Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mansell

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) friss jelentése azt elemzi, hogy melyik országban szabad és melyik országban nem ajánlott inni a csapvízből. Ahogy az alábbi térképen látszik, Magyarországot a nem biztonságos ivóvíz kategóriába sorolják.  Ezzel mi személy szerint…..
Mansell 2017.07.19 14:57:17
@d.j: Kedves Mindenki! Virál-PR rovatunkat olvashatták. Vagy egyszerűen csak : (x)
„Ez egy átlagos történet, átlag alatti lehetőségekkel rendelkező emberekről. Nagyon sok jó dolog történhetne még az országban anélkül, hogy bárkinek is fel kellene áldoznia magát vagy jólétét valami nagyobb jóért. És még csak megyéket sem kellene átutazni azért, hogy…..
Mansell 2017.05.05 16:48:45
Aki elit környéken és új építésű lakásban szeretne lakni a fővárosban, azon belül is a budai II. kerületben, mondjuk a Rózsadombon, annak minimum a 60-70 milliós ártól felfelé kell körülnéznie. Ha családdal és nagyobb igényekkel költözne, akkor inkább 100 millió körül, vagy a felett talál új,…..
Három közterület elnevezését határozta el a XIII. kerület, a fővároshoz azonban csak egyet terjesztettek be, a másik kettő egyelőre a levegőben lóg. Vizsgáljuk meg az utcaneveket! A két függőben lévő közül szerintem az egyik nagyon jó ötlet, a másik nagyon rossz, a megvalósult új utcanéven…..
Mansell 2017.02.10 08:28:33
Új paradigma Süllyedünk 2016.07.15 19:41:10
Meghalt Esterházy Péter. A számos emlékező írás között feltűnt egy Pozsonyi Ádám névvel jegyzett rövid szöveg. A szerző, akit a Blikk "Esterházy írótársa"-ként említ, a tegnap elhunyt írót ritka kártékonynak és felettébb unalmasnak tartja. Beköszöntő mondata szerint: "halottról igazat vagy…..
(Történelmi pillanat: a blog első vendégposztja. A szerző Palotás Gábor kolléga – City Taxi). Először is megpróbáltam megbecsülni az Uber forgalmát. Állításuk szerint 80 ezer regisztrált felhasználójuk van. Ha ők havonta csak kétszer utaznak, 160 000 megrendelést feltételezhetünk. Átlagos 2500…..
Merkelen kívül van valaki, aki meg van döbbenve? Fogjuk meg egymás kezét, alkossunk Guinness-rekorder élőláncot a béke és a tolerancia jegyében, utasítsunk el minden erőszakot, fogadjunk be válogatás nélkül mindenkit, és ugassuk le, akinek esetleg nem tetszik, hogy lassan több…..
Belsőség Megbűnhődtem 2015.06.29 17:25:09
Ez van, ha az ember felelőtlenül fogyasztja a totalcaros és indexközeli tartalmakat. Kezdődött azzal, hogy olvasom a vízmellé kihelyezett kommandónk sztorijait, amiket felváltva írnak a srácok. Koncz Jani már több anyagban is beszámolt a történésekről, ami az ő esetében egyet…..
Fölösleges „milliárdokat pazarolni” rákkutatásra, amikor ez a legjobb módja a halálnak. Mielőtt nekünk esne mindenki, gyorsan leszögezzük, ezt nem mi állítottuk, hanem egy neves orvos, a British Medical Journal volt főszerkesztője. Szögezzük le rögtön az elején: (a belső…..
Mansell 2015.01.04 22:05:48
@tjunior: Pont azt mondja az ürge, hogy erre a feleslegesen és mesterségesen elnyújtott szenvedésre nem lenne szükség, ezek nélkül (és elegendő narkóval persze)nem feltétlenül kell rossz halálnak lennie a ráknak.
Amióta vezetek, mindig is motoszkált a fejemben a gondolat, hogy taxizni kéne. Szeretek vezetni, ismerem a várost, bírom a budapesti éjszaka hangulatát. Ha belegondolok, taxiztam is eleget, hoztam-vittem a rokonokat a reptérről, sofőrködtem a buliból hazafelé nem egyszer, százszor.…..
