Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rózsaszín Lódenkabát

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tamás egy sajátos modorú eladóval találkozott az Újmobilshop üzletében, aki szinte azonnal meghibásodó telefonját azóta sem hajlandó visszavenni, valami nyilvánvaló hazugságra hivatkozva: Ez év április 23-án online rendeltem egy mobiltelefont. 23-án e-mailben kaptam az…..
Zoltán nem érti, miért mindig ingatlanosok hívják, amikor direkt beleírta a hirdetésbe, hogy „Ingatlanközvetítők ne keressenek!”. És mindegyik megkérdezi, hogy miért? Lehet, hogy érdemes lenne egy külön telefonszámot áldozni a projektre, aztán ráengedni az ingatlanos…..
Rózsaszín Lódenkabát 2014.01.01 19:58:41
A legegyszerűbb telefonban elhajtani azzal, hogy "Ingatlanos? Köszönöm, már elkelt a lakás." Így okafogyott a beszélgetés.
Épp most volt egy ismerősöm, aki lakást adott el ingatlanossal. Csak rossz tapasztalata volt. Sem a vevő, sem a tulajdonos kívánságát/kérését nem teljesítette.
Amikor már megkötetett a díl, akkor derült ki a vevő számára, hogy az eladó (ismerősöm) kérése az volt hogy áprilistól kelljen kiköltöznie a lakásból (nem volt sürgős az eladás, inkább a kedvezőbb ár), a vevő viszont olyan volt, aki azonnal költözni akart, de ár alatt akarta megvenni. Az ebből a problémából eredő konfliktus mind az ismerősöm nyakába zúdult, (meg nem volt elég kemény a tárgyalások alkalmával szegény, amire az ingatlanos még rá is játszott) így kénytelen volt családostúl sűrgősen kiköltöznie a saját lakásából ideiglenes helyre csak azért, mert az ingatlanos sürgősen eladta a lakását egy olyan személynek, aki nem volt ideális vevő.
Kérdés, milyen szolgáltatást nyújtott az ingatlanos, ha sem a vevő sem az eladó elképzelését/kívánságát nem vette figyelembe?
Ha nem lenne sürgős az eladás, én se mennék ingatlanoshoz az tuti. Az meg milyen marhaság, hogy "gyanús"-nak vélhető az eladás, ha nem vesz igénybe ingatlanközvetítőt? Inkább pont fordítva, egy hazug ingatlanközvetítő sokkal rosszabb, mint egy korrekt magánszemély, akivel közvetlenül kommunikálva kevesebb a konkfliktus.
Rózsaszín Lódenkabát 2014.01.01 20:38:12
@metal: Ezt most hagyjuk... Természetesen ismerősöm nagy hibát követett el hogy így belement az adásvételbe, de mint írtam, eléggé naiv, meg az ingatlanos rábeszélte (milyen jó vevő, lehet jövőre senki se veszi meg, biztos meg tudja oldani a hamarabbi költözést stb. stb.) A lényeg: az ismerősömnek lett abból kellemetlensége, mert az ingatlanos figyelmen kívül hagyta a kérését hogy akkor költözzön amikor már lesz biztos helye, ehelyett rábeszélte, megdumálta hogy lényeges kényelmetlenségek árán adja el a lakását, kb. 100e ft-tal olcsóbban mint ahogy a végső ár volt. Hülye volt az simerősöm? Igen. Ettől eltekintve nekem hányingerem volt az ingatlanos eljárásától...

"Az ingatlanos csak összehozza az eladót a vevővel, nem teljesíti senkinek a kívánságát".
Nem érted amit írtam. A kívánság jelen esetben az, hogy figyelembe veszi, hogy az eladó mikor, hogyan, mennyiért és milyen feltételekkel adja el a lakását. Természetesen az ingatlanos tanácsokat adhat a gyorsabb eladás reményében, amit a vevő vagy megfogad vagy nem.

Jelen esetben az történt, hogy az ingatlanos meghallgatta az ismerős kívánságát, majd 3 hét múlva kész helyzet elé állította: megvan a vevő, már le is adta a kauciók a lakásért, persze jóval olcsóbban mint a hirdetett összeg, meg januárban kell költözni! Szart minden feltételre. (csak mellékesen, a kisebb ár volt a legkevésbé probléma a szituációban, inkább a hirtelen költözés) Persze én a helyében elhajtottam volna az ingatlanost a francba..

