Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ynd

0 bejegyzést írt és 318 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy a Momentum "nagyot alakított" az Echóból való két mondat után kivonulásával, előhozakodnék az ellenzéki oldalon vélhetően népszerűtlen álláspontommal, miszerint nekem egyáltalán nem tetszett ez a performansz. No, nem azért, mert szeretném az Echo Tv-t, egyetértenék borzasztó…..
ynd 2019.01.09 15:23:09
Acemoglu és Robinson Nobel-díjas közgazdászok klasszikus munkája a Mért buknak el nemzetek?  c. könyv megfelelő elméleti keretet biztosít ahhoz, hogy megértsük korunk gazdasági és politikai történéseinek jelentős részét. A kötet elveinek kevéssé dogmatikus, kreatív használata némi háttérismerettel…..
ynd 2019.01.09 15:19:51
@MACISAJT1: Ember, miért írsz ekkora baromságokat? Fogalmad sincs a témáról, amiről írkálsz, akkor meg minek???

A FED-nek minden szövetségi szinten bejegyzett amerikai bank tagja, és nem magánkartell, hanem közjogi ellenőrzés alatt működik.

"A member bank is a private institution and owns stock in its regional Federal Reserve Bank. All nationally chartered banks hold stock in one of the Federal Reserve Banks...
holding stock in a Federal Reserve bank is not like owning stock in a publicly traded company. These stocks cannot be sold or traded, and member banks do not control the Federal Reserve Bank as a result of owning this stock. From the profits of the Regional Bank of which it is a member, a member bank receives a dividend... The remainder of the regional Federal Reserve Banks' profits is given over to the United States Treasury Department."

"The seven-member board of governors is a federal agency. It is charged with the overseeing of the 12 District Reserve Banks and setting national monetary policy. It also supervises and regulates the U.S. banking system in general. Governors are appointed by the President of the United States and confirmed by the Senate for staggered 14-year terms."

en.wikipedia.org/wiki/Federal_Reserve
A hastájékon felgyűlt zsír az, amitől a fogyókúrázok többsége leginkább szabadulna. Nem véletlenül: az esztétikai okokon túl ennek a zsírrétegnek igen nagy egészségügyi kockázata is van. Hasra fogyni azonban nem egyszerű, nem elég lelkesen csinálni a felüléseket.....
Orbán Viktor kormánya még véletlenül sem képes igazat mondani a menekültekkel, az Unióval, a kvótaperrel és Soros Györggyel kapcsolatban. Igyekeztünk összeszedni minden kormányzati hazugságot - nem volt könnyű...
ynd 2017.09.10 12:09:20
  Donald Trump a milliárdos üzletember megnyerte az amerikai elnökválasztást tegnap este!  A világnak az a része akik csak a CNN és BBC híreire alapozták az információikat, ez a hír most kétségbeejtő és félelmetes, sőt hihetetlen!  Pedig igazándiból csak az történt, amit sokan sejtettünk, de…..
ynd 2016.11.14 23:11:53
OK, meggyőztél, hogy a jótékonykodási sztorik legalább egy része igaz. Bár, ahogy a cikkek is írják, "As always with Trump, it’s hard to parse the reality from the publicity." avagy "We won't question his motives, but PR like this could help a man sell a few extra apartments. Or just wax an ego." Hozzátehetjük, a jótékonykodás arra is jó, hogy naív lelkek szavazatait nyerje el vele a jótékonykodó. Ha nem volnának ilyen céljai, nem nyilvánosan jótékonykodna.

Én egy szóval sem mondtam, hogy Trump szörnyeteg, és nem is gondolom, hogy az. Mint ahogy azt sem mondtam egy szóval sem, hogy rasszista vagy homofób.

Én azt mondtam, hogy kisebbségek ellen uszít, hogy képtelen magán uralkodni, képtelen higgadtan érvelni, hajlamos elragadtatni magát, és megsérteni másokat, hogy fogalma sincs a világpolitikáról vagy a világgazdaságról. Hozzáteszem, hogy Trump mindezzel erodálja a politikai kultúrát, és ezzel nagyon komoly károkat okoz, továbbá hogy személyiségében is és felkészültségében is nagyon kevéssé alkalmas elnöknek, ami óriási kockázatot jelent az egész világnak. Az, amiket írsz, számomra mindezt nem cáfolja.

