Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Labasmaz

0 bejegyzést írt és 700 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezek a legjobb BlitzWolf akciók 2022. áprilisában...
Labasmaz 2022.04.14 15:33:02
Múltkori listánk sikerét meglovagolva folytatjuk kalandunkat a szexuális tévhitek bugyraiban, ám ezúttal a viccelődést félretesszük, hogy az emberi életeket és kapcsolatokat valóban elrontani képes félreértéseket tegyük tisztába. Hadd szóljon!..
Labasmaz 2021.09.29 08:52:15
@Tesztelo.hu: Volt mát erről akárhányszor szó. Persze, hogy számít a méret, de többnyire nem a hosszúsággal szemben a vastagságot emelik ki, mint fontosabb elemet. :-)
Labasmaz 2021.09.29 08:53:41
@éppnászos: "Az élet egy nemi úton terjedő beteség, melynél a halálozási arány 100%."
Labasmaz 2021.09.29 12:56:43
@éppnászos: Ezt nem ismertem, de nagyon igaz. :-)

Én csak azt ismertem, hogy "Ha a szüleidnek nem volt gyereke, sanszos, hogy neked sem lesz."
Korábban írtam már a hamburger húsról. Ebben a cikkben további tapasztalatokat szeretnék megosztani veletek. Fűszerezés A só Ahogy korábban írtam, a húsba nem érdemes semmi extrát tenni. Sőt fűszerezni is kívülről érdemes. Amit ajánlani tudok az egyrészt a füstölt Maldon só. Ez egy angol…..
Ma van húsz éve annak, hogy először felszállt a felújított Li-2-es. Lassan már a második életében is korosnak számít :)..
Az 1944 június 6-án megkezdődő normandiai partraszállás évfordulóin mindig felvetődik a kérdés: mennyire volt nagy jelentősége a második front megnyitásának és a Szovjetunió - mely ekkor már területe túlnyomó részéről kiűzte a németeket és csapataival Dél-Lengyelországba és Romániába is benyomult -…..
Labasmaz 2021.06.07 11:11:02
@Alick: Ez egy nagyon fontos gondolat, és igen nagyon motiválta is a nyugati hatalmakat. A partraszállás után szinte versenyfutás volt, hogy az oroszoknál előbb, de legkésőbb velük egyidőben érjenek Berlinbe, hogy a nyugati érdekszféra minél kevésbé sérüljön, szenvedjen veszteségeket a háború utáni "újrafelosztásban". Ez akkortájt már nemhogy sejthető, de sokkal inkább pontosan tudható, előre prognosztizálható volt, hogy Európa kétfelé fog szakadni a háboú után.
Szomorúan tapasztalhatod, hogy nap mint nap újabb hírek érkeznek katalizátorlopásokról. A némi nemesfémet (platinát, ródiumot és palládiumot) tartalmazó alkatrészt pár perc alatt gyerekjáték szinte hangtalanul leszerelni a legtöbb autótípus alól. A katalizátorok lopása egyébként Európa nyugati felén…..
Ilyen a magyar ember: amin egykor mérgelődtünk, ma már teli szájjal nevetünk. Ilyen volt az élet a keleti blokk autóival...
Labasmaz 2021.05.10 18:52:57
@Persze...: 1-3 fix motorfék volt, 4-ben meg szabadonfutó. Emlékeim szerint csak a vartyogóban volt kapcsolható.
Labasmaz 2021.05.10 18:53:06
@Faby: Egy barátomtól a Ladán nevelkedett apja kérdezte meg, amikor Monacóba indult a 2006-os gyártású dízel Mondeójával, hogy felkészítette-e az autót az útra? A válasz: "Öööö, igen, megtankoltam." :-)

Hát ennyit erről.
  Egyszerűen elkészíthető mégis különleges kedvenc. Hármas ízhatás, kevés összetevővel...
USA OFF, a nap, amikor a modernkori demokrácia meghalt! Európából nézve blazírt nyugalommal néztem mindig is mi történik az USA-ban. Tetszett a gyakorlatiasságuk, profizmusuk, önbizalmuk, erejük, de dühített az álszentségük, a mindent a profitnak alárendelő szemléletük, a történelmükben…..
A Tesla 2020-ban több mint félmillió autót gyártott le, ami 17 évvel a cég megalapítása után egy nagyon szép szám. Ha visszagondolok 2003-ra, nem rémlik egyetlen gyorstöltő sem az utcákról, voltak viszont telefonfülkék. Nem voltak halkan guruló autók, de megvesztünk a Honda Accord selymesen, de…..
Labasmaz 2021.01.05 20:22:08
@bontottcsirke: Ugyan már, királlyány...

villanyautosok.hu/elektromos-toltoallomasok-magyarorszagon/elektromos-auto-tolto-tipusok/

Az a 3-6-10 kW még akkor is csak harmatosan elég, ha estétől reggelig, 8-10 óra alatt kell feltölteni az autót.

