Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jacint70

322 bejegyzést írt és 2066 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A csodás magyar oltásregisztrációs rendszerről sokan írtak már, most én is csatlakozom a sorhoz. Mi kell ahhoz, hogy ma egy magyar állampolgár koronavírus elleni oltást kaphasson? Szemben az év eleji állapottal, ma már vakcina van dögivel, tehát azt gondolná a naív ember, akit még nem oltottak be,…..
Nem hittem volna, hogy átmegy ez a törvény. Most eléggé lefagyva, dermedten próbálom leírni, amit érzek. Sajnálom a gyerekem szabadságát. Azt a szabadságot, amit az ad, hogy az lehet, aki. Temetem a közös jövőnket a saját hazánkban. De nem csak a saját jövőnket temetem. Vérzik a szívem azokért a…..
jacint70 2021.06.17 18:10:51
@kárárámaispj: "Nem? Soha egy puszi, soha egy simogatás, soha egy odabújás? Tényleg semmi?"
Voltál már házas? Mire eljut odáig a gyerek, hogy azt komolyan felfogja, már rég megszűnik az ilyesmi. ;-)

"Ezen mit lehet társadalmi párbeszédezni? A fehér hollónál is ritkább a monogám homoszexuális kapcsolat. A promiszkuitás pedig hatalmas. Egy hatalmas médiahazugság a szerető monogám melegpár."

Ezt mire alapozod? Nem az állítást vonom kétségbe, csak kíváncsi lennék rá, hogy ezt miből gondolod.

"Nagyon hatásos érvelés, hogy a taxisofőr nem mászott rád. Ez aztán tényleg tapasztalat."

A példa arról szólt, hogy nem hiszem, hogy a "...veszély" létező, égető társadalmi probléma.

"Menj le egyszer a saját közegükbe, olyan dolgokat fogsz látni, hogy beszarsz."

Te már voltál ott? Konkrétan miket láttál?
jacint70 2021.06.18 05:44:05
@kárárámaispj: Nem, nem mint a robotok. Csak tudod, a szerelem az olyan, hogy múlnia kell, ahogy Zorán is megénekelte. (www.youtube.com/watch?v=WYw-oGY_UQM) Vagyis x év után már nem tör rá az emberre a vágy, hogy ott és azonnal. Ennyi. Neked más tapasztalatid vannak erről?

"Mire alapozom? Mondták. Minden bzi akit ismertem. Kérdezd meg bármelyiket."

Mint korábban írtam, nincs olyan érintett ismerősöm, akivel olyan nexusban lennék, hogy ilyesmiről is beszélnénk, illetve ritkán szúrom ki, ha valaki - feltehetően - az. Ezek szerint neked sok ilyen ismerősöd van, illetve könnyen kiszúrod az ilyesmit.

"Melyik veszély nem probléma? Nem gondolom, hogy bárki bárhol rád ugrana. Az, hogy gyerekeknek nyomatják már az érzékenyítő propagandát viszont valós veszély."

Hú, az érzékenyítés szót de utálom. Helyből azt sugallja, hogy szégyelld magad, mert egy érzéketlen tuskó vagy. Szerintem az ismertetés helytállóbb lenne.
Viszont úgy érzem, hogy a propaganda és a nem lehet beszélni róla között kéne középutat találni.
Pl. Srácok! Tegye fel a kezét, aki már gondolt arra, hogy becsajozik. Jó, akkor ti lementek az udvarra, és ott nyomogatjátok a telótokat.
Csajok! Tegye fel a kezét, aki már gondolt arra, hogy bepasizik. Jó, akkor ti a srácok után mentek.
Maradt valaki? Nem, akkor köszönöm, ennyi volt.
Ja, Bélus, te itt vagy?
Na, akkor itt lehetne Bélussal elbeszélgetni, szigorúan az iskolapszichológus vagy egy felkészült tanár jelenlétében, aki azonnal kivágja az illetőt, ahogy rábeszélni próbálja, és nem a kérdéseire, illetve a kételyeire próbál szakszerű választ adni.

