Regisztráció Blogot indítok
Adatok
insert random

0 bejegyzést írt és 635 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes témát feszeget a Guardian cikke. (via metazin) Nyugodtan vehetjük tényként, hogy a keresztények érzékenységét kevésbé tekintjük a szólás- és véleményszabadság (tréfa és alantas viccelődés is ebbe tartozik) gátjának, mint a mondjuk a mohamedánokét. Létezne egy…..
insert random 2012.05.25 14:33:08
@Ben Franklin: kit érdekel, mi volt a múlt században?

@különvélemény: Kit érdekel, mi van nyugaton?

A "dehát a Pistike is rosszalkodott" típusú érvelés meg már alsó tagozatban is gáz.
Európa egyik legfigyelemreméltóbb teljesítménye a rasszizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelemben következett be: amikor amatőr és hivatásos gyűlölködők e jelenségről beszélnek, szinte kivétel nélkül, múlt időben mondják: a németek elkövették a holokausztot. Európa a…..
insert random 2012.05.23 11:30:46
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ajánlom a cikk elolvasását. Horthy jóval az Auschwitz-jegyzőkönyv megjelenése előtt már a zsidóság kiirtását emlegette.
Na jó, most már azért tényleg álljunk meg egy szóra.Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője felszólalásában a XX. század legnagyobb magyar államférfijának nevezte Horthy Miklóst, és azt javasolta: a volt kormányzó újratemetésének XX. évfordulója alkalmából 2013-at…..
insert random 2012.05.23 00:23:55
@Monarch: "Horthy 1941-ben választhatott, hogy Hitler bejön az országba, vagy hadat üzen az oroszoknak és az amerikaiaknak."

Ezt honnan vetted? Hitler pont, hogy jelezte Horthynak a szovjetek megtámadása előtt, hogy nem kéri Magyarország részvételét a háborúban.

ujszo.com/online/kozelet/2011/06/26/hetveneves-haborus-rejtely-kassa-bombazasa
insert random 2012.05.23 00:29:17
@Ben Franklin: "A 6millió akkori szám (88 előtt) amikor auschwitznak 4 millió áldozata volt hivatalosan, vagy mostani, amikor 1,1 millió hivatalosan(persze nem csak zsidó)."

Lassan mondom, hogy te is értsd: ez egy hazugság:

www.nizkor.org/features/denial-of-science/four-million-01.html
insert random 2012.05.23 00:31:40
@pimpalini: Á, szóval Trianon miatt nekünk bármit lehet mondanunk, vagy tennünk, mert ezt a traumát máig nem hevertük ki. Nem valami hasonló vélt vagy valós mentalitás miatt kritizálják a szélsőjobbosok a zsidókat?
Filmdroid TOP 10 mozis űrlények 2012.05.19 12:25:00
Csütörtökön kerül a mozikba a Men in Black harmadik része. A sötét zsaruk egy olyan szervezet ügynökei, akiknek az a feladata, hogy figyelemmel kísérjék a földönkívüliek aktivitását bolygónkon. Ügyfeleik, létformától függetlenül, galaxis szerte rettegik nevüket. A…..
Ha egy nép nem ismeri a saját történelmét, akkor könnyen úgy járhat, hogy újraéli azt. Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy mi magyarok nem ismerjük a Horthy-korszakot.A Horthy-szobor ünnepélyes avatása Pedig terjed a lelkesedés. Gyömrőn átkeresztelik a főteret…..
insert random 2012.05.16 14:42:16
@Frizuravarjú: "sőt vonatozás helyett táborokat kellett volna építenie?"

