Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SNR

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nagy Evolúció–Értelmes Tervezettség vita I. (sokadik meccs, első menet) Ember tervez, a Tervező is tervez. Sosem végzünk ezzel? A Szkeptikus Társaság és az Értelmes Tervezettség Mozgalom kulturált vitája már zajlik néhány hete, így a legújabb ütésváltás előtt talán hasznos lehet…..
SNR 2011.01.10 20:36:34
@ISándor: a teremtőnek / tervezőnek / istennek mi a "létesítő oka"? Vagy ha az ő létezéséhez számodra nem szükséges ok, akkor miért kell hogy legyen létesítő oka a világnak meg az életnek meg minden másnak?
A problémát ezzel csak egy szinttel odébbtoltad.
Tamás sem először jelentkezik - és ez a beküldés tulajdonképpen nem is véleményes, de félrefordításnak nem tudom, hogy lehet-e nevezni; majd megmondjátok:Ez egy aktuális [volt, május 22-én, bocs - LJ] és szokatlan félrefordítás. A Mississippi tulajdonnév egy folyónak is…..
A matematikát és a logikát manapság kevésbé szerencséltetik a hóbortos világmegváltók és csodadoktorok, mint amennyire divatos dolog rákgyógyszereket, fogyasztó csodaszereket, vagy első- és másodfajú örökmozgókat előállítani, esetleg felfedezni nyelvünk és népünk sumer vagy sziriuszi gyökereit. A…..
Egy kora délutáni órán óvatlanul bekapcsoltam a tévékészülékemet, ahol épp az Asztro-Show volt műsoron. Egy gyors beszédű, a különös helyzethez gyakorlottan alkalmazkodó, középkorú ember próbálta rábeszélni a nézőket, hogy hívják őt telefonon, ha a jövőjük iránt akarnának tudakozódni. Sikerrel járt,…..
function PlaySound(url) { document.getElementById('spanDyn').innerHTML=""; } Az angolban nem létezik a magyar ny, ty és gy hang – mégis sokunk a címben szereplő szavakat "nyú"-nak, "gyúti"-nak és "jútyúb"-nak ejtené. De akkor hogyan ejtik az angolok…..
Most, hogy elindult a vadászat az ajánlószelvényekért, egyre gyakrabban hangzik el a jóslat: könnyen lehet, hogy néhány induló már ezen a ponton befejezi a küzdelmet. Magam is írtam erről legutóbb az MDF kapcsán, a félreértések elkerülése érdekében azonban fontosnak tartom…..
SNR 2010.02.12 23:02:41
@jjulie: Sok vacilláló úgy gondolja, hogy egyszerűbb a biztonság kedvéért ide is - oda is szavazni. Ennek a választási rendszerhez sok köze nincs, mindenki aki már szavazott, az tudja, hogy 2 lapot adnak, ehhez nem kell jogszabályokat átnyálazni. Innen pedig már nem kell nagy ész az "egyikre itt, másikra ott" ötlethez.
SNR 2010.02.12 23:41:22
@forrestg: Jó dolog sok mindent ismerni, de szerintem ez pont nem tartozik a legfontosabbak közé. Persze mondom az szerintem is tudandó, hogy lista+egyéni+töredék+kétforduló.
Az ember hajlamos a saját érdeklődési körét a leglényegesebb dolognak tartani, és úgy érezni, hogy anélkül aztán csak szürke ködben támolyog a világban az ember. Ezt csak arra mondom, hogy van bőven egyéb elfoglaltsága, elintéznivalója annak a szerencsétlen állampolgárnak azon túl, hogy a "mi is van ha itt ennyi jelöltet állítanak, de csak amannyi százalékot érnek el" típusú kérdéseken agyaljon lefekvés előtt.
Az MDF esélyeiről többször írtam. Január végén, amikor már tudható volt, hogy az MDF és az SZDSZ együttműködése buktatókkal terhelt, és a nyilvánosság előtt is láthatóvá vált zűrzavar, azt sem tartottam kizártnak, hogy teljesen dugába dől a terv. Állítottam és tartom…..
SNR 2010.02.11 23:27:24
@Surko: Az MDF-re azért szavaznának, mert elhatárolódik az elmúlt 8 év kormányzásától? Elég furcsa ez az érv, hiszen (eddig?) szövetségre készültek az SZDSZ-szel, akik - ha netán elfelejtettük volna - majdnem végig kormányon voltak az elmúlt 8 évben... Hogy van ez? Sokan beveszik ezt?