Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katzenbach

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ProgBlog Ki lesz az ellenzék? 2013.07.01 16:20:36
„Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti.” A Máté írása szerint való Szent Evangéliom, 6. fejezet 24., Károli Gáspár fordítása - 1586     1. Ellenzéki tévedések Itt…..
A HírCsárda megszerezte a fővárosi taxisrendeletet. 1. § A taxisofőrök neve főleg Imre és János, a könnyebb megjegyezhetőség miatt.2. § Önvédelmi fegyverként legfeljebb másfél méter pengehosszúságú szamurájkard lehet a csomagtartóban.3. § A szélvédőn legfeljebb 2 db…..
Teadélután Portik portékája 2013.04.24 02:43:51
Igazából semmi meglepő nincs az egész Portik-Laborc-Szilvásy-ügyben, komolyan. Ahogy a Véleményvezér is írta, az MSZP-nek nagyrészt épp azért kellett 2010-ben ilyen csúfos vereséget szenvednie, mert politikusaik egyik fő attribútumává a korrupciókészség vált. Egyre-másra…..
Kevés idegesítőbb dolog van annál, hogy bár folyamatosan követjük a híreket és minden alkalommal rácsodálkozunk a valóság teljes szürrealitására, a sok bába között elvész a gyerek és év végén csak egy homályos benyomásunk marad arról a töméntelen mennyiségű cinikus…..
Újabb városi legenda kering a FaceBook-on, miszerint kényszerítés esetén fordítva beírt PIN-kóddal feltűnés-mentesen riaszthatjuk a rendőrséget. A körüzenet maga így hangzik: Tárgy : FW: PIN KÓD FORDÍTVA (jó tudni) *Ha egy rabló arra kényszerítene, hogy ATM-ből pénzt…..
„Másra sincs most szükségünk, mint még egy pártra!” – mondogatják mindegyre újságírók és a politika iránt csak mértékkel érdeklődő civilek, válaszul az egyre szélesebb méreteket öltő pártalapítási hullámra. A kritika megfogalmazóinak igazuk van: valóban nagy…..
Tisztában vagyok vele, hogy emberiség elleni bűntett hétfőn sokkolni a lakosságot az alábbi videóval. Ennek ellenére nem szeretnék szó nélkül elmenni a videón látható ébresztőszerkezet mellett. Bár találmányát a világ legnagyobb ébresztőórájaként hirdeti készítője,…..
Katzenbach 2013.03.11 21:37:53
A hagyományoknak megfelelően immáron 15. alkalommal értékelte a miniszterelnök hazánk teljesítményét. Bár épp a tegnapi napon hozta nyilvánosságra az Európai Unió, hogy nem bízik a magyar hiánycél 3 százalék alatti tartásában, illetve az 1 százalékos gazdasági…..
Ez az, megkaptuk! Viktor újra bebizonyította, hogy nem csinál segget a szájából. Amit ő megmond, az meg van mondva. Ha bízik Matolcsyban, akkor kinevezi MNB elnöknek, akkor is, ha erre a hírre kb. egy óra alatt gyengül a forint 1,5%-kal az eurohoz képest. Ez is része a kormány…..
Evolúsön 14 évnyi indexelés 2013.02.01 01:38:31
Az ország egyik legolvasottabb hírportálja, az Index.hu, közel 14 éve fáradhatatlanul villogtatja irányjelzőit, és hajtja fel gőzerővel nap, mint nap a friss információkat. Az uralkodó webes trendeknek mindig készségesen alávetették magukat, igaz, a logó nem túl sokat változott…..
Katzenbach 2013.02.02 16:36:37
@Figyelmeztetés: én büntetésből azzal használtatnám egész nap, aki ezt kitalálta.

A régi felületnél még működött, hogy az oldal szélére kattintva lehetett egérgörgővel nagyítani, kicsinyiteni. Így ha hátradőlve volt kedvem olvasni, akkor könnyedén bele lehetett nagyítani. Most ha mellékattintok, akkor egy dolog biztos: hogy valahova elnavigál, de semmi esetre sem marad ott ahol volt.

