Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KergeK@csa

23 bejegyzést írt és 333 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     A halálraítélt korosztályt olvastuk. Nézzük csak meg, milyen korosztályból származnak országunk politikai és pénzügyi vezetői? Igen, a 45-65 évesből. Tehát saját korosztályukat nem segítik, csak gyilkolják. Miért?…..
KergeK@csa 2016.04.06 22:49:11
@jolankovacs:
"Nyilvánvaló, hogy az idősebb korosztály nemigen tanult, (tanulhatott) nyugati nyelveket"

Az ugye megvan, hogy a rendszerváltás több, mint 25 éve volt, azóta azért sikerülhetett volna legalább egy középfok?
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!     Láttam honlapjukat és úgy éreztem megosztom történetem!   19…..
KergeK@csa 2015.10.12 09:47:00
Van pár dolog, ami nálad furcsa:

"19 éves vagyok. 1 éve dolgozok a munkahelyemen" vs "testvére szakma nélkül alkalmi munkásként került hozzánk"
Az elsőből kiindulva neked sem nagyon lehet szakmád, fura, hogy ezt másnak felhánytorgatod.

"A szabadságaim több mint a felét ő irta ki! Ez megint csak törvénybe ütközik tudtommal."
A szabadságaid kétharmadát a munkáltató osztja ki, te 7 napot vehetsz ki magadnak a törvény szerint. Mondjuk normális helyeken ezzel nem törődnek, de teljesen törvényesen járt el (itt) a munkáltató.

"Belementünk a zsebre pénz játékba." vs "Ami számomra igen aggasztó. Hiszen ez csalás!"
Az elsó mondatodban van a kulcs: "belemenTÜNK". Ketten kellenek hozzá. Ha zavar, szólj érte. Igaz, vagy kevesebbet fogsz kapni adózás után (ha még lehet, pl. minimálbér miatt), vagy kereshetsz más helyet. :(

És végül az utolsó:
"A testvére minden kollégánál jobban keres. Még a főnökhelyettesnél is.", "És nem kis összeggel keres többet a testvére. Megkülönböztetés???"
Az ég világon semmi közöd nincs más fizetéséhez, ha elmondja oké, de utána sem hivatkozhatsz rá. Ha nem tetszik a tied, próbálj meg többet kérni.

És magára a tényleges problémára: (személyeskedés, betegszabi, zsebbe fizetés)

Keress jobbat, mert jobb nem lesz magától ilyen helyen.
Bár tippem szerint nehéz lesz jobbat találni tudás, képzettség nélkül, mert azok nélkül csak ilyen szintű munkák jöhetnek szóba, ahova azért általában (sem főnök, sem munkavállaló szinten) nem az értelmi képességeik alapján válogatnak embereket. (Tisztelet a kivételnek.)

Viszont első körben próbálj meg puhatolózni az eladói munkahelyednél, hátha megoldható lenne valamikor, hogy ott legyél teljes munkaidőben, ha az jó hely. :)
KergeK@csa 2015.10.12 13:46:45
@gályarab: Megkérdezhetem, hogy milyen szakmákat?
Tényleg érdekel, hogy hogyan lehet 4 tényleges szakmát bezsúfolni oda, még ha nem is gimnáziumi tananyagról beszélünk.
KergeK@csa 2015.10.12 13:57:26
@gályarab: Oké, értem, a privát szféra szent. :)
Tippre gondolom ilyen gépírónő és ilyesmik is lehetnek közötte?
(Nem sértésből, tényleg nem tudok olyan szakmát, amiből 4 év alatt négyet megtanul bárki is. :( )
Ha már megmondtam, miért olyan fontos a jó programozó, illene megmondani, hogyan lehet beszerezni őket, igaz? Vagy háromszáz fejlesztőt interjúztattam különböző munkahelyeimen az elmúlt tizenhét évben, és bár a bombabiztos receptet még mindig nem találtam meg, azért nagyon…..
KergeK@csa 2015.09.21 10:23:06
Nálunk tetszőleges nyelven (akár pszeudókódban) van egy kb. 20-30 sorban megoldható feladat, durván 5-10 perc alatt megoldható, papíron kell, senkit nem érdekel a lehagyott pontosvessző, mert az elvek a fontos, nem az, hogy nagy izgulásban vajon lehagy-e egy karaktert, amiért amúgyis szól a program. :)