Jórészt nem is velem vitatkozol. Én semmiféle propagandát nem figyelek, még csak nem is élek az USÁ-ban. Te mondtad, hogy "az iszlám az új náci nép", nem a propaganda. Muszlimügyben nekem bőven elég az, amit Trump saját maga mondott, és tett közzé:
www.donaldjtrump.com/press-releases/donald-j.-trump-statement-on-preventing-muslim-immigration

És azt mondtam még a fentieken kívül, és mondom továbbra is, hogy nagyon naív dolog azt hinni, hogy egy vérbeli üzletembernek, aki saját maga által bevallottan privát üzleti érdekből évtizedekig igyekezett pénzért politikai befolyást szerezni, elnökként ne hajlana saját maga felé keze a döntéseiben. Egyszerűen túl nagy a kísértés, és az ember esendő. És azt is mondtam, és mondom továbbra is, hogy az is nagyon valószínűtlen, hogy - legalábbis részben, a szereplési vágyon kívül - az illető eleve ne éppen azért akarna elnökké válni, hogy aztán megtöbbszörözze a vagyonát.

És azt is gondolom, hogy ugyanígy végtelenül naív dolog azt hinni, hogy ha a saját vállalkozásainak kedvez, akkor az szükségképpen "a többi nagyvállalatnak is jó". Nem, x cég vetélytársainak nem jó, ha x cég tulajdonosa hozza az x cég vetélytársaira is kötelező döntéseket. Nem azért gondolom ezt, mert "csöpög belőlem a savanyúság", vagy mert irigy vagyok a gazdagokra (nem vagyok gazdag, de anyagi gondjaim sincsenek), hanem mert szerintem a politikát külön kell választani a gazdaságtól, a politikusi pályát az üzletemberi pályától. Mert ha egy üzletember hozza a politikai döntéseket, azt úgy hívják, hogy "conflict of interest", és az jóra nem vezethet.

Clintonnal nekem is vannak fenntartásaim, de az biztos, hogy szerintem messze ő volt a kisebbik rossz Trumphoz képest. Nem beszélve arról, hogy soha nem tudtam egyetérteni azzal a hozzáállással, amely szerint inkább szavazzunk egy kétes célokat követő pojácára, mint egy számunkra szimpatikus vagy elfogadható politikusra, mert ha nem így teszünk, akkor még a végén mások egy általunk gyűlölt politikust választanak meg. Mindenki kizárólag a saját szavazatáért felel, és ha azt a gyűlöletére hallgatva adja le, ahelyett, hogy a józan eszére hallgatna - hát akkor baj van.
ynd 2016.11.17 18:58:03
@cybernagyi: A világ kicsit bonyolultabb annál, hogy vannak a jó emberek, meg a rossz emberek, és hogy aki jótékonykodott valamikor, az a jó ember, tehát rá kell szavazni...
ynd 2016.11.19 01:57:25
Íme az illusztráció arra, amit írtam, és ami a világra vár...
thinkprogress.org/this-isnt-just-a-photo-of-ivanka-trump-it-s-a-middle-finger-to-democracy-750e91a3c0c#.9wo25i4l2

Az elnök családtagjai viszik az elnök vállalkozásait, és közben a politikai hatalom gyakorlásában is részt vesznek.

Az Amerikai Egyesült Államok a választások után pár nap alatt lesüllyedt a poszt-szovjet és afrikai országok színvonalára.

De persze az elnök nagyon jólelkű ember, igazi jótevő, kár lett volna mást választani...
Mi volt a mai nap híre? Vida Ildikó NAV-elnök interjúja a Magyar Nemzetben, hogy az Egyesült Államokból tényleg kitiltották? És ezek után nem ment el a nemzetbiztonsági bizottság ülésére? Hogy kiderült, hogy a kormánytagok eddig is tudhatták, kiket tiltott ki az USA?Az MTV…..
ynd 2014.11.05 23:37:01
@SmittyB: Méghogy Vida a nap híre. Nevetséges, nem igaz, elvtárs? Egyértelmű, hogy a nap híre a bölcs vezető látogatása az Audi-gyárban. Mi más lehetne?
kimjongunlookingatthings.tumblr.com/
Még hétvégéig kell várni, hogy kiderüljön: lesz-e kétharmados, alkotmányozó többségük a kormánypártoknak. Addigra összesítik ugyanis a külképviseleten leadott voksokat és az átjelentkezők szavazatait. Abban azonban már most biztosak lehetünk, hogy ha a Fidesz-KDNP…..
ynd 2014.04.09 13:54:12
@Gyingizik:
"Ezt a szabályt még a győzteskompenzáció nélkül 2010-ben 2/3-ot szerzett, legitim kormány vezette be. Miről vitatkozunk?"