Szintén pusztán kiváncsiskodó kérdés, hogy miért mentél a "saját közegükbe"?
jacint70 2021.06.18 17:00:13
@arthurthedent: "Neked se nagyon van fogalmad arról, hogy miről szól ez az egész. :D Nem a melegeket kell felvilágosítani a melegekről, hanem a heterókat b+. :D"

Szerintem meg baromira nem kell. Elég annyi, hogy vannak, és nem kell ..sztatni őket.
Egész eddig az volt a fő ellenvetés, hogy a gyerek nem 18 éves kora után válik homoszexuálissá, és ezért baj, hogy aki érintett, ahhoz nem jut el az információ.
Állítólag félmillió érintett van összesen. Legyen. De ez kb. öt százalék. Akkor a többieknek miért kéne bíbelődni a részletekkel?

"te a kövér vagy a sportos csajokra izgulsz"
Ugye tudod, hogy ez a felvetés komoly testszégyenítés, illetve intolerancia?
  Hetek óta minden a vakcináról szól. Amerikai? Kínai? Orosz? Lesz elég? Beoltassuk magunkat, vagy sem? Legyen esetleg egyenesen kötelező, ahogy már oly sokan javasolták? És mikor ér véget ez a nyomasztó karantén-időszak? A mai napon az uniós vezetők videokonferencia keretében megbeszélést…..
jacint70 2021.01.21 18:33:09
@Kate Kupon: Amit FGY mond, az
1.) Nettó "krumplizás".
2.) Az emberek eléggé le vannak gatyásodva a vírus miatt, sokakra ráférne az a száz rugó. Ha a kettő össze van kötve, akkor két légy van ütve egy csapásra.
Idén nagyon sok minden más, mint korábban: vírus, maszk, kijárási tilalom, a tűzijátékok használatának korlátozása, stb. Ezért megkérdeztem a Facebookon elérhető embereket, hogy idén fognak-e tűzijátékozni? Az eredményeket lent olvashatjátok...
jacint70 2020.12.28 08:41:03
@hopp11: "Ha valaki egész évben hallgatja a kutyaugatást meg kerülgeti a kutyagumit, abba nem hal bele."

Gratulálok, igazi kutyástálib vagy! Az, hogy más nem tud aludni egész nyáron rendesen, vagy mondjuk a gyereke belelép a kutyaszarba, és szétokádja a belét, amíg kiganajozza a cipőtalp redőiből, az apró kellemetlenség neked. Az, hogy évente egyszer oda kéne figyelni a dögödre, az neked annyira megerőltető, hogy ticcsákbe, ami amúgy törvényesen megengedett...
Az 1948-ban alakult Szakszervezetek Országos Tanácsa (SZOT) a dolgozói szakszervezeteket tömörítő - az egypártrendszer mintájára az egyetlen - munkás érdekvédelmi szövetség volt hazánkban. A szocialista ideológia alapja: "a hatalom a dolgozók kezében" mintegy szervezeti megtestesüléseként állt ki…..
jacint70 2020.08.28 15:27:08
@enpera: Nem az a gáz, hogy nem lehet a "protekciósoknak" fillérekért üdülni, hanem az, hogy nem olyanok a fizetések, hogy normális helyre bármikor be tudd magad fizetni.
jacint70 2020.08.29 08:43:59
@enpera: Szerintem nincs vita. ;-) Igen, erős a nosztalgiafaktor, de arra is kell gondolni, hogy az a kor követelményeinek mennyire felelt meg. ;-)
Akkoriban nem volt wellness hotel, meg fine dining, emlékeim szerint ilyen dögvész meleg sem. Két hét a Balcsin, strandolás, ingyenkaja - süti is!!! -, mellé egy kis lángos, sörike. Most mi ebben az annyira rossz? ;-)
Az ötödik háborús filmismertetőben Északra megyünk, és visszább az időben. A színhely Dánia dél-keleti sarka, 1940-ben, április 9-én. Dánia megszállására alig 4 óra kellett de hazája védelmében meghalt 25 dán katona. Róluk szól.   A király április 9.-i kiáltványát halljuk kezdésnek. X. Keresztély…..
jacint70 2020.08.07 09:12:38
Magyarország megszállása március 19-én történt. hu.wikipedia.org/wiki/Margarethe_hadm%C5%B1velet