Belsőség Heti merítés 2014.07.13 08:41:37
Hókuszpók Egyszer kibéreltük a Műegyetem Schönherz Zoltán Kollégiumtól, hogy ezzel menjünk Görögországba. Ez volt életem legnagyobb autószerelése, a 3 hét alatt gyakorlatilag folyamatosan autót szereltünk. Az enyémet szerdán gyártották! Előzőleg 11 évig Opeljaim…..
Belsőség A fiúk nem sírnak 2014.05.01 07:07:22
Állítja Robert Smith, de ez hazugság. Mert én kétszer is sírtam. Másodszor örömömben, amikor megszületett a fiam. Először pedig 1994 május elsején, amikor a sárga sisak nem mozdult, hiába szuggerálták a képet milliók világszerte. Húsz évvel ezelőtt hunyt el Ayrton Senna da…..
A brutális apartheid és ami mögötte van   -kb- „Fehér személy az, aki megjelenésében nyilvánvalóan fehér ember benyomását kelti…!” A náci párt által meghozott nürnbergi faji törvényeken is túltettek azok az intézkedések,  amiket Dél-Afrikában foganatosítottak a…..
Mansell 2014.04.28 08:35:38
Akkor pár tény: a zuluk, akik ellen a búrok harcoltak, ugyanakkor érkeztek Afrika déli részére, amikor az első boer telepesek - javarészt Európából elűzött hugenották, a XVIII. században. A szimpatikus zuluk voltak, akik a terület igazi őslakóit, a busmanokat, vagy khoszákat (a busman némileg pejoratív) ezt a gyűjtögető életmódot folytató népcsoportot rabszolgasorba taszították, állatnak tekintették, ha éppen nem kedvtelésből vadászták. A búrok egyszerűen nem törődtek a busmanokkal, mert nem voltak egy súlycsoportban. A zuluk, akik addig minden útjukba kerülő afrikai népet leigáztak, némiképpen megszívták, hogy belekötöttek a búrokba.
Mire azok hatalmas munkával termőre fordították a földeket, megjöttek az angolok, akik a khm. liberális, khm. Gladstone miniszterelnökségének idején kezdték el a szart keverni. Aztán jöttek a koncentrációs táborok, valódi népirtással (a szadista britek üvegport etettek a búr asszonyokkal és gyerekekkel). A vége az lett, hogy a búr háborúk előtt nem sokkal megnyitott gyémántbányák kivétel nélkül zsidó kézre kerültek. Itt pl. a máig létező De Beers Company-t tudnám kiemelni.
Érthetetlen búr antiszemitizmus.
A négerek viszont végre demokratikus körülmények közt bányászhatták a gyémántot, a Föld legmélyebb, legmelegebb fejtésein, a napi műszak végén némi rektális vizsgálattal színesítve. Hiába, ezeket a tulajokat nem lehetett átejteni.
Aztán jött a II. vh. vége, kilépés a Nemzetközösségből, a bojkott gazdasági hátrányait kihasználó, virágzó izraeli-dél-afrikai gazdasági kapcsolatokkal. (Fegyverszállítás embargós országba, cserébe uránszurokérc meg gyémánt.)
A borzasztó apartheid idején ez az ország adta a kontinens GDP-jének egyharmadát.
Aztán jött Willem de Klerk, aki rossz választ adott egy létező problémára, amikor az évtizedekig dédelgetett terrorista Mandelát komoly politikussá értékelte fel. Mostanában leginkább az egy főre eső gyilkosságok, illetve AIDS-fertőzés terén büszkélkedhet világelsőséggel az ország.
Londonban dolgozó, tősgyökeres dél-afrikai srácok panaszolják, hogy amikor lejár az útlevelük, akkor a néger egyszerűen nem hosszabbítja azt meg nekik, így lopva el tőlük az állampolgárságukat. A nyugati világ tele van búr meg angol emigránsokkal, Ausztráliában, az USA-ban, Nyugat-Európában. Ha majd az utolsó fehér is elmegy, akkor az lesz, ami Zimbabweben történik jelenleg: a négerek szaktudás híján halomra döglenek majd éhen, az amúgy igen termékeny szántóföldek fölött ücsörögve, panaszkodva.
Húsz évvel az apartheid után   -kb- Óriási bel- és külföldi érdeklődés mellett, 1994. április 26-29-én tartották meg Dél-Afrikában az első, a fajok teljes egyenlőségén alapuló szabad választásokat, ahol Nelson Mandela pártja elsöprő győzelmet aratott. A több mint…..