Egy rendesebb gyorstöltő meg 100 kW fölött is lehet. Ebből tegyél csak kettőt egymás mellé, és próbáld egy 1 vagy 2 kV-os táppal etetni. Nem mondom, hogy 100-150 ampert nem lehet elvinni 1-2 kV-on, de az már elég vastag drót lesz. Meg honnan is veszed? A háztartási hálózatban nincs ennyi tartalék kapacitás. Ha meg így is, úgy is új vezeték kell, akkor már inkább 4 töltőfej és 10 kV-ról táplálni.
Apapelgino egy nagy város volt Csukcsföldön, amely a közeli Pevek repülőtér kiszolgálására jött létre 1939-ben, az északi sarkkörön túl. A repülőtér az Aeroflot, a legnagyobb és egyetlen szovjet légitársaság tulajdona volt. A szovjet korszakban jelentős fejlesztéseket hajtottak végre a településen,…..
A hamburger zsemle, amit otthon készítesz, az a legfinomabb. RECEPT 2.5 dl tej 2 dkg élesztő 60 dkg liszt 2 e.kanál cukor 1 tk.kanál só 45 g olaj 100 g tejföl 1 tojás a tésztába, 1 tojás a kenéshez vagy csak a sárgája. A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, kétszeresére kelesztjük,…..
Az igazság a legélesebb fegyver a jelenünket meghatározó általános pesszimizmus ellen! – véli Hans Rosling. A ’Factfulness’, magyarul ’Tények’ címen megjelent kötet vezérgondolata szerint csak az tud egy szituációt helyesen megítélni és jó döntést hozni, aki ismeri a releváns tényeket. Ez azonban…..
Labasmaz 2020.12.14 07:04:52
@Alick: Ahol meg "fejlődés" van, az elég jórészt csak azt szolgálja, hogy mehessen tovább a színvonal fenntartása a környezet további kizsákmányolása árán, ill. "dőljön a profit". Pl. autógyártás, az egyre kifinomultabb motorok, hogy meg tudjanak felelni az egyre szigorúbb kibocsátási normáknak. De az fel sem merül, hogy másképp kellene közlekedni...
Labasmaz 2020.12.14 07:06:52
@Hórukk: Egy ilyen "visszatérés" nem szabad döntés lesz, hanem kénytelenség. A magunk által magunkra szabadított kataklizmák fognak minket oda visszarúgni, és az fájni fog. Az ebből a nézőpontból már mindegy, hogy melyik lépcsőfokra...
Az igazi Star Wars fanok és Csillagok háborúja mániásak (vagyis a komplett 2,3, 10 és 11 rajongói csoport) elfogadja azt a tényt, hogy a franchise egy olyan világot teremtett, mely meseszerű és amelyben nem érdemes belekötni a realitások hiányába. Ugyanakkor érdekes végiggondolni, hogy mi az az 5…..
Labasmaz 2020.11.13 09:31:31
@TávoliTűz: Amennyire tudom, ezek nem lézerfegyverek, nem fényt lőnek ki, hanem koncentrál ioncsomagokat, meg a fene tudja, mit még. Van egy csomó leírás mindenfelé a Neten ezügyben, tessék olvasgatni. Ezeknek meg nagyon nem fénysebességű a haladása, a Jedik kezét meg olyankor az Erő mozgatja, amikor ezeket kivédik, vagy amikor elugranak az ilyenek elől. Az pedig még erre is képes, mert így találta ki az öreg Georgie... :-)
Labasmaz 2020.11.13 09:35:40
@kárárámaispj:

1. Mert alapvetően egy asztromech droidnak nem az a dolga, hogy emberekkel beszélgessen, tehát úgy tervezték, hogy nem tud beszélni.
2. Egy 8 éves gyerek lehet, hoyg technikai zseni, de nem biztos, hogy az ilyen dolgot felfogja, hát ezért.
3. Na, ez egy jó kérdés. :-)
4. Ez is... :-)
5. Benne van az eredeti filmben, hogy Luke már sokat repült az X-szárnyúhoz hasonló vezérlésű polgári gépekkel, és vannak is problémái eleinte, amikor egy robbanás tűzgolyójűn átrepül, mert még nem tökéletesen uralja a gépet.
6. Persze, hogy a közelében szállsz le, ha egyszer hozzá akarsz menni. Vagy nem értem...
Ha nem a mi bőrünkre menne a játék, egész szórakoztató lenne a számháború a felek között. Még jópofább, hogy az egyik oldalon csak a Fideszes politikusok küzdenek, a másikon meg az ellenzékiek mellett ott az összes kormánynak dolgozó szakértő is, meg amúgy az egész világ.  Érvek, tények? Mármint a…..
Labasmaz 2020.10.19 08:04:58
Szlovákiát felejtsd el. 5 dolláros antitest teszttel akarnak dolgozni:

