Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerekes pereces

0 bejegyzést írt és 744 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         Nem hiszem, hogy a speciális magyar "konzervativizmusnak" a közeljövőben alternatívája lesz Magyarországon. Ez a konzervativizmus alig hasonlít a nyugati konzervativizmusra,  etatista, nacionalista, reakcionárius és enyhén bumburnyák, de...        Ha a választók többsége egy elviselhetően…..
kerekes pereces 2017.04.18 09:49:54
@harmadikszem: Orbán dehogy bukott meg.
kerekes pereces 2017.04.18 10:48:06
@harmadikszem: Gyurcsány meg Medgyessy megbukott, le is váltották őket választások előtt. Orbán baromira nem bukott meg. És 2018-at is behúzzák.

Azok a Fideszesek, akik most elégedetlenkednek, azok a szavazófülke magányában is nyugodt szívvel fognak a Fideszre X-elni. És a Fidesz listájának élén Orbán Viktor lesz.
kerekes pereces 2017.04.18 16:48:38
@barsled: Attól, hogy 45% nem Fideszhívő, nem következik, hogy 55% az Fideszhívő lenne.
Olvasd már el utána a másik kommentemet.
45%, aki senkinek sem hisz. A Fidesznek sem. Így biztosan nem Fideszhívő. Így kell ezt érteni.
          Büszke vagyok arra, hogy a CEU-n taníthattam. ..
kerekes pereces 2017.03.29 08:10:41
@fortin: A CEU el fog költözni egy sokkal vállalhatóbb kelet-európai országba, például Romániába vagy Szlovákiába. Ennyi lesz. A magyar értelmiség meg szépen bizonyítványt állít ki magáról. Fontosabb segget nyalni, mint becsületesnek lenni. Mert becsületért nem adnak alamizsnát.
Ellenforradalmárunk Párizs utcáit járja. Arcán alig titkolt döbbenet. Szereti a bort, de állapotán nem segít már néhány pohár Corton-Charlemagne. Letagadhatatlan civilizációs átrendeződés tanúja. Tudja, a történelem tovább halad a megszokott útján. Úgy néz ki, egyszer majd franciák nélkül.…..
Mandiner blog A szájhősök 2017.03.15 08:51:00
Petőfi Sándor: A szájhősök   Meddig tart ez őrült hangzavar még?Meddig bőgtök még a hon nevében?Kinek a hon mindig ajkain van,Nincsen annak, soha sincs szivében!Mit használtok kofanyelvetekkel?Évrül-évre folyvást tart a zaj,És nem ott-e, ahol volt, a nemzet?Nincs-e még meg minden régi baj?..
kerekes pereces 2017.03.15 20:14:35
@Jakab.gipsz: Azok a bukott birodalmak egy ma már nem létező országot támadtak ám meg. A Magyar Királyság ugyanúgy egy bukott multikulti birodalom volt, mint a Romanovok Orosz Birodalma, vagy az Oszmán Birodalom.
Nem az a nagy tanulság, hogy "hogy ez idáig még minden ránk támadó birodalom meg bukott", hanem az, hogy minden birodalomnak vége van egyszer.
Ahogy azt már megszokhattátok, év elején újabb tinták UV-állósági tesztjével jelentkezem. Ha kíváncsi vagy, hogy mivel írd meg azt, amit szeretnéd, hogy unokáid is olvassanak, nézd meg a cikksorozat előző részeit is. Az első UV tesztet itt találod, a másodikat itt.…..
kerekes pereces 2017.02.23 23:05:33
@golyóstoll:
Az F-301 védelmére legyen mondva, hogy abban az árkategóriában, ahol szerepel, verhetetlen minőséget ad a többihez képest. Ezért is használom közel 20 éve, de évente sajnos 3-4 rendszeresen szétmegy a kezemben.