Az összehasonlítás erősen sánta, Magyarország évekig a németek szövetségese volt, a közreműködésükkel területeket kaptunk vissza, nem egyértelműen ellenséges hatalom volt.
1944-re az amúgy sem US Army 2020 harcértékű magyar hadsereg eléggé meg volt már tépázva.
Az előrenyomuló szovjetek ellen sem egyedül vette fel a harcot.
Beszéljünk mégis Én marha 2020.07.02 09:48:32
Én marha. Én hülye. A Magyar Postával kezdtem. Történt ugyanis, hogy elhunyt valaki, akinek a családja felé nem lenne illendő csak úgy odavetni valamit a Facebookon, ezért a hagyományos gyásztáviratot részesítettük előnyben. Hogyan ad fel az ember táviratot? Elmegy a postára. Ez a jelen esetben…..
Épp 79 évvel ezelőtt, 1941 június 22-én indult meg a Hitler vezette náci Németország hadseregének támadása a Szovjetunió ellen abból a célból, hogy az Arhangelszk - Asztrahán vonalat elérve ("AA line") és a Szovjetunió európai területeit elfoglalva térdre kényszerítse a sztálini kommunista államot,…..
jacint70 2020.06.26 06:44:26
@Vlagyimir Iljics: Az érem másik oldala, hogy ha lassabban támad, akkor a szovjeteknek is több idejük lett volna összekapni magukat. Vajon lett volna elég minőségi felszerelés a magyarok, románok, stb. normális ellátásához? A kiképzést is meg kellett volna oldani. A magyarok hadva lépését a támadás kezdetekor nem is kérték, bölcs vezéreink önként jelentkeztek. A "segédnépeket" elejbe csak karhatalmi feladatokra szánták, tudták, mire képesek.
jacint70 2020.06.26 06:53:11
@Vlagyimir Iljics: No, azért pár dolog van még itt. Egyfelől a két diktátor két évig szövetséges volt, Sztálin vagy nehezen hitte el a tervezett támadásról szóló jelentéseket, vagy éppen ő akart támadni - erre is vannak elméletek -, ezért a meglepetés ereje erősen hatott. De aztán gyorsan magához tért - amikor a hatalma már konkrét veszélybe került, nem csak a saját paranoiája üldözte -, és végrehajtotta a kellő változtatásokat. 1943-tól már jól felszerelt, rendesen kiképzett serege volt.
 1922. A későbbi brit uralkodó, VIII. Eduárd szamurájöltözékben, Japánban tett látogatása során..
jacint70 2020.06.14 14:29:07
@jamboox: Inkább on-line kapkodják el gyorsan... ;-)
Az ókori esetleírásokban is szereplő diftéria vagy difteritisz (torokgyík, torokpenész, roncsoló toroklob) az egyik legveszedelmesebb gyermekbetegségként szedte áldozatait évszázadokon keresztül. A betegség történetében a franciaországi járványok nyitottak új fejezetet a 19. század első felében:…..
A történet március harmincadikán kezdődik, amikorra  is a vírusra való hivatkozással minden partnercég, akiket értékes tanácsaimmal láttam el,  felmondta, elhalasztotta, befagyasztotta a szerződéseimet. Jobbnak láttam, hogy Katás vállalkozásomat sok hasonló sorsra jutott honfitársammal egyetemben…..
jacint70 2020.06.02 13:21:32
@Rodney_2: Mondjuk azt, hogy a KATA egy viszonylag normális adónem kezdő és mellékállású kisvállalkozásoknak. Hosszú távon főállásban nem annyira bejövős a kis nyugdíj miatt - már, ha hiszünk a nyugdíjmesében -, de az alacsony adó abban segít, hogy legalább el tudjon indulni az egyszeri kényszervállalkozó anélkül, hogy az első bevétel előtt már kifizesse a gatyáját.