A képlet egyszerű: valaki csekkett hamisított, amivel átíratta az autómat, és én még ezért fizettem is neki ezért. Kár, hogy elévült a bűne. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Aki nem jutott be a Belga évzáró müpás koncertjére 30-án, az vigasztalódhat ezzel a gigantikus interjúval alább, ahol Bauxit és Mégötlövés beszél az új lemezről, magukról, a politikáról és a hazai hiphop színtérről. Hosszú, de érdekes. (Fotók: Bődey…..
Mansell 2013.12.29 21:23:04
@A biztos utas: Igen, a Pipitánc az elég SZOT-üdülő hangulat. Figy: naggyon sok tehetséges embernek van hiteltartozása. Pl. azért is, mert egy ponton túl nem akar elvtelen kompromisszumokat hozni. Nekem mondjuk nincsen hiteltartozásom, de lassan négy éve értelmes melóm se. Bele sem merek gondolni, milyen lenne egy jó kis CHF-tartozást görgetni ekkora szopószéria mellett:-)
Lassan önálló műfaj lesz a fura táblák a Zsidónegyedben. A minap bemutatott filctollas emléktábla-javítás után itt egy újabb furcsa példány Rita jóvoltából, aki a következőt fűzte a képhez: Ezt a quiz kérdést buktam volna. Meg mertem volna esküdni, hogy az építtető a…..
marsbéli krónikák 2013.11.29 21:10:53
Van még pár évünk az iskolakezdésig, de én már növekvő borzalommal figyelem a honi oktatásban zajló eseményeket. Heti négyszer nulladik óra gimiben? Elsősöknek minden nap öt óra? De minek? Mert olyan borzasztó sok fontos megtanítani való van, amit semmiképpen sem lehetett…..
Mansell 2013.12.03 10:16:55
@nennial: Á, a Kétfarkú Kutyapártot sem hagyták érvényesülni, pedig ők örök életet és ingyen sört is ígértek.
Ma vidékre utazok bulizni, holnap jövök haza. A férfi a háznál már órákkal ezelőtt tapintatosan eltávozott a gyerekekkel. Aki nem tudja, milyen érzés hónapszám úgy élni, hogy folyamatosan istenverte rajzfilmek zenéi meg gügyüte gyerekzenék mennek a fejében, az soha nem fogja…..
Mansell 2013.11.19 22:20:51
Belsőség Ön tudta? 2013.10.29 16:08:24
Tudta ön, mi volt a jellemző jármű a Magyar Tudományos Akadémia előtt (és a parkolójában) 1990-ben, amikor az 1999-ig érvényben lévő ötezres metszete készült? Bizony, egy faros Skoda, talán 120-as. A tanári szakma sajnos már akkor sem BMW-kkel és Porschékkal volt…..
Mansell 2013.10.30 09:14:52
@V12 Power: Szia!

Nem azt mondom, hogy ne legyen ellenőrzés, hanem azt, hogy a hazai hozzáállás embertelen és tarthatatlan. A régi rendszer szerint is el lehetett kapni a trükközőket, de nem büntették a kényszerhelyzetben levő sofőrt félmillió forintokra. Mert most ez a stájsz, kedves V 12 Pówer.
A hozzászólásod meg tipikusan az a fajta, ami az összes aktuálisan bevethető közhelyet elpuffantja igaza védelmében, függetlenül attól, hogy érinti-e a felvetést vagy sem. Azért legyen szép a napod.
Jónás, a kisebbik fiam bölcsődés. Épp tegnap töltötte be a két és felet. Imádja a bölcsit, és nagy szeretettel, hozzáértéssel foglalkoznak ott vele. Én szégyellem magam Orbán helyett is, hogy a bölcsődei dolgozók fizetésének emelésére egy garas sem jut, miközben simán…..
Egy nemzet dühe fordul a labdarúgók felé, holott ők csak azt csinálják, amihez értenek. Most nem kéne hagyni, hogy az Alkotó kushadni (sütögetni) menjen. Túl vagyunk a nehezén, kaptunk egy nyolcast Hollandiában. Aki látta a meccset, érezhette: ezek a szürke, dolgos iparos…..
Olyan sokáig tart a műtét, hogy közben lassan, de biztosan meghal a beteg. Szeptember 1-én kezdődött, de még mindig csak a feltárásnál tartunk. Ezer sebből vérzik az összes taxi piaci szereplő, most már mindenki szopóágon van. Az utasok szerencsére ebből nem sokat látnak, de a…..