Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anyád a baráthal

0 bejegyzést írt és 319 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gondolkodási hibákban az a közös, hogy mindenkivel megtörténik. Nem veszik figyelembe a nemünket, a korunkat vagy a státuszunkat. Fiatalt és topmenedzsert épp úgy érint, mint öreget és tapasztalt szakembert, a raktárostól, az orvoson át az amerikai elnökig. Rolf Dobelli egy olvasmányos és…..
Anyád a baráthal 2023.01.03 15:37:06
@Mr. Waszabi: Az "ajtó ki" gomb sehol nem placebo. Az "ajtó be" gomb nálunk soha nem placebo, de vannak országok, ahol ez előfordul.
Láttál valaha bárkit is nyitott szemmel tüsszenteni? Lehet, hogy egy kicsit ijesztő is lenne a jelenség. Nem kihívás, de valld be, hogy te is ki akarod próbálni. Mielőtt nekiállnál a gyakorlásnak, olvasd tovább a majdnem spoilermentes cikket, hogy megtudd, van-e értelme próbálkozni. Lehetséges…..
Anyád a baráthal 2018.05.08 08:04:17
@krrrtaktak: Én is emiatt gyakoroltam ezt. Nem könnyű, de félig-meddig megy.

(Más: amikor a természet (vagy a jóisten) bekódolta ezt a függőséget a tüsszentés és a szembehunyás között, akkor még nem volt papírzsepi, amivel most meg lehet védeni a szemet a baciktól.)
Az egyik legutóbb magáról hallató szakember, aki ellenérzését fejezi ki azokkal a koronavírusra vonatkozó hírekkel kapcsolatosan, amelyeket a napokban hallhatunk a fősodratú média tolmácsolásában, Németország legismertebb valamint legtöbbször említett és hivatkozott professzora, a mikrobiológia és…..
Kezdjük a sor elejét néhány hashtaggel. #kocsogaudis, #parasztbéjemvés #hülyeszuzukis. Ha kidühöngtük magunkat, kezdjünk el a saját házunk táján is sepregetni. Senkivel sem fordult már elő, hogy véletlen tovább maradt fent a távolsági fényszóró vagy az irányjelző ugye? Mindenki pontosan tudja és…..
Ugye, a hétfői ülésen újra hallatott magáról Hadházy Ákos, és Kövér László házelnök se maradt szótlan ennek következtében. Az ülés során ugyanis Hadházy Ákos újra bevezette a tábláit, és belógatta az ülésterembe, pont úgy, hogy az a házelnök háta mögül premier plánba mutassa meg, hogy pontosan mit…..
Anyád a baráthal 2020.02.19 12:35:25
@Kivlov: @Grimbusz Makszimusz:
Teljesen egyetértek veletek. Akármennyire is utáltam Horn maszopját vagy a szadeszt, azok ellenzékben sem viselkedtek ilyen módon.
HÁ adja meg a tiszteletet - nem a Fidesznek, hanem - a parlamentnek, és ezen keresztül a VÁLASZTÓKNAK.
A Hír TV-ben készült a napokban interjú a címben említett tudós emberrel. Abban a tévében, ahol a riportalanynak nem kell összeroskadnia a műsorvezető kérdéseinek súlya alatt. Jelen esetben Velkovics Vilmos is – kérdések helyett - készséggel adott további ötleteket az amúgy arra rá nem szoruló magát…..
Anyád a baráthal 2020.02.17 14:39:54
@Kampfer: tökéletes hozzászólás, helyettem is szólt(ál). Köszönet érte.
Egy húsmentes hétfőre igazi kényeztető finomság ez brokkolis cucc. Krémes fetával, sűrű, jó minőségű joghurttal, izgalmasan fűszerezve, sütőben sütve,  nem is gondolnátok, milyen tuti kis finomág kerekedik ki belőle. Pedig de! :) Ropogós brokkoli rózsák, krémes, enyhén sós sajttal a tetején, amit…..
Azért mondom, hogy menzás kedvenc, mert gyerekkoromban nem sűrűn került a családi asztalra. Hozzáteszem: nem véletlenül. Az aranygaluska minden, csak nem egy egyszerűen elkészíthető, gyors édesség. Egy délelőttön át el lehet vele pepecselni, de az ízélményért, amit nyújt, igazán…..
Anyád a baráthal 2019.10.22 12:26:46
Az Európai Unióban az általános ügyek tanácsa megkezdte a magyar kormány meghallgatását a 7-es cikkely alapján. A zárt ülésen elhangzottakról Magyari Péter cikkeiből értesülhettünk, a 444.hu munkatársa a brüsszeli kiszivárogtatásokat tegnap így összegezte: „A svéd, a dán, a spanyol és a francia…..
Anyád a baráthal 2019.09.19 12:15:15
@Fikalnyik Eugén: "A CNN nem azért veszít, mert a Foxnewst nézik helyette, hanem az MSNBC viszi el a nézőket. "
Az MSNBC-nek is csökken a nézettsége.