Szóval nem. Nem csak annyi a feladata az ingatlanosnak, hogy hozzon egy embert aki lakást akar venni. Nagyon nem. Ennyi erővel saját maga keres vevőt, akivel már az első beszélgetés alkalmával rengeteg dolog tisztásával nincs olyan konfliktus, mint jelen esetben volt.

Én ha megbízok bárkit (háziorvost, ügyvédet, pénzügyi tanácsadót stb.) akkor ELVÁROM hogy a számomra ideális szolgáltatást ajánlja/nyújtsa. Mert ezért fizetem. Úgy gondolom.
Rózsaszín Lódenkabát 2014.01.01 22:00:04
@metal: Nem érted, de nincs is kedvem leírni az egészet, csak nagyvonalakban hogy végre felfogd:
NEM 100e ft-ról volt szó. Az elfogadható minimálár alatt(ami az ingatlanossal egyeztetve volt, hogy az alatt nem eladó a lakás) volt 100eft-tal az ár kevesebb. Ez a minimálár 1.2millió ft-tal volt kevesebb a hirdetett árnál.
Vagyis 1.3 millió ft-tal kapott kevesebbet a lakásért.
Mindeközben áprilisig, 4 hónapig ment kényszerűségből albéreltbe az ismerős 3 gyerekkel. Albérlet havi 50ezer. A 3 gyerekből kettőnek buszbérlet kell, mert az albérlet messzebb esik a sulitól mint a volt lakása: plusz 6e ft havonta.
Számoljak még?
És nem számítva a dupla költözéssel járó kényelmetlenséget, AMIT EL AKART KERÜLNI, mert kényelmesen akart új lakást keresni.

Azt hogy miért fogadta el így a feltételeket, már megbeszéltük. Ismerem az ingatlanos hiénát is, a rámenős, erőszakos dumáját és az ismerősömet is, aki szerencsétlen, befolyásolható és inkább már túl akar lenni az egészen....
Mindezeket figyelembe véve az ingatlanos valóban adott valamit: tapasztalatot. Azt mondta, soha, SOHA nem bízza másra, ha el akarja adni a lakását.

Gratulálok, ha egy ingatlanirodát te megbízhatóbbnak tartassz egy magáneladásnál. Kb. ugyanannyi az effektíve bűnöző köztük, mint magánembereknél...
Robi a MediaMarktól rendelt monitort karácsony előtt, de 3 nap alatt nem sikerült kiszállítaniuk raktárról, mielőtt külföldre utazott volna, úgyhogy lemondta a rendelést. Azóta a pénz nem érkezik: Most, hogy remélhetőleg mindenki túl van a bejgli mérgezésen, szeretném…..
Rózsaszín Lódenkabát 2013.12.31 15:08:59
@ön itt áll: természetesen előfordulhat, hogy valakinek viszi karácsonyra, de a verziód szerint sem értelmesebb a posztoló. Karácsony előtt és utazás előtt közvetlen rendeli meg? Akkor volt akciós? Szóval vár az utolsó pillanatig, "hátha" akciós lesz a monitor? Semmitől sem hülyébb a sztori...
Rózsaszín Lódenkabát 2013.12.31 15:12:56
@ön itt áll: Amúgy az akció sem él. ez egy sima, hétköznapi monitor átlagáron. külföldön - hacsak nem ugandában vannak a rokonok - tuti hogy olcsóbb.
Rózsaszín Lódenkabát 2013.12.31 17:49:57
@ön itt áll: (látom nagyon szeretnéd a véleményemet úgy csavargatni, hogy valami hülye köcsög legyek, csak mert nem érzek együtt a "kedves vevővel".)
Tőlem mindenki úgy vásárol ahogy akar, de ha önként és dalolva szalad a pofonba, akkor ne panaszkodjon utána.
Nekem is van ilyen személyiség az ismeretségi körömben, aki saját maga teremti meg azokat a körülményeket hogy minél több konfliktusa legyen (hivatalban az utolsó percbe esik be ügyintézni, alulinformálja a vendégeket pl. egy buli szervezésénél, ami aztán persze káoszba fullad, hasonló módon vásárol mint a posztoló, minél körüményesebben stb.) egyszóval állandóan panaszkodik, neki mennyi problémája van, miközben azok nagy részét saját maga generálja. Együttérzünk vele persze, de a saját hülyesége csapdájában vergődik.
Mint ahogy az is tipikus, hogy minden internetes fórumon van legalább egy önjelölt kereszteslovag, aki valahogy kötelességének érzi megvédeni a legnagyobb lúzert is...
Meglepő válasszal szolgált a Canon ügyfélszolgálata naiv ügyfélnek, amikor nem működő nyomtatója rendeltetésszerű használatáról érdeklődött. Windows 8 alatt megtorpant az évek óta problémamentes Pixma MX310, amire az lett a hivatalos reakció, hogy a hiba naiv ügyfél…..
Rózsaszín Lódenkabát 2013.01.23 22:40:29
@igi1: Tök igazad van, de elegánsan elsikkadtál az utolsó mondatom fölött :)

A kérdésem továbbra is az, miért CSAK a nyomtató a hibás, a PC ESETÉBEN miért nincs reklamáció, hogy egy 10 éves konfigon nem megy a win8, he?