Ezt megelőzi egy 30-40 perces teszt kb. 20 kérdéssel. Szóban megyünk rajta végig, persze a jelölt nyugodtan jegyzetelhet, átolvashatja előtte, de jobban szokták szeretni, ha "elolvassa, gondolkozik fél percet, aztán mondja" megoldást, és rögtön ott ki is értékeljük, hogy miért gondolja így, nem-e jobb úgy, stb.
Ha csak írásban kérnénk és később értékelnénk, akkor simán lehet, hogy amúgy az elvet jól tudja, csak benézett valamit. Így viszont, hogy el is kell magyaráznia, így az ilyen hibák esélye is kisebb, és kiderül az is, hogy csak tippelget-e valamint, hogy meg tudja-e a védeni érvekkel a tudását. Ha meg tudja védeni az ő válaszát az elvárttal szemben, az nem rossz éppenséggel. :)

És még ez előtt szokott lenne egy fél órás általános beszélgetés, mit dolgozott, miért jönne, mi mit dolgozunk, stb. :)

Másfél óra egy jelentkező kb., HR nem szól bele, nem is látják a CV-ket, csak a választott ember adatait kapják meg, hogy "tessék, ő az, papírozzák le". :)
(És nem kis cég. :))

Amúgy a poszt jó, egyedül a programíratással nem értek annyira egyet. Meg eltérés, hogy a legutolsó felvett emberrel nem csak 3 deci pálinkát itattunk meg bográcsoláskor még kezdés előtt. ;)
Tisztelt Olvasók! Tudom, utálja mindenki a postát. Mint én volt dolgozó én is. Nem szeretitek ha biztosítást meg egyéb dolgokat kínálgatnak nektek hát akkor nem vagytok egyedül. Én is utáltam kínálgatni. De ez a kötelező elvárás, és amennyiben nem teszem és észreveszi…..
KergeK@csa 2015.06.17 11:35:04
@egy igazi barom vagy mondigazatmar: Alig várom, hogy a levelek terén is meg lehessen szabadulni ettől a semmirekellő mammuttól.
Lassú és megbízhatatlan szolgáltatás, ellopott küldemények, otthon várt, de ki nem hordott csomagok (csengetés helyett értesítő levél), bunkó pénztárosok, hosszú sorok.

Ahol lehetett már átálltam elektronikus számlákra, csomagra csak futárcéget kérek, de van még egy-két levél, ami a postán keresztül jön.
És baromira nem tud érdekelni a sirám, hogy mennyit kap, ha nem tetszik, képezze magát tovább, és menjen jobb helyre, de én kifizetem a szolgáltatást, akkor legyen szíves kihordani a csomagot, és nem parasztul viselkedni a postán. (Nem kell mosolyogjon, elég nekem a profi, munkájához értő.)

Remélem minél több előbb kiszervezik a maradékot is, és lesz helyette versenyalapon szerveződő több cég helyette.
KergeK@csa 2015.06.17 21:10:09
@Szumátriai Patkánymajom:
Nem kell érdekeljen, szép lassan az összes ember követi a jó példát és inkább fizet háromszor annyit egy futárcégnek, ahol nem lopja el az aljanép a feladott dolgokat, oszt szép lassan még tovább csökken a fizetés, oszt előbb-utóbb kivágnak mindenkit.

Inkább fizetek jóval többet a minőségi szolgáltatásért, mint egy fillért is semmirekellőknek. Így aztán boldogon emlékszem vissza, hogy utoljára másfél éve voltam postán. :)
Erősen úgy tűnik, az Információs Hivatal (IH) bénázott, Lukács Csaba vetített, a kommunikáció félrevezető volt, Zsoldos cég is érintett lehet. Az Egyenlítő blog megírta a Tóásó-hiszti kellős közepén: nem arra utalnak a jelek, mintha titkosszolgálati akció lett…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Tisztelt Munkahelyi Terror!   Közigazgatásban dolgoztam 29 évet, és…..
KergeK@csa 2015.02.24 22:53:47
@dr. Hörömpő Töhötöm:
Vannak magánklinikák is, szóval orvosoknak is van választási lehetőségük.
Sőt, vasutasoknak is, hogy mást ne mondjak, GYSEV. Itt találhatsz még párat: hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_vas%C3%BAtt%C3%A1rsas%C3%A1gok_list%C3%A1ja

