Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vahakomb

1 bejegyzést írt és 414 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik mai Híradóban a szilveszteri, kölni erőszakos eseményekről igyekezett még egy bőrt lehúzni a köztévé, csak éppen a fenti videóval elég nagy lukra futottak. (A teljes anyag itt látható, screenshotoljuk is, hátha belenyúlnak.) A videó valóban megrázó képsorokat mutat, csak éppen nem…..
Filmbook Spectre 2015.11.09 06:00:00
Végre egy olyan Craig-féle Bond, amely tisztességesen a gunbarrellel kezdődik. Más kérdés, hogy majdnemhogy ez az egyetlen pozitívuma ennek a filmnek. SPOILER! Spoileres az egész széltében-hosszában, van ahol kevésbé, van ahol nagyon, de összességében mindenhol. A nyitójelenet…..
Úgy látszik, az Egyesült Államok nem tanult az afganisztáni példából. Akkor a mudzsahedeket fegyverezték fel a Szovjetunió elleni harcra, akikből utóbb Amerika legmegbízhatóbb ellenségei lettek, Omár molla és Oszama bin Laden vezetésével. Most az atv.hu számolt be arról, hogy a…..
Vahakomb 2015.09.24 12:21:31
@Mr. Rustical: A sok idióta emberjogi-civilszervezetes aktivista meg hamuban sült pogácsával etetgeti az Európába berontó inváziós előhadat...
Bezzeg a németek, a franciák, a nyugatiak, a felvilágosultak. Bezzegék bezzegországból bezzegik, hogy nekünk, magyaroknak mi lenne helyes. Aztán ott vannak ezek az atomliberális, alibi vallásos, migráns buci simogató, közben önsanyargató életet élő emberek, akik minden…..
Vahakomb 2015.09.08 08:40:02
@bkkzol: tömör és 100%-ban pontos megfogalmazás!
Vahakomb 2015.09.08 09:35:21
@Kono: Nekem az egyetemen volt egy palesztin kollégám. Felületes barátságban voltam vele. Egyszer elmentem hozzá valami könyvet elkérni, s hogy jobb viszonyba kerüljek vele, gondoltam, az akkor általam még csak Egri csillagokból ismert Álláh ákbár köszöntéssel szólok hozzá. Na, csak láttad volna, hogy mennyire megváltozott az arca! Elkomorult, vadul nézett rám, s ezt tükrözte az arca: hogyan mered te hitetlen kutya a mi Álláhunk nevét a szádra venni!?
Vahakomb 2015.09.08 10:26:44
@Szelid sunmalac: hát, harci kiáltásnak számított a "Jézus!" is, de ezt mégsem érezzük csúfos, vagy dühödt fenyegetésnek. Na, de most, ha te a barátom lennél - azaz te nem, hiszen már "szépen" bemutatkoztál -, szóval ha egy nem-keresztény barátom bejönne a szobámba, s úgy üdvözölne, hogy Jézus hatalmas, én biztosan nem gurulnék ettől dühbe.
Jobbegyenes Songs for nothing 2015.05.24 20:21:29
Csalódottnak kell-e lennünk, amiért Csemer Boglárka és csapata Wars for nothing dalával Magyarország a 20. helyet szerezte meg a tegnap tartott, 60. Eurovíziós Dalverseny döntőjében? Dalok vagy produkciók? Az egyik legnézettebb nemzetközi dalverseny, történetének 60 éve alatt…..
Vahakomb 2015.05.26 07:52:59
@lezsír: "... Énekelhetne a magyar induló egy homoszexuális izraeli katonáról, aki foszforbombákkal szórja a palesztinokat és közben holokauszt kártérítést vesz fel a 10 éve elhúnyt dédnagyanyja állítólagos szenvedései miatt. ... " - Jaj, ez olyan megható! Ez forgatókönyvnek is tökéletes! ;)
Kell-e? Csak amennyire az élettől. Meg a levegőtől. Meg az apánktól. Ugyanis a kapitalizmus valóság. Csak a hozzá való viszonyunk változhat. A tőke, vagy tágabban magántulajdon alapú társadalom, amelyben a tulajdonát mindenki átfordíthatja befektetésbe (teszi tőkévé) akár…..
Jó lehet-e az a TV-játék, amelyet a köz pénzéből, a köznek szántak (feltehetőleg azért, hogy ez az 1849-ről szóló mese az embereket szórakoztassa), ha rossz a filmhang minősége, sokszor a színészi motyogás teszi érthetetlenné a jelenetet, no meg Pozsony is csak Sopron…..
A Nemzeti Hírtévé elindulásának egyik sarokköve az időjárás-jelentés, amiről olyan büszkén számoltak be az első másfél órában vagy hatszor, mintha az lenne a világ egyik legnagyobb truvája. Pedig nem az, úgy, ahogy a köztévé csinálja, meg pláne nem az, hiszen a…..
Simicska tegnapi napjából (köszönet SL-nek a megállapításért) a magyar népre következő vélhetően legfontosabb információ ez volt, idézem: "Tavaly áprilisban a választások után leültünk és elmondta az elképzeléseit (mármint Orbán). Ennek a részleteibe nem fogok belemenni,…..
Vahakomb 2015.02.08 17:51:29
@Jules Verne: "... akad olyan agyhalott orbánista, aki tovább nyomja "az Orbánnál nincs jobb" propagandát."