Hol a határ(időben és térben) a szoftveres terméktámogatás esetén?

Mondjuk ha 5 év múlva a világpiacot 6 nagy oprendszer uralja tök eltérő alapokon, akkor a nyomtatógyártóknak külön szoftverfejlesztő apparátust kell fenntartani hogy gyártsa a drivereket orrba-szájba a 20 ezer forintos, régen eladott nyomtatóikhoz?
Miközben más hardvergyártók meg ontják az új cuccokat, mert a régin nem megy a rendszer, azért senki nem picsog?

Én erre az anomáliára hívtam fel a figyelmet.
Nem elég, hogy a Tesco a vásárlókra hagyja a termékek lehúzását, még fel is jelenti őket, ha mégsem sikerül ez a művelet 100%-osan. Naiv ügyfél kosarából a legolcsóbb hús maradt ki a szórásból, ám amikor visszament, hogy kifizesse, már kipakoltatni vitték. Az ott helyben ki…..
Rózsaszín Lódenkabát 2013.01.11 14:35:36
@Rosszindulatú Vászka: A teszkó (sőt, semmi sem) szocális intézmény, nem kötelező, a te döntésed: ahogy az Iphone, a devizahitel vagy a Readers Digest nyereménysorsolás.

Az ember feladata annyi, hogy ha lehet ne HAGYJA magát hülyévé tenni.

Van aki azt mondja, az autokassza fasza dolog, nincs benne semmi különös.

Én pedig azt mondom hogy ez csak egy újabb hülyítés (a sok nagyobb multis lehúzás mellett persze), talán nem kéne támogatni (ezt se - mint ahogy sok minden mást sem ebben az országban).

Ennyi.
Rózsaszín Lódenkabát 2013.01.11 14:46:57
@Cpt. Flint: Néhány évtizeddel ezelőtt nyugaton még az volt a trend, hogy az eladók a vásárolt cuccot neked szatyrokba rakták, míg te fizettél, de hát változott a világ.