Szálasi alatt a megmaradt zsidók nagy részét gettóba zárták, ami szar dolog, de még mindig jobb, mint az elgázosítás. Ő eleve úgy gondolta, nem kéne a németeknek kiadni a zsidókat, vagy megölni őket, hanem otthon kell őket tartani és rabszolgaként dolgoztatni, csak persze gyáva volt, hogy ellentmondjon a németeknek. Persze ez is csúnya dolog, de legalább többen túlélték volna, ha Horthy vagy Szálasi megpróbálják valami hasonlóval befogni a nácik arcát.
insert random 2012.05.16 14:49:14
@Amundsen73: "akik az országot akár gazdaságilag, akár pénzügyileg vezetik, otthon és a templomaikban ne egy másik országért imátkozzanak, golgozzanak, hanem azért ahol élnek"

Azt ugye tudod, hogy 1948-ig nem létezett Izrael állam, aki meg azzal azonosul, már rég kivándorolt?
PromontorBlog Mannerheim és Horthy 2010.10.15 08:19:00
Évforduló Olvasom a wikipédia bejegyzést a 66 évvel ezelőtti kiugrási kisérletről és morgok. Ilyeneket ír: Október 15-én megkezdődött a kiugrási kísérlet, ami a nyilas és a németbarát tisztek ellenállásán megbukott. Hm, hát igen. Azok a gonosz nyilas és németbarát tisztek, akik nem átallottak…..
insert random 2012.05.16 11:41:50
@Terézágyú: "A közeli német győzelem egyébként meglett volna"

Azért ez nem biztos. Egyrészt Sztálin idővel biztosan támadott volna, másrészt meg a német gazdaság folyamatos terjeszkedésre volt berendezve. Mindent a hadiiparra fordítottak, profittermelő fogyasztási javakat alig gyártottak. A háború alatt csak úgy tudták fenntartani a költségvetést, hogy felhasználták a megszállt országokban összerabolt valuta- és nemesfém készleteket.
insert random 2012.05.16 13:20:03
@Monarch: Bulgária? Nem vettek részt a Barbarossában és a zsidókérdésben is ellenálltak a németeknek (a katonai megszállás alatt álló jugoszláv területeken voltak deportálások, de a hazai bolgár területeken általános ellenállásba ütközött még a zsidótörvények bevezetése (!) is. Hitler mégse szállta meg Bulgáriát, pedig stratégiailag fontos terület (tengerszorosok és a potenciális brit szövetséges Törökország közelsége miatt, akik Churchill elképzelése szerint részt vettek volna a balkáni hadműveletben). Az orosz közeledés első jelére átálltak és meg is tarthatták a Romániától elcsatolt dobrudzsai területeket.
Ki is valójában Fehér Puzsér? Miért jött el? Mit képvisel? Mit tanulhat tőle a ma embere? Megannyi kérdés, mely joggal foglalkoztatja a közvéleményt. Alapos néprajzi kutatás után megkísérlem tehát összefoglalni a Fehér Puzsér eljövetele és rövid földi szolgálata kapcsán…..
A Könyvkötők Országos Egyesületének szokásos évi Edward Norton-hasonmásversenye a tűzijáték után torkollt vérfürdőbe. "A rendőrség akkor hatolt be az épületbe, amikor áthatolhatatlan kardamomszag kezdett el terjedni az épület alagsorából" - idézett rosszul a…..
 - Magyarország ma olyan hely, ahol kormányzati politikusok előbb megjelennek az Élet Menetén, aztán hagyják, hogy Horthy-szobrot avassanak.- Magyarország ma olyan hely, ahol több százmilliárdos megrendeléseket kap a kollégiumi szobatárs és volt fideszes pártigazgató, a többi…..
insert random 2012.05.07 10:57:52
@[medi@slag]: Kádár 32 évig volt az ország első embere, mikor avatjuk a szobrát?
A torkomnak ugrottak jónéhány fórumon Mészáros előadása után, hogy hogy mertem a háborús romantikát számon kérni a "Jó lovas katonán"? Még a méltán népszerű liberó megmondóember is beállt a sorba, szerinte "a katonáknak jól vagyon dolga,…..
insert random 2012.05.07 10:42:18
@azigazivideki: Biztos nagyon szépen elő lehet adni a Horst-Wessel indulót is (nem félreérteni, nem a Kodály-verbunkoshoz hasonlítom, csak egy szélsőséges példa a tartalom fontosságáról), mégis nehezen tekint el az ember a jelentésétől, főleg, ha az eredeti üzenetet teljesen félremagyarázó módon van előadva.
juharizsuzsanna Hitler kokainozott 2012.05.06 15:13:00
Adolf Hitlernek túlzott bélgáz-termelődése volt, ami miatt gyakorta szellentett, kokainozott, és libidója növelésére bikahere-kivonatot kapott injekcióban. Hitler orvosi feljegyzéseit, amelyek a Führer fejéről készült 10 röntgenfelvételt és több EEG-mérési eredményt is…..
insert random 2012.05.07 08:47:38
@sierrahun: Hát nem tudom, én a német tévében csak igazán blőd börleszk-humort láttam eddig. A magyar stand-upnál meg a Schindler listája is viccesebb.
insert random 2012.05.07 09:00:05
@Vincenzo90: Miért gondolod, hogy ez a hír "besározás"? Ott van, hogy az orvosa jelentéseiből származnak az információk, ha ennyire tudod, hogy hamisítvány, küld el valamelyik tudományos folyóiratnak bizonyítékokkal együtt, le fogják közölni.