"A mintavétel speciális mintavételi eszközt és szaktudást igényel, kellően képzett és gyakorlott személy végezheti védőfelszerelésben.
• A nem megfelelő mintavétel álnegatív eredményhez vezethet.
• Mivel érzékenysége alacsonyabb a PCR-nél, elsődlegesen olyan esetben használható, ahol magas a betegség előfordulási gyakorisága, tehát a pozitív eredmények száma várhatóan magas lesz.
• Ha túl korán, a betegség kezdeti fázisában történik a mintavétel, születhet negatív eredmény, mivel az RNS-hez képest a vírusfehérjék később válnak kimutathatóva a légutakban.
• Kizárólag kvalitatív tesztelésre alkalmas, mennyiségeket nem mutat, az eredmény így csak pozitív vagy negatív minősítésű lehet.

Hátránya, hogy érzékenysége valamelyest elmarad a PCR vizsgálat érzékenységétől - 100 fertőzésből kb. 74-et mutat ki.

A mintavétel módja megegyezik a PCR vizsgálati mintavétellel: reggel éhgyomorral érkező betegnél egy mintavevő pálcával az orrgaratról veszünk törletet. A páciensnek a mintavétel előtt sem enni, sem inni, sem fogat mosni, sem dohányozni nem szabad. Lehetőleg minél korábban az ébredés után tanácsos elvégezni."

6000 mintavételi ponthoz honnan vesznek ennyi embert? Súgok: nincs honnan.

Október 31-november 1. a tesztelés tervezett időpontja. Gondolom, azért, hogy senki ne mászkáljon a temetőbe, rokonokhoz...?

10 év alatti gyerekeket nem tesztelnek. Azokat nyilván elkerüli a vírus, mert még túl fiatalok, ugye?

És ha csak 1 millió ember megy el, mert a többinek nincs kedve, akkor mit fognak csinálni?
A világ első űrhajósát, Jurij Alekszejevics Gagarinnak hívták. Gagarint a Vosztok 1 űrhajóval lőtték fel 1961. április 12-én. Utazása 108 percig tartott és ezalatt egyszer megkerülte a Földet. Gagarin ezután bejárta a világot, híresség lett, a Szovjetunióban pedig nemzeti kincsként tisztelték.…..
Labasmaz 2020.10.14 09:25:23
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Anno a szovjetek elég jól tudtak gondoskodn róla, hogy ez ne történjen meg. Pl. az sem élte túl sokáig a dolgot, akinek eljárhatott volna egyáltalán...
Két mocsok kényelmi szempont, ami a biciklit parkolóba teszi az autózással szemben. Nem igazán lehet azokkal vitatkozni, akik ezek miatt nem szállnak ki az autóból...
Labasmaz 2020.09.02 15:40:30
@turbooo: A nehezebb dió...? Ez bizony hagy maga után kivetnivalót! :-)))
HaHa foglalkoztat a kések világa és akár egy komolyabb gyűjtemény létrehozásába is belefognál, akkor az első lépés mindenképp a tervezés kell legyen. Mint ahogy minden más gyűjteménynél, ennél is vannak olyan szempontok és tényezők, amelyeket nem lehet szem elől téveszteni, legalábbis ha értékes,…..
A tegnapi nap (2020.07.05) …..
Labasmaz 2020.07.08 12:16:33
@Nylul: Erre voltam alapvetően kíváncsi, csak ez eddig valahogyan sehogyan nem került szóba. Igaz, én sem direkt erre kérdeztem rá.
Labasmaz 2020.07.08 13:10:01
@Gaspen: Ezt így most konkrétan miből vetted le? Semmi ilyesmit nem írtam, de még csak nem ois utaltam rá.

Összesen az érdekelt, hogy a kényszerleszállás utáni mentés simán költségvetési alapból megy ilyenkor, azaz konkrétan az én adómmal is játszik, aki extrém sportol, mert az bevallom, nem tetszene igazán - vagy erről nekik külön gondoskodniuk kell, ha ilyesmi történik velük. Ezek szerint az utóbbi.
Labasmaz 2020.07.08 15:07:34
@Bobby Newmark: Nem sokkal késtél le róla, csak úgy egy bő évvel. De ravatal nem volt, mert kórházban halt meg, és azonnal hamvasztották.