1. Nem vagyok agyhalott / 2. Nem vagyok propagandista, viszont van saját véleményem. / 3. Ugyan, áruld már el nekem, hogy számodra ki az a nagy "ő" a magyar politikában, aki jobb lenne Orbántól! És a helyzetet elemezve ne csak a Nagykörúton belüli elvárásokat vegyük figyelembe, hanem az USA agresszív nyomulását, a térségünk gyarmatosítását, az orosz expanziót, stb. Az ilyen helyzet nem selymes nebáncsvirágokat kíván, V.Gyuszi!
Olvasónk, Sándor küldte nekünk az alábbi felvételt, amiben az egyik legnépszerűbb amerikai talk-show-ban került elő Orbán Viktor és Jean-Claude Juncker múlt heti kézfogása. Kimmel nagyjából annyit tudott hozzáfűzni, hogy fogalma sincs, ez mit jelent, de talán azt, hogy akkor most…..
Vahakomb 2015.01.30 10:07:41
@sz_: "Enyves a keze, hát ez van. "
:))) Ha-ha-ha! Ez a legjobb válasz!
Szent István nemzetében olyan légből kapottnak és hirtelennek tűnik a kormányzó párt bevándorló ellenessége, hogy elgondolkodtunk: lehet, hogy valójában a kezdetektől fogva e logika mentén intézkedtek? Alaposan megvizsgáltuk a kérdést és arra jutottunk, hogy teóriánk igaz!…..
Észrevettétek már, hogy a hídon vonuló tüntetők képe milyen látványos téma?! A hídon átvonuló tömeget általában jól lehet fényképezni valamely magasabb pontról, a parton. A hídon jól látszik a tömeg mérete. A híd és az emberek hálás témát jelentenek. Ráadásul a…..
Vahakomb 2014.12.08 13:20:11
@Brendel Mátyás: te nem vagy "hüjje", hanem ős ökör, tulok fejjel, és atomnyi aggyal.
A CIA nem úgy csinálja ezeket a "bulikat", hogy halántékodhoz szegezi a pisztolyt. De most tényleg magyarázzam el egy ilyennek...? Na, jó, pár szóban! Tegyük fel, hogy te magasról teszel egy bizonyos tüntetésre. De ekkor megtudod, hogy a te nagy eszményképed, a meleg és gyerekmolesztáló libsi balos Miki-bácsi elmegy a tüntetésre. Ekkor hirtelen neked is fény villan abban az atomnyi agyacskádban, s mégis elmész tüntetni. Kényszerített valaki? Nem. De Miki-bácsi elment! Tudod, minden csoport számára létezik egy-két ember, akiket ha sikeresen rávezetnek valami ökörségre, akkor őket önként és dalolva fogja követni egy bizonyos számú csürhe. És hogy lehet meggyőzni egy-egy ilyen Miki-bácsit, vagy egy-egy Nakinagyobbnálam drukkert? Most ezt is magyarázzam el? Tudod mit, ezt már a fantáziádra bízom!
Vahakomb 2014.12.08 17:26:31
@Brendel Mátyás: Na, Matyikám, akkor látom, csak el kell magyaráznom neked azt, amit már a fél világ tud - rajtad kívül. Nos, nem tudom, hogy azokkal a klepa füleiddel hallottál már olyanról, hogy az újságokat, újságírókat lefizetik? Fellocsoljalak? Pl. tudod-e miket írt Udo Ulfkotte, a nagy hírű FAZ nyugdíjba vonult újságírója? (Ha nem tudod, járj utána!) Na, most, képzeld el, hogy a CNN, a FAZ, a Stern, New York Times, BBC stb. híreinek a felében annyi az igazság, mintha azokat egyenest a mi a nagy hírű Háry János hősünk írta volna le. És mit gondolsz, kik szervezik meg (és kiknek az érdekében) az újságírók lefizetését, vagy ne adj Isten, megfélemlítését? Diktálom: CIA, Bilderberg gittegylet, BIS, stb...
És akkor most nézzük Miki bácsit. Ő aztán mindent elhisz a nyugati médiának, mert ő aztán egy hihetetlenül nagy koponya! (Persze, szerinted.) S ha nyugati sajtóban azt olvassa, hogy az Internetadó ördögtől való, kénszagú találmány, akkor máris kipattan a térre vagy egy hídra, szép, rózsszínű sáljában. Ja, te meg utána! És honnan indultunk ki?
Na, ha ezt sehogyan sem tudod megérteni, akkor azt megérted-e, hogy most, miután kiderült, hogy a nagy (jaj, vajon le merem-e írni azt a három mágikus betűt!?), szóval a nagy USÁ-ban is fontolgatják a bevezetését!? De hogyan tálalják ezt az újságok? Na, elárulom: úgy ám bizony, hogy Miki bá' ne ugorjon ki a térre, vagy a hídra. Meg te is otthon maradj, szép csöndben.
Vahakomb 2014.12.08 19:54:32
@Brendel Mátyás: Angela Merkel? Na, az is szépen leborult az USA előtt. (Hogy most ne használjak csúnyább kifejezéseket!) Ja, de persze titokban azért nyal Putyin felé is. (Lásd a magyar almák és zöldségek kontra német Mercedes és BMW esetét az oroszok elleni szankció idején!)