Az, hogy a laptopon szaggat, az is már egy vicc, de hogy egy X6/1100T + HD6870-en érezhetően szaggat az már inkább tragikomikus.

Miért nem olyan valakit kértek meg erre, aki meg is tudta volna csinálni, ha már mindenképpen változtatni akartak - vagy miért nem hagyták meg a régi felületet is a régebbi géppel rendelkezőknek?
Az elmúlt években az e-útdíj-rendszer kapcsán az embernek az az érzése támadt, hogy a jelenlegi kormányzat egyrészt valamiféle Szent Grálként tekint dologra, mely évről évre kihúzza majd a költségvetést a menetrendszerű slamasztikából, másrészt az állandó halogatás és…..
Reszkessen ki offsór lovag, teringettét neki! Az amnesztia ideje lejárt, lesz itt visszamenőleg kivetett 35% forrásadó meg titkosszolgálati módszerekkel svájci bankszámla felderítés. Bizony. Utóbbit úgy kell elképzelni, hogy Viktor a legnagyobb titokban felhívja fricc Andzsit, hogy…..
Varánusz Matolcsykám, pofa be! 2013.01.11 09:17:52
Te, Gyuri, édesmamára szoktál gondolni néha? És nem sajnálod? Eszedbe jut időnként, hogy a rendszeres heveny csuklás rohamoktól bizonnyal neki van a legfejlettebb rekeszizma ma az országban, de azért nem ez a létezés legkellemesebb formája?  „Világunk nem ésszerű, nem…..
Pont úgy vagyunk ezzel, mint az országos kereskedelmi televíziók. Nem arról van szó, hogy mi is hiszünk az emelt díjas sms-ekkel megtámogatott tehetségkutatókban, vagy rákapnánk az amatőr színészekkel eljátszatott családi drámákra. Viszont nekünk is túl sok a tartalmunk, és…..
A kormány illetékes agytrösztjei azt gondolták, hogy a fővárosi tömegközlekedés problémáit egy csapásra orvosolja a BKV vezetésére rászervezett újabb rakás bürokrata. Ennek szellemében megteremtették a Budapesti Közlekedési Központot, és Vitézy Dávidot. A terv bevált. Az…..
A metróvonal már elkészült, csak arra kell várni, hogy Tarlós István deflorálhassa. Négyszer-négy méteres szűzhártyát feszítenek ki a 4-es metró kelenföldi pályaudvarnál található végállomására, ezt fogja átszakítani Tarlós István az ünnepélyes átadón –…..
Katzenbach 2012.12.04 19:29:19
Minden brutális gyilkosság után előkerül a halálbüntetés kérdése. Mintha ez visszahozná a halottakat, vagy megelőzné az újabb gyilkosságokat. Pedig egyiket se teszi. Nem gyógyítja be a sebeket, és nem rettent el. Vajon az a nő, aki előre eltervelte a 11 éves kisfiú…..
Katzenbach 2012.11.05 09:46:10
@HatEnVagyok: ebben igazad van, de a börtönbüntetés elsődleges célja az kellene, hogy legyen hogy lerója a társadalom (ill. a társadalom által felhatalmazott bíróság) által kiszabott "tartozását". A másodlagos az kellene, hogy legyen, hogy megtérítse az okozott kárt (egyrészt amit a bűncselekmény során okozott, másodrészt pedig az eltartása költségeit) - és ha minden tartozását lerótta, akkor beszélhetünk arról, hogy mit tudunk tenni a rehabilitása érdekében, hogy ne kerüljön vissza, legyen lehetősége újból beilleszkedni a társadalomba és hasznos tagja legyen annak.

A probléma a sorrenddel van: most a sorrendben az első helyen az elítélt szempontjai vannak, a második a sorban pedig a társadalom (vagy legalábbis az állam, mint fogvatartó), az akinek kárt okozott az pedig szinte sehol. Ezt kellene szerintem tisztázni, hogy nem nyaralni került be, hanem hogy lerója a tartozását (jogok és kötelezettségek).