Úgyhogy rengeteg közalkalmazott tényleg csak azért marad ott, mert a profitszférába nem lennének elég jók. Kontraszelekció. :(
KergeK@csa 2015.02.24 23:38:59
@dr. Hörömpő Töhötöm: Olyan szánalmas, hogy amikor valakinek elfogynak az érvei, mert megcáfolták az összeset, akkor hirtelen unalmasnak találja a beszélgetést, és fröcsögésre hivatkozva feladja.
Legalább annyi gerinc lehetne még a legutolsó emberben is, hogy kinyögjön annyit, hogy "oké, igazad van".
KergeK@csa 2015.02.25 09:55:29
@Slevin8: Azt kihagytad, hogy itt senkinek nincs is munkahelye, mert megírták már ezerszer, hogy kamu az összes álláshirdetés és interjú is. :)
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Üdvözlöm a blog olvasóit hozzászólóit! Amit itt leírtam, az…..
KergeK@csa 2015.02.17 21:00:16
@Benedith: +1, IT területen maradva 100%-ig egyetértek veled.
Aki IT-sként az ellenkezőjéről van meggyőződve, akkor biztos lehet benne, hogy a tapasztalatok megszerzője (akár ő, akár ismerőse) oldalán van bibi...
KergeK@csa 2015.02.17 22:56:46
@pythonozok: Én 30 fölött vagyok (ahogy a velem egy szinten lévők legtöbbje is) és úgy tűnik ez nem riasztja el a fejvadászokat. Miért is riasztaná, amíg frissen tartom a tudásomat és képben vagyok az új technológiákkal?

Ismerősökön keresztül csak egy-egy ráadás pluszmunka (tanácsadói vagy projekt) esik be, az állásajánlatok fejvadászokon keresztül jönnek.
(És ennek csak annyi a magyarázata, hogy ahonnan eljöttem, azt nem bántam meg, így visszalépni sincs okom az előző helyre/főnökhöz, ráadásul ritkán váltok munkahelyet, jobb szeretem kimaxolni egy-egy helyen a lehetőségeket.)

Nem ismeretség meg szerencse kell a munkataláláshoz, hanem komolyan vehető tudás első sorban.
Aki ismeretség nélkül nem tud elhelyezkedni normális körülmények közé, annak bizony a szakmai részével van gond...
(És továbbra is csak IT-ról beszélek, erre látok rá.)
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Sziasztok!   2008-2011-ig, közgazdász logisztika szakirányos…..
KergeK@csa 2015.02.15 21:40:29
@Diorella Queen: Behazudni a gyakorlatot, ez ám a gumigerinc.
Arról nem is beszélve, hogy ahogy ez kiderül (interjún, próbaidő alatt) a fejvadász cégek között szépen híre megy, aztán sok sikert a további felvételikhez.

Azt sem szeretem, ha valaki mindig másban találja meg a saját sikertelenségének az okát, de a gerinctelenséget még kevésbé bírom. Bár ebben az országban népszerű tevékenység.
Mondjuk azért nem kis megelégedettséggel látom, hogy egyesek ezzel a hozáállással hova jutnak...
KergeK@csa 2015.02.15 21:42:38
@Őrült Ló Nagyfőnök: 2-3 multi? Informatikábín talán 1-2 szűkebb terület van, ahol ez észrevehető lenne, ilyen szempontból szerencsés helyzetben van az ország, még a válság idején is bővülés volt, mostanság meg vadásszák az épkézláb IT-sokat.
Vendéglátó-ipari végzettséggel jelentkeztem az IKEA álláshirdetésére, amiben éttermi dolgozókat kerestek. A végzettségem nem érdekelte őket, csak az, hogy mennyire érdeklődöm a lakberendezés iránt és milyen gyorsan találom meg a labirintus (!) kijáratát! A következőkben a…..
KergeK@csa 2015.01.31 22:29:16
@Szumátriai Patkánymajom:
Hát látod, ezért lehet, hogy te annyit keresel amennyit, míg mondjuk más helyen a nálad 10 évvel fiatalabb, 2-3 év tapasztalattal, de diploma-nélküli, irodai alkalmazott is jelentősen többet.
Miközben a napi 8 órát te is leülöd, ő is (perccel sem többet, sőt ebédszünet is benne van), mégis sokkal lazábban többet keres.
És az egyetlen különbség, hogy te szidod a világot, sunnyogsz, kerülöd a munkát, bújkálsz a főnököd elől, ő meg 6 óra alatt többet végez, megebédel, hazamegy.
Te meg mész a kocsmába a laptoppal tovább szidni a világot.

