Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Perillustris

20 bejegyzést írt és 8607 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A belvárosi és azon belül is a nagykörúti forgalomcsillapítások kapcsán egyre nagyobb hangsúlyt kap az a megközelítés, hogy nem elsősorban autós vagy kerékpáros szempontokról kell beszélni, hanem az adott környék vagy útvonal élhetőségét kell javítani a helyi érdekek lehető legnagyobb fokú…..
Perillustris 2020.09.01 01:37:35
@Nancsibacsi: Tehát autópályát a Nagykörútra. Értem.
Milyen szabályokat fontos betartanunk, mire figyeljünk, ha sétálni, sportolni, biciklizni vagy kutyát sétáltatni megyünk a parkba?..
Perillustris 2020.05.10 14:55:31
@shantung: Miért kellene figyelmeztetned bárkit is? Egyrészt nem is kötelező, másrészt a többségnek - ahogy nekem is - kinzás lenne maszkban futni.
Akár már 110 ezer dollárért (30 millió forintért) kibérelhető minden idők egyik legnagyobb énekese, Frank Sinatra és utolsó felesége, Barbara malibui búvóhelyén kialakított, teljesen bútorozott nyaraló...
A rengeteg lájkból úgy tűnik, hogy még mindig kedvelitek az olcsó Xiaomi cuccok ajánlóját, így ebben a hónapban is összeszedtük a legjobb tíz kütyüt...
Másfél év fiatalkorúak büntetőintézetében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a brit bíróság Charlie Allistont, aki tavaly év elején kerékpárjával halálra gázolt egy 44 éves nőt...
Perillustris 2017.09.24 21:31:59
@Venesz: Lényegtelen a válasz, a saját szabálytalanságát mindenki szereti kisebbíteni, kimagyarázni. Pedig kvázi mindenki szabálytalan.
Először vádoltak meg emberöléssel egy kerékpárost az Egyesült Királyságban. Charlie Alliston tavaly februárban ütött el Londonban egy nőt, aki később belehalt fejsérüléseibe. A biciklist most bűnösnek találták, de nem emberölés bűntettében. Charlie Alliston (Fotó: PA)..
Perillustris 2017.08.29 22:20:27
@Vizilabda: Hogy méginkább pampogjanak sokan a sebességkülönbség miatt? Az átlagos városi autós sebesség ~24km/h.

image.slidesharecdn.com/paolopinzuti-embarq-140125014830-phpapp01/95/paolo-pinzuti-bikenomics-9-638.jpg?cb=1390614716
Perillustris 2017.08.31 15:21:36
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, elsőbbsége van, akkor is, amikor azt nem kapja meg. Ez nem egyenlő azzal, hogy fékevesztetten, melldöngetve rohansz bele a kereszteződésbe. Aki így tesz, nyilván idióta.

De az elsőbbség elvitathatatlan. Az ehhez hasonló évtizedes "okosságok" rombolják a morált (vö. a szintén elterjedt - csakúgyan sutyerák - "gyalogoscsalogatás" kifejezéssel).
Perillustris 2017.08.31 20:13:15
@Kovacs Nocraft Jozsefne: De, rombolják, hiszen ennek az a párja, hogy a jóképességű nem ad elsőbbséget (jellemzően a gyengébb félnek, mert kamionnal szemben általában a kopasznyakú sem keménykedik), hiszen akkor nincs is.