Betét téma: hol lehet fine betétet kapni? A környékemen elérhető boltokban nem találtam. Tudnál linkelni nekem webshopokat? (Budapestre emiatt nem fogok elutazni :D )
kerekes pereces 2017.02.24 14:22:45
@golyóstoll: ". A másik a Parker Jotter fém változata. "
Van olyan Parker Jotter fém változat, amiben nem műanyag menet találkozik fém menettel? Mert én csak ilyet láttam, a tollnak az alsó része (szára) ugyan fém menetes, de műanyag a másik fél, amibe belemegy. Igaz, letörni nem tud.
Párkányi Eszter kommentárja   Nincsen jó szó, ami leírja a bennem forrongó indulatot. Nem tudom, mikor éreztem utoljára ilyen csalódottságot (talán 2006-ban). A Momentum jött, és rombolással lépett a politikai színtérre. „Nincs konkrét ötletünk meg programunk, csak már elégedetlen volt a tagság,…..
kerekes pereces 2017.02.23 10:38:37
@TG69: Ellenség mindig kell. Mindig. Még ha ők is a nép valódi ellensége, meg kell mutatniuk, hogy mindig más ellenség kell.

Mi mindig is Keletázsiával álltunk háborúban.
Napóleonnak is ott volt mindig Hógolyó, akire rá lehetett fogni mindent.