Amúgy igazad van, bizonyítani nem lehet hogy a teszkó drágult, sőt, így az is lehet hogy titokban még olcsóbbak is lettek, csak mi nem tudunk róla. Szóval az autokassza egy fasza dolog. Rendben.
Rózsaszín Lódenkabát 2013.01.11 15:08:23
@Rosszindulatú Vászka: Értem amit mondassz, de én nem ilyen vagyok, kész. :)
(… ) az Arany Rózsakereszt (…) valóságtorzító módszerekkel eszközli ki egy ÖSSZERÓTARTÓ CSOPORT fenntartását, (…)  A TAGOKNAK A BIZTOS TUDÁS, A HATÁROZOTTSÁG, A CSOPORTOHOZ TARTOZÁS ÉRZÉSÉT(!!!) ADJÁK EL.   1996. XI. 19-én egy LECTORIUM…..
Rózsaszín Lódenkabát 2012.12.20 00:06:17
Úgy gondoltam, hozzászólok, mivel úgy érzem, jól ismerem a rózsakeresztes társaságot és az általuk közvetített filozófiát (bár hozzáteszem nem vagyok tag és amit írok szintén saját vélemény).
A probléma először is ott kezdődik, hogy bár biztos jó tapasztalat volt számodra részt venni egy ilyen előadáson, de bizony ez nem neked szólt.
Aki bizonyos szinten már "kész" a belső út megkezdéséhez, intellektuálisan (már sokat olvasott ezotérikus, gnosztikus témában), illetve "más módon" is kész, úgymond, már "keresi" a hozzá hasonlókat, az hidd el, értette amiről ott szó volt - sajnos többnyire a társaság 1%-a, de ez nem is a nagy néptömegnek szól. Az ilyen előadás 100-ból 1 embernek szól, sajnos ez benne van a pakliban.
Az hogy a rózsakeresztesek valami hülye csoportegységet építenének ilyen olyan pszichológiai módszerekkel - ez egyértelműen egy teljesen kívülálló ember véleménye, aki még csak az egész dolog felszínét sem sikerül átlátnia, nemhogy a belsőt feltérképezné.
Igazából kétfajta embernek nagyon nehéz megérteni a lényeget és az útra lépnie: aki túl buta, vagy aki túlművelte magát.
Én ezt a két végletet "GáspárGyőző" és "VágóIstván" típusnak hívom.
Az előbbi ésszel sem fogja fel hogy mit is akar a rózsakeresztes, az utóbbival meg az a baj, hogy annyira túlműveli magát, teletömi magát lexikális tudással, úgymond annyira "öntelt" lesz, hogy úgy gondolja, neki, saját magának már van annyi sütnivalója hogy az egész világot képes intellektuálisan felfogni és megérteni. Az ilyen típusú embert már nem lehet megérinteni, mivel (szerinte) már jól ismer minden ideológiát, jól ismer minden "rábeszélő trükköt", minden átverés ellen felvértezi magát (hiszen ő már nagyon okos)minden új információt egy magában már megismert séma szerint rendez.... és ezzel sokszor élete nagy lehetőségeit szalasztja el, vagy csinál orbitális ostobaságokat.
Az egyik legnagyobb szellemi méreg, amikor túlkombinálunk dolgokat, túlokoskodunk valamit és egy felületes ismerkedés (néhány tájékoztató levél elolvasása és egy előadás meghallgatása után) vagyunk annyira önteltek, hogy levonjuk a konklúziót - ez ugyanaz a szar mint a többi, hiszen lám a módszerek ugyanazok.
Egy valamit ne felejts el: ha valaki valami fontosat akar neked mondani, az esetleg ugyanúgy csönget az ajtódon, mint a késes cigány, jehovás agresszor vagy a villanyszámlás. Neked kell felismerned ki áll előtted és mit akar mondani, mielőtt rávágnád az ajtót.
Azt, hogy a rózsakeresztes társaság szekta lenne, már csak azért is utasítom el, mert egyrészt nem vallásgyakorlásról van szó hétköznapi értelmében, másrészt a szekta szónak manapság pejoratív értelme van, ennek a társaságnak a működésében pedig nincs semmi olyan momentum, ami miatt szektának lehetne minősíteni.
Ilyen szempontból talán a bárgyú és galamblelkű filozofáló társaság jobban illik rá. Persze a mélyben ettől több van, de ezt nem kötik senki orrára, legalábbis a kezdetekben.

Ez a dolog még nem neked való - egyelőre.
Aki nem szereti a melodrámát és a hosszú ömlengést, a spoilert viszont annál inkább, annak két mondatban a lényeg: 1. Ebben a formában ez (az s8) a Zandagort utolsó fordulója. 2. Kiadom az egészet nyílt forráskóddal, vagyis ha a közösség valamilyen formában megszervezi a…..
Rózsaszín Lódenkabát 2012.09.02 18:50:23
@Norris74: Amit írsz, azért nem teljesen igaz. Én ugyan nem tartozom a legtevékenyebb és ismertebb játékosok közé, de nagyra tartom ezt a játékot és gondolkodom hogyan tudnék segíteni hogy a jelenlegi formájában tovább működjön.
Szerverem van, pénzem is valamennyi, nem tudom melyik lenne a jobb, Cucunak felajánlani egy kis költségcsökkentési tényezőt, vagy pedig - ha nagyon nem akar kötélnek állni -, akkor újraindítani a játékot változatlan formában új szerveren. Én gondolkodom rajta...
Rózsaszín Lódenkabát 2012.09.17 19:04:26
@Norris74: Szia!
Rendben, én is megteszem "hivatalosan" is a felajánlást, nem csak így a blogon keresztül...
A windowsos telefonokkal még nincs is igazán baj a Nokiánál, mint az utolsó néhány symbianos szériával, amik különösen silány minőségű alkatrészekből készültek. Soma hatványozottan hátrányos helyzetű C5-03 telefonjáról 3 hét alatt derült ki, hogy alkatrészre vár. Csoda,…..
Rózsaszín Lódenkabát 2012.07.12 18:31:30
@Jegkoko: Nono, az N8 N95 nem ér.
Egyrészt az N8 egy jól sikerült darab volt és azzal mérni az össz Nokia kínálatot nem túl becsületes. Az Alcatel gyártó a 715-ös típussal pl. ha jól emlékszem 2000-ben innovációs típust kapott mint a legjobb monochrome kijelzős mobiltelefon gyártója. Most akkor az összes Alcatel csúcskészülék? Szóval N8 nem ér.