Szerencsére én nem élek át ilyet nap mint nap, és nem is kívánom, hogy a vágyott javulás helyett még rosszabb legyen a helyzet, és az utakon az "erősebb kutya b@ssz0n".
Az egyik legnagyobb veszélyforrás a kerékpárosokra nézve a hátulról érkező járművek. Rengeteg baleset abból származik, hogy az autósok nem figyelnek a kerékpárosokra és a kerékpáros pedig nem észleli időben a közelítő járművet. Az ilyen típusú balesetek megelőzésére fejlesztették ki a világ első…..
Az országimázs ellen dolgoznak a liftek Ferihegy vasútállomáson: hol az egyik nem működik, hol a másik nem működik. A problémát már 2013 óta dokumentáljuk a Járókelőn...
Perillustris 2017.05.23 10:37:18
@ComLo: Nyugati pályaudvarról, vagy Zuglóból is jól jön, de sajnos a terület egyszerűen okádék, lepusztult minden, szégyenletes.
Informatikai karrierem során kettő, a programozáshoz meglehetősen lazán kapcsolódó, viszont okkal népszerű kérdéskörrel találkozom napi rendszerességgel. Az egyik a „mitől lassú a gépem?” felütésű, a másik pedig, a „hogyan válasszak laptopot” típusú. Az utóbbit próbálom tömören szakszerűen…..
Perillustris 2017.03.27 23:51:06
@labirintus1: Én évek óta innen szerzem mindenkinek, aki megkér: laptopsystem.hu/
< E-Tanú > Nem a vonatnak tilos 2012.08.07 16:09:58
A blog történetének az eddigi legdurvább felvételét tesszük közzé egy olvasónk segítségével. A Vosonic GV6300-as kamerájával Kemecse határában rögzítette, ahogy négy autó is átmegy a fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti síneken. A helyzet mondhatni mindennapos.…..
Perillustris 2013.07.26 20:59:18
@glc: Nem emelkedik fel. Megakad, és pár másodperc múlva lemegy. Legalábbis Istvánteleknél így van.
Perillustris 2017.01.10 11:57:43
@Jankove: Nincs 100%-os üzem, ebből kell kiindulni és észszerűen ebből is indul ki a jogalkotó is.

A jelen helyzet mindenképpen többet nyújt az andráskeresztnél, hiszen ha piros a jelzés, akkor biztosan jön szerelvény.
Karácsony közeledtével úgy gondoltuk, itt az ideje egy szaloncukor tesztnek. A Túró Rudi tesztünk tapasztalata az volt, hogy mindenképp éhgyomorra kell kóstolni, mert lehetnek meglepően gyenge termékek is, amiket jóllakottan csak unottan félre löknénk, hanyagul egy szép a nagy nullát kanyarítva az…..
Perillustris 2016.12.19 06:35:59
Az Otthontérkép sorozatában, összegyűjtöttük nektek az elmúlt hét legjobb eladó otthonait. A válogatás alapját ezúttal a design adta, így olyan lakásokat gyűjtöttünk össze a legfrissebb ingatlanok közül, amik kialakításukkal és lakberendezési megoldásaikkal emelkednek ki a többiek közül. Jó…..
Perillustris 2016.11.30 06:57:00
@fuad: Nekem éppen tetszik, de engem is sokkolt az ár.
A Drót a tévé történetének legfontosabb zsarusorozata. Ez a gettóbandita pedig a Drót legcoolabb, legnépszerűbb mellékszereplője. Most, hogy felújították, újra elkezdtük nézni itthon, s ha feltűnik, felülünk a díványon. Még Barack Obama is azt mondta egyszer: ő a kedvenc…..
Perillustris 2016.11.08 21:54:50
Ha esetleg valakinek nem lenne meg: FunnyOrDie.com/m/6w5b