Arról, hogy alkotmányos-e, amit bevezetett. Ez bizony nem attól függ, hogy legitim kormány volt-e, meg hogy mekkora aránnyal választották meg.
ynd 2014.04.09 13:59:03
@grundigg: Ott a pont.

A "veszteskompenzáció" lényege, hogy az "elveszett" szavazatokért járjon valamilyen kompenzáció. A "győzteskompenzáció" lényege ugyanez, csak elveszettnek tekinti azokat a szavazatokat is, amelyeket a győztesre adtak le, de amelyekre a győzelemhez már nem volt szükség. Ezt a felfogást lehet célszerűségi megfontolásokból vitatni, de a szavazatok egyenlőségének az elve alapján aligha.
ynd 2014.04.09 14:04:48
@Csigataposó: És alighanem Fidesz-Jobbik koalíció alakulna...
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
Ugyancsak felbolygatta a közvéleményt a Teczár Szilárd vs. Doboz ügy. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság kimondta, diszkriminatív az a gyakorlat, hogy a nők ingyen mehetnek be egy szórakozóhelyre, míg a férfiaknak fizetniük kell. Sokat elárul, hogy kik háborodtak fel igazán a…..
ynd 2013.11.29 23:50:59
@fehérfarkas: Bántó szándék nélkül mondom: neked verseket kellene írnod, nem társadalmi kérdésekről vitatkoznod. :-)
ynd 2013.11.30 01:36:42
@fehérfarkas:

Elsősorban az a gondom, hogy semmit nem értesz abból, amit írok. Már válaszoltam a 18 évesek alkoholtilalmával kapcsolatos érvedre, a diákok, idősek pozitív diszkriminációjával kapcsolatos érvedre, utaltam rá, hogy milyen szempontok alapján választják el a jogszerű és a jogellenes hátrányos megkülönböztetést egymástól. De semmit nem értettél meg mindebből: ismételgeted a már cáfolt érveidet, továbbra is egy kategóriának hiszed a jogszerű hátrányos megkülönböztetést és a diszkriminációt. Még a feljelentés szó értelmét is próbáltam elmagyarázni - hiába, mert megint rosszul használod.

Új elemként kiderült az is, hogy összekevered a jogi egyenlőséget a társadalmi egyenlőséggel, az egyenlő elbánás követelményét a kommunizmussal.

De egyébként mindezzel még önmagában talán nem volna gond, mert nem várhatom el tőled, hogy jogi diploma nélkül jogi fogalmakkal tisztában legyél vagy jogi érvelési kereteket utalásszerű említés alapján felismerj. Csak éppen nincs nagy kedvem jogi gyorstalpalót tartani neked.

Merthogy minek? Tanulni a jelek szerint nem vágysz. És kérdés, elég volna-e a jogi tudás.

Például Szaúd-Arábiáról ódákat írsz, és azt gondolod, ezzel valamit is cáfoltál abból, amit mondtam. Sofőr jár a nőnek, aki nem vezethet. Óriási. Akkor nem is tudom, mit akar még. És a férje a gyereke születéséig el kell tartsa, ha kidobta a házból. Óriási. Akkor a nőre már csak a gyerek önállóvá válásáig hátralévő röpke 20-25 év hárul.

Szerinted az, ha a nőknek is belépődíjat kell fizetniük, ha be akarnak menni egy szórakozóhelyre, olyan mértékű állami beavatkozás a gazdaságba, hogy megszűnik a verseny, az innováció, valamint az igény a teljesítményre és kreativitásra. De azzal nincs gondod, ha az állam azt tiltja meg az állampolgárai felének, hogy autót vezessen. Az ilyen beavatkozás nyilván elősegíti a versenyt, az innovációt, valamint az igényt a teljesítményre és a kreativitásra.

Mit mondjak neked? Hogy Szaúd-Arábia az olajából él olyan idillien? Hogy azok az országok, ahol a szaúd-arábiaihoz hasonló értékrend szerint szerveződik a társadalom, csak épp nincsen annyi olajuk, azok bizony kevéssé idilliek?