A népszavazni akaró fiatalok ellenség a kiskirályok szemében. Ez is megmutatja, mit gondolnak ők a jövőnkről.
Benderik írása   Itt a politikai hamburgerkorszak vége? Divat szidni manapság a hamburgert. Így én most nem is szidom, csak egy olyan hasonlatba teszem, ahol ő a klasszikus szemét kaja megtestesítője. Ettől én még persze szeretem, mert szerethető, de azért tudjuk, hogy táplálkozástanilag a dolog…..
Nem hazaáruló, aki aláírta az olimpia-pályázatra vonatkozó népszavazási kezdeményezést Gulyás Gergely szerint. A Fidesz-alelnök úgy látja, a Momentum ráadásul a balliberális oldal ellen dolgozik: éppen a fővárosban, ahol még szinte az országban egyedül elég erősek ahhoz, hogy komoly kárt lehessen…..
A Momentum nem akar olimpiát. Nagyon nem. Nagyon, nagyon nem. Amikor aztán a Fidesz belengeti, hogy visszavonja az olimpiai pályázatot, a Momentum nem örül és boldog, hogy a lehető leggyorsabban érte el a célját, hanem felszólítja a Fideszt: ne már! Ne vonja vissza! A Fidesz szereti a…..
kerekes pereces 2017.02.20 11:31:04
@Doomhammer: Az, hogy Lázár, aki az államszervezetet üzemeltetni hivatott (mert a kormánynak ez a feladata, semmi más), mit mond, magasról leszarom.
Nem dolga megmondania, mit kellene gondolnunk. Ők képviselők és nem kiskirályok.
kerekes pereces 2017.02.20 12:01:43
@Doomhammer: Jajj bocsánat.
Hát akkor nincs más, mint
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN VIKTOR! ÉLJEN A PÁRT!
kerekes pereces 2017.02.20 12:21:20
@Doomhammer:
"Diadalt aratott önmaga fölött. Szerette Nagy Testvért."
Érdemes egy pillantást vetni a köztévé szombat esti híradójának diagramjára, melyből első ránézésre az látszik, hogy pénteken, február 17-én a határon elfogott migránsok száma hirtelen megsokszorozódott a korábbiakhoz képest. Aztán jobban megnézve már csak az látszik, hogy csak három tucattal…..
kerekes pereces 2017.02.19 15:23:36
@bp001: hát de pont ezaz, hogy nem érzékelteti az arányokat sem, hanem hazudik az arányokról.
kerekes pereces 2017.02.19 15:47:16
@Tom66: Tengely nélkül, csak az adatokkal is látszik, hogy aránytalan. Nincs olyan tengely, amelyen a 40 úgy aránylik a 118-hoz ÉS a 118 a 235-höz, mint itt.
kerekes pereces 2017.02.19 15:51:26
@Tom66: Hogy máshogy mondjam: ha ki vannak írva az adatok, nem kell tengely. Tengely akkor kell, ha nincsenek kiírva az adatok. Nem azért komolytalan oszlopdiagram, mert nincs tengely. Másrészt, ha arra akarsz célozni, hogy a tengely esetleg nem 0-tól indulna: elárulom, hogy akkor az nem annak az adatnak az oszlopdiagramja. Az oszlopdiagram lényege (mint minden diagram lényege) az arányok megmutatása. Az az ábra, ami nem arányos, az nem oszlopdiagram. Ami meg arányos, ott nem kell tengely.
Sokat beszélnek mostanában az eddigi európai rend, az eddigi fősodor, mainstream végéről. De mi is volt eddig a nyugat-európai országok körében ez a bizonyos „mainstream” gondolkodásmód? Az egyik legnagyobb német médiakonszern, az Axel Springer először a hatvanas években megfogalmazott elvei ezt…..
  Sokan jövendölik manapság a feslett nyugati liberalizmus végét. Hogy a kivénhedt oroszlán ideje lejárt, karmait már manikűrözteti. S épp' minap akadtam egy a lényeget jól megragadó, a Mandineren nemrég megjelent írásra (Agent Ungur: Felbomlik egy világrend) melynek beidézném pár mondatát: „A…..
kerekes pereces 2017.02.10 13:51:55
@Birkesz: "Lassan az összes "jobboldali gondolkodású" köcsögről kiderül, hogy külföldről osztja az észt."
A jobboldaliaknak is van pénztárcája, és azért annnnnyira nem nemzeti honvédők ők, hogy ne emigráljanak a hanyatló, haldokló liberális fertőbe.
kerekes pereces 2017.02.10 13:57:41
@Conchobar: Trump és a Brexit csak kihasználja az emberek érzelmeit. Sikerül majd egy újabb válságot előidézniük majd. Trump vissza is akarja vonni a Dodd-Frank törvényt, amit a 2008-as válsághoz vezető strukturális problémák megoldására csináltak, úgyhogy most a repubok újra jól megszedhetik magukat, és jöhet majd egy demokrata elnök, aki az egészet rendbe teszi majd.
Újra megismétli magát a történelem, a kisemberek meg szívnak, és nem tanulnak semmiből.
kerekes pereces 2017.02.10 15:00:02
@Doomhammer: Ha háború van, akkor meg gyerekeink nem lesznek.
Kezdjük azzal, hogy az okostelefonok, tabletek, internet, set-top boxok, okostévék és képújság korában a nyomtatott műsorújságnak igazán csak akkor van létjogosultsága, ha ad valami plusz tartalmat, illetve ha azokra lövünk vele, akiket a felsorolt izé, vívmányok hidegen hagynak. Vagy azokra, akik…..
kerekes pereces 2017.02.09 09:24:12
@lujo1111: Dehogy szűnnek meg. Csak még több közpénzt emésztenek fel.
Pörög a NOlimpia-kampány, átrendezi még a balos pártok sorait is. Másfél hét maradt már csak a népszavazás kiírásához szükséges 138 ezer hiteles aláírás összegyűjtésére, amikor tegnap már az MSZP is kapcsolt, kitelepült, 20 helyen gyűjt. Épp ezt követelte a párttól a…..
Vadnyugat, cowboyok, nagy kalapok, rodeó, olaj, Dallas, Jockey Ewing – nagyjából ez jut eszünkbe, ha Texasra gondolunk. A túlfinomultak szerint Texas a bunkó redneckek hazája. Az utóbbi években azonban Texas az Egyesült Államok egyik gazdasági motorja. Austin és Houston városai…..
Most utoljára megemlékezünk az évfordulóról, amelynek milliók köszönhetik, hogy olcsón repülhetnek, még többen, hogy nem dob ki a közös pénzből az ablakon milliárdokat az állam. Ma öt éve állt le a Malév, azóta szárnyal a forgalom a reptéren, mára pedig soha nem látott útvonalbőség alakult…..
kerekes pereces 2017.02.04 13:25:35
@luppio: Más pénzéből (hitelből) veszteségesen én is tudnék cargo szolgáltatást nyújtani.
„Milliókkal több szavazatot kapok, mint Kasich. És nem értem, miért [keːsik]-nek ejtik a nevét. Úgy kell írni, hogy i-c-h. Amikor csak látom, azt gondolom, hogy [keːsiʧ]. De [keːsik]-nek ejtik. Szóval igazán odateszem magam, hogy jól ejtsem. De most tényleg... nem lehetne megkérni őt, hogy…..
kerekes pereces 2017.01.20 17:28:03
@jose maria padilla: Aki elnyom, az gonosz. Így olyan nincs, hogy egy diktatúrában a gonosz van elnyomva. Mert aki diktátor, az nincs elnyomva, pedig gonosz (mert elnyom).
kerekes pereces 2017.01.20 18:04:03
@Lucius Flavius Silva Nonius: A jóságos diktátor nem létező fogalom. Sokan a jóságos diktátorokkal indokolják a diktatúra létjogosultságát, de jóságos diktátor nem létezik.
Igazolja ezt például a Milgram-kísérlet. Valamint a stanfordi börtönkísérlet is.
Nem véletlen volt az ám, hogy a Római Köztársaságban a dictator hatalma legfeljebb hat hónapig tartott.
kerekes pereces 2017.01.21 02:50:26
@Disznóvári: Akkor eljátsszuk veled, úgy, hogy te vagy a vezeték rosszabbik végén? A kísérlet másik felére választhatsz bárkit.
Donald Trump következő négy éve olyan hullámvasút lesz, amilyet a világpolitikában rég nem láttunk. Ennek csak az egyik oka az, hogy a megválasztott amerikai elnök egy rendkívül ellentmondásos, karakán, makacs és kitartó ember, aki nem fél kíméletlenül és gyakran igazságtalanul beleszállni bárkibe,…..
kerekes pereces 2017.01.13 13:14:45
@Virág et.: Ez pontosan ugyanolyan dolog, mint az, hogy a régmúlt, az ancien regime arisztokráciáját is csak úgy szeretnék visszahozni az emberek, hogy ők arisztokraták lennének, a többiek meg cselédek. Fordítva már nem lenne finom.