De a napomat azzal együtt megkoronáztad. A címeres marha egy ekkora példányába ütközni bizony ritka nagy élmény. :-)))
“Joey, láttál már falon pókot?” Az 1980-as Airplane! szinte bármelyik mondatát idézhetném, valószínűleg akkor is mindenki rávágná a film címét. A Leslie Nielsen hírnevét megalapozó mozi a repülős katasztrófafilmek paródiája, pontosabban szólva a Zero Hour! és az Airport című filmek kifigurázása…..
Labasmaz 2020.07.03 10:35:50
@doggfather: A Halló, halló! Crabtree őrmestere sem gyenge a magyar szinkronban. Tudod, aki civilben franciatanár, René szerint pedig az a hülye angol, aki azt hiszi magáról, hogy tud franciául.

- Fennrágádt a cicije a fán? Tegyen a fá álá egy doboz kákádíniát, és majd lejön.
- ...
- Igen, olájos hálát. Csak nem ákártam csúnyán beszólni.
Megkezdődött a budapesti parkolási rend újragondolása. A 444.hu már tavaly elkezdett tényfeltáró sorozata magára valamit is adó politikus számára vállalhatatlanná tette a parkolási díjbeszedés kerületi feladatkörben tartását. A kiút is körvonalazódik: vissza kell térni a Demszky-éra utolsó éveiben…..
Labasmaz 2020.07.02 12:33:37
@vamá: A mobiltelefont szabad (egyelőre) otthon hagyni, kikapcsolni... Az Interneten böngészve is szabad kitörölni a cookie-kat, szabad privát böngésző sessiont használni stb.

Ha ennek analógiájára ez a kütyü megmarad kényelmi eszköznek, azaz aki nem akar bajlódni a pénzbedobós vagy mobilos parkolással, akkor elmegy. De ha ez lesz kötelezően a parkolás egyetlen lehetséges módja, akkor az már 1984-et idézi.
Auckland Museum / CC BY Évekkel ezelőtt úgy alakult az életünk, hogy egyikünknek sem volt már inges-öltönyös-kiskosztümös munkája. Ekkor bevágtam a sarokba a vasalódeszkát - és szégyen, nem szégyen, azóta csak nagyon ritkán húzom elő. Saját, elárult vasalódeszkámra gondoltam, mikor több cikkben is…..
Labasmaz 2020.06.15 14:29:51
Na most van elegem! Szó nélkül tűrtem, hogy a vírus – és az ellene hozott intézkedések – egyetlen pillanat alatt szétbarmolják nehezen felépített életemet! Némán vettem tudomásul, hogy mivel nem vagyok sem képviselő, sem focista, így semmiféle segítségre nem számíthatok, ismét egyedül kell megoldjam…..
Labasmaz 2020.06.03 12:10:23
@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel:

Én feküdtem kórházban Angliában, igaz, még 2008-ban. Ott pénteken a főnővér minden egyes beteget végigjárt az osztályon, és személyesen kért elnézést a kényelmetlenségért, hogy a szokásos kettő (!!!) ágy helyett a hétvégén a nyári szabadságolások miatt egy nővének négy (!!!) ágyat kell majd ellátnia.

Az ebédet egy kb. 20 elemű listából lehetett összeválogatni, ahol a legkülönfélébb vallási előírásoknak megfelelő (kóser, halal stb.) fogások is voltak, és "természetes", hogy többfélét is lehetett kérni. Persze akkor kevesebbet egyikből is, másikből is. Ahogyan az sem volt gond, hogy amikor szóltam az ételosztó srácnak, hogy ha nem mindenki kéri a körtéjét és marad a kör végén, hozzon már nekem egyet-kettőt még, mert finom. Elvittek egy vizsgálatra éppen, de még így sem felejtett el, ott volt az ágyam mellett, mikor visszaértem.

A kacsa papírmaséból volt, kb. mint a tojásdoboz. Felhívták a figyelmet, hogy használat után azonnal csengessünk, és jön a nővér az éjszaka közepén is, mert reggelig elázik. :-) Kiöntötték belőle a tartalmat, és ment a darálóba. Fertőzés esélye: nulla.

Minden ágy teljesen motorizált, mindenki úgy állítja be, ahogyan neki jól esik. Minden ágy fölött karon egy LCD monitor, amin alaphelyzetben fülhallgatóval (mindenki kap sajátot) rádiót lehet hallgatni, de előfizethető TV és Internet is.

Mindenhol három kuka, sima szemét, szelektív és biológiai. Mindegyiken ott az ára, hogy tonnánként hány font kezelni, hogy kétszer is meggondold, mielőtt a szalvétát lendületből beledobod a biológiai hulladékos kukába, mert az van legközelebb...

Mint mondtam, 2008-ról beszélünk, és nem Londonról. Hanem egy olyan kis vidéki porfészekről, amit Oxfordnak hívnak.
Labasmaz 2020.06.03 14:22:03
@droid_:

Tökéletesen megfelelsz a nevednek.

Tényleg csak egy droid képes ennyi fölösleges hülyeség legépelésébe ennyi energiát fektetni. :-)))