"A Fidesz pedig nem jobboldali. Soha nem is volt az. "
Csak annyira, amennyire az MSZP nem baloldali.
A fasizmus sem jobboldali. Olvass utána. A főideológusa egy nacionalista-Marxista volt. Ez persze bizonyos mértékig ellentmondásos, de mi nem az a marxizmus körül?

A Fidesz leginkább opportunista. Amikor még nem volt a migráció ilyen kritikus kérdés, akkor Orbán a XI. kerületben akarta megépíteni Európa legnagyobb minaretjét. Szerencsére ez a bolondériája elmúlt.
A ballibák csak azt nem értik, hogy nem a Fidesz jobb, hanem a balliba ellenzék annyira szar és vállalhatatlan, hogy rajtuk keresztül nézve még a Fidesz is elfogadhatóvá válik.
Az elmúlt hetekben az amazóniai erdőtűzről szóló hírektől hangos a sajtó, a közösségi felületeket pedig a közfelháborodás és aggodalom eredményeképp ellepték az adománygyűjtő kezdeményezések. Világsztárok és véleményvezérek osztanak meg aggasztó képeket a lángoló esőerdőről, azaz a „Föld tüdejéről”,…..
Koncz Zsuzsa legutóbbi, Vadvilág  című stúdióalbumán (amely a megjelenését követően pár hét alatt platinalemez lett) szerepel egy dal, amelynek zenéjét és szövegét is az énekesnő egyik legrégebbi és minden bizonnyal legfontosabb szerzője Bródy János jegyzi. A Ne mondd (hogy nincs remény) című számot…..
Anyád a baráthal 2019.06.21 09:12:41
Az 1955-ben az Ausztrál kormány déli sarkon létrehozott egy kutató állomást, aminek többféle funkciója is volt. Az állomás neve a semmitmondó THOM-9 nevet kapta. A rajta dolgozó kutatók pedig a 327-es kutatócsapat számot viselték. Elsődlegesen tudományos és katonai céllal rendelkezett, amely…..
Slow Motion Minden punci szép! 2019.06.02 10:21:36
Provokatív és figyelemfelhívó címet választottam, hogy elérjem és átüssem a figyelmi küszöböt. Ez az írás nőknek és férfiaknak, fiataloknak és öregeknek, hétköznapi (laikus) személyeknek és szakembereknek (orvosok és pszichológusok) egyaránt szól, akik bármilyen formában kapcsolatba kerülnek a női…..
Anyád a baráthal 2019.06.04 13:03:19
@Utó Pista: Így igaz. Nem jó, ha egy nyelvet át akarnak szabni PC és egyéb buta indokokra hivatkozva. A cigány az egy rendes magyar szó egy nemzetiségre. A roma nem magyarul van.
A meleg pedig hőmérséklet. Ha valaki meleg, akkor lázas, és nem homoszexuális.
Előző bejegyzésünk egyik kommentelője kissé gúnyosan a következő kérdéssel kívánta kifejezni mély megvetését mondanivalónk miatt: "Miket fogsz írogatni az EU-parlamenti választások után?" Az a helyzet pajtás, hogy nincs mit írogatnunk. Mert már egy éve megírtuk a "Az Európai Néppárt? Az kizárt!"…..
Az akciófilmek világához és magukhoz az akciósztárokhoz is nagyon vegyesen viszonyul a nagyérdemű közönség illetve a filmes szakma. Egyik oldalon az ilyen sztárok óriási népszerűségnek örvendenek, viszont a másik oldalon -- főleg a kritikusok -- nem tekintik őket valódi színészeknek. A műfaj…..
Anyád a baráthal 2019.04.10 12:18:09
@teéjesenmindegy: Teéjesenegyetértek.
Annyit tennék hozzá, hogy Jackie Chan igazi (filmes) nagysága abban áll(t), hogy a mai trendeknek megfelelő - pl. Bruce Lee filmjeihez képest - sok vágást úgy csinálta meg, hogy a vágás után az elkezdett mozdulatnak a folytatását láttad, és nem összefüggéstelen villanásokat.
J.Chan filmbeli harcai tánckoreográfiához hasonló esztétikai élményt nyújtanak, és nem akarnak teljesen valóságosnak tűnni.
B.Lee teljesen más volt. Az ő filmbeli harcai tűnnek talán a leghitelesebbnek, és ennek ellenére nagyon látványosak voltak.
Arról már előző posztomban írtam, miért elképesztő baromság az értelmezhetetlen melegpropagandára hivatkozva megpróbálni tiltani az LMBT-diákokkal kapcsolatos racionális helyzetkezelő előadásokat, de most Dúró Dóra által a médiában körbefutott a javaslatuk, amelyet tényleg beadtak, és - atyaég - még…..
Anyád a baráthal 2019.03.27 11:55:43
@csakférfi: Szerintem "meleg" a víz, vagy a gyerek homloka, amikor lázas. Nem vagyok hajlandó ezt a szót másra használni. Találjanak ki valami mást, de újat. Addig marad a homoszexuális meg a buzi.

