Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OrmosPéter

5 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Jobboldali vagyok, de ellenzem a paksi atomerőmű kibővítését.” Ez az a mondat, amit a médiában a legritkábban hallani. Amióta Orbán Viktor megegyezett Vlagyimir Putyinnal az atomerőmű építésének ügyében, a baloldal szárnyra kapta a témát, és folyamatosan felszólal a…..
Már rég itt lett volna az ideje tehát annak, hogy végig tekintsünk az indulni szándékozó versenyzők mezőnyén. A 2014-es választások indulóiról, a teljesség igényével. Röviden.  Először nézzük a választási szempontból releváns és félreleváns pártokat. Majd…..
1993. december 12-én késő délután hunyt el Dr. Antall József a Magyar Köztársaság első szabadon választott miniszterelnöke. 15 millió magyar miniszterelnöke. A 20. évfordulón többek között az alábbi néhány perces videóval emlékezik az MDF utódpártja a Jólét és Szabadság…..
A kommunizmus - Egy illúzió története (Communism - The History of an Illusion) Színes és fekete-fehér, magyarul beszélő, német dokumentumfilm sorozat, 2006.      ..
Az 1956-os nemzeti ünnepen gyakorlatilag minden releváns politikai párt tart megemlékezést, gyűlést Budapesten. (Térkép lent!) Vannak akik szerint ez nincs jól így, szerintem az ilyesmi a nem túl fényes állapotú magyar politikai kultúra pozitív oldala. Aztán, hogy mennyire kell…..
OrmosPéter 2013.10.21 10:34:53
@Torgyán Viktor: JOBBIK - annak az egyetemi szervezetnek a neve, amiből kinőttek... (Jobboldali Ifjúsági Közösség) De ahogy más is írta, nekem sem ez a bajom velük…
Bársonyszék Hazai problematikák 2013.08.27 18:19:26
  Magyarországon a rendszerváltás óta fokozatosan újult ki a társadalom kádári nosztalgiája. A romló gazdasági helyzet, a romló életkörülmények és a folyamatos csalódások közepette sokan visszakívánják a kádári örömöket. Már akinek öröm. Köszönöm abból elég…..
OrmosPéter 2013.08.31 20:48:08
Mandiner blog Együtt külön 2014 2013.01.17 16:31:00
Magyar Szocialista PártDemokratikus KoalícióLehet Más a PolitikaEgyütt 2014Haza és HaladásSzolidaritásMillaNegyedik KöztársaságMagyarországi Szociáldemokrata PártSzövetségben Együtt Magyarországért PártSzabad Demokraták SzövetségeFodor Gábor leendő liberális pártjaBokros…..
OrmosPéter 2013.01.17 22:57:26
@Virág et.: Nos, mint a JESZ tagja, szeretném energikusan visszautasítani, hogy a JESZ-nek bármi köze is lenne a Fidesz-hez, vagy az MSZP-hez! Ez abszurd! Aki egy kicsit is követi a közéletet, az nagyon jól tudhatja, hogy a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség egy önálló konzervatív, nemzeti-liberális párt. Mely tucatnyi okból nem kíván az elmúlt 22 év politikai elitjével kapcsolatba kerülni. Mi fiatalok vagyunk, felkészültek és elszántak. És mind az MSZP hazugságaiból, mind a Fidesz arroganciájából, és mindkettő hatalomgyakorlásából, illetve demokrácia felfogásából mélységesen elegünk van…
Az Európai Parlamenti választásokra készült 2009-es kampányfilm, kicsit másképp… Néhány gondolattal és egy fontos kérdéssel ellátva, kiegészítve… Hogy lehet, hogy Bokros Lajos még ma is európai parlamenti képviselő? Direkt link:…..
 "Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének - nem derék ember." (gróf Széchenyi István)Magyar Termék Nonprofit Kft. - http://www.amagyartermek.hu ..