Regisztráció Blogot indítok
Adatok
6tila

210 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar filmforgalmazók áldásos tevékenységének hála egy nap került moziba két hasonló témát feszegető, merészen zsánert ugró, mi több, még végkicsengésében is megegyező darab. az már csak a néző nyeresége, hogy mind a 50/50, mind pedig az Intouchables kiváló film.…..
Jacob befelé forduló, Malee koraérett, míg Leonard sebezhető gyerek. Egészen pontosan már nem egészen gyerekek, de még nem is felnőttek. Tizenkét éves kamaszok, akik Amerika külvárosában nőnek fel. Vágyaik még őszinték, bár néha egészen zsigeriek és ijesztőek. Tetteik…..
6tila Helen (2009) 2011.11.15 21:18:00
Helen, a sikeres zeneprofesszor és látszólag boldog házasságban élő anya súlyos lelki problémákkal küzd, melynek gyökerei az első, fiatalon kötött házasságáig nyúlnak vissza. Az asszonyt kórházban ápolják, ahol összebarátkozik Mathildával, aki érzelmi vigaszt nyújt…..
Ma délután megnéztem a Green Street Hooligans c. filmet. És ez úton szeretném megköszönni V. Szabolcsnak az ajánlást. Pénteken mesélt erről a "életről" amit testközelben ismert meg Londonban. El sem tudjuk képzelni mi kisvárosi emberek, hogy milyen lehet az az élet,…..
6tila Valhalla Rising (2010) 2010.05.23 18:42:00
Végtelenül szórakoztatónak tartom, hogy a magyar közönség - hogyha nem olvas Filmvilágot, fesztiválbeszámolókat és nem jár rendszeresen a Titanicra - Nicolas Winding Refn nevével csak egy Miss Marple-epizód erejéig találkozott. Nem került forgalmazásba a zseniális…..
Minden embernek szüksége van valamilyen fogódzóra az életben, legyen az akár egy ideológia vagy vallás. Szép és fontos dolgok ezek, amíg mindent alá nem rendelünk nekik. És persze amíg nem várjuk el a világtól, hogy mindenki más azok szerint éljen - mert ez többnyire…..
Ez az első eset, hogy nem a filmről írt kritikát mellékelem, mert nem találtam, és most nincs időm új kritikára, de mindenképpen meg akarom osztani veletek ezt a filmet is. A leírás a film alapját képező sorozatról íródott, de lényegében felvázolja a film történetét, és…..
6tila Baraka (1992) 2011.10.02 21:13:00
A Föld 24 országában forgatott Baraka viccesen szólva Barakatsi is lehetne, hiszen az alkotók Godfrey Reggio örökérvényű Koyanisquatsiját alapul véve szándékoztak instrumentális filmet forgatni bolygónk minden fellelhető csodájáról. Utazás ez, semmi több: tükör a…..
Ismét Chrisdry barátomnak köszönhetem, hogy figyelmembe ajánlotta ezt a filmecskét. Bátran merem állítani, hogy az utóbbi 10 év egyetlen olyan vígjátéka amin nem unatkoztam, hanem elejétől a végéig szórakoztatott. Talán azért mert nem idiótákról szól, hanem érző…..
Ismét egy olyan filmmel jelentkezem, amit a mindennapok embere nem nézne meg. És itt most nem művészi jellegű, vagy horrorisztikus mivolta, vagy a szexuális tartalma miatt nem néznének meg, hanem mert egyszerűen nem engedik megnézni. Gondolom sokakban felmerül a kérdés hogy kik nem…..
Jan Tomas Hansen 12 éves börtönbüntetését tölti gyermekgyilkosság vádjával. Egy váratlan munkalehetőség miatt (kisegítő orgonistát keresnek szülővárosa templomában) felfüggesztik büntetését és feltételesen szabadlábra helyezik. A film többek között arra a kérdésre…..
A haldokló Sci-fi világban egy reménysugár bontakozott ki, mely oly fényesre nőtte ki magát, hogy egy újabb mérföldkő lehet a műfaj rajongóinak... Japán az elmúlt pár évben nem kisebb dologra vállalkozott, mint az egyik ma is élő nagy mangarajzolójának és…..
