Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tündér a varázspálcával

28 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Második babámat várom éppen, ennek apropóján beszélgettem a szülésznőmmel arról, miért is olyan kívánatos a "szülünk-oszt-csók" hozzáállás a kismama részéről. Mi a "szülünk-oszt-csók" fíling? Maga a szülés köztudottan fájdalmas dolog, kimondva vagy kimondatlanul…..
BabyLife Cicisztrájk 2012.06.27 14:46:00
Viccesen hangzik, elsőre én is nevettem de tényleg van ilyen. Most már tapasztalatból mondom. Nem mintha eddig olyan hatalmas mennyiségeket szopizott volna, de legalább volt némi anyatejecske is az étkezésekben nem csak a tápszer. A kórház óta (lsd. lejjebb) egyre kevesebb a tejem.…..
A háborítatlan kórházi szülés még mindig létezik az én idealista világomban. Ez nem azt jelenti persze, hogy a valóságban ilyen egyáltalán nincs, pl. a magam eddigi egyetlen szülését is annak tudom be, bár lehetne vitatkozni róla, hogy hol a határa a háborítatlanságnak.…..
Pont tíz éve jelent meg a God Hates Us All című Slayer album, ami így indul (élő verzió a War At The Warfield videóból):..
Modorosblog Tőlem se kapsz munkát 2011.08.07 18:15:00
  12 embernek adhatnék munkát havi 2 310.12 € nettó fizetéssel, de nem adok. Elmondom, miért. Szép irodában dolgozhatnál a szolgáltató cégemnek. Nem ügynökösködés, nem kamu. Komoly szakértelmet igénylő munkát kellene végezned, napi 8 órában, csak hétköznapokon.…..
Tündér a varázspálcával 2011.08.08 08:45:37
Kedves Jakab Andor! Jellemző az ízlésemre, hogy el sem olvastam a blogbejegyzésedet, amíg meg nem jelent egy "hurráoptimista" ellentétpárja. Már a címe alapján sem voltam kíváncsi rá. Gondoltam, "nem akarsz foglalkoztatni, jól van, ha te így, hát így, biztos van…..
Nincs is jobb programötlet egy tavaszi-nyári hétvégére, mint körülnézni Szentendrén. Budapest belvárosából nagyjából egy óra alatt ott vagyunk a Duna-parti kisvárosban, ahová már csak azért is érdemes elmenni, hogy ebédeljünk és utána kávézzunk egyet. És most pont erről a…..
Kedves Blogolvasók!Itt az alkalom, hogy kimozduljunk a képernyő mögül, és a legjobb szakemberektől gyűjtsünk információt.A Perinatus Alapítvány programjai a Születés hete rendezvénysorozaton2011 május 1-8.A RÉSZVÉTEL A TELJES PROGRAMON INGYENES2011. május 1. vasárnapÚgy…..
... ahol az igazán szép dolgok történnek. :-) ..
Legalábbis ez derül ki Szócska Miklós legutóbbi előadásából, melyet "A szülészet újjászületése, avagy az anya és babarát szülészeti ellátás lehetőségei" című konferencián ejtett meg.Egy államtitkár legyen szimpatikus (mert amúgy tényleg jópofa dolgokat…..
... hogy a Te szüléstörténeted is felkerül ide a blogra! Ne fogd vissza magad, ha úgy érzed, tanulságos számunkra is.Kedves Blogolvasók! Úgy tűnik, jólesik időnként kiönteni egymásnak a szívünket.Állj mellénk a küldetésünkben:Hisszük azt, hogy az állapotok meg tudnak…..
Hol csúszott meg az otthonszülés karrierje Magyarországon? Miért hagytuk rá Geréb Ágnesre, hogy mártír legyen? Hogy jutottunk el odáig egy állítólagos demokráciában, hogy egy szüléshez rendőrök mennek ki? Tényleg úgy van, hogy csak úgy lehet "legalizálni" az…..
Tündér a varázspálcával 2010.11.28 22:59:53
@Sarah B Connor: Vérzik a szívem, hogy ilyen kommentet kell hogy lássak a blogomon, hiszen engem kérdőjelez meg, miközben minden szavával egyetértek. Ha nem így tennék, sok korábbi posztomat meghazudtolnám.

