Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dilaram

2 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedvenc filmem. Az egyik. Vannak pillanatok, amikor az egyetlen. Amerikai. 2007-ből. Első látásra (nézésre) nem is tűnt rendkívülinek. Pedig az. Csak egy történet. Talán még heppiend is van hozzá. Igazából semmi különös nincs benne. Semmi szokatlan narratív technika. Semmi…..
dilaram 2011.10.20 23:59:33
@csilicsáré: Nézhetjük. Angolul van román felirattal. Én akárhányszor meg tudom nézni :) Sőt, társaságban is örömmel nézem újra.
Nézzétek mit kaptunk :) Ugye megyünk!!! - Blanka Kedves CSELESEK!. Az OKET szervezők nevében meghívlak benneteket a tavaszi OKET-re, ami ÁPRILIS 1-2-3-i hétvégén lesz nálunk, Vásárhelyen. Mottónak egy Rahner idézetet választottunk: „Komolyság és játék testvérek…..
Egy állapotszerű hely, ami nem föltétlen a hangok hiányáról szól. Ahol jó lenni. Ahonnan hiányzik a hiány. Ahol csak egy egyszerű „van” van.Ahol nem kell különösebben semmit akarni, nem kell igyekezni, nem kell mérlegelni, nem kell osztályozni, nem kell minősíteni és…..
dilaram 2011.02.06 16:27:12
@lapostetű: Kedves lapostetű!
kérdésedre nehéz egyértelmű választ adni, akár több okból kifolyólag is. Nem tudom, van-e mindenkire általánosan érvényes magyarázat erre. Én magam is már egy picit nagyképünek érzem, amit ide írtam (de azért vállalom), egy utólagos tapasztalat miatt és belátom merész vállalkozás ilyen dolgokban szavakkal nyilatkozni. Sajnos vagyok annyira merész hogy most is megteszem. :P legalább egy rövid próbálkozásban. Szerintem sokunkban jó sokáig fel sem merül a csend utáni vágy. Na nem azért, mert kitudja milyen megátalkodottak volnánk, hanem mert egyszerűen nem jut eszünkbe meg aztán az is lehet, hogy intuitív módon sejtünk valami félelmeteset. Talán kell egy kis kezdeti "szerencse" is (de nevezhetem kegyelemnek is) ahhoz, hogy először megtapasztaljunk valamit, ami már ez a kategória. Attól a pillanattól, azt hiszem, nincs is igazi lehetőség, arra, hogy ne vágyjunk még többre. De még így is elég kockázatos és izgalmas. Talán még így is félelmetes marad a csend. Mert mindig más és mindig ugyanaz. Mert megvan az esélye, hogy néhány pillanat igazi csend felforgat mindent életedben, amit igaznak véltél, hittél benne és görcsösen ragaszkodtál hozzá.(ez akár a csendről való elképzeléseid, elképzeléseim is lehetnek, de lehet bármi) és félelmetes talaj nélkül maradni a talpad alatt.(még akkor is ha az a talaj csak a képzeleted szüleménye volt). Félelmetes és felszabadító.
Akkor kezdem az elején, mit jelent az OKET? – Országos Katolikus Egyetemista Találkozó. 1994-ben kezdődtek el az OKETek, akkor még csak pár fiatallal. Azóta kialakult egy rendszeresség, évente kétszer kerülnek megszervezésre ezen találkozók, tavasszal és ősszel. Minden…..
dilaram 2011.01.09 20:06:07
:P