Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Valaki Innen

69 bejegyzést írt és 290 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van az úgy a techpiacon, hogy mire a kutatómérnökök összeraknak egy prototípust, a piaci klíma már nem kedvez az adott terméknek, és még a megjelenés előtt lelövik az egész projektet. A videojátékipar tele van ilyen sztorikkal, olyan sok soha meg nem jelent konzol volt az évtizedek során, hogy simán…..
Azt hiszem sikerült megtalálnom magam számára a tökéletes chili püré receptjét. Vallomással tartozom: sok chiliszószt / pürét főztem már életemben. Pontosabban sok szar chiliszószt / pürét főztem már életemben. Valahogy sosem lett az amire gondoltam. Volt, hogy összecsaptam, nem kóstoltam, nyers…..
Ezzel a bejegyzéssel adós vagyok magamnak, ha nem írom le hogyan sikerült idén (végre) bazsalikomot magról életre kelteni, akkor egészen biztosan elfelejtem. A termőföld Korábban is próbálkoztam a konyhaablakban fűszernövények termesztésével, nagyjából zérus sikerrel. Azért…..
Valaki Innen 2012.05.27 08:26:10
@hudak: Szia! Az OBI-ban láttunk anno ilyet.
Itt most eléggé le van árazva.

www.pixmania.hu/hu/hu/07319168/art/nortene/4-polcos-balkon-melegagy-teli-takaro-tavaszi-atlatszo-huzat.html
Valaki Innen 2016.06.28 15:26:06
@Tintus: Szerintem semmi akadálya nincsen, még hónapokig lesz elég fény.
Képzeljünk el egy konferenciát a nem is olyan távoli jövőben, amikor egy titkos pincében összeül az Öt Nagy Társasjátékkiadó (ÖNT), hogy megvitasson egy életbevágó problémát. Az öt igazgató elsétál a marcona képű őrök mellett, leolvassa a belépőkártyáját, a retináját, a vénáját és felmondja a…..
Imádom a Boardgames That Tell Storiest olvasgatni. Most például egy érdekes bizonyítékát olvastam annak, hogy a tematika nem csak a játékélményt, hanem a játékstílust is erősen befolyásolhatja. Vagyis az ember óvatosabb lesz egy olyan játékban, ahol nagyobb fiktív veszély vár rá és vakmerőbb, ha még…..
Egy hétvégi élmény nem hagy nyugodni, amit muszáj kiadnom magamból. Az is lehet, hogy vannak akik nem értenek egyet velem és szerintük ez így rendben van. Mondhatnám, hogy lesz@§0m, de nem megy. Szándékosan nem nevezem meg a helyet, sem azt, hogy kiről van szó. Biztosan van ilyen…..
Valaki Innen 2015.06.29 20:38:18
Szia