Elnézve a helyzetet, azt kell mondjam, a világ igazságos veled.
Nem csinálsz semmit, nincsenek terveid, hát pont eddig is jutsz el, ez való neked.
A nagy elégedettséged meg átviláglik az optimista írásaidon. :)
KergeK@csa 2015.01.31 22:40:02
@KergeK@csa:
És hogy félreértés ne essék: Aki önhibáján kívül (kora, rokkantság, stb) nem tud munkát találni, de bármit megtett (tanult, akart, próbálkozott), azzal együtt tudok érezni.
Aki nem tanult, inkább másokat hibáztat, vagy szerzett egy alibi-diplomát, az már más kérdés, de lehet, hogy csak nem gondolt bele az életébe, nem tervezett, nem gondolkozott előre, nem annyira talpraesett, az ilyeneknek is kijár némi szimpátia.
Aki meg nem is "akar akarni", tenni semmit, "másra fröcsög", "minden a rendszer hibája", hát afelé nulla szimpátiát tudok felmutatni, maradjon is a kocsmában egymagában.
KergeK@csa 2015.01.31 22:44:46
@Szumátriai Patkánymajom:
Magadért, azért hogy neked több pénzed legyen, ugyanabból a napi 8 órás "időelb*szásból", amit ígyis-úgyis ott töltesz.

Bár igazad lehet, érted én sem mozdítanám meg a kisujjamat sem, de meglep, hogy te magadat sem tartod többre annál az icipici kevésnél, amire én tartalak így hirtelen téged. :D
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Kedves Mt blog! Álláskeresés ügyben írok nektek és jól kipanaszkodom…..
KergeK@csa 2015.01.15 13:54:41
@gályarab: Születési kort?? Hát az nekem akkor az bizony 0 év volt, gyanítom másnál is. :)

Btw, soha egyetlen munkahelyemen se kértek semmilyen papírt, se bizonyítványt, se nyelvvizsgapapírt, semmit.
Ami lényeg volt, az úgyis kiderül a szakmai interjún, a nyelvtudás tényleges szintje meg a 10-20 perces angol résznél. (Ha nem épp az egész angolul ment.)
KergeK@csa 2015.01.15 16:19:23
@gályarab: Mondjuk lehet, hogy ennek van olyan vetulete, hogy vannak szakmak, ahol van valami kezzelfoghato eredmeny (mernok, acs, it-s, designer, ugyved, rengeteg), mig vannak olyanok, ahol ez nehezebb. Pl. egy titkarno elmondhatja, napi 12 emailt irok, atlagban 0.2 helyesirasi hibaval? Nyilvan az o esetukben probalhatjak papirnezegetessel potolni ezt, hogy megis kulonbseget tegyenek a jelentkezok kozott.
  Botrányos jelenetekkel, verekedéssel, kabátok eltűnésével és méltatlan körülmények között zárult egy nagy szilveszteri party. Vélhetően az esemény házigazdái, és szervezői nem készültek fel kellő alapossággal a hatalmas tömeg érkezésére. Ezeken a nagy bulikon…..
A híreket talán mindenki ismeri: a szilveszteri buli, amelyhez a nevét a Music Fm adta, botrányosra sikerült, sérülések, lopások és óriási kommunikációs katasztrófa jellemzi. Nem szeretem az ilyen túlzásokat, de január másodikán talán nem túlzás elsütni: ez az év…..
KergeK@csa 2015.01.03 01:14:43
@halaloszto: A nevükön kívül a programot is. Ja meg a reklámot is. Azért ezt így eléggé távol áll attól, hogy bocsi, közünk sem volt hozzá. :)
"Az én nevem alatt fut, én adom a programot, sőt én csődítek oda mindenkit, de beccsszó semmi közöm hozzá." :D
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com Tisztelt Szerkesztő!   A következő munkahelyi „problémával” fordulnék…..
KergeK@csa 2014.12.03 19:34:09
@Hajszás Láncos: Érdemes lenne utánaolvasnod: www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/munkakori-leiras-ezt-a-7-dolgot-irja-bele/

"A munkaköri leírás a munkakör betöltőjének csak a legfontosabb feladatait tartalmazza. A munkavállaló ezen kívül is köteles ellátni a munkaköréhez kapcsolódó, de itt nem szereplő eseti vagy rendszeres feladatokat, ha annak szükségessége felmerül vagy erre vezetőitől utasítást kap."