„Egyszer már dicsérhetnéd is a miniszterelnököt” - korholt a középiskolai osztálytársam. Figyelemmel kíséri a bejegyzéseimet, és néha fölhív. Eltűnődtem a megjegyzésén. Arra alapozta, hogy mostanában többször is írtam Orbán Viktor kommunikációjáról. Arról, hogy a koronavírus-járvány idején gyakran…..
Time Goes By Top 10 háborús film 2020.05.24 11:47:36
A háborús filmek műfajába olyan alkotások tartoznak, amelyek középpontjában valamelyik 20.-21. századi háború alatt játszódó események, és az adott háború szárazföldi, légi vagy tengeri hadviselése áll. A filmek gyakran egy-egy olyan látványos és autentikus csatajelenettel záródnak, amely bemutatja…..
jacint70 2020.05.25 11:06:26
@mate10: Az 1917 elég értelmetlen az alapsztoriját tekintve. Adott egy komplett támadás, amihez fel kell vonulni, meg kell szervezni az utánpótlást, parancsnoki láncot, stb. A csapdaállítást ezen keresztül nem lehet közölni velük, csak úgy, ha a két szerencsétlent áthajtják a komplett fronton. Ha meg körbe vannak zárva, akkor talán a felmentést kéne szervezni, nem pedig a támadást erőltetni.
jacint70 2020.05.25 12:04:50
@lócsöcs: Pedig K egyszerű lett volna. Elég lett volna az, hogy bekerítik a megtalálandó csapatot, és a felmentő seregnek meg kell találni őket, majd egy postagalambbal elküldeni a pozíciót, ami alapján a tűzérség és a felmentősereg akcióba tud lépni. A film nagy része megállt volna ezzel is, a végét kellett volna átírni egy kicsit, pl. a parancsnok saját szakállára indít egy kitörési kísérletet, és ezt kell a főhösnek leállítani.
Illusztráció egy közelgő közértteszthez: A magyar kereskedelemben sajna mindennapos gyakorlat az árak hibás feltüntetése, szubjektív értékelésem szerint a Spar a bajnok ebben a szakágban, de persze erős a verseny, az Auchanban vagy a CBA-ban is gyakran előfordul effajta "tévedés". A Lidl viszont…..
Oszi és Dezső trükkjei a bennmaradásért valamint az újságíró aki másként értékelte a sorozatot a rendszerváltás előtt és után. A Magyar Televízió az első munkásmozgalmi témájú sorozatában fölfedezte az örök fiatalság titkát. Bors Máté, valamint az ő társai és ellenségei 1918 és 1944 között mit sem…..
jacint70 2020.04.17 20:53:52
@promontor: Felkészülési idő: 60 perc ;-)
Olvasónk egy nagyvárosi drogériában dolgozik biztonsági őrként, az utóbbi hetek pedig rendesen próbára tették az ő idegeit is. Amióta 9 és 12 között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak náluk, ebben az időszakban a bejárat előtt balhézó 65 alattiak között kell rendet tennie, de a többi időpontban is…..
jacint70 2020.04.09 14:59:43
@Zabalint: Ha mindenki feldob akár csak egy gagyi szövetet, meg tartja a távolságot, akkor egy tüsszentés sokkal kisebb eséllyel talál el másokat, mint ha "pucéran" egymás arcába másznak. ;-)
jacint70 2020.04.10 16:57:02
@élhetetlen: De miért kell kettőnek lemenni? Asszonka megírja a listát, férjuram meg lemegy, és megveszi. Kérdés esetén telefonál.
jacint70 2020.04.10 17:06:49
@élhetetlen: Ja, csak ha minden családból csak egy ember megy kettő helyett, akkor csak fele annyian vannak a boltban. Fele annyi potenciális fertőző, fele annyi árutapi, fele annyi kilihegett levegő, kétszer akkora hely tartani a távolságot.
