem az a problémája, hogy nincs benne pénz, épp ellenkezőleg, túl sok pénzt költenek arra, hogy olyan családokban tartsák a veszélyeztetett gyerekeket akik arra specializálódtak, hogy munka helyett gyerektartásból éljenek meg.
Az angol The Graham Norton Show című talkshow-ban van egy szegmens, amiben behívják az utca (gondosan előszűrt) emberét, beültetik egy nagy piros székbe, és elmondatnak vele egy vicces sztorit. Ha a műsorvezető Norton és vendégei jónak ítélik, elmehet, ha nem, a szék felborul, ő meg kiesik belőle. A…..
prfact 2016.02.01 14:46:31
Ausztráliában rádió is fut ezen a néven

magyarsag.mti.hu/media/2078596/puszi_radio
PUSZI RÁDIÓ
A Puszi Rádió kéthetente jelentkező negyedórás, magyar nyelvű
ifjúsági adás.
AM 1224 hullámhosszon fogható.
alakult: 1999.
e-mail: pusziradio@ozhun.net
szerkesztő: Szigeti Éva
Azt mondta a Való Világ egykori nyertese, főállású médiaceleb A Dal indulóiról a Facebookon, hogy: Nézem az Eurovíziót, és nem értem, hogy a miniszterelnök miért is hagyhatja azt, hogy Magyarországot adott esetben egy afrikai, egy ázsiai vagy egy Magyarországtól eltérő, teljesen idegen…..
Nógrádi Györgyöt fél nap alatt kivégezte a magyar média Orbán Viktor-ellenes szárnya. A biztonságpolitikai szakértő, egyetemi tanár néhány óra alatt szélhámos kóklerré vált, aki holdkóros összeesküvés-elméleteket terjeszt obskúrus tévécsatornákon. Nógrádi Györggyel…..
Akad olyan szerencsés, aki milliókból gazdálkodhat, míg mások órákig állnak sorban ingyenebédért, mert lényegesen szűkösebb körülmények között kénytelenek élni. Magyarországon 31,1 százalékra csökkent a szegénység, vagy a kirekesztettség által fenyegetettek aránya a…..
prfact 2015.10.20 13:13:04
A KSH szerint:
"Egy ember 87 351 forintból tudott megélni tavaly a létminimum szintjén, ebből 23 954 forintot költött élelmiszerre."

hvg.hu/gazdasag/20150624_Beszunteti_eddigi_letminimumvizsgalatait

Sokan nem tudják, de a létminimum nem azonos a szegénységi küszöbbel, ebben benne van evés, ivás, rezsi, lakhatáson túl némi szórakozás, TV, telefon előfizetés, közlekedés..stb, ahogy egy átlagos ember él.
prfact 2015.10.20 14:26:54
@gyongyi70: Nem írtad, hogy összvissz kb. mennyiből éltek meg, ez több vagy kevesebb mint 87.351*4 = 262.053 Ft? A BKV jegy inkább fővárosi probléma mert vidéken a helyközi közlekedést - elvileg - fizeti a munkáltató, vidéki városok mint pl. Pécs jobban járhatóak biciklivel mint a helyi tömegközlekedéssel ami tényleg eléggé túlárazott szvsz. A menü ebéd szerintem kimondottan drága a magyar árszínvonalhoz, mi inkább dobozban viszünk kaját így jóval olcsóbb, néha még a lazac is belefér :)
Mióta csinos is kerítés zárja be(ki) Magyarországot, ezen létesítmény támogatói két falrengető révet szoktak hozni mellette. Az egyik, ha nem akarok kerítést, vigyek haza egy menekültet. Erre szavakat sem érdemes pazarolni. A másik, hogy azzal bezzeg nincs bajom, ha az…..
Mennyi kínai él Budapesten? Miért nem látunk öreg kínaiakat az utcán? Tényleg üzemelnek titkos madzsongbarlangok a józsefvárosi éjszakában? Szeretnek egyáltalán a kínaiak a magyarországi kínai büfékben enni vagy máshová járnak? Fizetnek adót vagy ügyeskednek? És kik azok a…..
prfact 2015.10.13 08:46:46
@bElannaTorres: "kíváncsi leszek a második generációsokra, mi lesz az ő véleményük"

Az ő véleményüket nem nagyon fogod megismerin, mert aki egy kicsit is értelmes azt kéttannyelvű iskolába majd nyugat európai egyetemre küldik a szülei. Akiknek erre nem telik azok elvégeznek valamilyen angol nyelvű képzést egy neves magyar egyetemen majd irány az USA vagy visszamennek Kínába pénzt keresni.
prfact 2015.10.13 11:25:40
@Thomas Dantes: "Se nem jobbak, se nem rosszabbak, a lényeg, hogy a kínaiak miatt nincs média hiszti"