" Ugyanakkor ez természetesen nem hatalmazza fel a munkáltatót arra, hogy olyan feladat elvégzését rendelje el erre hivatkozással, amely nyilvánvalóan nem része a munkakörnek. Azaz, az „egyéb feladat” is csak a munkakörbe tartozó lehet. "

"A munkakör tehát csak általánosan, keret jelleggel rögzíti az ellátandó feladatokat. "

"A munkaköri leírás a munkavállaló részére nyújt tájékoztatást és ezt a munkáltató egyoldalúan bármikor módosíthatja, de nem határozhat meg olyan feladatokat amelyeket a munkavállaló nem képes rendes munkaidejében ellátni."

"Bevett gyakorlat, hogy a munkaköri leírásban a feladatok felsorolását a munkáltató egy általános mondattal zárja, amelyben fenntartja magának a jogot további, „egyéb” teendők meghatározására. Ez a megfogalmazás önmagában nem tilos, a munkaköri leírás tehát nyílt felsorolásban is rögzítheti a feladatokat – írja az ado.hu. Ugyanakkor ez természetesen nem hatalmazza fel a munkáltatót arra, hogy olyan feladat elvégzését rendelje el erre hivatkozással, amely nyilvánvalóan nem része a munkakörnek."

Tehát ha te programozó vagy, és bár eredetileg A programon dolgozol, de aztán B-n is dolgoznod kell, akkor bizony teljesen szabályosan történik a dolog. Főleg azután nehéz vele vitatkozni, hogyha te magad jelentkeztél B program jobbá tételére, és ezért felvetted a fizetésedet is.
Ha szerinted nem tartozik bele, akkor nem csinálod meg és kész, de olyat kultúrember nem játszik, hogy a pénzt rögtön felveszi, de utólag meg akarja semmisíteni a munkát, amit kifizettek neki.
KergeK@csa 2014.12.06 13:12:11
@Hajszás Láncos: Felmondási időre jár a fizetés, tehát dolgozni is kell.
Nyilván a kommunista "erkölcsöd" megenged ilyen apróságokat, hogy ezeket figyelmen kívül hagyja, hisz arról szól az egész, hogy neki mi jár, a kötelességeket meg hajlamos elfelejteni.
KergeK@csa 2014.12.06 15:24:58
@Uni1002: ez volt az eredeti szoveg: "faszikám, szerinted ha már útilaput kötöttek valakire és kitették meddig köteles szórakozni a cég javára? Egy percig se, az már szívesség volt hogy szóba állt az utódjával, az meg az ő ajándéka volt a cégnek, amiért kicsesztek vele, nem köteles betanítgatni."

Erre probaltam irni, hogy dehogynem koteles dolgozni. Viszont valoban, a te kiegesziteseddel egyutt pontos teljesen a tortenet, koszi a kiegeszitest. :)
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Munkahelyi terror!   Tegnap a NAV-nál jártunk a kollégámmal. Egy…..
KergeK@csa 2014.11.12 21:57:45
@Szumátriai Patkánymajom: Nehéz úgy egyetérteni veled, ha másokat a jól végzett munkáért jól megfizetnek, míg te itt tirádázol, hogy a saját bevallásod is semmittevésért keveset kapsz.
Nem látsz némi ok-okozati összefüggést, hogy mások miért látják ezt a lenyúlást gyökeresen másképp?
KergeK@csa 2014.11.12 22:38:27
@Szumátriai Patkánymajom: De ha egyszer mások beírják, hogy igenis, a tanulás és munka kifizetődő, és nem szükséges politikus öccsének lenni hozzá, akkor mégis mire gondolsz? Mindenki hazudik? Hát de miért? Nyilván nem az "aprópénzért", amit VALÓJÁBAN hozzájukvágnak.

Vagy lehet, hogy mégis az ok-okozatod hibádzik valahol? Munkahelyedben, benned (mert nem vagy képes változni és/vagy munkahelyet váltani), én nem tudom.