Ha valaki nem "tanul" abból, hogy bekerült (főleg azok után, hogy elsőkézből ismeri a benti körülményeket) és ezek ellenére visszakerül (azzal, hogy újból elkövet valamit, gyakorlatilag ez fog történni), azzal nem lehet mit kezdeni, mert nem fog alkalmazkodni a normákhoz - ergo ha veszélyes a társadalomra, akkor nincs ott helye.
Katzenbach 2012.11.05 10:10:09
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: ezzel több probléma is van, de a legnagyobb az, hogy ha kiderül később hogy mégsem ő volt az elkövető, akkor nem tudod visszacsinálni. Szóval valahol jogos az szemet-szemért elv és a karlevágás is, csak itt nincs kiskapu, nem tudod visszacsinálni olyan esetekben sem, amikor vissza kellene.

Másik oldalról a topik felvetése teoretikus, mert amíg az EU-ban vagyunk, addig nem lesz halálbüntetés - és amíg nem találunk olajat, vagy valamit amitől hirtelen nagyon gazdag ország nem leszünk és nem lesz szükség az EU-ra, addig ez bizony így is fog maradni.
Franciázás, japánkodás és csikágózás - mind a múlté, ha az oktatási államtitkár végigviszi az egynyelvű oktatásra vonatkozó terveit. Interjú Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárral. Mit jelent konkrétan az a kijelentés, hogy államilag kellene szabályozni a kéttannyelvű…..
Vastagbőr Budai Gyula bevallotta 2012.08.13 13:01:00
Korábban már írtunk a teljesen véletlenül egységes dinnyeárról, ami ugye nem volt kartell, csupán az összes áruháznak ugyan a szám jutott az eszébe dinnyeárnak, egy kis kormányzati rávezetés után, természetesen.Most Budai Gyula államtitkár a Csongrád megyei gazdakörök…..
Katzenbach 2012.08.13 17:38:22
@vénkujon: szerintem sem igaz, mert először általában a HírCsárda szokta megírni és utána rendre be szokott következni.
„KISZ-titkárként még nem tudtam írni, amikor elvégeztem a főiskolát, ezért plagizálásra sem volt esélyem”  – nyilatkozta Gyurcsány Gréczi Zsoltnak. Bár elmondása szerint miniszterelnökként mindig is jól tudta hasznosítani biológia-technika tanári…..
„Hétfőnként még van egy félórám és új kocsit sem kell venni”- kommentálta a frakció döntését a miniszterelnök. „A polgárok biztonságra, kiszámíthatóságra és konfliktusmentes együttműködésre számíthatnak. Ha szükséges, a jövő héten…..
Katzenbach 2012.04.14 20:29:38
@bölcscsősz:
"Az elnöki-palotám mellett építetek két új stadiont is, ahol árva az egyikben, és halmozottan hátrányos focisták a másikban, rúghatják a rongylabdát"

és "A köztársasági elnöki fizetésből nagyon szegény gyerekeknek vennének lábszárvédőt,"

Lábszárvédő helyett lábszárcsont és máris indulhat az m1-en a marslakók helyett az éhezők viadala. A mottó: valaki mindig jól jár (a lábszárcsonttal)
Két évre szóló, a központi kormányzati szervekre vonatkozó korrupciómegelőzési programot fogadott el a kormány március végén. Csodálatos tervek, remek mondatok! "A program azt a célt fogalmazza meg, hogy a korrupció elleni fellépés túllépjen az eddigi lépcsőfokokon, és a…..
Katzenbach 2012.04.10 15:29:27
@Kartal (nem Dr.): hát, erre egyszerű lenne a megoldás...indítsanak pl. programot "Te is lőjj le egy korrupt politikust" címmel. Így aztán egy idő után elfogynának a korrupt politikusok, a többiek pedig okulva az előbbiekből, rögtön becsületesek lennének. Persze ez csak utópia, és egy ilyen elmebeteg ötletnek nincs értelme még Kínában sem - ezért inkább bízzunk kormányunk korrupcióellenes kampányában.