Bátran jelenthetjük ki, hogy motorkerékpáros bajnokjelöltek grandiózus diadalmenetét nagyvászonra diktálni kétesélyes vállalkozás, mert bár üzlet és mítosz kényelmesen megfér egymással a kortárs kommerszben, könnyedén a giccs vakvágányára tévedhet a koncepció. A maga…..
Az elmúlt hónapban kicsit elkalandoztunk a filmvilág minden tájára, és nem hangzott szó a dán filmművészetről, de így a hónap végén eljött a pillanat egy újabb dán film ajánlómhoz, ugyanis elkészült az Egy család magyar felirata. A történetről: "Ditte egy híres pék…..
6tila XXY (2007) 2011.08.22 23:49:00
Jelen ajánlómhoz Daemiaen szavat veszem segítségül a kritikustömeg.hu-ról: Lucía Puenzo fiatal rendezőnő alkotása egy hermafrodita lányról/fiútól, valamint kőkemény társadalmi kritika is egyben. Az ilyen rendellenességgel(?) született társaink szabad döntése alapjaiban…..
Colter Stevens százados (Jake Gyllenhaal) egy száguldó vonaton tér magához, és fogalma sincs, hogyan került oda. Egy Christina nevű ismeretlen nő (Michelle Monaghan) ül vele szemben, aki viszont a jelek szerint azt hiszi, hogy ismeri őt. A százados a mosdóba menekül, ahol a tükörbe…..
6tila Romper Stomper (1992) 2011.08.15 23:26:00
színes, ausztrál akciófilm, 91 perc, 1992 18 éven aluliak számára nem ajánlott rendező: Geoffrey Wright szereplő(k): Russell Crowe (Hando) Daniel Pollock (Davey) Jacqueline McKenzie (Gabe) Alex Scott (Martin) Leigh Russell (Sonny Jim) Melbourne, Ausztrália. A helyi szkinhedek…..
Ismét eltelt egy hét anélkül, hogy újabb filmet ajánlottam volna nektek, de ezen a héten sem tétlenkedtem. A hét elején kicsit több volt a meló, a hét végén pedig szerencsére kijutotta szórakozásból is egy kettős születésnap keretében, de időközben sikerült azért végére…..
6tila Red Road (2006) 2011.08.04 22:22:00
Háttér: A Red Road az első olyan film, mely az "Advance Party" (Terepszemle) elmélet alapján készült. Az elmélet lényege, hogy három különböző rendező, ugyanazon szereplőkről forgat filmet. A film Skóciában játszódik, de ezt leszámítva, a forgatókönyvírók…..
6tila Harry Brown (2009) 2011.08.03 21:19:00
Ismét egy eszméletlenül nagggyyyon jóó filmet kaptok ajánlóm tárgyául, és ismét egy olyat ami Magyarország környékén sem jelent meg DVD-n. Ellenben a hozzá hasonló Gran Torino-t Golden Globe  díjra jelölték, pedig nyomába nem ér ennek a műnek. Amit Michael Caine 77…..
6tila A gyűlölet (La haine, 1995) 2011.08.02 22:37:00
Annyi jó kritikát találtam a filmről, hogy többet is szerepeltetek a blogon ez alkalommal. Amit a brit filmesek nem éppen díszes papírszalaggal átkötve csak az előző évtized végén nyújtottak át nekünk (Eden Lake, Harry Brown), azt a franciák már 15 éve megtették. A '90-es évek…..
Alapfilm. Ez a smirgliszerűen durva, szögletes, kőkemény angol film tökéletesen mutat be egy olyan, amúgy igen jellemző folyamatot, hogyan válik egy alapvetően tiszta, jó szándékú ember a környezetük frusztráló hatásait okosan kihasználó, cinikus emberek hatására…..
Alapfilm. Ez a smirgliszerűen durva, szögletes, kőkemény angol film tökéletesen mutat be egy olyan, amúgy igen jellemző folyamatot, hogyan válik egy alapvetően tiszta, jó szándékú ember a környezetük frusztráló hatásait okosan kihasználó, cinikus emberek hatására…..
6tila Blitz (2011) 2011.08.01 21:10:00
Nolám, nolám. Vaktyúk is talál szemet alapon az angol filmipar is elkészített egy filmecskét ami megállja a helyét Európa más országainak filmjeivel, nah de azért ehhez kellett egy olyan színész, mint Jason Statham. Bár nem annyira pörgős, mint ahogy azt tőle megszoktuk, az angol…..