Én őszintén szólva nem tudnám ezt hosszútávon csinálni. Ha ennyire unnám a munkámat, amiért kevés pénzt kapok, akkor lépnék olyanba, amiért több pénzt kapok, vagy legalább kevésbé unom.
Valahogy semmi kedvem nem volt a KDNP-vel foglalkozni mostanában, pedig hiszem és vallom, hogy a boltok vasárnapi kötelezően választható zárva tartása sokkal brutálisabb és aljasabb húzás, mint az internetadó. Viszont miután a nemzetgazdasági miniszter is megszólalt az ügyben, és…..
KergeK@csa 2014.11.05 22:38:52
@zizi77: Mondjuk ha a férjed informatikusként ennyire szar helyen van, akkor ott vele van valami komoly baj, ugyanis jelenleg a jó informatikusokért szó szerint kapkodnak a cégek. Úgyhogy nem feltétlenül a user a hülye, de hát könnyebb a "vásárlót" szidni. Ez is itt maradt szocializmusból...
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Mt!   Én nem a munkahelyemen ért sérelmeimről szeretnék beszámolni…..
KergeK@csa 2014.10.24 10:28:50
@KergeK@csa: Ja, és a szép kommunizmusban, a keresetkiegészítés legelterjedtebb módja a prostitúció, illetve a fűkereskedelem.
Ez előbbi nem ám hivatásos kurvák csak. Kis világvégi halászfaluban vacsoráztunk (nem volt étterem, csak egy sima ház, a kalauzunk ismerőseinél. A faluban a mienk volt az egyetlen autó.), amikor elhangzott egy olyan, hogy ha kedvünk lenne a ránézésre kb 14 éves lányukhoz, ők szívesen megoldják. A szülei...
És így ment ezt végig.
Hát ilyen kib*aszottul jól élnek odakint, te fogalmatlan hülye. Letojod te, hogy hogy élnek valójában, csak szajkózod a saját valótlan dolgaidat, hogy úgy érezd, hogy igazad van, kétségbeesve próbálsz tényeket elferdíteni, de valójában nem törődsz te azokkal, akik igazából, TÉNYLEG szenvednek, mégpedig a drágalátos kommunizmusod miatt, mert nem illik bele a saját tévképzeteidbe.
Ez a legaljasabb dolog a kommunizmusban és a benne hívőkben: hogy az emberek jólétéért küzdenek SZÓBAN, de a valóságban a tömegnyomorba taszítják és elnyomják őket, és nem törődnek velük, mert a kommunizmus magasabb eszméi miatt szükséges a szenvedésük, de majd egyszer...

(Bocsánat a többiektől, de felhúzott, hogy olyasmivel jött megint elő, amiről fogalma sincsen, és arra a pár millió szerencsétlenre ráfogja, hogy milyen jól élnek a "remek" kommunizmusban, miközben az ottani szegénység mindent alulmúl...)
KergeK@csa 2014.10.24 10:40:15
@Uni1002: Az államadósság már '90-ben 66% volt. Igen, a demokráciánk kezdetén... A jelenleginek a háromnegyedét a kommunizmusból örököltük...
(Azóta 52% és 80% között mozog.)

Nem alkalmaznak haszontalan embereket? Most egy egymillió embert alkalmaz az állam, kb. kétszer annyit, mint más hasonló méretű országok. Ezek szükségesek?
És azóta még jött az ingyenes utaztatás a nyugdíjasoknak. Igazi kommunista gondolat, cserébe megkésve egy picit, de sebaj.