Ez egészen ingoványos talaj, és szerintem jó téma további boncolgatásra.
Átgondoltam az én esetemet, hogy ha árulnám az általam főzött püréket és szószokat, akkor hol lenne a határ abban, hogy az összetevőket termesztem vagy beszerzem. Hozzáteszem, hogy én nem tömör cuccokat főzök magamnak, mert nem bírná a nyelvem és a gyomrom.
Chili: ezt termesztem, Red Savina, Bhut Jolokia és Trinidad Scrorpion. Ha kifogynék akkor megbízható forrásból nem érezném csalásnak, hogy pótoljam a szükséges mennyiséget. Persze ez a forrás nem tesco vagy nagyker lenne :) Egyszer kaptam egy jólelkű miskolci bloggertől egy egész szatyor Red Savinát, amit szintén feldolgoztam. Nem tudom te voltál-e aki kiszervezte a chilik egy részét más által üzemeltetett melegházba. Ez minek számít? Te termelted a chilit vagy sem?
A többi:
Fokhagyma, kápia, ecet, fűszerek.
Fokhagyma nagyon rossz hozammal terem (próbáltam) én nem akkor mint a fenti chilifajták, egyszerűen nem lenne elég.
Kápia paprika úgyszintén, van, hogy a püréhez 5-6 kilónként veszem a piacon.
Ecet: na ezt mondjuk csinálhatnám házilag, de pincém nincsen, illetve nem is tudom, hogy kell, bár utána tudnék olvasni, hogy kell igazi bioecetet készíteni, viszont még a nagyon jó minőségű ecet is olyan "filléres", hogy nem érzem, hogy érdemes lenne vesződni vele.
Én nem tudom, hogyan csinálnám, viszont válaszolva a kérdésedre: hagyjad, ne foglalkozz vele :)
Ha törvényileg nem ellenőrzött és szabályozott, akkor egyéni morális kérdés. Te tudod miből van, ismerik a neved, ezt a reputációt nem veheti el senki, mi sem bizonyítja, hogy kifogysz a termékekből kurva gyorsan.
Ne szegje ez kedved semmiképpen,
Igazából már a 3-4. adás környékén szerettünk volna kicsit kimozdulni a komfortzónánkból, és olyan vendéget hívni a Checkpointba, akit nem ismerünk, de végül csak a hatodikra jött össze. Tihor Miklós lett a szerencsés, akivel nagyon jót beszélgettünk, és át is léptük…..
Nem a mostani lett a legsikerültebb adásunk, de egy hosszú sorozatba - és a Checkpointot hosszúnak szánjuk - óhatatlanul becsúszik egy-egy megbicsaklás. Ezúttal az történt, hogy kiszemelt vendégünnkel az istennek nem sikerült olyan időpontot találni, ami jó volt neki is, nekünk is…..
Valaki Innen 2015.05.13 15:23:35
Mi jut először eszedbe a fotóról? Egy szó. Egy mondat. Bármi.  Fotó: Vivian Maier: New York, 1954. március (Maloof Collection)  (forrás: vivianmaier.com)..
Valaki Innen 2015.04.06 04:32:55
Meglepődtünk, hogy mennyi pozitív visszajelzést kaptunk tőletek podcastes próbálkozásunk kísérleti adására, nagyon köszönjük, igyekszünk a továbbiakban is. Máris beépítettünk pár javaslatot, például a mostani adás hosszabb - oké, várható volt, hogy vendéggel eleve…..
Valaki Innen 2015.04.04 19:55:49
A magokat 2015.01.08-án rendeltem meg a Semillas-ról. Még aznap feladták postára és 2015.01.16-án meg is érkezett. Sajnos megint elkapott a hév és emiatt 5 helyett 10 fajtát rendeltem. Ne ítéljetek el! :D Fajták képekkel: Aji Limo: állítólag enyhén citromos aromája…..
Chili paprika Március legeleje 2014.03.01 06:21:40
Nőnek.  Most olyan időszak következik, amikor a chilikkel való foglalkozás a lámpa fel- és lekapcsolására és alkalmankénti locsolásra korlátozódik. Nagyon jól vannak, nem igénylik a figyelmemet egyáltalán.  Amint kicsit megbokrosodnak elkezdem a tápoldatozást is. Lila képek…..
Chili paprika Új szezon 2014.02.16 12:11:23
Nagyon nagy reményekkel nézek neki az idei szezonnak. Gabko blogját olvasgatva eldöntöttem, hogy világítással támogatom meg a palánták fejlődését. Eleinte egy 4500 Kelvin színhőmérsékletű energiatakarékos izzóval kezdtem, de egy véletlen folyamán rábukkantam erre az…..
Sziasztok! Úgy egy évvel ezelőtt jelent meg a Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island és sokakkal együtt engem is érdekelni kezdett a játék. Ki ne olvasott volna gyerekként lakatlan szigettel kapcsolatos kalandregényt: Verne Kétévi vakációját, a legklasszikusabb Robinson…..
A blog Facebook-oldalán tegnap egy villámjátékot hirdettem, melynek nyereménye - tekintettel a hétvégi alkalomra - egy páros belépő volt a Gardenexpora. A rövid idő ellenére közel két tucat pályázat érkezett, a jelentkezők a felhívásnak megfelelően kertjük képeit küldték…..
A jelen:Az utóbbi években különösen foglalkoztat az e-tartalmak kérdése. Kiemelten az e-book-ok körül jár az agyam, mivelhogy könyves vonalon dolgozok. Az e-könyvolvasókon bármely szöveges tartalom megjeleníthető olyan módon, hogy az a szemet kíméli, tehát egy e-könyvolvasó…..
Ha nehezen is, de legalább a csíráztatás elkezdődött. Valahogy nehezen akart beindulni a dolog, így egy kicsit el is késtünk, azért március eleje (közepe?) nem éppen az ideális, ugye.  Ráadásul a helyszín sem a legjobb, hiszen Csin nappalijában, az egyik ablak előtt terül…..
Valaki Innen 2013.03.14 11:03:28
Jövő héten már le kell bontanom a keltető inkubátor falát, mert lassan kinövik a növények. Kicsit széjjelebb kell őket pakolnom mert már nagyon takarják egymást. Február 19-én megjelent a 2. cikkem a Kisalföld lap Otthon és Kert magazinjában, melyet már az ültetés nevelés…..
Valaki Innen 2013.03.03 13:42:58
Chili paprika Red Savina 2012.09.08 13:36:31
Kicsit késésben van a Red Savina paprika java része, remélem lesz idejük beérni. Folyamatosan szedem a már megpirosodott terméseket és különböző darálmányokat készítek belőle. A legtermékenyebb tő: ..
Valaki Innen 2013.01.30 15:35:24
@csigafrédi: Igen. Kaptam egy jótevőtől pár Red Savina termést, ennek magját mentettem és azokból fejlődtek ilyenné a növények.
Filmsztárokat, nagynevű, netán még tehetséggel is bíró színészeket sokan tudunk sorolni hosszan, tipikus fordulatok, jellemző filmes klisék is akadnak szép számmal, csakúgy mint emlékezetes járművek, épületek, vagy helyszínek. Én azonban, mint kertész, a filmekben is árgus…..
Egyre rövidebbek és hidegebbek már a nappalok, amiben az a jó, hogy nekiállhatunk ráérősen olyan tartalmas leveseket főzni, mint ez a most következő, marhafarok felhasználásával készülő, egytálételnek is beillő fogás. Ne tévesszen meg senkit a név, hiába készül…..
Valaki Innen 2012.12.23 08:47:23
@sbotond: Helló!

