Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tommirra

70 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Furdancs Blog Hasítsunk! 2021.12.01 05:00:00
Ma megérkezett a tél. És bár újra városi lakóként a fahasogatás jelenleg nem képezi a reggeli rutinom részét (hízom is mint a...) azért tudom, hogy vannak akik továbbra is űzik ezt a sportot. Némi aktualizálás után ÚJRA töltjük hát a témában írott posztunkat. (Sárkánylábasárga nevű…..
red savina paprika február 09 2013.02.09 20:02:51
az év alatt sok minden történt. pl. az asszony total rákattant a gazlap nevű lapra. találó nevű oldal. :) annyi növényünk van és lesz, hogy ötletem nincs hova akarja tenni. de kell!! a régi ratstyle lámpa alatt ibolyák virágoznak ezért új keltetőt kellett csinálni. ez egy…..
red savina paprika július 30 2012.07.30 19:00:34
üdv. mindenkinek ha majd lesz időm és kedvem tolok képeket de addig is csak szövegben. januárban babaszületés majd babázás miatt nem nagyon foglalkoztam a paprikákkal. kicsit késve ültettem a magokat de utána sem volt sok időm rá. a nem foglalkozás meg is tette hatását. a…..
Talán még emlékeznek múltkori posztunkra a magyar kilométer-milliomosról. Borsay Imre és gépe megosztotta az olvasókat – sokan kifogásolták a motor kopott állapotát, Neoluxot emlegettek, míg mások felhívták a kritizálók figyelmét arra, hogy ez egy egymillió kilométer…..
Siránkozásosról fog szólni a mai poszt. Inkább önmagam megnyugtatására, amolyan auto-írás lesz, előre is elnézést kérek érte, és a silány minőségért is.Hétvégén a rukkola és mizuna palántákat kiültettem a teraszon lévő balkonládákba a törperózsák közé. Másnap…..
red savina paprika április 5 2012.04.05 20:13:13
nagyon rég írtam már blogra. nem haltam meg, csak sok a dolgom. január közepén megszületett második kisfiam is. így 2 kicsi gyermekkel van dolog elég. e mellé van még kert is. a kertben a kedvenc szórakozásom az a „asszony kitalálja te pedig megcsinálod”. szóval túl…..
red savina paprika december 30 2011.12.30 16:30:38
holt szezon van.áll a fórum is. én is csak azért írok mert írhatnékom van. ez a poszt nem a paprikákról fog szólni, max csak nyomokban.tavaly ilyenkor mondhatni megváltozott az életem. új lakhely, új meló. ez évben jó termésem volt. szerencsém is volt, de meg is dolgoztam érte…..
Végre valami érdekes: egy Marczinkó Tamás építette VZR 1800. Fényezés: Koros Sándor A tavalyi, Millenárison rendezett Magyar Motorépítő Bajnoksághoz képest idén új helyszínen, a Hungexpón nézhettük meg a felhozatalt. Hogy hol jobb épített motorokat nézegetni, egy…..
Erős Áki Antipista 2012.03.28 09:09:00
Nézzük meg, miből áll az Erős Pista, és miből az én darálmányom. - fűszerpaprika darálmány: az az egy szerencse, hogy van benne ilyen is, minden elismerésem, Univer! Viszont a chili akkor az igazi, ha kevered a fajtákat. Az én tavalyi darálmányomban ötféle csípős paprika volt,…..
Az előző szezonban elkerült, fogalmam sem volt erről a nyavalyáról. Ősszel, mikor nem fértem a bőrömbe, és vetettem pár magot, akkor viszont saját bőrömön palántámon tapasztaltam. A csokis habikat elvitte, mint bálnaszart a monszun. Egy lelkes amatőr chili termesztőnek a szíve…..
Erős Áki Vess, alkoss, gyarapíts 2012.02.25 21:52:00
Vessünk! Itt az ideje, jő a tavasz.Kezdd úgy, hogy a paprika magokat egy napig vízben áztatod. Néha megesik (tízből egy-kettő), hogy kibújik a növény, de a maghéjat nem tudja levetni magáról. Ha beáztatod a magokat, ennek az esélyét csökkented.Míg áznak a magok, kukázz össze…..
tommirra 2012.02.28 06:40:02
Az terveknek megfelelően megint ültettem.Ezúttal 4 pohárba került 2-2 Red Savina, és szintén négybe Aji Amarillo. Ez utóbbiból az utolsó magokat áldoztam be, remélem lesz termés. Hozzá kapcsolódik az igen emlékezetes "magmentés után hozzáértem a herezacskómhoz" nap,…..
tommirra 2012.02.11 18:45:59
Chili paprika 2012 start 2012.02.05 11:24:00
Megtört a jég, elkezdtem erre az évre is a chili-vel bogarászást. Szüleimtől kaptam egy ilyen kis mini fóliasátort, ezt segítettet beindítani ezt az évet. Első körben bazsalikomot vetettem a keltetőtálcákba, ezek szépen ki is keltek, kellemes 20-21 fok van rájuk. A tálcát…..
Kahuna Feedert mindenre! 2011.12.14 20:45:00
Persze, hogy nem.  Korábban pedzegettem, hogy mennyire megaláztam magam egy alkalommal, amikor nem evett a ponty, viszont a csuka annál inkább. Sok feederbotot elkoptattam, figyelmesebbek láthatták korábbi írásaimon, hogy a haldorádós marketinggépezet a legelején engem is…..
Kedves megmaradt közönségem!Látván, hogy egyes cikkeim tényleg inspirálóak voltak, s tapasztalva, hogy a mai napig a google áldásainak hála néha bele-beleolvasva még most is nézegetitek, úgy döntöttem, hogy orsóm és agyam tekervényeinek szösszeneteit elkezdem újra megosztani…..
Avagy Kill the Print!Kicsit vinném tovább a horgász nem a legokosabb fogyasztó gondolatmenetet. Az ok egyértelműen az, hogy az Online sokkal lasabban kúszott előre a horgász médiában, mint más célcsoportoknál. Ott vannak pl. a kismamák: ők is egy jól megfogható célcsoport,…..
red savina paprika október 18 2011.10.18 21:41:00
a mai nappal megszüntettem a paprikákat. hideg volt már rájuk. néhol már megcsípte a dér a leveleket,virágokat. szóval kihúztam az összes tövet és hétvégén a fóliát is leszedem. ennyi volt az évre. a maradék kevés paprikának még nem tudom a sorsát de majd elkopik. a…..
tommirra 2011.10.23 14:19:35
@bratya: nekem tavalyi áttelelésnél nagyon nyúltak a fény felé. forgatni kellett őket majd visszavágni.
ami nagyon érdekes volt, hogy a tavalyi megfásult szár alig vastagodott. idén nőttek ki új ágak amik közel hasonló vastagok voltak mint a tavalyiak.
red savina paprika szeptember 14 2011.09.14 21:12:00
ma szedtem kb.1.5kg paprikát.annyi chilis jútúbos videót láttam különböző paprikákat megevő emberekről akik 1db paprikától sírva, taknyuk-nyáluk egybefolyva, gallon tejet vedelve próbálnak enyhíteni szenvedéseiken. szóval gondoltam egyet és mivel tej mindig van itthon videó…..
red savina paprika augusztus 30 2011.08.30 20:56:00
sajnos a szárítási kísérleteim nem igazán jártak sikerrel.először próbáltam a klasszikus felfűzést. nagyon távol fűztem föl a paprikákat és egy tető alatt akasztottam föl. eltelt majd egy hónap. a rosszabbak belülről megpenészedtek, a jobbak majd ugyanúgy néztek ki…..
tommirra 2011.09.04 21:23:26
@asa77sol: hát egyszer jó lenne egy ilyen "hozzáértővel" elcsevegni.
a csepegtető öntözés volt tervben. a csövet meg is vettem, de a szivattyú nem volt elég erős hozzá, a víz pedig nem elég tiszta, így féltem; eltömíti a rendszert. mert nem ivóvízzel hanem fúrt kútból locsolok. közben van még 2 100l-es hordó pihentetni, melegíteni, ülepíteni de akkor is.