Sarah, megértem az indulataidat, az ember lánya a blogszférát olvasgatva már arra a rugóra jár, hogy "mindenki az otthonszülés ellensége", de kérlek olvass figyelmesebben. Az "ehhez képest" nyelvtanilag a "le van pukkanva a magyar egészségügy" tagmondatra értendő, nem pedig az otthonszülés tényére, valamint a "minden életveszélyes állapotban lévő újszülött" arra vonatkozik, amit szó szerint jelent: a bárhonnan (más kórházból, otthonszülésből, stb.) érkező összes babára. Tudod, azét írtam csak, mert elszégyelltem magam, hogy általánosítok az első kommentemben ezel a megjegyzéssel: "A biztonságos otthonszülés csak szabályozott környezetben, és a kórházak szíves együttműködésével valósítható meg. Ma nálunk egyik sem adott."

Még egyszer leírom hát: Minden bizonnyal több kórház, és sok orvos van, aki nem nézi, honnan jön a baba, meg azt sem, mennyi fizetést kap ezért, csak teszi, amit kell...
whole living Kitüntetés :-) 2010.10.30 08:25:00
 Még alig néhány hónapja (jó, ok, talán fél éve) írom a blogot. És egy nagyon megtisztelő, kedves dolog történt velem. Kaptam egy 'díjat'.   Kaptam egy 'KREATÍV BLOGGER' díjat, az egyik blogtársamtól.               Ezúton szeretném…..
Tessék, egy hete nem néztem rá a blogomra, és máris befutott egy megtisztelő díj egy kedves bloggertársamtól! Ráadásul nem is akárkitől: attól, akinek a hitét én is vallom, bár a megvalósításával időnként vannak kihívásaim. Aki a legfontosabb dolgot igyekszik a gyakorlatba…..
Az Indexen Joób Sándor foglalta össze hírügynökségi hírek és az otthonszülést támogató Szülők a Szabad Szülésért Társaság elnökének nyilatkozata alapján az október 5-én történteket. Jó szokásomhoz híven most ezt a cikket egészítem ki kérdésekkel és…..
A kórházi szülés olyan, mint amikor valaki hülyét kap attól, ha a párja a tömött buszon akar csókolózni vele. Még akkor sem szívesen teszi, ha fülig szerelmes, egyszerűen azért, mert ő szégyenlősebb fajta. Senki sem értheti, milyen szülni, amíg nem szembesült azzal az…..
Halad a szülésed? Nem?! Van kedved felturbózni egy jó kis burokrepesztéssel? Nincs is ezzel semmi baj, addig, amíg Te, aki szülsz is belátod, hogy így lesz Nektek a legjobb, és nem csak a környezeted siettet. Szűk környezetemben ugyan az átlagnál több kismama mozog, mégsem ismerek…..
Tündér a varázspálcával 2010.09.13 21:46:44
Kedves Matusi!

Ha jól értem, ezt keresed (10.§.4 pont, és 12.§):
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700154.TV

Itt nevezi meg a hivatkozó jogszabályt egy kismama:
velvet.hu/poronty/2007/10/03/szules_egy_nap_alatt/

... és még néhány hasznos link (az ambuláns szülésre keress rá, ha ezen felül még marad kérdésed!)