Egyébként nem gondolom, hogy a homoszexulálisok betegek lennének. Fogyatékosok, mint egy látássérült, vagy kerekes székes, csak nem fizikailag, hanem mentálisan. Mint az ABC bármelyik betűje az LGBTQxyzuhfélyhfpaij-ből. (
Anyád a baráthal 2019.03.27 11:58:33
Anyád a baráthal 2019.03.27 12:05:20
@HaCS: Ez nagyon jó meglátás. Teljesen egyetértek.
A napokban lett öt éves a blog, ami lehetőséget adott rá, hogy azokról a filmekről írjak, melyek kiállták az idő próbáját vagy épp le voltak akciózva! Meg kell, hogy mondjam, átkozottul gyorsan elteltek ezek az évek, de térjünk rá ennél is sebesebben az évforduló alkalmából született posztra! Az…..
Anyád a baráthal 2019.03.19 10:59:16
@gigabursch: Épp ezért ebben nem volt lenyúlás. Egyébként szerintem a Ponyvaregényben nem mellékszereplők vannak főszerepben, hanem folyamatosan változott a főszereplő.
És mindegyik nagyon erős volt.
Lényegében kidobják a jelenlegi látogatók többségét a ferihegyi Mastercard Lounge-ból. Áprilistól változnak a belépés szabályai, még egy utolsó dorbézolás jár a Platinumnál kopaszabb kártyákkal rendelkezőknek, aztán 2500 forintba fáj majd nekik minden belépés. Ez se tartott túl sokáig, persze eddig…..
Az „odaát” a munkáltatói oldal. Az, hogy ők mit látnak az álláskeresőkből, sok cikkben meg van már énekelve, mindenféle jogosnak és nem megalapozottnak tűnő panaszok mentén is. A munkáltatók ezek a tapasztalatokból építkezve is próbálnak összerakni egy olyan készséglistát (menőbben: soft skill…..
Anyád a baráthal 2019.03.12 13:05:16
@Zabalint: Nem értem. Úgy tudom, hogy gyakorlatilag mindenhol van próbaidő. Simán elfogadhatod a prioritási sorrendben lejjebb lévőt, ha 3 hónapon belül a másikról is kiderül mi a helyzet.
Ráadásul az írásban bemutatott példa egy héten belüli esetre szólt.

Én elfogadnám az ajánlatot, legfeljebb a próbaidőn belül odébbállnék.
Az "Együnk több halat" mozgalom lelkes híveként szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy halhoz jutni már a legtöbb szupermarketben is lehet (friss és fagyasztott egyaránt kapható). A Lidl-ben, Aldiban mindig van jó áron, jó minőségű tengeri és folyami halválaszték. Ez tehát nem lehet indok arra,…..
Anyád a baráthal 2019.02.04 14:21:17
@Pötyögtetek: A fenti hozzászólásokkal egyetértve plusz kiegészítés:
- a kárász és a keszeg több szálkát tartalmaz, mint ezek
- a törpeharcsa nem olyan, mint magyar harcsa, nem olyan finom. A durbincs és a farkassügér szerintem a kettő között vannak ízben és minőségben is.

Ettől még mind finom és együk őket.
Várjuk a dévér és kárász városi beszerzési lehetőségeinek felsorolását.
Anyád a baráthal 2019.02.05 11:09:18
@BOAR: Törpeharcsát rendszeresen árulnak a piaci halasok. Gyakrabban kapható, mint a magyar harcsa.

"külföldről hozták be" : igen, de még élve, és itt tenyésznek. Szerintem ő arra gondolt, hogy kint halászták.
A demokrácia építménye a világ sok országában recseg-ropog: a legrégebbiek egyike a brexit miatt roggyant meg, az USA-ban pedig a két nagy párt ellenséges viszonya és a populizmus teszi próbára. A demokrácia válsága a világ számos részén tapasztalható: az ezredforduló idején még úgy látszott, hogy…..
Anyád a baráthal 2019.01.25 11:51:33
@M. N. Attila: Ennek az elméletnek alig van többi köze van a gyakorlathoz, mint a kommunista elméletnek. A különbség abban van, hogy a elmélettől eltérő gyakorlatot milyen módon tolják le a tömegek torkán.
Alex, a tizenkét éves kisfiú nap, mint nap sírva járt az iskoláiba. Egészen addig, amíg édesapja .....
Anyád a baráthal 2018.12.10 15:08:46
@Emberhalászat: te sem érted a szitut. Ráadásul - amit a posztból megtuttunk - nem volt itt semmi fenyegetés.