A Symbiant nem vitatom hogy sokat fejlődött.... de az utóbbi 2 évben, míg a versenytársak már az Android előtt is lekörözték használhatóságban zárt oprendszereikkel. Szóval lassan, nagyon lassan lépett a Nokia, azt gondolta, hogy kicsit elkésett, pedig nem. Végzetes késés volt ez, és a WP-nek idő kell míg elérni az android népszerűségét - de addigra a Nokia félő hogy nem fog kitartani...meg fogják venni mint a Motorolát.Sztem.
Rózsaszín Lódenkabát 2012.07.12 18:32:43
Rózsaszín Lódenkabát 2012.07.13 20:37:00
@people are smart: Én magam is félnék a nyílt forráskódtól az említett veszélyek miatt - ha nem lennének tömegével ellenpéldák: linux op.rendszer, firefox böngésző, drupal webes tartalomkezelő rendszer stb. mind nyílt forráskódú és semmivel sem rosszabbak biztonság szempontjából a zárt rendszereknél... sőt.
Szóval igazad lehetne, csak az érvelésben sok a "ha", olyan "ha" ami még egyszer következett be pedig jópár nyílt forráskódú rendszerrel élünk együtt már egy évtizede lassan.

Ezeket a "veszélyeket" egyébként ha jól megvizsgáljuk, inkább marketingdumák, a kereskedelmi szoftverfejlesztésben érdekelt csoportok terjesztik - nyilván egy ingyenes és nyílt rendszer nekik sehogy sem éri meg és éhen halhatnak.

Egyszer Steve Ballmer is bevallotta, hogy jobban tartanak a Linux térhódításától mint a kalóz-windows változatok terjedésétől. Míg utóbbi attól még windows-felhasználó marad és ezt a tudását "viszi tovább" úgymond windows-kompatibilis felhasználó lesz, addig a linuxosok esetleg örökre lemondanak egy windows vásárlásáról(és ezt terjeszthetik is környezetükben) ami kész veszteség a cégnek.
A strand nem a Homár kedvenc helye, ezért hálás, hogy mások letesztelik helyette ezeket a helyeket. Promontor az agárdi Napsugár strandon állapította meg, hogy napsugár az van, árnyék viszont alig. Andrásék a Tóbíró strandot próbálták be, ám amikor otthagyták a cuccaikat 10…..
Ezt a kínzó kérdést tette fel naiv ügyfél a Tescónak, ahonnak természetesen érdemi választ nem kapott. A kérdés apropóját az adta, hogy naiv ügyfél kiderítette, hogy például a Vitamill pont ugyanannyiért adja mindkettőt nagykerben. Természetesen nem csak a Tescóban, hanem…..
Naiv ügyfél úgy gondolta, kitrükközi a romaingdíjakat egy bennszülött horvátországi mobilnettel. Nem sikerült: Ha nyár, akkor Horvátország, ahol persze internetezni is szeretne az ember. Kapható náluk egy remek(nek kinéző) csomag: a Vipme Internet: adnak 199 kunáért egy USB…..
Sajátos anomáliát fedezett fel tigázos számláján Joc, immár másodszor. Bizonyára egy úgynevezett bug, azaz bogár került a gépezetbe, ezért számlázhatnak néhanapján 10%-kal drágábban, mint egyébként. A jelenlegi már a második konkrét eset, így felvetődik bennem, hogy…..
Rózsaszín Lódenkabát 2012.05.31 17:52:20
@Ica a fekete cica: "Mondjuk ugy, eléggé irreleváns a jelen témában, hogy fél évszázada egy másik társadalmi rendszerben mi mennyibe került. "

Pedig rohadtul releváns. Ugyanis az előbb leírtam hogy ha ennyi a reális ára a gáznak (és így a fával való tüzelés olcsóbb) akkor miért éri meg kitermelni egyáltalán a gázt a fatüzeléssel szemben?
Csak úgy ha vannak olyan barmok akik kifizetik a hatékonytalan termelés és szolgáltatás költségét.