És képzeld, én elhiszem, hogy bizonyos újságírókat lefizetnek, hogy Orbánt kritizálják!

Mit gondolsz öcsisajt, pl. az osztrák bankok örömtáncot járnak Orbánék józan pénzügyi politikája láttán, vagy pedig buzgón tömik az osztrák médiát, hogy az minél negatívabb képet fessen Orbánról? Ennek is utána lehet járni! (Házi feladat.) A CIA emlegetése alatt pedig - mely szervezet jelenleg a világ legnagyobb veszélye - én úgy általában értem azokat a bizonyos köröket.
És Matyikám, atomnyi aszott agyadban nem 'reality check error" van, hanem egy egyszerű. paraszti Fatal Error.
Mondatgyűjteményben az egyik fájl a kétharmadról szól. Két évtizedig csupán hat figyelemre méltó mondatban szerepelt, 2010 nyarától azonban a leggyakrabban használt fogalmak közé emelkedett. Azóta ötvenhét változatát jegyeztem föl. A magyarázat kézenfekvő: az Orbán-kormány…..
Vahakomb 2014.11.25 10:07:39
@turista a saját országában: Szia turistapribék! Az anarchiát eljövetelét azért látom reálisnak a fent említett esetben, mert pont ez történik mindenhol, ahol a törvényesen megválasztott hatalmat az USA, az IMF és egyéb f...sza csávók hatására buktatják meg. Példák: Irak = "ma öröm ott élni", Ukrajna = "szupi", egykori Chilé = "boldog 70-es évek"... szóval az ilyen CIA által rendbe tett helyek valók neked és libsi pajtásaidnak.
Ja, és nem vagyok FIDESZ szavazó. A mostani FIDESZ-ről is lehetne egy pár keresetlen szavam, de azt most nagy léptékben ugorjuk át!
Néhány tévhitet rögtön az elején tisztázzunk. 1. Tévhit, hogy a balos választók okvetlenül vagy bizonyíthatóan toleránsabbak, szabadságszeretőbbek, vagy felvilágosultabbak, mint bárki más. Ez a tévhit a (magyar blairista) balos politizálásban a habarcs, de valójában ilyen…..
Tudtam! Tudtam, hogy M. Night Shyamalan egy zseni, a világ egyszerűen túl buta és korlátolt, hogy megértse a látnok rendezőt. Ugye mindenki emlékszik a 2008-ban bemutatott Az esemény című filmre, amelyben elvetemült fűzek, tölgyek, szilfák és kőrisek fordultak ártatlan emberek…..
Még a blog rendszeres olvasói közt is kevesen vannak talán, akik még emlékeznek arra, hogy az egész dolog úgy indult, hogy kissé parttalan vitába keveredetem a magyar kreacionisták önjelölt képviselőivel, és a blog lehetőséget adott arra, hogy rézsletesebben írhassak…..
Vahakomb 2014.08.19 21:47:52
@nál: Három dolgot állítasz, és ezek közül egyik sem igaz. (Az agy "fejlettségérôl" és az evolúcióról szóló állításod csak szimplán nem felel meg a valóságnak, a "10%-os" megjegyzés viszont tökéletesen ostobaság.)

A 10%-os "ostoba"' megjegyzésem Albert Einstein-től származik. Igaz, hogy ezt ő viccnek szánta, és én sem hiszem el a 10%-ot, de a lényeg az, hogy NEM HASZNÁLJUK ki 100%-ban, mert ma sincs erre szükségünk! (Főleg neked nem, aki úgy látom, egész jól elvegetálsz a nagyképeddel és a kemény 20%-dal.)