Ennél a résznél kicsit elbizonytalanodtam:
"Ekkor adjuk hozzá a vörösbort is, és nagy lángon főzzük tovább. Az előpirított húsokat beledobjuk, és másfél liter hideg vízzel felöntjük."

Itt mennyi időnek kellene eltelnie? A sütőbe kerülés előtt a húst alaposan meg kellene főzni?
Valaki Innen 2012.12.24 15:53:49
@sbotond: Köszönöm! Remek leves lett.
A volt kedvenc pékségembe mentem vásárolni, ahol mindig a "tegnapi sütésű kenyeret" veszem féláron... az egyik 175 forintos tétel helyett az eladó 1750-et ütött be. Szóltam. Erre a másik eladó, aki értett a pénztárgépek nyelvén stornózta a számlát, majd teljes áron ütötte…..
Valaki Innen 2012.12.22 07:44:49
@batgirl: Milyen érdekes ez a rácsodálkozás a húszezer maradéka és január dologra.
Nem ismeritek az éléskamra fogalmát? Mindenki naponta jár vásárolni?
Valaki Innen 2012.12.22 12:05:42
@batgirl: megírta egy kommentben a tegnapi kenyér magyarázatát, a cikk lényege amúgy sem ez volt, de ezt mantrázza mindenki. Komolyan olyanok vagytok mint a bulldogok, ráharaptok valami szarra és ezt marcangoljátok egész nap.
Mint azt a newsokbol halhattunk, tegnap reggel szornyu incident tortent a Connecticut allambeli Newton varosanak Elementary School-jaban. Azota nem gyozom hallgatni a kulonbozo hirforrasok anyagait, igy a magyar hir-portalokat, commenteket is eloszeretettel olvasgatom. Egyes volt honfitarsaim…..
Több, mint négy év élblogászati tapasztalatával hátunk mögött kötelességünknek érezzük elboronálni a lelkes, ambiciózus, ugyanakkor kicsikét még bizonytalan utánpótlást. Van kedved, időd és energiád blogolni, de nincs ötleted, milyen témában érdemes? Egyedi akarsz lenni?…..