Jemenben is jártál a közelmúltban? Vagy Szíriában? Vagy Irakban (pedig ott még olaj is van valamennyi)? Vagy Afganisztánban? Ott bizony nem kapnak ékszert hozományul a nők. És nem is kirándulgatnak dzsippel a sivatagban. És nem is Jordániába járnak nyaralni. (Emlékeztetlek: Magyarországnak sincs ám olaja.)

Vagy tanácsoljam inkább, hogy szaúdiak helyett mondjuk németekkel, hollandokkal, norvégokkal, új-zélandiakkal, kanadaiakkal beszélgess? Igazából bármely európai ország jó lehet, mert a nem szerinti diszkriminációt EU-s irányelvek sora tiltja. Például megkérdezhetnéd tőlük, ők mit gondolnak a nők egyenlőségéről. És hogy hogy érzik magukat a kommunizmusban. Biztos Szaúd-Arábiába vágynak.
ynd 2013.11.30 20:03:01
@fehérfarkas:

Próbáltam válaszolni a kérdésedre, hogy mi a gondom azzal, amiket írtál. Lehet, hogy kicsit elragadtattam magam, és ezért a válaszomba érvek is csúsztak, de ez nem volt szándékos.

Ahogy már próbáltam írni: szerintem a vita köztünk ebben a témában időpocsékolás. Hiányzik hozzá a közös alap, amiről vitatkozni lehetne.

Te nem gondolod, hogy a nemi alapú hátrányos megkülönböztetés legalább általában, elvi szinten elítélendő és/vagy tiltandó. Márpedig ebben a kérdésben nem fogjuk egymást meggyőzni.

Így viszont semmi értelme arról vitatkozni, hogy egy konkrét esetet, a nők ingyenes belépését meg kellene-e engedni, vagy be kellene-e tiltani, hiszen a te kiindulópontodból szükségszerűen az következik, hogy meg kell engedni.
Tanulságos közéleti akció volt Teczár Szilárd hadjárata a lányoknak ingyenes belépést biztosító bulik ellen. Az éber erkölcscsősz és genderharcos felvette a harcot egy budapesti szórakozóhely megalázó, elnyomó gépezete ellen, így nincs több ladies free party a Dobozban. A…..
A jó király betiltotta a seggfejek vonulását, de ez nem elég, sőt, ez sokkal több, és jóval ízléstelenebb is, mint amit megtehetett volna. A liberális sajtó és bloggerek az indextől a cinken át a kettős mércéig azon derpegnek, micsoda alávaló húzás az Élet menetére…..
Mit ad isten, nem lesz rajta az „egyéni nyugdíjszámlán" az államosított magánnyugdíj-pénztári egyenleg. Orbán Viktor és tettestársai végighazudozták az elmúlt két és fél évet erről az ügyről. Amíg rá nem tették a kezüket a háromezer milliárd forintnyi magánvagyonra,…..
ynd 2013.04.07 21:52:12
@zobod: Linkre gondolok, természetesen.
ynd 2013.04.07 22:02:21
@fal_adja_a_masikat:

"Az a különbség a bank és a pék között, hogy a pék értéket teremt és a munkájának javadalmazása a profitja. Míg a bank nem teremt értéket, csupán monopóliuma van a pénzteremtésre, amivel inkább értéket rombol, és jövedelmet tud elvonni az értékteremtő gazdaságból"