Lezárják az ország összes tengerpartját - ez a spanyol kormány legújabb szigorítása. A rendőrség közben egész nap igyekezett betartatni a vasárnap óta érvényes karantént: illegális maszk árusokat, a csirkéihez siető idős hölgyet és medencéző turistákat büntettek meg. ..
jacint70 2020.03.18 18:57:37
@steery: 1. Tavaly a Vueltán egy helikopteres tetőfelvételen látszott egy marihuána ültetvény, el is kapták az illetőt.
2. De az is lehet, hogy addig olyat tarol a járvány, hogy mindenkinek megjön az esze.
jacint70 2020.03.18 19:06:01
@Todward: Bocs, de a te gondolatmenetedet követve, ha egy család nem bír ki pár hetet összezárva, meg némi időszakos nehézségeket, akkor jobb, ha most megy tönkre, mintha évekig, évtizedekig mennének egymás és a gyerekek idegeire.
Arról is regélj már, hogy hogyan szervezed meg nulla idő alatt az idősek elszeparálását és ellátását.
jacint70 2020.03.18 19:53:50
@steery: Nézd, hogy a spanyol kormány mit fog csinálni meg mit nem, arról fogalmam sincs. ;-)
Ennek az egésznek az a lényege, hogy minél jobban sikerül "lefagyasztani" az életet, annál kevésbé terjed a vírus. Ezzel szemben áll a sok hülye, aki most is "okosba" tolja. Az összes hülyét nem lehet megfékezni, de ha pl. helikopterek járőröznek, felszólítanak, fényképeznek, és megy a bünti, akkor a beszaribb hülyék nem mozdulnak ki, és ezzel javul a helyzet.
Kicsit megfordítanám a dolgot.
Itthon be kellett zárni a játszótereket, meg lekordonozni, időnként valószínűleg ellenőrizni is kell, mert a sok "ősanya" nem volt képes megérteni, hogy hiába a jó idő, nem kell a pulyákat nyájba terelni. Tehát azért, mert az emberek egy része hülye, erőforrásokat kell pazarolni.
  Ma március 15-öt írunk és én 2 hónapja még poénkodtam a koronavírussal. Ha valaki tüsszentett egyet az irodában, akkor röhögve kiáltottam oda neki, hogy „Korona, menj haza!”. A többiek is röhögtek. 3 hete még bőszen olvasgattam az Olaszországban élő magyar orvosoktól érkező Facebookon…..
jacint70 2020.03.16 15:46:30
@68nyara: Ja, csak mindenki, aki otthon marad, eggyel kevesebb potenciális fertőző. A többmillió idős embert hová különíted el pár nap alatt? Ha meg otthon kell maradniuk - teljesen jogosan -, akkor meg hogyan látod el őket? Sajnos, ez csak úgy megy, mint a suli. Aki tudja, annak a saját kölkét kell laptoppal ellátni, mert az gyorsabb, mint megvárni, amíg feláll a Laptopellátó Akciócsoport. Tehát az a minimum, hogy akinél ez megoldható, az home office, hogy kevesebben mozogjanak, kevesebb legyen a potenciális fertőző. Ez is egyfajta nyájimmunitás.
jacint70 2020.03.16 15:51:08
@Kicknick: Ja, azért volt kint eddig mindenütt, hogy melóst keresünk. Egy lapitopi kb 300 000 rugó, ha elpatkol a szaki, vagy látja, hogy mekkora egy szemét a tulaj, és odébbáll, akkor amíg megtalálod az újat, és az betanul, elkezd termelni, mennyit fizetsz ki?
jacint70 2020.03.16 18:29:51
@Kicknick: Milyen komplett rendszer? Egy éves Office 365 kb. 25000 Ft, és öt gépen lehet használni. A büngézők ingyé vannak, mi más kellhet még alapesetben?
