Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mckmester

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért válts újabb Windowsra? A Microsoft ad neked egy olyan választ, hogy azért, mert elvesznek tőled dolgokat amik eddig alapból a rendszer része volt de az alkalmazásboltjából majd letöltheted újra egy olyan verzióját, amiért fizetned kell majd ezután havonta. De héj... annyival kevesebb helyet…..
Ez is mutatja, hogy mennyire szeretik az emberek a felhőt.   A felhősök most az találták ki a Microsoftnál, hogy addig nem zárhatod be a felhőre való átállásra... bíztató reklámjukat, amíg  egy fogalmazást nem írsz róla, hogy miért nem szereted a felhőt... "Nem engedi bezárni a Microsoft a…..
Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor rájön, hogy “A francba, öreg vagyok!”. Sokaknak ez az első ősz hajszál, de nálam az már 14 évesen megvolt, így nem fűződik hozzá világvége-hangulat. Jó, persze hogy, de úgy tűnik, nem emelkedett ki a gyerekkori traumák közül. Helyette nekem David…..
mckmester 2017.03.08 15:50:00
Ismerem mind, bár a Tamagocsit csak messziről voltam hajlandó megnézni, már bőven rocker voltam mire bejött.

Nekem A ZX 81 variáns (Timex Sinclair 2000) után ilyen gépem volt:

waste.informatik.hu-berlin.de/diplom/robotron/diplom/rechner/kc85_4/kc854.html

Szerintem az országban rajtunk kívül senkinek nem jutott ebből az NDK csodából. C64 ... Eh..
Arra szerezhettél játékot a haveroktól. Erre nem :-).
Nem véletlenül lettem végül szoftverfejlesztő.
Bizonyos szemszögből az emberiség két jól elkülöníthető csoportra oszlik: programozókra és nem programozókra. Hogy jobban megérthessük a programozók különleges és mások számára nehezen érthető lelkivilágát (mert igen, lelkük bizony nekik is van), összegyűjtöttük azt a top 10 dolgot a…..
mckmester 2016.06.07 15:45:01
@nagybalfasz:

:-)
Hízelegsz. Tegnap épp istennek neveztek, de ugyanolyan balfék kóder vagyok mint kiskoromban.
Az, hogy belekerültem olyan dolgokba, ahol az egyéb skilljeimet is fejleszteni kellett, marha nehéz volt. Volt amikor posztban leírt gondolkodás volt rám is jellemző, bár a sorrendileg nem ugyanez volt. Aztán megtapasztaltam ezt-azt. Kénytelen voltam bevállalni, mert rajtam kívül senki nem vállalkozott rá vagy mégannyira sem volt alkalmas mint én.
Talán a sok ember előtt szereplést volt legnehezebb abszolválni, de megérte az is.

"azaz szuper menedzser."

Erre ugyanazt tudom mondani mint Józsi bácsi amikor felemlegették neki, hogy beszűkült a szókincse. 3-4 emberrel még elboldogulok, de ha olyan feladatot kell delegálnom amit én magam nem tudok elvégezni, akkor már kényelmetlenül érzem magam. Nem is vállalok olyan pozíciót, ahol ezt gyakran kell csinálnom. Nem is leszek így menedzser soha és ez jobb is mindenkinek. Jól vagyok én itt a céges hierarchia alján. Voltam (nem a mostani helyemen) feljebb is, de nem tetszett.

Van egy mondásom, miszerint "A menedzsert azért fizetik, hogy helyettem aggódjon." :-)
Én meg erre a fajta munkára nem vagyok hajlandó (az alkalmasságomat meg ne firtassuk).
Hál' istennek azért még vannak cégek ahol a szakmaiságot is honorálják és nem csak a kóder -> team leader -> osztályvezető -> főosztályvezető -> etc. karrier létezik.
Van pl ahol a főnök azzal ad neked egy kulcsot, hogy "a te időd túl drága ahhoz, hogy buszon töltsed". Máshol meg ugyanehhez legalább 50 embert kell irányítanod. Így is lehet, meg úgy is.
mckmester 2016.06.10 21:12:45
Ahogy lenni szokott, idén is összegyűjtjük a legjobb videojátékos (és pár hardveres) április elsejei tréfákat (korábbi évek: 2014, 2013, 2012, 2011, 2010), egy nappal a bolondok napja után. Öveket becsatolni, rázós lesz. Na jó, nem (volt már azért jobb év…..
mckmester 2015.04.08 15:16:30
Filmbook A 10 legjobb Disney-gonosz 2015.01.11 06:00:00
Komolyan azt hiszitek, hogy a Disney-rajzfilmek bájosak és ártalmatlanok? Az alábbi listával szeretném eloszlatni ezt a tévhitet, így hát következnek a legelvetemültebb, legalávalóbb, legaljasabb, legfélelmetesebb, legmocskosabb, legkegyetlenebb, leggonoszabb gonoszak, akiket az egeres…..
A Dán Geodata Ügynökség gondolt egy nagyot, és egész Dániát megépítette Minecraftban. A végeredmény a játék egyik legnagyobb világa lett, nagyjából 4000 milliárd kis kockából épül fel, és 1 terabájt adatot foglal. Persze a készítők nem egyenként hordták össze a…..
Tisztelt Munkahelyiterror.blog.hu!   Az általam és ismerőseim által tapasztalt jelenlegi diplomás piaci helyzet elszomorító.   A legnagyobb budapesti egyetemen végeztem mint. informatikus (programtervező), tavaly nyáron. A képzés 5 éves volt, és elég kemény, de nagyon…..
mckmester 2014.03.25 21:31:18
@wkdsogkr:

"A JÓ programozók keresettek. A JÓ informatikusok (programozók ÉS üzemeltetők ÉS egyéb) keresettek. A JÓ-t itt nehéz definiálni, és nem feltétlenül egyenértékű azzal, hogy "3-5 év tapasztalat"."

Pontosan.
Én mostanában egy kisebb cégnél vagyok vezető fejlesztő... Érdekes dolgok vannak azért.
Íratunk programozási beadandót az ifjoncokkal. Nem túl bonyolult, de kicsit gondolkodós.
Kb 10 -ből egy érti meg egyáltalán a feladatot, kódot írni meg ennek a fele tud. Pedig százalék számításnál nincs komolyabb matek benne.
A kb 50 sor kódból néha annyira lerí az igyekezet teljes hiánya és az igénytelenség, hogy nem értem merre tart az ember. És ugye a juniorokkal sokkal elnézőbbek vagyunk, mint azokkal akik már láttak éles projektet.

Ha egy beugró vizsgafeladatot így old meg, akkor mit vár? És ez sajnos egyre jellemzőbb a mostani pályakezdő felhozatalra. Ehh..
Pontosabban a hazai lakáspiaccal, és annak legfontosabb mutatóival. „Halottról jól, vagy semmit”, tartja a bölcs mondás. A tanácsot nem megfogadva mi azonban összegezzük a hazai lakáspiac 2013-ra vonatkozó, továbbra is lehangoló teljesítményét, és elkövetjük a lehetetlent…..
mckmester 2013.12.19 13:51:23
@tip: Mondd ezt a kőművesnek meg az építésznek (és igazából mindenki másnak is).

Az ingatlanárak nagyon jó indikátorai a gazdaság állapotának, és a jövő lehetőségeinek. Ahol virágzik a gazdaság (vagy van rá potenciális lehetőség) ott az ingatlanárak emelkednek. Romló gazdasági környezetben meg csökkennek, ott szaporodnak elhagyott lakások és épületek. (Detroit esete ismerős?)
mckmester 2013.12.19 14:49:23
@tip: Természetesen, ezért is írtam "indikátor" -t. A lakásárak zuhanása tehát nem egyértelműen a közjót szolgálja, mert nem csak annak szomorú (kétségbeejtő) a helyzet, akinek eladó lakása van, hanem annak is aki adott esetben ingatlanokból él(ne) + az egész építőiparnak is betesz nem kicsit.
mckmester 2013.12.22 19:44:33
@smartdrive: Az igaz, de baromira nem mindegy, hogy a kombájn tesz be a kaszagyártóknak, vagy az aszály :-). Mert jelen pillanatban az utóbbi hasonlat érvényes.
Subba Ilyenek mennek a Keletiben 2013.11.15 08:50:20
Adörszáj bazmeg! ..
Óvatosan! ABS-szel vagy anélkül? 2013.09.17 10:52:15
A kérdés némiképp bonyolultabb annál, hogy egyszerű igennel, vagy nemmel válaszolhassunk rá. Ez is egy olyan téma, ami állandó vitára ad okot. Lássunk hát tisztán ebben a kérdésben (is)! Fogalmak, tények, számok a fékezés világából. Állandó vitatémává vált a…..
129 nap, vagyis négy hónap rabság után, ma délelőtt hazaérkezett Ivan Buchta és Martin Pezlar, az Arma sorozatot készítő cseh Bohemia Interactive két fejlesztője. Írtunk már róluk korábban, először akkor, amikor szeptemberben lecsukták őket Görögországban. Oda azért utaztak,…..
mckmester 2013.01.18 08:59:50
@sztrelnyikov:
Az engedély kiadásakor jelzik a bázisparancsnoknak/bürokratáknak, hogy ekkor és ekkor jönnek valakik és fotózni fognak. Ergo az érzékenyebb dolgokat el lehet tenni addig, szívélyes állófogadás stb.