Max Weber ... jó száz évvel korábban megállapította, hogy a jelenlegi fejlett társadalmakat hatékonyan csak a protestáns erkölcsű népek képesek működtetni. Azt ő akkor még nem láthatta, hogy a jelenkori társadalom másoknál hatékonyabb működtetésére nemcsak a Nyugat protestáns, de a Távol-Kelet puritán népei is alkalmasak.
...
De azért van erre bizonyíték is.
A világ tíz legfejlettebb társadalma kivétel nélkül protestáns. A tíz leggyorsabban növekedő pedig protestáns és konfuciánus.

kopatsysandorgondolatai.blogspot.hu/search?updated-max=2015-09-23T07:54:00-07:00&max-results=20&start=12&by-date=false
Nem is olyan ritka, mint gondolnánk a szex utáni melankólia jelensége a nők esetében. Hogy mi lehet ennek az oka, az a Journal of Sexual Medicine-ben megjelent friss kutatásból derül ki. A kutatást egyetemista nők körében végezték és a megkérdezettek közel fele (46 százaléka)…..
Pont ma egy éve, hogy elment az az ember, aki értelmetlen haláláig élő jelképe volt a fideszes oligarchák elleni küzdelemnek. Váradi András dávidi harca Orbán sameszával, Mészáros Lőrinccel, azzal az emberrel, aki meglopta, tönkretette, és megalázta őt, példaértékű volt…..
prfact 2015.10.12 16:32:29
@Fedor: "én a külföldiek tulajdonszerzését sem tartom ördögtől valónak, elvégre nem tudja felpakolni, és elvinni"

Elvinni nem fogja, csak annyira felhajtja az árakat, hogy már azt helybeli magyar agrárvállalkozó már nem fogja tudni megfizetni. Még a gazdag nyugati országok is korlátozzák saját hazájukban a termőföld eladását külföldieknek, nehogy egy arab sejk (vagy magyar agrárvállakozó) felvásárolja.
hirtv.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/igy-vedik-az-osztrakok-a-foldjuket-1116566
A Last Week with John Oliver per pillanat a legjobb közéleti műsor a tévében és az interneten, ezért is érdemes figyelni, hogy milyen témákat dolgoznak fel. A legutóbbi adás kiemelt témája most a menekültválság volt, amivel kapcsolatban Olivertől tényleg megkapta mindenki a…..
prfact 2015.09.28 23:50:20
@Csák Morritz AKA Alibiman: "A németek, ők tudják, mi a stájsz. Szó nincs itt nagy szívről ,stb. Ők praktikusan gondolkodnak, mint mindig. Figyeljétek meg, milyen szépen ki fogják szemezgetni a nekik tetsző / kellő menekülteket! "
A németek azt hiszik tudják mi a stájsz, mert ők még nem próbálták igazán nagyban az un. "integrációt". Kelet-Európa már csinálja pár évtizede az integrációnak nevezett pénzszórást, láthatóan totális csőd az egész. A közgazdászok csak munkaerőt látnak a migránsokban, a migránsok viszont kicsit másként látják önmagukat és a szerepüket, leginkább úgy, ahogy az imám elmagyarázza azt nekik. Ilyen nagyszabású emberkísérletbe belekényszeríteni az állampolgáraikat nem csak vétkes felelőtlenség, hanem könnyen átfordulhat a saját kultúrájuk tudatos likvidálásába.
prfact 2015.09.29 08:46:08
@Virág et.: "Jönnek, kezelni kell. Európa nem kezeli, mi meg a legkevésbé."

Miért is kell Európának kezelni? A migránsnak mióta van joga kijelölni az országot ahova menekülni szeretne? Ennyi erővel minden szíriai állampolgárnak ki kellene küldeni egy kérdőívet ahol nyilatkozhat melyik országban kíván letelepedni majd a kiválasztott országba szállítani őket integrálásra.
Az angolok inkább azt választották az EU csúcson, hogy válogatnak a szíriában maradt migránsok között, nyilván nem akarták befogadni a határokat lebontó agresszív hordát. Az USA is fenntartja magának a szűrés jogát. Ezek az országok aktívan részt vettek a konfliktusban ami a háborúhoz vezetett. Ha az angoloknak és amerikaiaknak szabad mazsolázni, akkor a többi országnak miért kellene elfogadni a magukat szíriainak mondó tömeg kész helyzet elé állítsa és kiszolgálni az ő igényeiket bármi áron?
prfact 2015.09.29 09:18:08
@Virág et.: Kanada nagyjából ugyanazt csinálta amit Magyarország amikor a szlovák és magyar cigányok megrohamozták, annyi különbséggel, hogy nem kellett kerítést építeni. Átírták a törvényeiket, megváltoztatták a menekültkérelmek elbírálását, összehoztak egy listát a biztonságos országokról és az innen érkezőket automatikusan visszautasították majd csináltak egy PR kampányt az érintett országokban, hogy ne jöjjenek menedékkérők. Pedig a kanadai szociális rendszer lazán elbírta volna azt is, ha az összes Magyarországról érkező cigányt befogadják. Minden országnak elsődleges feladata az állampolgárainak a biztonságát garantálni. Arról már írtak, hogy a menedékkérőknek kötelezettségeik is vannak, akik rohammal veszik be a határokat, papírok nélkül, megkerülve a regisztrációt nem tekinthető menedékkérőnek.