Eddig is tudtuk, hogy Hitler gyógyszerfüggő volt, és (részben az előbbi következményeként, részben okaként) többféle nyavalyában szenvedett. Nem túl hihetetlen ezek után, hogy kokainozott és emésztési zavarai voltak, amikre ismét többféle gyógyszert szedett.

"meséket találnak ki a hétfejű sárkányról"
Pont az ellenkezőjét bizonyítja ez a cikk. Ahelyett, hogy egy gonosz zsenit mutatnának be, egy szánalmas, a führerbunkert telefingó drogfüggőt látunk. Ez már nem is annyira félelmetes.
Jól indult Áder János – vélhetően az elődjéénél hosszabbra tervezett – elnöki ciklusa. A Nemzet Első Polgára, a humorérzékéről és laza, barátságos stílusáról messze földön ismert államférfi a Székely himnusz eléneklése közben elmerenghetett pár percet a Parlament…..
Napok óta kereng egy videó a neten: a hozzáfűzött szöveg szerint Juhász Oszkár gyermeke magyarázza saját rajzát, amelyen gárdisták gyilkolnak cigányokat. Az emberek lelkesen osztogatják, kommentálják, sőt még az Index címlapjára is kivergődött egy lagymatag poszt erejéig. Aki…..
Nos, örömmel jelenthetem, hogy megvan a mi generációnk Isaurája, illetve pót-Bud Spencere is. Tényleg ez hiányzott nekünk, ennek a sokat nélkülözött, elveszett korosztálynak! Amikor olyan formációk, mint a Prodigy, egy töküres Béest képesek csak összecsődíteni hétvégén is,…..
A tegnapi Célpont adás után 99%-ig bebizonyosodott Gyurcsány Ferenc szakdolgozata plágium. Jelenleg az lenne meglepetés, ha kiderülne nem az. Természetesen mivel Gyurcsány Ferenc szakdolgozata rejtélyesen eltűnt, soha nem fog kiderülni az igazság, de aszerint, amit most tudunk, már…..
insert random 2012.04.30 15:22:32
@Sola Scriptura: Már egy gimnáziumi dolgozatra karót kapsz, ha kiderül, hogy plágium. Amúgy ha valami, akkor legalább az biztosan kiderült az SP-ügy óta, hogy a 80-as évek végén-90-es évek elején osztogatott diplomák egy jó része értéktelen. A testnevelésin mondjuk nem csodálkozom, de azért a PTE meglepett ebből a szempontból.
Médiafika Pina a Duna Tévén 2012.04.28 17:19:00
Van benne? Mutatják? Közelről? Van, sőt egyes mozikban nyomták 3D-ben is. Egyszer durrantott már nagyot non-fiction kategóriában Wim Wenders, a Buena Vista Social Club Oscar-jelölt dokumentumfilm lett, és elnyerte az Európa Filmdíjat is. Sikerült dupláznia Wendersnek (mi nem jött…..
  A fővárosi közterületek használatáról és rendjéről szóló rendelet módosítását kezdeményezte öt fővárosi kormánypárti képviselő, Bagdy Gábor, Németh Zoltán, Németh Szilárd, Pokorni Zoltán és Tarlós István. A helyszínen kiosztott előterjesztés…..
insert random 2012.04.29 12:34:24
@negondolkozz!majdénmegmondom!: A természetben is előfordul a homoszexualitás és nem tudok olyan állatfajról az emberen kívül, ahol kivetné magából a falka a saját nemével hancúrozó egyedet. Amúgy ilyen túlnépesedés mellett most evolúciós szempontból épp előnytelen, ha mindenki szaporodik. Az a pár százaléknyi buzi lehet, hogy meghosszabbítja az emberiség földi jelenlétét.
insert random 2012.04.29 12:42:37
@Örzse néni: "ha meglátok egy buzit az iskola vagy gyerekek körül sündörögni"