Most kellene abbahagynod a kommentelést gazdasági témákban. Agysebészetről vagy kvantumfizikáról is írsz kommenteket más oldalakon? Kb. ugyanannyira lenne értelme, mint annak, hogy itt okoskodsz.
ynd 2013.04.07 22:21:16
@zobod: Látom, nem azért írsz ide, hogy meggyőzz másokat. :-)
Tisztelt Orbán úr!Mint arról önnek is tudomással kell bírnia, a rendőrség műveleti területté nyilvánította és lezárta a Sándor-palota előtti teret. Mint arról Önnek is tudomással kell bírnia, "Az alkotmány nem játék!" című tüntetés szervezői és résztvevői a…..
Kihalás fenyegeti a nyelvet, amit Jézus is beszélt 2000 éve.   A héberrel és az arabbal is rokon arámi nyelvet a kihalás fenyegeti, mivel egyre zsugorodik azoknak a száma, akik még beszélik. Geoffrey Khan, a Cambridge Egyetem nyelvészprofesszora úgy döntött, elmegy azokra az…..
ynd 2013.02.01 12:40:18
@cyan: Ha nem értesz hozzá, akkor ne okoskodj róla! Komolytalan.
ynd 2013.01.30 12:39:47
@Tapmancs: Gondolom, matekból nem voltál soha erős... Ha valaki két órával korábban kel, attól nem fog a napja 26 órából állni.
ynd 2013.01.30 17:07:03
@Tapmancs: Én meg arra gondolok, hogy nincs "2 óra plusz", ahogy írtad. 2 olyan óra van, amit az érintett alvással tölt, a te tanácsod szerint viszont mással kellene töltenie. Ettől nem lesz több ideje, csak másképpen fogja beosztani. Hogy ez jó-e burnout ellen, azt a szakértőkre bízom.
Az Együtt 2014 látszólag könnyű helyzetben startolt a politikai mezőnyben. Új formációként, jól láthatóan elkülönülve az MSZP-től és Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíciótól, a friss nemzeti összefogást hirdette meg. A létrehozók szándéka és vezetőinek nyilatkozata…..
Már postán vannak a negyedik nemzeti konzultáció kérdőívei, hamarosan mindenki megkapja a borítékot a kérdésekkel.A korábbi konzultációkon az íveken egy egyedi kód volt található, amely össze volt kapcsolva a címzettel, így ha visszaküldted, akkor bekerülél a Nagy…..
 Ezekben a hetekben zajlik az ENSZ-közgyűlés fórumán a palesztin állam elismeréséről szóló vita. A hazai zsidó csoportok, Izrael-barát személyek és közösségek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a magyar döntéshozók az izraeli álláspontot fogadják el, s még…..
A Zugügyvéd egy nagyon pontosan körülírt esettanulmányt kapott egy védjegyperrel kapcsolatban. Nem csak védjeggyel foglalkozó jogászoknak érdekes elolvasni.A Legfelsőbb Bíróság és a Fővárosi Ítélőtábla szembemegy az Európai BírósággalA MacChocolate védjegy felszólalási…..
ynd 2011.05.21 14:51:33
Érdekes ügy. Az LB döntése nagy korlátoltságról látszik tanúskodni. De nem feltétlenül ellentétes a Davidoff-ítélettel.

A Davidoff-ítélet csak azt mondta ki, hogy a tagállamok nyújthatnak védelmet a jó hírnevű védjegyeknek azonos vagy hasonló áruk esetében is, de azt nem, hogy ez a kötelességük akkor, ha az eltérő áruk esetében már nyújtják ezt a védelmet.

Az igaz, hogy a Davidoff-ítélet szerint az irányelvet úgy kell értelmezni, hogy az azonos vagy hasonló árukra használt védjegy ne kapjon kevesebb védelmet, mint az eltérő árukra használt védjegy. De ebből nem feltétlenül következik, hogy a tagállami jogot is így kell értelmezni.

A Von Colson-féle ítélkezési gyakorlat nem érv amellett, hogy az átültető tagállami jogot ugyanúgy kell értelmezni, mint az irányelvet emellett. Az ítélkezési gyakorlatban arról van szó, hogy az irányelv által követett célt figyelembe véve kell értelmezni a tagállami jogot. Csak éppen ennek az irányelvnek nem célja, hogy védelmet nyújtson a jó hírnevű védjegyeknek, ha nincs összetéveszthetőség. A 4(1) és (3) nem tekintik kizáró vagy törlési oknak a jó hírnév kihasználását, illetve sérelmét, ha nincs összetéveszthetőség. A 4(4)(a) és az 5(2) ennek megfelelően nem kötelességet ró a tagállamra, hanem éppenhogy eltérési lehetőséget ad neki az irányelv e szabályaitól.

Azaz nincs kizárva, hogy a tagállamnak a 4(4)(a) és az 5(2) által biztosított mozgásterében joga van logikátlan szabályt alkotni vagy érvényesíteni, ahogy az a jelen esetben minden jel szerint történt. Ezen nem változtat, hogy a tagállami jogszabály azért lett logikátlan, mert az EU-s jogszabály elrontott szövege alapján írták, és hogy a tagállami bíróságnak lehetősége lett volna az EB érvelése alapján dönteni.