Mindenkit jó újra látni, de Snoop nagyot üt.
Tragédia történt a XIII. kerületben: a Kárpát utcát felújították. Ennek a környékbeli lakók és a kerületen áthaladók többsége örül. A munkát dicséretesen gyorsan, jól szervezetten, és a közlekedők érdekeire maximális figyelemmel végezték. A bringások viszont ismét háborognak. Pontosabban Kétkerekű…..
A hirdetés szerint legalábbis a környék elit, ez tehát kiindulási pontnak megfelel. Egy négyszobás, 140 négyzetméteres lakásért 190 millió forint szintén iránymutató lehet...
Budapest főpolgármestere korunk kihívásaira modern válaszokat ad, de a tömegközlekedési lobbi hatására még mindig nem lép fel elég erélyesen a magukat tömegnek nevező közlekedéspártiak ellen, ezzel további sérelmek érik a modern, környezettudatos gondolkodású autós…..
Perillustris 2015.12.13 22:26:23
@Veridicus76: ""Semmi értelme tehát annak, hogy agresszív, megelőző kommunikációba kezdjenek" - mondta a főpolgármester, miután ő maga ezt megelőzően agresszív, megelőző kommunikációba kezdett, immár sokadszorra."
Perillustris 2015.12.14 23:23:49
@BéLóg: Oké, én elhiszem. Legyen az, hogy te beugrasz, és én filmezem. Én meg utazom az 50-essel, és te filmezel, rendben?
Perillustris 2015.12.15 00:16:24
@BéLóg: Elég erőltetett, csak így tovább! Nyilván én meg arra gondoltam, hogy a Száva kocsiszínben tologatják a villamost, miközben én ülök rajta.
A hirtelen szívhalált elszenvedő ember túlélési esélyeit a leghatékonyabban az első 3-5 percben lehet javítani. Az alapszintű újraélesztés (CPR) célja, hogy egy ilyen helyzetben bárki a beteg segítségére lehessen, hiszen a jelenlévőkön múlhat az élete.   A felnőtt…..
Olvasónk az Oázis Computert szidja nagy hévvel, de egyáltalán nincs igaza. Tanácsadóink pontosan leírják, hogy miért járt el teljesen jogszerűen a cég. A szabályozás egyértelmű, úgyhogy érdemes megfontolni, mielőtt áfá-s számlát kérünk a gyereknek rendelt Legóról vagy a nagypapa fúrójáról. Kedves…..
Perillustris 2015.10.16 10:47:57
@Gukker: Nincs már repiköltség. Beteheted a vendéglőszámlát a könyvelésbe, de akkora adóterheket pakolnak rá, hogy nem igazán éri meg.
Bárkivel előfordulhat, akármennyire is aktívnak és egészségesnek tudja magát, hogy egyszer csak  azt veszi észre, hogy nehezére esik bekötni a cipőjét, és légszomja támad már egy-két emeletnyi lépcsőzéstől is. Ha rádöbben, hogy fogynia kellene, ennek legkézenfekvőbb módja az aktivitás növelése, a…..
Tudod, hogy honnan tudod, hogy nem kaptál segítséget?Hogy semmi sem változik attól, hogy már nincs melletted egy férfi.Ha csupán azt érzékeled, hogy egy adag ruhával kevesebbet kell szétválogatni, egy emberrel kevesebb étkezési igényeit kell figyelembe venni és egyel kevesebb az…..
Az elmúlt két évtized egyik legnagyobb sztárja a coloradói Telluride közelében fekvő ingatlanát árulja. A 120 hektáros birtok a rajta található házzal együtt 59 millió dollárba kerül, és mi simán meg is vennénk, ha lenne ennyi pénzünk. Igazi ranch birtokosan lehet az,…..
Futóblog Soha ne add fel! 2014.10.16 09:47:50
“Ebből poszt lesz!” – Sanyosz a 40. kilométernél Ebből az lesz, kiabáltam vissza. Nem egészen úgy alakult a budapesti maraton, ahogy terveztem. Az elején még – úgymond – íven voltam. A kávé mellé reggeliztem vajkrémes abonettet, időben kiértem, elfoglaltam a…..
Perillustris 2014.10.16 20:11:53
@GYSZM: Az anyagcsere is felgyorsul egy hasonló intenzitású edzés alkalmával, ráadásul órákon keresztül csak folyadékot viszünk be - a szacharóz jó eséllyel fokozza mindezt.

Ezek együttese okozhat(ott) az arra érzékenyebbeknél hasmenéses tüneteket.
A NATO futást harmadik alkalommal rendezték meg most vasárnap. Az első két évben ezt a versenyt csillagos ötösre értékeltem (tavalyi posztom itt). Nekem nincsenek nagy igényeim, ha a pálya biztosított és a rajt is pontos, akkor minden egyéb hozzáadott apróság már csak hab a…..
A South Park egyik legnagyobb erőssége, hogy az alkotók elképesztően nagy popkulturális tudással rendelkeznek, amit aztán imádnak szemétkedésre használni. 17 évad alatt politikusoktól rocksztárokig válogatás nélkül lőttek mindenki, de persze akadt olyan, akire kicsit többször.…..
Perillustris 2014.09.25 21:34:50
@odamondó: Az őssejtbiznisz volt ott a fő csapásirány, ő ekképpen keveredett bele.