Emberek, ne bántsátok Örzse nénit, valamit csúnyán félreértett.

Örzse néni!
Amire maga gondol, az az ún. pedofília ( hu.wikipedia.org/wiki/Pedof%C3%ADlia ).
Amiről meg mi beszélünk az az ún. homoszexualitás, vagyis amikor két felnőtt férfi vagy nő szexuálisan vonzódik egymáshoz. A buzi, homokos, köcsög, fartúró stb. szavak az utóbbira utalnak, bár az érintettek általában ellenzik ezeknek a használatát.

Remélem, sikerült helyére tenni ezt a szerencsétlen félreértést és most már ön is látja, hogy egy teljesen ártalmatlan dolog ellen próbált érvelni.
insert random 2012.04.29 12:51:23
@negondolkozz!majdénmegmondom!: Mutass egy olyan megnyilatkozást a gay pride-rendezvénysorozatról, ahol konkrétan propagálták a homoszexualitást, megpróbálták meggyőzni az embereket arról, hogy legyenek melegek. Vagy ahol felsorolják a meleg életforma előnyeit a heteróval szemben. Bármit, ami a pride vállalt üzenetén (nagyjából "a melegek is emberek, nem kell senkit elítélni azért, mert ilyen, és őket is ugyanazon jogok illetik meg") mást is közölt!
Egyébként ha lett is volna ilyen: naés? Egyrészt szólásszabadság van, másrészt senkit sem lehet rábeszélni, hogy buzi legyen.
Ma 4 éve, egy borgőzös estén alapítottuk meg a Kettős Mérce blogot. Bár, aki rendszeresen olvas minket, az nagyjából tudhatja, mit gondolunk a világ dolgairól, de mi most mégis valamifajta ars poeticát szeretnénk a következőkben megfogalmazni. Egy ars poeticát, aminek…..
insert random 2012.04.29 10:36:05
@hhh.: Szerintem ne méricskéljünk, mindkettő ugyanúgy ezreket ölt és nyomorított meg: mek.niif.hu/02100/02185/html/74.html

