Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Versember

190 bejegyzést írt és 190 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Koncert EZ! Elköltöztem! 2021.02.10 18:53:03
Eljött az idő, hogy saját oldalra költözzek! Jó volt itt a blog.hu-n, de sokkal többet ad az új honlapom. Miután rengeteg poszt van és nem volt sem időnk, nekem pedig kedvem átköltöztetni mindent (még), ezért az új oldalon nem fogjátok megtalálni a régieket, csupán minden témakörből az utolsó 3…..
Koncert EZ! Arany-EZ! 2020 2020.12.31 12:00:00
Ez az év olyan böszme volt, ahogy egy tanult miniszterelnökünk mondá, hogy ennél már csak jobb lehet! Illetve talán még ez sem igaz. Ne ringassuk magunkat olyan illúziókba, hogy na majd 2021. január 00:01 perckor hirtelen a COVID eltűnik, a fesztiválokat sorra megtartják, sőt bepótoljuk az idén meg…..
A 9. Deftones lemezt sokan az év lemezének emlegetik főleg szaklapok, meg mindenféle hozzám hasonló szar, magánjellegű, firkász-bloggerek. Én mondjuk tartom, hogy messze nem az az Ohms, habár valóban nem sikerült elrontani. Visszagondolva a Gore-ra (2016), amit egyébként nagyon csúnyán lehúztam, már…..
A Tool énekeséről, polihisztoráról vagyis James Maynard Keenan-ről (és zenekaráról) szóló könyv eredetileg 2016-ban jelent meg, de magyar nyelven Dudich Ákos és a rajongók ( pl. ÉN!) jóvoltából csak 2020 elején. A könyv nem csak azért érdekelt, mert a Tool az abszolút kedvenc zenekarom, hanem azért…..
Biztos voltam benne, hogy a Lazarvs új albuma sem lesz szűz lányok vérétől mentes és simán egy délutáni jóga keretében démonok idézésre tökéletes alaphangot fog nyújtani. Arra azonban egy fél levágott kecskefejet sem adtam volna, hogy a HEX (2017) minőségét, szerethetőségét akár csak megközelíti…..
Már 5 év telt el azóta, hogy az Abstract Riutal-ról (2015) írtam és nagyon örülök neki, hogy akkor nem próbáltam Hájer Gergőnél és az Omega Diatribe-nál bevágódni és csak azért felpontozni a lemezt, hogy ne legyen belőle sértődés. Tudom, hogy minden zenekarnak minden egyes, saját maga által írt…..
A Protest the Hero is egyszer csak szembe jött velem a Youtube-on és megfogott. Senki nem ajánlotta, csak ott volt és rákattantam. Azon belül is, hogy zenekar ott volt a Blindfolds Aside dal, aminek most nem találtam meg a rendes videóját, pedig eléggé bejött. A tempós progmetál nagyon inspirált és…..
2017-ben a Trivium a The Sin and the Sentence albumával megnyerte nálam az év külföldi lemezét és ezt azóta sem bántam meg. Néha magamat is meglepem. A 9. nagylemezt, a What the Dead Men Say-re ezért is elég nehéz szerep várt. Kíváncsi voltam, hogy képesek lesznek, akár csak megközelíteni az előző…..
Az Igorrr egyik nap szembe jött velem a Youtube-on és azt mondta, hogy elérkezett az idő. Valahogy így volt, hogy a már sokszor hallott zenekar vagy zenész tehetség lemezét meghallgattam. A Spirituality and Distortion lemez bizony elég sok érdekességgel szolgált,. Pedig elsőre úgy tűnt, a Downgrade…..
Az Enter Shikari-nak még csak a 6. lemeze látta meg a karanténos napvilágot. Azonban az én fejemben ők a 2000-es évek elején alakultak, de a mindent tudók digitális atyja, a Wikipedia azt merte állítani, hogy 2007-ben ált össze a brit banda. Tudásom a zenekar terén nem túl acélos, mondom sorrendben…..
Jeremy Spencer pornómániája nem meglepetés azoknak, akik követik a 2018 végén a Five Finger Death Punchból távozott dobos munkásságát. A zs-kategóriás erotikus-horrorfilmek után most egy szintén nem konzervatívoknak való projekttel támadja le a gyanútlanokat, ez a Psychosexual nevű industrial-gothic…..
Amikor új poszt után néztem, olyan zenekarokat kerestem, akiknek hát, hogy is mondjam nem volt túl sok lemezük és azért a nagyrészüket ismertem is már. Aztán rábukkantam a Korn-ra és rájöttem, hogy az eredeti tervem szart se ér, viszont elég érdekes a téma, főleg a mennyiséget és a zenekar…..