a karózás azért mert a növények egyszerűen eldőlnek. azt nem tudom, hogy a gyökerek vagy a nagy növény, sok termés miatt de dőlnek.
a metszést úgy értem, hogy a növény inkább a terméseket növelje ne a leveleket stb. mert 1-1.20m magas növényeim vannak amik közé bejutni is nehézkes.

jó lenne az ilyen műszaki háttér de egy ilyen kicsi sátorba szerintem felesleges. ha nagy sátram, sátraim lennének, eladásra termelnék akkor ellehetne gondolkodnom de így nem. a másik ok sokkal egyszerűbb. nincs rá keret. nekem ez csak hobbi.

télen főleg gyereket, gyerekeket fogok nevelni. :D
szerintem marad az idén bevált módszer. januárban ültetek. lámpa alatt cseperednek ápr-máj-ig.
red savina paprika július 23 2011.07.23 07:53:50
pár gondolat az elmúlt napokról, hetekről.annak idején 70cm-es kört számoltam egy paprikára a jobb helykihasználás miatt. kevés lett.összeérnek a növények. némelyik növény több mint 1m magas. elég nehézkes volt reggel a kapálás de ha még nőnek még a bejutás is az lesz a…..
Chili paprika Nyár 2011.07.02 12:03:00
Régen írtam ide, igazából egyrészt nem volt mit, másrészt nem fűtött a lelkesedés. Ennek oka, hogy ebben az évben minimális sikerélményem volt csak. A paprikáim nem nőnek, akár cserépben hagyom őket, akár kiültetem, küszködnek, csak egy-két tő indult fejlődésnek, az…..
red savina paprika június 14 2011.06.14 19:11:00
megjöttek az első "fecskék".az egyik idei növényen az első virágok be is kötöttek.méghozzá az egyik duplán. :)képek..
Huhh, igen csak rég jelentkeztünk. Tomirra költözésének és kertjének örülök, nagyon szépen fejlődnek és megmondom őszintén igen csak irigy vagyok rá…:D Esetleg összehozhatnánk egy bográcsozós grillezős estét nálatok? Természetesen csakis csípős saját termésből?:D…..
red savina paprika június 5 2011.06.05 20:48:00
ma délutánra elromlott az idő. de mindenféle képen  megszerettem volna csinálni a sátoron azt a szellőző ablakot amit régebben írtam. ha beüt a jó idő durva világ lesz a sátor alatt. kell a szellőztetés. a túl meleg sem tesz jót a növényeknek.délutánra kész is lettem a…..
red savina paprika május 15 2011.05.15 20:55:00
a kicsi palánták mintha megálltak volna.a 4 áttelelten egyre több a bekötött virág.a fóliasátorra kell egy ablakot gyártani. jobb szellőzés érdekében. most egy ideig nem kapnak a paprikák vizet. így gyúrnak egy kicsit gyökérre. hetente 1x fognak kapni vitaflora eper és zöldség…..