Pedig ugye az igaz keresztény betartja az aranyszabályt: amit csinál másokkal, szeretné, hogy azt csinálják vele. Vajon a Fidesz-KDNP igaz keresztény?
A semmiből jött a hét elején egy új helyi népszavazási kezdeményezés, ami a budapesti olimpiai pályázat visszavonását célozza. A kezdeményezés elindítója az eddig viszonylag ismeretlen Momentum Mozgalom, akik hamarosan gyűjteni is kezdik az aláírásokat. De kik ők? A Mandinernek nyilatkoztak először…..
A Mandiner szerzői, mint 2010 óta minden évben, idén is évet értékelnek. Gágyor Péter írása. Korszakváltásról sustorog az idő. Nem csupán mostanában, a fegyelmezetlen szilveszteri utópukkanások ebeket rémítő csatazaja közepette – hanem úgy általában is. Általában mindig, és ez így volna emberi.…..
kerekes pereces 2017.01.05 16:56:19
@Pelso..: Az állam is egy vállalat. Legalábbis ha így fognánk fel és kezelnénk a dolgokat, sokkal jobban menne minden.
kerekes pereces 2017.01.10 14:05:16
@Herr Schnapsidee Lieferant: Hatalmas tévedés, hogy egy vállalat profitja a managereké. A manager egy alkalmazott, aki fizetést kap, meg bónuszokat. A profit a tulajdonosoké.
kerekes pereces 2017.01.10 14:07:03
@Pelso..: Arra gondolok, hogy végre fel kéne fogni, hogy a képviselők, a kormány azok a mi alkalmazottaink, nem pedig választott királyok. Ők lehetnek vezetők, de mi a tulajdonosok és haszonélvezők vagyunk. A kormány egy végrehajtó szerv: a nép akaratából kialakított szociális/egészségügyi/katonai/oktatási politikák végrehajtói.
Nem a kormány feladata, hogy kitalálja a politikákat, az a nép feladata, a képviselőkön keresztül. A kormánynak a politikák végrehajtása a feladata.
Nálunk mindez totál kifordítva megy.
A filmsorozatok a korábbi megtűrt, futottak még kategóriából a 21. században egyértelműen átléptek a filmipar legfelsőbb klubjába. Pazar kiállítású, remek színészi játékú, izgalmas és összetett történetvezetésű sorozatok veszik át az egyre ötlettelenebb hollywoodi…..
Szívesen hangoztatjuk, különösen az efféle migráció-sújtotta időkben, hogy mi, magyarok mindig is szilárd bástyái és megroppanthatatlan védőpajzsai voltunk a keresztény Európának − különösen a török veszedelmek idején. Nos, ez nagyjából igaz is volt Mohácsig; de utána enyhén szólva is bonyolult lett…..
kerekes pereces 2017.01.07 10:20:30
@még nem:
"lehetőleg minden elvándorlási indokot semlegesíteni kell"