Akinek a munkájára szükség van, az hasznos. Szükség van kukásokra, vízvezetékszerelőkre, informatikusokra, könyvtárosra, millió egy szakmára. (És igen, szükség van nagymamákra, anyákra is, de most maradok a munkahelyeknél.)
Akikre nem volt, mert olyan dolgot gyártottak, amire a világnak nem volt szüksége, és nem voltak képesek változni, azok vesztettek a demokráciával.
De az nem tartható, hogy azok, akik tanulnak, dolgoznak, próbálkoznak, fejlődnek, azok tartsák el azokat (ugyanolyan szinten!), akiknek nincs kedvük, energiájuk, csak panaszkodni szeretnek.
Aki önhibáján került ilyen helyzetbe, azt támogatni kell.
Aki önhibájából, azt viszont nem az állam felelőssége. Miért is lenne az, hogy valaki nem tanult, nem képezte magát, vagy egyszerűen rossz munkát végzett?
KergeK@csa 2014.10.24 13:31:44
@Uni1002: nem az embereket tartom elsosorban felelosnek erte, ok csak kihasznaltak a rendszert.
A rendszer volt rossz, ami fentartott olyan ipart pl. amelyre nem volt kereslet.
Ha normalis piacgazdasag mukodott volna, akkor az emberekbe nem az lett volna belekodolva, hogy akarmennyire is nem dolgozol, akarmennyire is nem ertesz semmihez, munkad mindig lesz.
Aki pedig nem akar fejlodni, az ohatatlanul visszafele fog.
Es aztan eljott a piacgazdasag, es ezek az emberek nagyon kemeny lecket kaptak.
Annyi jó blog van, hogy az összeset szinte lehetetlen követni! Ezt gondoltad eddig, de mostantól kedvenc vagy gyűlölt blogjaidat egyszerűen követheted anélkül, hogy naponta többször odakattintanál, hátha van már friss poszt. Ezentúl ha a Blog.hu-n vagy az Indexen be vagy lépve…..
KergeK@csa 2014.10.17 16:57:45
@Valami? Amerika? Naná!:
1.) Manapság nem kell követés gomb, hogy ilyen adatokat gyűjtsél, kérdezd meg erről a facebook-ot vagy google-t, akik a like-gombokon/analytics mérésen keresztül majd' az egész neten követhetnek (technikailag), vagy ezt a saját site-ján bárki megteheti, anélkül, hogy ehhez bármi interakcióra szükség lenne.
(Tehát a felhasználókövetés technikai oldaláról teljesen irreleváns a felhasználói interakció megléte: böngésző alapján békésen lehet célzott reklámokat tolni, amik úgy százszor hatékonyabbak, mint a spamek.)
Amúgy az adatok ilyen felhasználása jogilag amúgy nem engedélyezett, amennyiben erre kifejezett engedélyt nem adsz.
(A spammerek erre a törvényre magasról tesznek. Komolyabb oldal nem. Amennyiben mégis spam-et kapsz egy "komoly" oldaltól, akkor ne tartsd többet komolynak.)

2.) Az Urbanista átköltözött az Index-en belülre, az nem is layeres. A néha átdobás oka lehet, hogy vagy máshonnan kattintod a linket (fb?), vagy új ablakban nyitod (ehhez nem kell JS-t sem letiltani), vagy legrosszabb esetben belefutott egy JS hibába a böngésződ.
KergeK@csa 2014.10.17 21:36:20
@Valami? Amerika? Naná!: Google Analytics-hez nem kell a G+, hogy nyomod tudjanak követni, de ez csak apróság. :)

Viszont valóban, jobb klikk és új ablak alatt én öntudatlanul is ctrl+klikket értettem, én reflexből úgy nyitok új fület.
Szerdán elkezdődött a budapesti bérbringa-hálózat állomásainak építése. A dokkolótelepítés több helyen indult egyszerre. A VI. kerületben, az Andrássy út és a Körönd környékén, valamint a Nagykörúton is szerelnek. A munkákat nehezíti, hogy - bár előre kiplakátolták -…..
KergeK@csa 2014.03.05 23:59:42
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Súlykorlátozás a bicikliket elnézve csak 140 kiló környékén lehet, jó masszívnak néznek ki.

6-7 km egy fél óra alatt simán megvan attól, aki tud bringázni.
Én 10 év kihagyás után 35 perc alatt abszolváltam 10 kilométert, 120 kiló környékén. :/
(Abból lett másfél év alatt 90. ;))
4K, Ultra HD, fasza kis parasztvakítás ez, de a Fox a Super Bowlra természetesen nem hagyhatta ki, és hat olyan kamerát is elhelyeznek a pálya mellett, ami ebben a formátumban közvetít (4K: horizontális felbontásban 4000 pixel megjelenítése - a 1080p-s vagy 720p-s HD jelenleg 2000…..
KergeK@csa 2014.02.02 18:46:33
@Albert Bundy: Semmilyen minőségugrást nem fog jelenteni, főként mert:
a.) ha nagyobb lesz a TV mérete: be sem fog férni még egy átlagos lakásba sem (próbálj meg elhelyezni egy cirka 2,5-3 méteres szélességű tévét a lakásban, amit ráadásul ideális esetben cirka 4-5 méterről kellene nézni.)
b.) ha a tv-k jelenlegi méretébe sikerül beleszuszakolni: az átlagember egy 55 colos TV-n kb. 2,5 méterről már nem látja a 1080p-s felbontás minden részletét. Kétszer ilyen magas felbontás esetén fele ilyen közel kell ülni. Szerinted hányan fognak 1 méterre ülni, és átrendezni a nappalit? (Ahonnan már nem is látod be az egész képernyőt, így ez az egész b) pont bullshit lenne. :))