Ha meg kellene neveznem a kedvenc keresztény metalcore zenekaromat, akkor alighanem az ABR-t emlegetném elsőre! Nemcsak amiatt, mert hirtelen nem tudnék sokkal több bandát felsorolni (pedig akad elég sok!), hanem mert talán az egyik legkiegyensúlyozottabb zenekar egyike, akik a minőséget hozni…..
A Leander Kills lemeze, a Luxusnyomor és a Mudfield új anyaga, a Sárrét vitte el a megosztott pálmát az idei Fonogram Díjátadó "Az év hazai hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele" kategóriában. A két csapat  olyan előadók friss korongjait gyűrte maga alá, mint az Ann My Guard, a Junkies és…..
Hát ezt nem hiszem el! Megpróbáltam egy kicsit nosztalgiázni, illetve a régi ifjú koromban hallgatott zenekarok közül egyet kiválasztani és a most kiadott lemezüket kielemezni - gondoltam az majd milyen jó lesz! A Silverstein-re jutott a választás, épp kapóra is jött, legalább 10 éve biztos, hogy…..
A Useme 3. lemeze olyan rövid lett (26:22), hogy még egy Floppy-ra is ráférne simán. Nem tudom hova tenni ezt (nem a Floppy-t!), hiszen semmi nem indokolja, az utolsó kiadáshoz képest közel 3 év telt el. Arról nem is beszélve, hogy ennél sokkal többre képesek a tagok, mert nem akármilyen zenészek…..
A jelenlegi helyzet nem könnyű senki számára. Vannak a kényszer home office-ba küldöttek, akiknek jóval kevesebb most a tennivalójuk, mint a normál munkás hétköznapokkal teli időkben. Az ilyen emberkéknek most sokkal több idejük van és bár az internet tele van challenge-ekkel és praktikákkal, hogyan…..
Először is hagyjuk, hogy a Cavalera testvérek nélkül / velük / ellenük / miattuk / stb. milyen ez a lemez vagy milyennek kellett volna lenni. Ezek a viták harmadik világbeli országokat tesznek tönkre és ráadásul nem is derül ki soha az igazság. A 15. Sepultura lemez, a Quadra egy jól átgondolt,…..
Ozzy a metal zene Beatles-e! Ő egy brand, egy halhatatlan legenda, aki Lemmy-ez hasonló szervezettel bír és bár többször úgy tűnt az idő, meg persze minden amit bevitt a testébe ledönti őt, ám most úgy tűnik még mindig folyik az ereiben elég denevér! 12. szóló albuma nem fog bekerülni a világ…..
Bagoly mondja Kvelertak! Befutott vagy inkább berepült a 4. Kvelertak album, ami felüdülés volt számomra. Egyetlen albumukat sem ismertem eddig csak pár dal csapdosta szárnyaival a fülemet. Mivel szinte megkerülhetetlen zenekar lett az évek során a norvég csapat, ezt igazolja, hogy 2017-ben a…..
Elvileg a 13. lemezükkel rukkoltak elő a Green Day-es srácok...öregek...középkorú fiatalok? Nem tudom mit kell mondani azokra, akik nem elég öreg rockerek még, hogy bámit megcsinálhassanak, de annyira öreg rockerek, hogy úgy érzik bármit megcsinálhatnak. A maguk 47-48 éveikkel, Billie-k összedobtak…..
Koncert EZ! 6. EZ nem AZ! 2020.02.08 14:29:15
A VOLT fesztivál legnagyobb igyekezetére sem tudta elhitetni velem, hogy érdekli a saját rendezvénye, amit Sopron környékén szokott megrendezni. Az egykor szebb napokat vagy inkább nevesebb előadókat felvonultató esemény teljesen komolytalanná vált a szememben. Eljutottunk oda, hogy egyetlen valódi…..
Ha jól emlékszem az Apocalyptic-at utoljára, akkor emlgettem, amikor a 7th Symphony-ról (2010) írtam utoljára pontosan 10 éve, de nem ragadt meg azaz album (sem). Nem vagyok nagy rajongójuk csak a Metallica feldolgozásaik nagyon bejöttek még sok ezer évvel ezelőtt. Amúgy sem tudom honnan szerzik a…..
A lázadás, kiakadás, tombolás zenével kombinálva különös érzést indít el az emberben. A szobában vagy buszon esetleg villamoson hallgatva az ilyen kifejezetten erre írt kiakadós zenéket, felhúzza bennünk a belső rugókat és tombolhatnékunk támad. Kevesen tudják, de már a francia forradalomban a…..
A Sons of Apollo 2. lemeze 2020-ban a meghökkentő és egyedi MMXX címmel érkezett meg. Ez a szupergroup szerűség 2017-ben adta ki első lemezét, amiről semmit nem tudok, de meghallgatva az új albumot szerintem nem is fog érdekelni ezek után sem. Az ok pofon egyszerű: nem gondolom, hogy a világnak…..