A két srác esetében ez nem így volt, így a szabályzat és a helyi törvények alapján letartóztatták őket.
Egyébként meg a "3D csak játékot akarunk csinálni" szöveget bárki mondhatja. Tiltott területen fotóztak, ez már elég ok az eljárásra.

Ennek ellenére remélem, hogy a dolognak nem lesz folytatása.
George Lucas eladta 4 milliárd dollárért a LucasFilm Ltd.-et a Disney-nek. Ezzel pedig megnyílt az út a régóta fiókban heverő ötletek előtt, hogy filmmé váljanak: a Disney 2015-ben mutatná be a Csillagok háborúja hetedik részét, majd a nyolcadikat és a kilencediket, mindet Lucas…..
A múlt héten volt egy csajos esténk és persze szóba kerültek a férfiak is. Hárman voltunk feleségek és hárman facér csajok. Érdekes volt a két csoport véleménye közötti különbség a tökéletes pasi felvázolásában. Az egyik "tökéletes férfi" amolyan apa-férj típus volt,…..
Tisztelt Munkahelyi terror. Idén januárban kezdem el dolgozni egy irodában, viszont amint jött a nyári meleg nálunk is beizzították a légkondikat. Tudom, hogy sok embernek nagyobb problémája is van ennél de nálunk ez totális elviselhetetlen módon tették ezt. Ahol én dolgozom,…..
mckmester 2012.06.29 09:36:32
@igazságos:
Ha légterelőként alkalmazod, akkor nem károsítja. Ha meg igen, akkor is inkább a gép menjen tönkre mint az ember szervezete.
Egyébként nem megy tönkre. Lehet, hogy egy kicsit többet fogyaszt, de tönkre nem megy.

Az meg nem reális, hogy levonják az áramot a fizetésből. Elvileg szóltak, sőt ha van eszük írásban is jelezték, hogy a légkondicionálás egészségre ártalmas. Ha erre nem történt érdemi reakció, akkor akár perelni is lehet. Ezt meg lehet említeni, amikor a légkondi áramfogyasztását firtatja valaki. Ebbe meg szerintem semmilyen munkáltató nem megy bele 1500 Ft áramdíjért cserébe, mert:

1. 100%, hogy bukik rajta
2. Több idő, pénz, energia, mint kiköttetni a légkondicionálót, vagy eltűrni a papírt a légbefúvón.

Aki meg mégis (merő kitolásból) inkább a dolgozó szopatását vállalja be, hogy az továbbra is egészségre ártalmas helyen dolgozhasson egy kényelmet szolgáló berendezés miatt, akkor az tényleg hülye.

Egyébként mire ez a vita igazán durvává fajulhat, úgyis ki kell kapcsolni a légkondit :-)
IDDQD Orkazmus? Komolyan? 2012.06.25 20:31:00
Hétvégén nem volt játékcsaj, vigasztalódjatok most Aubrey Plaza amerikai színésznővel, aki 27 éves, dögös és geek (vagy legalábbis annak mutatja magát). Ő játssza Aprilt a Parks & Recreationben (Városfejlesztési osztály), de a Scott Pilgrim-filmben is láthattuk. Amerikában…..
És megérkezett, amit többen szorgalmaztak: a jövő évtől az EU egységes bankbetéti garanciát vállalna minden tagállam minden bankbetétjére. Mi ennek a konkrét eredménye: Kiskunlacházán Józsi bácsinak sem kell aggódnia bankbetétjéért, ha durván 300 Ft fölé repül az euró…..
mckmester 2012.06.12 16:52:13
@spontan: Ez tényleg jó, csak Magyarországon már volt példa arra, hogy miket lehet ezzel megcsinálni. Az ingatlanalapokkal kapcsolatos kifizetési moratóriumra emlékszik még valaki? Amikor az azonnalik beváltási élehetőséget önkényesen 90 MUNKAnapra (Azaz nettó kb. 120 napra) állították át, és közben az alapok átértékelték a vagyont és mindenki bukott az üzleten, kivéve a bankokat? A szájalás meg még előtte egy nappal is ment, hogy nincs veszély mindenki nyugodjon meg?