Jelenlegi állás szerint a zoom-olhatóság a legnagyobb előny, de azt meg otthon ritkán használná ki az ember.(Talán moziban lenne értelme a 4K-nak.)
Pont akkora marketing-duma, mint a hajlított képernyő. (Ennél még az otthoni 3D is értelmesebb.)
A legfrissebb utasleteperős videofelvétel kapcsán naiv ügyfél azt állítja, hogy az ellenőrök megakadályozták, hogy jegyet lyukasszon a buszon. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság szerint viszont az utas próbált bliccelni, bár volt jegye, ezért volt szükség, hogy…..
Legutóbb azt vizsgáltuk, hogy a magyar költségvetés arányosan keveset fordít oktatásra. Ugyanakkor az is igaz, hogy a jelenlegi kiadásokat is lehetne ésszerűsíteni. A tanárok sokszor panaszkodnak, hogy alulfizetettek. Tény, hogy egy 15 éves tapasztalattal rendelkező általános…..
KergeK@csa 2014.01.22 22:00:54
@Bukott Rockzenész: Tanárként azért elvárható lenne, hogy a "Egy tanárra jutó diákok száma" szöveget ne az osztálylétszámmal vesd össze, hanem a tanulók száma osztva a tanárok száma eredményével... :/
Praxis "Nehogy ide hányjon! " 2014.01.21 08:25:34
Már azzal kezdődött a dolog,hogy a röntgenben a "hölgy" közölte,hogy :"Igazán kibírhattam volna reggelig,vagy előbb kellett volna jönnöm...miért pont ilyenkor?". Nos,hol is kezdjem...Velem ez évekkel ezelőtt történt,de valahogy nem hiszem,hogy változott volna bármit is a…..
KergeK@csa 2014.01.22 21:41:16
@Figyel Castro: Nem vagyok doki, a szike másik végén állok inkább, de amennyire nekem mondták pontosan így van, hogy nehogy letapadjanak pl. a belek.
Ez az orvosi oldala.

Praktikussági szempontból meg így ki tud menni mosdóra, nem kell katéterezni (nem jó érzés ám!), nincs bénázás kacsával, önellátóbb a beteg, ami jó neki, jó a nővéreknek, jó a szobatársaknak.
Nyilván feküdni, lustálkodni kényelmesebb, de ha az ember fel tud állni (mégpedig másnap fel tud!), akkor azért megtehet annyit, hogy feláll és csinálja, amit tud.
Két héten belül hat biciklis halt meg London egyetlen útszakaszán. Ezzel kapcsolatos cikkünkre külföldön élő olvasóink reagáltak. Körülnéztünk, Európa mely városaiban tekernénk még nyugodtan. Rossz idő ide vagy oda, megint csak észak felé mennénk. Két héten belül hat…..
KergeK@csa 2013.11.22 11:19:42
@kedves okos honfitársaim: Sőt, a gyalogosnak se legyen elsőbbsége, hisz milyen dolog már, hogy az autónak újra fel kell pörögnie, miután elengedte a gyalogost.
Sőt, a villamosnak se legyen elsőbbsége autóval szemben, hisz elektromossággal megy, tehát környezetkímélőbb.

Elsőbbséget a minél inkább környezetszennyezőbb utazási módoknak! Ha kétütemű trabantod van, még a piros lámpánál sem kell megállnod, végigmehetsz 2000-s fordulaton a városon lassítás nélkül!
Wtf. :)
Forrás: OSZK via Zsiga Aurica Erika Budapestnek épp ma van a 140. születésnapja. Vagyis hát a házassági évfordulója, hiszen ekkor fogadott örök hűséget egymásnak Pest és Buda. Ja meg Óbuda -  vagyis máris bigámiával indult az egész. Sőt, ha belegondolok, hányan…..
KergeK@csa 2013.11.17 21:51:26
Btw, az öt évvel ezelőtti poszt alatt, amit linkeltetek (urbanista.blog.hu/2008/11/23/a_xvii_kerulet_az_budapest_es_budaors_hol_van_a_fovaros_valodi_hatara) érdekes beszélgetés volt így 5 év távlatából.
Fel lett vetve, hogy a belvárosban nincsenek esti-éjszakai szórakozási lehetőségek, így nem elég vonzó a külföldi fiataloknak, azóta bejöttek a romkocsmák, és visznek mindent. :)
Ezenkívül volt még Budapest büdös, ronda, nem csoda, hogy költöznek ki az emberek. Ehhez képest ugye mára megfordult a tendencia, költöznek visszafele.
Lehetne ebből is egy poszt. :)