Regisztráció Blogot indítok
Adatok
misitt

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly ősszel a Sziget vezetése 19 évnyi működés után megszüntette a Világzenei Színpadot, erről elsőként mi tudósítottunk. Az legalább kiderült, hogy nem csak szerintem volt teljesen rendben a felhozatal évről évre, a nyilatkozatban olvashatjuk, hogy a programigazgató is elégedett volt a…..
misitt 2019.08.05 09:25:46
@Kánikula: https://szigetfestival.com/hu/program#!/v/695/global-village
A Westworld készítői nem hülyék. Pontosan tudták, hogy ha az HBO 20 év után újra elkölt egy szlovák másodosztályú csapat stadionjára elég pénzt ahhoz, hogy a Super Bowlban reklámozzon valamit, akkor egy sima előzetes nem lesz elég. Rejtett kódok, easter eggekre van szükség, ami miatt felpörög a…..
Filmnéző 2017 sorozatai szerintem 2018.01.09 13:34:10
Ebben a listában felsorolnám 2017 általam megnézett sorozatait. Csak azokról értekzenék, amiknek az idei évadát végig is néztem. Tehát hiába kezdtem el nézni például a Mindhuntert a vége előtt úgy döntöttem, hogy nem folytatom tovább, ezért nem szerepel a listán. Régebbi sorozatokról se fogok írni,…..
Jim Jarmusch huszonhét évvel és tizenkét egész estés filmmel ezelőtt vászonra álmodta sajátos alkotói világát és az ott megtalált alapmotívumaihoz azóta is hű maradt. Ha elkezdjük keresgélni, melyik a legfrissebb darab legközelebbi testvére az életműben, gyakorlatilag az összes címet felsorolhatjuk,…..
Pár hete a cikk első részében megtárgyaltunk néhány nagyszerű hazai világzenei lemezt, amik az elmúlt hónapokban jöttek ki, és most folytatjuk a sort. Van mit. (Nyitókép: Kaláka; fotó: Raffay Zsófi)..
Az utóbbi években cikkek hosszú sorával próbáltuk azt a megszilárdult nézetet oszlatni, hogy a népzene, a folk a műkedvelők, hagyományőrzők, fura táncházas szerzetek dolga és mániája, és nem szólhat igazán érvényes mondanivalóval a mához, a modern emberhez. Természetesen…..
misitt 2014.07.28 19:52:17
@eßemfaßom meg áll: A szerző a Bazseva zenekart idézi, és nem szándékozik klubot nyitni. A zenekart kell tehát megkérdezni az idézett kérdésben. Vagy nem. A dolgokat nem kell mindig szó szerint értelmezni, nem attól lesz jelentősebb az üzenetük, vagy tartalmuk. Egyébként vannak klubok, ahol hallgatják - akár a jazzt. Ilyen például a Fonó is...
misitt 2014.07.29 13:06:29
@eßemfaßom meg áll: Nem kell ennyire véresen venni, a zenekar a bookletben mit csináljon, ha nem önmagát, és választott műfaját, jelen esetben mondhatjuk, hogy életformáját méltatja? Saját felületén mindenki ezt csinálja, és ez természetes is. Egyébként pedig igen, a népzene mára régen nem csak táncházba, falusi- vagy műkedvelő lakodalomba való, hanem koncertszínpadokra is, klubokba is. De mindegy, akinek ellenérzése van vele, ne hallgassa, ott van még igen sok műfaj és zenekar.
Biljarszki Emilt (a képen balról a második) a hazai zeneszerető közönség elsősorban a kultikus Korai Örömből ismerheti – ám 2009-es kiszállása óta két új zenekarában, a Fókatelepben, majd a Meszecsinkában hangsúlyosabb szerepben láthatjuk. Előbbiben a szinti mellett…..
Lajkó Félix - Mező (Fonó) Lajkó Félix sorrendben tizenkettedik lemezéhez érkeztünk, ami önmagában is jelentős szám és egy életműt tekintve is nagy dolog. Ráadásul itt a különlegességet kétszeresen aláhúzza, hogy a kivételes megítélésű hegedűs ezúttal, életében…..
Tele van az internet azzal az interjúval, amit az a nemrég leszerelt amerikai kommandós adott, aki lelőtte Osama Bin Ladent. A nyilvánvaló okok miatt csak mint Lövészként emlegetett katona nyilatkozatának a lényege, hogy nem kap munkát, hiába lőtte ő le az USA legnagyobb ellenségét,…..
Voivod – Target Earth(Century Media) Már az is csoda, hogy az alapító-gitáros, Piggy 2005-ös halála után új Voivod-lemez jelent meg (a Piggy megmaradt dalaiból készült Infinit most hagyjuk). Az meg még nagyobb csoda, hogy a Target Earthre tulajdonképpen egy rossz szavunk sem lehet.…..
VHK - Veled haraptat csillagot(Szerzői/Stereo) Amikor a nagy három órás Pecsabeli visszatérést követő évben, azaz 2010-ben kijött a Vágtázó Életerő VHK-idéző albuma, már lehetett tudni, hogy az új fejezet első bekezdéseit faljuk, és kiderült, hogy jó nekünk. A piár szöveg…..
Mark Lanegan Band @ A38 Hajó, 2012.11.22 Mark Lanegan, Kurt Cobain régi haverja, akinek Screaming Trees nevű bandája volt az egyik gyógyszer egy rég levonult világban, a minap a hajón koncertezett, és nagyon tudta mit csinál. Végtelenül profi és tudatos színpadi show-men az ürge,…..
Kamondy Ágnes, a 70-es évek eleje óta színen lévő zenész, énekes, dalszerző, színházi ember nemrég dolgozta fel pályája első állomását, a Kolindát is megelőlegező Orfeo zenészcsoport röpke másfél évét egy formailag és tartalmilag is jelentős albumban. Ezen kívül az…..
Csík Zenekar – Lélekképek (Fonó) Minden bizonnyal óriási lehetett a nyomás a Csík Zenekaron az Ez a vonat ha elindult, hadd menjen... című 2008-as sikerlemezt követően, valamint a Most múlik pontosan Quimby-feldolgozás óriási slágere után, miközben az új nagylemezt…..
misitt 2012.03.25 12:04:26
@Rántott máj: Nem tudom, nem ismerlek. Lehet egészen vajszíved is. Mondjuk nem derült ki, hogy miért is ne lehetne.
Vágtázó Csodaszarvas - Csillaglovaglás (Fonó) Az ember azért tudja, hogy mit várjon a legtöbb zenekartól, ha új lemezre kerül a sor, és ez alól nem kivétel a VHK (Vágtázó Halottkémek, az utóbbi években Vágtázó Életerőként múködik) és a Vágtázó Csodaszarvas sem. Volt…..