Na ez volt az az eset, amikor én arra jutottam, hogy itthon semmiféle befektetésem nincs biztonságban.
mckmester 2012.06.12 17:07:38
@spontan: Pontosan ezt csinálom ma már. A magyar bankrendszertől teljesen függetlenítettem a megtakarításaim jelentős részét és külföldi alapok jegyeit vásárolom.
Pont azért írtam a fenti két kommentet, mert rá akartam világítani, hogy az uniós betétgarancia mennyit ér valójában, ha gáz van.
Semmit. Ha Magyarországon beüt a ménkű az egyszeri ember forintbetétjei leértékelődnek mielőtt kivehetné őket a bankból. Ha Józsibácsinak most ér 1000 eurót a (forint) betétje, akkor azalatt a két-három nap alatt míg lecsillapszik a pánik és beáll egy új árfolyam, harmadára, negyedére rossz esetben századára eshet az értéke. Az uniós garanciával meg kitörölheti a.... Visszakapja a forintját, de az csak arra lesz jó, hogy egy méter kötelet vegyen rajta magának és a politikai elit számára.
végig kell nézni, stb.stb....akkor jó!  ..
mckmester 2012.04.18 00:06:12
Oké, ez zseniális (több tumblr-oldalon is belefutottam, sajnos az eredeti forrást egyelőre nem tudtam kideríteni.). Adott egy pohár, ami félig tele. Vagy félig üres. Vagy egészen tele van, ha az Obsidian mondja. Vagy a vizet húsz dollárért lehet letölteni dlc-ként, ha a pohár az…..
„Olyan szexi volt a hölgy nőben, mint Hagyó Miklós férfiban” – a tegnapi sztorinkhoz hasonló darab a mai. A súlyos jelenség eleinte csak egy kollégájával csalja a férjét, majd az esküvő előtti héten szakít is a vőlegénnyel. Ennyi nem elég, mert a hölgy…..
1. Nehezen vitatható, hogy helyes döntés volt a mostani kormány részéről az államadósság csökkentésére irányuló politikai szándékot - valamilyen formában - alkotmányos szinten megfogalmazni. 2. Vitatható, hogy helyes döntés volt-e a mostani kormány részéről az…..
Hiba a mátrixban – gondoltam először, mert más ésszerű magyarázat hirtelen nem jutott eszembe, mikor megláttam a harmincas táblát. Azaz hogy pont nem láttam meg, és ez volt a gyanús. Pedig máskor ott szokott következni a hetvenes és az ötvenes karika után. Minden más…..
 "Jaj, Teremtőm, fullasszad meg Mindet már Amelyik a jóban dúskál Mégis rosszban spekulál Kinek élte csak uzsora Szodoma, Gomorra Aki miatt összeromlik A világnak humora."   Jó okunk van feltételezni, hogy Ön az elmúlt hetekben aktívan járult hozzá a forint…..
mckmester 2011.11.29 13:11:53
@Lakásfelújító Feri: Akkor nem lett volna üzlet nekik sem. A hitelkihelyezés elsősorban a banknak üzlet, nem a felvevőnek.

Arról nem is beszélve, hogy kis országunkban sokaknak nem annyi a jövedelme, mint amit az adóhatóságnál ismernek. Ezt felismerték a bankok is ám.....
mckmester 2011.11.29 15:16:53
@Lakásfelújító Feri:
Miért nem jó üzlet egy 4-5 szobás Budapesti peremkerületi lakásban élni? Főleg úgy ha nem fizetik a részletet, és nem lehet kilakoltatni?

Jóég tudja. Én nem szívesen élnék azzal a tudattal, hogy a kilakoltatási moratórium miatt van tető a fejem fölött, utána meg még bukok is pár millát.

Igen. A hitelfelvevők hibásak abban, hogy nem mérték fel kellőképpen a kockázatokat. De könyörgöm néhány bennfentes amerikai bankáron kívül akkor még senki sem sejtette, hogy mi jöhet.

Emellett is én forinthitellel vettem a házamat, de tisztában vagyok azzal, hogy a forintkamatok is elszállnak hamarost, így én is szívni fogok. Készülök is rá ahogy tudok. (Ne legyen igazam)
A 7 évvel ezelőtti M5 teszt egy éktelen káromkodással kezdődött. Ez a mostani egy régi emlék tűnődő felidézésével. Ebben nagyjából minden benne is van a két autó közti különbségről. ..