Írtad:
"ugyanaz a ház 1/3 áron fűthető gáz helyett fával"

El kell hogy keserítselek, van az 1/4 áron is, ha beleszámítjuk, hogy a mutter gázfűtés esetén fázott, fafűtés esetén - mivel nyilván nem szabályozható úgy a fűtés mint gáznál - több esetben melege volt.
Ha hozzászámítjuk a felesleges "meleg" időszakokat is a fűtés során, tehát ha úgy számolunk hogy fűtetett volna olyan hatékonysággal hogy sose legyen melegebb mint gázfűtés esetén, akkor az arány növekszik.
Mindig jössz ezzel a hibás, régi, rosszul beállított gázkészülékkel.
Igazad lehet, csakhogy..... a gázkészüléknek ezek szerint van egy fix éves karbantartási díja is, illetve 10 év után csere javasolt (ugyanis évente át kell nézetni/karbantartani szerelővel, ezt én is tudom).
Ha ezt is beleszámolod a gázüzemelésű fűtés fenntartási díjába, akkor közelítünk az 1/5 arányhoz....
és ehhez még csak "okosba" szerzett fa se kell, amire látom jó ráakadtál, mintha ez és csakis ez számítana, amikor a gáz és a fafűtés hatékonyságát összehasonlítjuk.

Jó, van még egy tétel: a központi fűtést is karban kell tartani néha. Ám ha ez anyámnál rosszul működne, akkor a fatüzelésnél is ugyanúgy nem lenne meleg, mint gáznál. Tehát ez a feltevés ugrik.
Rózsaszín Lódenkabát 2012.05.31 19:34:27
@CID: Az egy teljesen természetes és nem elitélendő cselekvés, ha valaki a lehető leggazdaságosabban,a legkisebb ellenállás felé elmozdulva, de a törvényeket betartva próbál élni.
A szegény ember azért teszi, hogy életben maradjon, a gazdag ember, hogy még több pénze legyen.

Mégis a szegény embert ezért "fillérbaszó parasztnak", ugyanezért a gazdag embert "okos befektetőnek" hívják, pedig nagy különbség az indíték.

Inkább az a gond, hogy ezt a környezetszennyezés miatt egyre súlyosbodó problémát hogyan kívánják az okosok megoldani...
Rózsaszín Lódenkabát 2012.06.01 08:29:31
@webnazi: Ezt viccnek szántam, de amúgy ezt a szöveget, hogy konkrétan "miért is hígítaná a gázt a szolgáltató, ennek semmi értelme" pár hónappal ezelőtt egy riportban hallottam egy (természetesen gázszolgáltató által delegált) szakértőtől, arra a kérdésre, hogy igaz-e hogy hígítják a gázt....
Szóval csak óvatosan a kritikákkal!! :))
Ezt egyébként már itt valamelyik kommentben is olvastam...
Értitek... semmi értelme hígítani.. tehát akkor nem csalnak, megnyugodhatunk.

Amúgy én még azt is elhiszem hogy valóban nem hígítják - csak:
- vagy eleve folyamatosan romlik a kitermelt gáz minősége, hiszen ennek is lassan fogytán leszünk mint az olajnak
- vagy az oroszok trükköznek és gyenge minőségű gázt adnak

Akárhogy is a becsületes az lenne, hogy a végfogyasztó ne fizessen évről évre (nem ias ugyanannyit, hanem) egyre többet az egyébként szarabb minőségű gázért.
Laci elkövette azt a végzetes hibát, hogy 2,2 millió forint értékben előre fizetett építőanyagokért. Eleinte szállingóztak a teherautók, aztán elmaradtak, végül a céget is felszámolták. Meglepő módon nem a válság csapott be, azóta új helyen új Tüzéppel próbálkozik a…..
A T-Mobile az NMHH-nak ugyan megígérte, hogy az új előfizetőknél nem lesz automatikusan bekapcsolva a szipolynet, de különleges alkalmakkor azért csak megjutalmazzák vele kiemelt ügyfeleiket: Azért írok nektek, mert a T-mobile-tól az alábbi sms-t kaptam mikulásra. A tárgya a -…..
Rózsaszín Lódenkabát 2011.12.07 23:19:03
Értelm@CatMother: Értelmesen, takarékosan élni - ezt hívják csóringerségnek a konzumhülyék.
Rózsaszín Lódenkabát 2011.12.08 08:12:45
@Xezs: Olvasni nem tudsz, ezért szinte fölösleges vitatkozni.
Rózsaszín Lódenkabát 2011.12.08 08:17:32
@CID: 59ö ft-ért kaps 30 MB.ot

Gyorsan fizess elő erre a kiemelkedő ajánlatra.
És még én vagyok az ostoba.... :)

Had ne soroljam a szolgáltatók kínálatában lévő nem Androidos, hagyományos készülékeket
Ne is sorold, előtted megtette Xezs, többek között Emporiat, egy nagyitelefont is a normális, nem okostelefonok közé sorolt. Gratulálok.