Ami az agy jelenlegi fejlettségi szintjét illeti, arra a tudomány alapján azt mondhatjuk, hogy 200.000 éve ilyen. Hiszen, ha jól tudom, kb. akkorra datálódnak az első Homo Sapiens leletek Afrikában. (Ha nem, hát nem! Üsse kő-balta!) Na, most, ezek olyan intelligensek voltak, mint most te. Viszont, tudom, nem voltak hagyományaik, nem rendelkeztek felhalmozott tudással. De akkor mi a fenének "teremtett" nekik az evolúció "ab start" ekkora intelligenciát? Csak úgy véletlenül besugarazódott az a nagy fehérje állományuk keményebb ibolyántúli sugarakkal, vagy ráhullott véletlenül valami metángáz!? És attól megnőtt az intelligenciája. "Persze"! Jól van gyerekek. Ötös.

Ja, és a természetes kiválasztódás alapján a buta bácsikat elverték, és maradtak csak a szépek és a jók. Pont, mint ahogyan ez a mai napig a kocsmákban is szokott történni! Így haltak ki a buta Neander völgyiek is, és maradtunk mi, okosak.

:))
Vahakomb 2014.08.20 08:27:02
@nál: Nos, akkor én is ilyen stílusban válaszolok neked! Kedves nál, az a baj a ti fajtátokkal, hogy sohasem a lényeget értitek. Teljesen tisztában voltam azzal is, hogy az a 10%, az nem 10%. És nem ezen kellene rágódni! De azzal is tisztában vagyok, hogy - talán rajtad kívül - nincs ember a Földön, aki meg tudná mondani, hogy végül is mennyit használunk ki az agyunk adta a lehetőségekből. Persze arra sem adtál még mindig kielégítő választ, hogy miért kellett ekkora intelligencia (tisztelet a kivételnek) a korai embernek? A "mindig a tutit megmondók" fensőbbségével és határtalan önbizalmával megadott válaszod pont olyan alapokon nyugszik, mint mondjuk rá egy több ezer éves tradíciókon alapuló spekuláció. Légy nyitottabb, s megfontoltabb!
Ja, és a Wiki! Hát, ahhoz azért nyúltam, mert egy számodra tökéletes helyről akartam idézni, mert látom, te onnan mazsolázol.
A héten Oroszországot kétszer is elmarasztalták a Yukos olajvállalattal szemben. Legelőször a hágai székhelyű Állandó Választott Bíróság kötelezte Oroszországot 50 milliárd dollár megfizetésére, majd július 31. napján a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai…..
Az elmúlt fél évben vagy négy meghívót kaptam kisebb-nagyobb átadásokra a Városmajorba, de egyikre se tudtam elmenni. Úgyhogy fogtam magam és a héten egy délelőtt odametróztam megnézni, mi minden változott a budai ligetben néhány hónap alatt. Bár belekötni apróságokba bele…..
  Jó, oké tisztázzuk az elején, hogy aljas voltam a címadással, bár egy szót sem hazudtam. Tényleg Orbán nevét vésték épp a Tisza-emlékmű kőtáblájára hétfő délelőtt, mikor ott jártam, de nem a miniszterelnökét, hanem Orbán Antalét. Ő volt ugyanis a Tisza-emlékmű…..
Papírforma-interjúnak indult, durva újságírói felsülés, politikusi megdicsőülés lett belőle: sose gondoltuk volna, hogy Kálmán Olga egyszer majd Schiffer András bokáját nyaldossa. Pedig a zöld csávó csak korrekten elmondta, milyen kérdéseket tart fontosnak, amikor pedig a mást…..
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
Vahakomb 2014.04.09 16:22:28
@bam-bi: "... A fasiszták szállták meg az országot és nem a németek. ... Nem lehet a kettőt összemosni, ..."

Úgy lehet összemosni őket, mint ahogyan Brüsszelben az összes magyarra azt mondják, hogy fasiszta.

Egyébként igazat adok neked. Tényleg nem szabad összemosni. Bécsben is 1 millió osztrák éljenezte önfeledt boldogságban torka szakadtából és delejes mámorban Hitlert, amikor az bevonult az Anschluss után. És lám, ma leginkább az osztrákok oktatnak ki minket arról, hogy mennyire gonosz antiszemita az összes magyar ember... Azaz, bagoly mondja verébnek...
Fotelforradalmár A vég kezdete? 2014.04.07 07:27:50
Őszinte leszek: kibaszott nehéz bármi is írni agy a választások másnapjának reggelén. Pedig nem történt semmi meglepő, igazából a papírforma érvényesült. De átélni azt, amibe eddig csak belegondolt az ember, egészen más tapasztalat. Forrás: választás.hu A helyzet azért vicces, mert relatíve…..