www.kismamablog.hu/szules/ambulans-szules

www.kismama.hu/babavaras/ambulans_szules/1738/

babafalva.hu/ambulans-szules-haza-mar-a-szules-napjan/

Nagy-nagy csodatevést kívánok Nektek, és megértő orvosokat!
Utolsó napod Az utolsó szerelés 2010.09.13 11:49:00
Üdvözlök mindenkit,Tündér a varázspálcával nicknevű bloggetársunk küldte ezt a szomorú remekművet. Köszönjük, soha méltóbb megtörése a blogra telepedet hosszú csöndnek. Remélem más is kedvet kap és újra gyakrabban érkeznek  poszt-tervezetek.Azt hiszem, az ember…..
Tündér a varázspálcával 2010.09.13 13:01:16
Utolsó napod In memoriam Gizi mama 2010.02.17 16:07:00
a.anami bloggertársunk irodalmi színvonalon írta le, hogyan is történik mindez valójában: Az volt a furcsa hogy most nem jajgatott, mikor rendbe tettük. Az utóbbi hosszú hetek alatt ha egy ujjal is hozzáértünk, szinte azonnal és mindig kiabált, elküldött bennünket a jó…..
Tündér a varázspálcával 2010.09.13 11:52:16
Azt hiszem, az ember sosincs felkészülve a halálra. Egyszer csak ott a pillanat, a igazság pillanata. Csörög a telefon. "Apa meghalt. Gyere haza, ha még látni akarod." Nehéz erről beszélni, intim téma. Nem azért mentem haza, hogy lássam őt, hiszen látom most is, ha becsukom a szemem. Azok miatt mentem, akik nagyon is életben voltak, és nyelték a könnyeiket a vonal túlsó végén. A családom, a többiek, akik kísérték őt az utolsó néhány héten. Mit csinált az utolsó napon? Néztek órák hosszat anyámmal egymás szemébe. Egy árva szót sem szóltak közben. Amíg élt, senki nem sírt körülötte, talán mert éreztük, nem viselné el. Hiszen olyan erős volt. Mit csinált az utolsó napokban? A két kezével készített ajándékait osztogatta az orvosainak (kézműves volt), akik tehetetlenek voltak, de elfogadták, amit csak adott. Aztán hosszasan ecsetelte nekem, hol találom az autója slusszkulcsát. Egész életében utálta a csirkehúst, a kórházban mégis kinézte a dobozból az ebédemet. Fiatalon zenész volt, lételeme volt a zene. Az utolsó napokban csak a csendet tudta elviselni. Akkor tudtuk, hogy baj van. Vágyott rá, hogy fürödjön, hát megfürdettük. Boldoggá tette. Az utolsó napon felvitette velem az ágya mellé a kávéfőzőt, hogy együtt megjavítsuk, mert az a legfontosabb, hogy anyának mindig legyen friss kávéja reggel. Tudtam, hogy úgyis veszünk majd egy újat. Csak ő, a Mester babrálna a régivel. De azért ettől is boldog volt, hogy a körülményeihez képest a jövőre nézve garantálta a feleségének a reggeli kávéillatot. Megfogadtuk neki a párommal, ha gyerekünk lesz, megkapja az ő vezetéknevét is, mert az annyira ritka. Épp fájdalmai voltak, nem tudott beszélni, csak megszorította a kezem. Jelentem apa, megszületett az unokád, és megkapta a neved. Megígértem neki, nem adom el a házát, amit a két kezével épített. Rohadt válság, csak te ne jöttél volna, most minden este a kezem tördelem, vajon be tudom-e majd tartani a szavam...
Hogy ihletet adjak a voksoláshoz, itt egy rövid kis pocakmozgás, némi aláfestő zenével. :-) Nekem az ilyesmi bizarrnak tűnt korábban (pont úgy, ahogy most az otthonszülés), de amióta Ő megszületett, titkon visszasírom ezeket az utolsó "egyben" perceket. Addig, amíg…..
"Az orvosi javaslat hiányában végzett programozott szülésnek igazolható előnyei nincsenek, ezért végzése a betöltött 41. hét előtt nem elfogadott. Első gyermeküket szülőknél gyakoribbnak tűnik a sikertelen szülésindítás és a császármetszés. Kivételes esetekben…..
Tündér a varázspálcával 2010.08.15 21:26:43
@azért.sem: Köszönöm a kérdést! :-) Elrabolt innen egy másik projekt, de az nemsokára sínre kerül, utána jövök új bejegyzéssel ide!
Mostanában leszoktam a rendőrök cseszegetéséről, van elég baja a renoméjával nélkülem is a magyar rendőrségnek, most viszont meg kell, hogy szakítsam eddigi önmegtartóztatásomat. Ma is egy olyan levelet kaptam Quinntől, amit önmagában nem tennék ki, csakhogy mikor megnéztem a…..
Kis hazugság, nagy hazugság, statisztika - így a mondás, és nem is ok nélkül. Aki már végzett bármilyen kutatást, az pontosan tudja, hogy az adatok kezelése kényes dolog: attól függően, hogy mit veszünk be, mit hagyunk ki, hogyan csoportosítunk és hogyan változtatgatjuk a…..