"dehát akkor háború volt" Ja, talán nem kellett volna ráállítani az egész ipart hadi termelésre, és az országot csatatérré tennie a Sztójai-Szálasi-duónak. Meg mondjuk az elődeiknek nem kellett volna hadat üzenni a szovjeteknek.
insert random 2012.04.29 10:38:55
@renevol: "a győztesek írják a történelmet" Bocs, de hol van ma a Szovjetunió? Lehet, hogy a II. VH-t megnyerték, de a hidegháborúban a vesztes oldalon álltak, miért lennének ők a nagybetűs Győztesek. Szerintem a Heineken (akik ugye régebb óta használják a vörös csillagot, mint a komcsik) jobban bezavart :)
  „Az összes 120 éves rézkilincset ellopták a házból” – írta kollégánk pár perce, hazaérkezve a munkából. „Ráadásul visszacsukták az ajtót, így először szerszám kellett, hogy haza tudjak jönni.” A pesti belváros frekventált és…..
insert random 2012.04.26 19:45:34
Hamarosan lejár Hitler Mein Kampfjának szerzői joga, ezért a jogtulajdonos bajor állam úgy döntött, újra kiadja a könyvet – történeti jegyzetekkel ellátva. A német zsidó közösség bejelentette, üdvözli az elhatározást. Bajorország, a jogtulajdonos, 1945 óta nem…..
  A magyar kormány nem akarja végrehajtani a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéletét, miszerint kártérítés jár a vörös csillag viselése miatt elítélt munkáspárti politikusnak és ahhoz is ragaszkodik, hogy a kommunista diktatúra jelképeinek…..
insert random 2012.04.23 13:48:13
@Aszteroida-bányász metal énekes: A "náci gazdasági csoda" egy legenda. Az egész annyira volt működőképes, mint a Gyurcsány-Kóka féle "dübörgés". Kölcsönökre épült a növekedés nagy része, a munkanélküliséget úgy oldották meg, hogy az emberek nagy részét a hadiiparba irányították, ami persze nem térült vissza.
Csak úgy tudták az államcsődöt elkerülni, hogy rátették a kezüket a megszállt országok valuta- és nemesfémkészleteire. Ha nem támadják meg 39-ben Lengyelországot, recesszióba süllyedtek volna.
Ajánlott olvasmány: en.wikipedia.org/wiki/The_Wages_of_Destruction
insert random 2012.04.23 14:10:53
@Aszteroida-bányász metal énekes:
"a programjuk nem 88 oldalas"

Dehogynem:
jobbik.hu/proram

"a 14-et gyakorlatilag senki nem ismeri még a nagyon neonácik sem"
Azért elég közismert az:
users.atw.hu/skinheadek/1488.html

A kereső 10 700 000 találatot ad ki "14/88" kifejezésre, az első oldalon csak náci kontextusban található meg. És felmerül az is, hogy ha ennyire kevéssé ismert náci jelkép, akkor a jobbikosok miért ismerik? :D
insert random 2012.04.23 14:13:07
@Aszteroida-bányász metal énekes:
"a "H" az Hungáriát jelöl"
Igen, mint a nyilasoknál (hungaristák) is. Miért nem lett volna jó nekik M mint Magyaroszág betű?

"N1 híradóhoz meg annyi köze van a Jobbiknak, mint a tyúknak az atomfizikához."

Inkább mint a Fidesznek a Hír TV-hez. Annál talán egy kicsit több is: www.stop.hu/belfold/elhagytak-a-hir-tv-t-a-jobbikert-birodalom-alakul/816718/
A plágium ügy és Gyurcsány Ferenc elveszett szakdolgozata kapcsán a Hírcsárda kutatásba kezdett, munkatársaink összegyűjtötték az országgyűlésben ülő képviselők szakdolgozatait. Plágium nyomaira eddig nem bukkantunk, jó néhány érdekes tárgyú, meglepő…..
A kérdés már csak az, hogy fennállnak-e Magyarországon egy öngyilkos nemzeti konfliktus feltételei. A tragikus válasz pedig az, hogy igen, kétségtelenül igen. Ha nem is annyira kiforrott formában, mint egy ideáltipikus polgárháború küszöbén, de azért nagyon is határozottan és…..
Bár korábban az MTI-nek még tagadta, a Petőfi utca kérdésére már közvetve megerősítette Juhász Oszkár jobbikos polgármester, hogy ő maga szerepel az ATV-n lehozott „polgárháborús” hangfelvételen. Polgárháborúra készül Gyöngyöspata jobbikos polgármestere -…..
insert random 2012.04.20 09:42:15
@Kockagolyó - a legjobb csúszógömb: Mondom én, hogy tereled a szót! Szerintem fogadd meg a führered tanácsát: ha ennyire érdekel a téma, költözz Izraelbe!
insert random 2012.04.20 12:07:42
@imperial: A hírekbe valahogy mindig csak az kerül be, hogy ERŐSÖDÖTT A JOBBIK!!!4, mégis 10% körül ingadoznak folyamatosan, na ez vajon hogy lehet? Amikor éppen szavazókat vesztenek, abból nem csinál hírt a szenzációhajhász média.