Az egyik legfontosabb elvándorlási ok a korrupt társadalom. Amikor is páran az ország szabad erőforrásait lenyelik és a saját gazdagodásukra használják, ezzel megölve mások álmait élhető országra, működő egészségügyre, oktatásra, azaz a jövőre.
Akik korrupt mocskok, az ország jövőjét sajátítják ki maguknak. Ez pörgeti legjobban az elvándorlást. És ennek sosem lesz vége, tudhatjuk, hogy a korrupció a Fidesz alapvető politikája.
A Tv2 átalakulása óta szó van róla, hogy Azurák Csaba saját műsort kap, miután hírigazgatói posztjáról igen gyorsan eltávolították. Ez azonban ideáig nem történt meg, most viszont a Bors úgy tudja, jövő csütörtökön elindul egy órás új műsora, az 1/1. A műsor első…..
kerekes pereces 2017.01.05 17:52:20
Jeszenszky Zsolt írása   Már az amerikai választások előtt visszatérő téma volt Donald Trump viszonya Putyinhoz és a Kremlhez; még jelöltként maga is kijelentette, hogy a világpolitikában a semmittevés, ám annál dörgedelmesebb kioktatás helyett a párbeszédre törekszik mindenkivel, így Vlagyimir…..
kerekes pereces 2016.12.21 21:08:29
@GNDL: A magukat a valós erejüknél nagyobbnak gondoló nemzeti jobboldali elitnek köszönhetjük Trianont is. Előtte tök jól megélt itt évszázadokon át sok nemzetiség az országban.
kerekes pereces 2016.12.22 11:45:19
@Conchobar:
"nagyon sok engedményt tett a hazai nemzetiségeknek"
Jaja, például azt, hogy kötelező volt magyarul tanulni 1907-től kezdve (Lex Apponyi).
Apponyi persze trianoni védőbeszédében is a nem magyar népek alsóbbrendűségét hirdette. Valóban csodás engedmények ezek a nem magyar nemzetiségeknek.
Persze amikor a szlovákok hoznak ilyen törvényt, akkor megy a "BÁNCSÁK A MAGYART" mantra.

Apponyi és a beteg társai kezdték meg azt a folyamatot, ami az 1867-es sikeres kiegyezés után elvezetett Trianonig. Trianon ezek miatt akkor is megtörtént volna, ha nincs az első világháború. Legfeljebb polgárháborúk lettek volna.

A háborúba lépésről:
A kormányból Tisza volt az egyetlen, aki ellenezte azt, és pont ő volt az, aki ellenezte a Lex Apponyit és a hasonló, nemzetiségek elleni erőszakos/erőltetett magyarítási intézkedéseket, ő megmondta:
"a magyar politikai nemzet különböző népfajokhoz, nemzetiségekhez tartozó polgártársainkból alakult. […] El kell ismernünk jogukat nyelvük, vallásuk, kultúrájuk fenntartásához, ápolásához, gondozásához. Nem szabad nekünk rossz néven vennünk, ha ehhez ragaszkodnak. Nem szabad fennakadnunk azon, hogy a román románnak, a tót vagy szerb tótnak vagy szerbnek érzi és nevezi magát”, és ettől függetlenül testvéri érzülettel kell megnyitni előttük is az érvényesülés lehetőségeit, nehogy idegeneknek vagy lenézetteknek érezzék magukat."

Az Apponyi-féléknek ez baromira nem tetszett, a magyar sovinizmus pár évtized alatt csodálatosan tönkretette az évszázados egymás mellett élést.
kerekes pereces 2016.12.22 11:47:44
@Conchobar: Mitől hanyatlik Európa? Európa lakosai rosszabbul élnek, mint mondjuk 50 éve?
De nem ám.

Csak éppen a világ felzárkózik.
Lehet, hogy relatívan nézve az életszínvonala Európának nem annyira jobb, mint 50 éve volt, de abszolútan nézve sosem éltünk ilyen jól, mint most, és a fejlődés töretlen.
Európa gazdasági ereje nagyobb, mint Amerikáé.
Lassan ott tartunk, hogy nincs olyan nap, amikor nem jön valami műsormegszűnéses, kirúgásos, felmondásos hír a TV2-től. A mait az Origónak (kinek másnak, ugye UPDATE: mert ők kérdeztek rá, azért) elküldött sajtóközleményben szállította a csatorna: megszűnik az Aktív, a csatorna termékelhelyezéses…..
kerekes pereces 2016.12.18 19:00:07