A bejegyzést vitaindítónak szánom, mert nagyon kíváncsi vagyok a különböző álláspontokra. Emellett érdemes figyelembe venni, hogy ez egy váratlanul előállt helyzet, ezért nem lehet minden tökéletes. Péntek este a miniszterelnök úr bejelentette, hogy hétfőtől az iskolák átállnak "tantermen kívüli,…..
jacint70 2020.03.16 18:25:29
@croc: A poén az, hogy az az iskolák nagy ötlete, hogy a Google Tantermet meg a YouTube-ot használják, azt meg, hogy hogyan, azt egyéni lelemény alapján találgatják ki.
Vagyis olyan, kész eszközöket használnak, amit multik fejlesztettek ki, ingyen lehet használni. Ehhez képest érdekes, hogy erre évekig álomtitkár vagy mi volt, aki láthatóan semmit nem csinált.
Tegyük hozzá, hogy szerencsére. Mert az jobban el tudom hinni, hogy ezek kipróbált, nagy terhelésre tervezett cuccok, míg az esetleges Nemzeti Virtuális Kóter úgy működne, mint az összes mutyisztáni csodaprojekt.
Praxis A beteg csak egy munkadarab 2020.03.11 06:13:32
Tapasztalatok orvosként - betegként a magyar egészségügyben. Valahol Magyarországon… Történetek egy Kórház traumatológiáján megesett dolgokról.   Bármikor, bárkivel előfordulhat, hogy megy le a lépcsőn, amin már több ezerszer lement, sportcipőben, normál tempóban, mégis megbicsaklik a bal bokája,…..
Monty blogja FILM: 1917 2020.01.27 14:38:23
Futárok háborúja Az első világháborús centenárium sem hozott jelentős változást a témához kapcsolódó filmek számát tekintve. Bár a francia Viszontlátásra, odafönt szerencsére eljutott a hazai mozikba, illetve a magyar filmgyártás is elkönyvelhetett egy elég felemás szájízű tévéfilmet, a Szürke…..
Akinek négylábú tag is bővíti a családját, azt jól tudja, hogy a szilveszter este bizony különösen sok veszélyt rejt rájuk nézve. Most olyan tippeket hoztam, amiket ha betartasz gond nélkül fogjátok átvészelni az évnek ezt az időszakát...
PromontorBlog Az én meccseim, 2019 2019.12.28 09:09:00
Nem volt egy jó évünk az általam kedvelt csapatsportokban. Kezdődött egy harmatos férfi kézi vb-vel, ahol a szerencsés sorsolás ellenére nem sikerült elérni a célul kitűzött 7-8. helyet. Az európai csapatok ellen esélyünk se volt igazán. Még ezzel együtt is összejöhetett volna a megcélzott…..
Minden évben úgy osztom be a feladatokat, hogy december 10. körül le tudjam zárni őket. Aztán jönnek az ünnepkörök, januárban a síelők terrorja előtt meghajolva rettegek egy hetet a hüttében, majd februárban áztatom lottyadt valagamat Eilatban, amelynek csobbanásától kettéválik a Vörös tenger…..
A Warner Bros felkérte David Ayer-t (Suicide Squad, Harag), hogy íróként és rendezőként készítse el a Piszkos tizenkettő kortárs remake-jét. Az 1967-es eredeti háborús filmet Robert Aldrich rendezte E. M. Nathanson regényéből inspirálódva. A Piszkos tizenkettő egy háborús elítéltekből álló csapatot…..
jacint70 2019.12.19 09:59:55
@ComLo: A könyv sokkal jobb, mint a film. Részletesebb, teli van egy csomó olyan visszaemlékezéssel, ami a filmbe - értelemszerűen - nem kerülhetett bele. A szereplők háttere jobban ki van bontva.
Emlékeim szerint van benne leírás a csatáról, határozottan emlékszem, hogy Myron Odell(?) közben jön rá, hogy mégiscsak megölte a csajt.