Úgy érzem ti ketten mintha azért lennétek dühösek, mert 1-2 évvel ezelőtt vettetek egy Androidos telót közel 100-ért, most meg csípi a szemeteket hogy szarér-hugyér adják őket - igen, a Galaxy Miniben is minden benne van ami az androidos telefont okossá teszi.
Az, hogy ez a kategória neked Xezs nem okostelefon szint, az a te sznobizmusod. Van egy olyan érzésem hogy neked fontos mennyibe kerül a teló, azért dobálózol itt összegekkel, nem pedig egy telefon tudásával...
Zoltán nem emlékszik kristálytisztán be nem fizetett utóvizsgadíjakra, így nem érti, hogyan merült most fel 100 ezer forintnyi tartozás az államvizsga előtt. Természetesen ha nem fizet, nem vizsgázhat.Továbbítanám a felsőoktatási intézménytől kapott levelemet. Számomra…..
Rózsaszín Lódenkabát 2011.10.21 15:23:39
@Horváth Lajos: Azért pedig van különbség hidd el. Aki a nyíregyházi fősulin végzett, az legalább már konyít valamit az IT-hez, a GDF-n olyan ismerőseim kaptak diplomát, akik a mai napig elhasalnának egy sima ECDL vizsgán, ami több mint rémisztő.
Rózsaszín Lódenkabát 2011.10.22 22:04:02
@Bérgyilkos Bohóc: Hú, de megsértődött valaki.:) Pedig a tények, tények, a gdf-nek szakmai körökben rossz híre van és erről csakis az iskola tehet sztem.
Nincsennek illuzióim, a "csak hogy legyen valami papír" egy általános probléma, Mo-on csak 2-3 olyan felsőoktatási intézmény van ahol VALÓS magas színvonalú oktatás folyik, a többi sajnos mind diplomagyár. Ez van. De azért én úgy érzem mégis jól döntöttem. Saját cégem van ha tudni akarod a diploma a korábbi munkahelyemhez kellett, ma már abból élek amit magam megtanultam...
Múltheti költői kérdésünkre, hogy mitől növekszik durvábban a törlesztő, mint ahogy azt az árfolyamingadozás és a kamatok indokolnák, már meg is érkezett a válasz: Túlárazzák frankhiteleiket a bankok. Csak nem a bankadót hárítják át ügyfeleikre? Hogy is van ez?Egy hasonló…..
Rózsaszín Lódenkabát 2011.08.15 15:01:36
@ghck: ez egy összetett dolog, ezen a fórumon egy hatalmas off lenne ennek kifejtése :)
Rózsaszín Lódenkabát 2011.08.15 15:03:00
@viszkis: én vetettem fel ezt az élethelyzetet nem ghck (szándékosan nem megoldást írok, mert ez sem megoldás persze)
Rózsaszín Lódenkabát 2011.08.15 15:53:47
@Kulics: "A választásra készülő politikusoktól legyenek függetlenek"

Ebben 100%-ig egyetértek.
Ilke teljesen kibukott azon, hogy hiába adott meg számlaszámot az Allianznak, postás fogja kihozni a reálhozamát. Igaz ugyan, hogy ő közben tett egy kisebb kitérőt, ugyanis rájött, hogy a megadott számlát időközben megszüntette, és próbált módosítani. Az a lényeg, hogy a…..
Rózsaszín Lódenkabát 2011.08.03 00:52:56
@tildy:):
De. Én gondoltam arra.
Csak a kedves posztoló nem gondolt arra, hogy
1. talán nem kéne olyan számlaszámot megadni amit meg fog szüntetni (mert ugye a reálhozamokat már akkor tudni lehetett, hogy nyár körül fizetik nem azonnal)
2. ha már elcseszte, akkor legalább IDŐBEN rendeznie kellett volna a számlaszám módosítást

Akárhogy is az Allianz jogosan járt el. NEM HELYES ADATOKKAL adta be azt a nyamvadt nyilatkozatot, így - ha nincs vagy hibás a nyilatkozat - akkor életbe lép az alapértelmezett eljárás: kiviszik címhelyre. Jahogy azt is elcseszte, mert nem is ott lakik....
Ezzel sincs semmi baj, nade könyörgöm akkor miért van felháborodva?

