Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hajdu Zoltán

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak, akik még a kivételesek közt is kivételes teljesítményre képesek a pályájukon és az életükben. Vajon mi ennek az oka? A rendkívül sikeres emberekről szóló történetek látszólag az intelligenciáról, a tehetségről és az ambícióról szólnak. Malcolm Gladwell a…..
2010. december 9-én a budapesti Hotel Ében szállóban hatvannál is több ember vett részt az első nyílt karrierépítési rendezvényünkünk. Az eredetileg 5 órásra tervezett előadás végül több, mint 6 órán át tartott, köszönhetően a motivált, aktív résztvevőknek - akik így…..
Egyszerű módszerek amelyekkel elnyerheted a Neked való munkát.Kinek szól a "Csak haladóknak!" Karrierépítési Tréning?aktuális munkahelyükön hatékonyabban és elégedettebben dolgozni vágyóknak,éppen váltást fontolgató kiégett menedzsereknek,leépítések…..
Az előző posztunkban bemutatott tréningen megbeszéljük a munkakeresés és munkavállalás csapdáit - itt a jól fizetett menedzserek, vezetők is megláthatják a csak anyagi sikert biztosító munkahely csapdáját.Az 5 órás interaktív előadásunk alatt nehéz, de jutalmat ígérő…..
Az önéletrajzunk úgy működik az álláskeresésben, mint egy kulcs: ez nyithatja meg előttünk az ajtót egy személyes interjúhoz, így közvetve a vágyott pozíció megszerzéséhez. Azonban ha ez a „kulcs” nem illeszkedik, vagy érezhetően csak recsegve-ropogva fogja tudni…..
Ismét új tartalmakkal jelentkezik a Csak haladóknak blog! Korábbi bejegyzéseink népszerűsége és a pozitív visszajelzések okán a mai naptól kezdve újra folyamatosan frissülni fog az oldal: igyekszünk olyan információkat és tudást átadni olvasóinknak, amelyeket a gyakorlatba…..
Csak haladóknak! Motiváció 2010.05.01 20:16:00
 Hétköznapjainkat gyakran áthatja az unalom, a fásultság, és akárhogy próbálunk tenni ellene, ez munkahelyi teljesítményünket is befolyásolja. Ilyenkor nem tudunk kreatívan gondolkozni, sikeresen teljesíteni és eredményeket felmutatni…Ebből következik, hogy a…..
Csak haladóknak! Május 1. 2010.04.30 16:32:00
 Május 1. a munka ünnepe, a munkavállalók nemzetközi szolidaritási napja 1890 óta. Azonban kijelenthetjük, hogy ez az ünnep már közel sem olyan, mint régen. Erre utal a HR Portál egy cikkje is, amely szerint ma „már nincs mit ünnepelni”.A teljes cikket elolvashatja…..
 A karrierépítésnek számos gátja lehet, melyek közül sokaknál talán a leginkább káros a halogatások racionalizálása. Ezalatt azt értem, amikor a karrierépítés halogatását olyan okokkal magyarázza valaki, amelyek nem objektív okok, egyszerűen csak valahogy alá akarja…..
A HR Portalon megjelent cikk szerint az országban több helyszínen is folyattak csalók munkaerő-toborzást, hamis munkalehetőségek ígéretével csaltak ki pénzt az érdeklődőkből. Egy pécsi hotelben tartott előadása közben vitték el a rendőrök azt a férfit, aki ilyen módon…..
A personal brand egyik alappillére a megjelenés, külső. Az, hogy mit mutatsz magadból kifelé nagyon fontos, de még ennél is fontosabb, hogy önazonosságban legyél a megmutatni kívánt márkaszemélyiséggel, hiszen így a hatás garantált. Lehet, hogy te vagy a "Hős"…..
Egy friss brit kutatás szerint átlagosan 120 jelentkező jut egy meghirdetett állásra.  A The Daily Telegraph online verziójában megjelent hírt alátámasztotta az a tény is, hogy az újságban meghirdetett egyetlen pozícióra több, mint 350-en jelentkeztek. Ez olyan, mint ha itthon…..
Igazi balladai homály lengi körül a personal brand kérdését, sokan, közöttük talán Te sem tudod pontosan, mihez is kezdj ezzel a divatos és megfoghatatlan témával. Most négy alap tézist mutatok be a személyes márkával kapcsolatban, amelyek eloszlathatják a ködöt.Az erős…..
Ez lett a legérdekesebb következtetése egy munkerőpiaci kutatásnak, amelyet a Merces online fizetési felmérés munkatársai legutóbb végeztek. A kutatás során azt vizsgálták, hogy mennyiben befolyásolja a munkavállalók fizetését a kor, és hogyan alakulnak a különböző…..
Mit jelent a brand? Márka, érték, stílus, vagyon. Sok mindent, amelyek összefüggnek egymással. Mint kifejezés, a marketing tudományokban honosodott meg a 20. században, de a jelenben már jóval többet jelent, mint egy klasszikus szakszó. A személyes márka (personal brand) mindenkiben…..
Jó hasonlatnak tűnik a gyerekszoba, mert álmodozni is gyakran csak a gyerekek mernek. Én most merész leszek, és azt mondom, merj álmodozni, merj remélni és merj tervezni. Ezek a folyamatok olyan pszichológiai változásokat indítanak el benned, amelyek nélkül elégedett,…..
Ha nagyon szeretnéd levadásztatni magad, semmi kétség, szükséged lesz az ACID teszt ismeretére és a megfelelő USP kialakítására. A rejtélyes rövidítések egyszerű tényeket takarnak, a szó szoros értelmében. Vadászatra fel, készülj fel a jó vad szerepére. Minden…..
Úgy gondolom - habár magam is a munkaerő-piac másik oldalán állok- a HR fizetések (mint minden más fizetés) az álláskeresőket is érdeklik. Egyrészt azért, mert a „háeres is dolgozó ember”, másrészt meg azért, mert a humán erőforrás azon kevés szegmens közé…..