Max. annyi az ügyintéző sara, hogy nem mondta azt neki, hogy bocs, má' nem lehet módosítani.Ennyi és nem több, amit a pénztár hibázott. Szerintem.
Zoli tavaly panaszolta be egyik mérőóráját, hogy az valamiért mindig számol, pedig ő sose fűt, elég neki a cső. Naja. Nyilván az egész költségmegosztós rendszer alapjaiban van elbaszva, úgyhogy itt mi megragadnánk a makacs mechanikai hiba visszatérésénél, ami azért elég jó…..
Rózsaszín Lódenkabát 2011.04.13 13:38:07
@mrzigi: Így első blikkre nem értem amit írsz.
Én annyit tudok: az átfolyó cső téli fűtési időszakban nem "meleg", hanem tűzforró - a gyerek egyszer megégette a kezét - míg ez a korszerűsítés előtt olyan meleg volt, mint amilyen a radiátor.
Én ezt összefüggésben hozom azzal, hogy mivel a lakások zöme a jó hőszigetelés miatt ki sem nyitja a radiátort, így a víznek nincs hol lehűlnie, hanem forrón átszalad az egész házon - így elegendő fűtést adva mindenkinek. Vagy rosszul logikázok?
Rózsaszín Lódenkabát 2011.04.13 13:46:07
@mrzigi: "Ha így lenne, akkor a földszinten is el lehetne zárni a fűtést, és meleg lenne"
Nam még egyszer elolvastam. Az egyik földszinti lakóról tudom hogy nem fűt - ő is panaszkodik arra, hogy milyen forró a cső - nyilván nála a legforróbb és a tizedikre hűl már le egy kicsit.
A többi földszinti lakót nem ismerem. De általánosságban 27 fok van a lakásunban télen (minden vendégünk megjegyzi, hogy "nálatok mindig meleg van") pedig "csak" a negyediken lakunk. Pusztán a lelkiismeretfurdalás miatt nem fogom kinyitni a radiátort 33 fokot csinálva, hogy hadd segítsek be az alattam lakónak...
Attila botokkal ütheti 3 szájtja nyomát, az összeset kitörölték, miután azok túlterhelték szolgáltatója rendszerét. Ahelyett, hogy például csak lelötték volna.Weboldal fejlesztéssel foglalkozom és egy tárhely szolgáltatónál volt hostolva 3 domain. Aztán a szolgáltató arra…..
Rózsaszín Lódenkabát 2011.04.08 20:51:29
@Denton85: Khm, nálunk természetesen úgy működik, hogy az anyaszerver Bp-en Bix épületben, a backup szerver pedig Debrecenben, ahogy írtad, a "jobb helyeken". :)
Rózsaszín Lódenkabát 2011.04.08 21:07:58
@Denton85: most nagyot bólintok:Nem!... az ellen nem vééd. :)
Egyszer egy dataplexes faszi el akarta nekünk adni a backup szolgáltatást, hogy az milyen védett épület, meg közvetlen atomtámadás ellen is véd. Hát mondtam neki, vazze öreg, ha itt leesik egy bomba, úgy egy cég még nem szarta le az ügyfeleit ahogy mi fogjuk...de gyanítom az ügyfelek se joomla telepítéssel lesznek akkor elfoglalva..
Rózsaszín Lódenkabát 2010.12.01 00:18:00
Érdekes hogy teljesen másként látjuk a dolgokat... nekem egyik vendég se volt szimpatikus.

A Huth Gergelyről látszott hogy nem készült fel eléggé a beszélgetésre, csak a frázisokat hajtogatta amiket betanult - amelyek egyébként logikusak voltak, de a vitapartner egy kőkemény keményvonalas balos, ennek egy nemzeti "érv" semmi, bagatel, kicsinyes dolog. Nem is érti mi a baja egy átlag magyarnak ezzel.

Huth egy egy lényeges kérdést nem is feszegetett, nevezetesen hogy vajon ha mi magyarok bejelentenénk hogy a trianoni gyásznapunkat ezentúl Bukarestben a Román Nemzeti Színházban tartanánk meg, ahhoz vajon mit szólna a román közvélemény... mert ez egy igen lényeges kérdés és az ehhez kapcsolható reakció bizony sok mindent helyrerakna. :) Kíváncsi lettem volna Csáky Judit válaszára.

Én csak egyet kérek: engedtessék meg és legyen tiszteletben tartva az, hogy ez az Alföldi-ügy egyes magyar embereket sért önérzetében. Ez nem idegengyűlölet, ez nem jobbikos attitüd, hanem egyszerű önérzet - mint ahogy nem csönget be hozzánk a feleségem volt férje, hogy ugyanmmár hadd vacsorázzon és aludjon nálunk mostantól vasárnaponként, mert hát ugye a megbékélés jegyében....khm. Ettől még jó maradhat és jó is a viszonyunk, de nem kérünk egymástól sértő dolgokat.

Aki ezt az önérzetet nem érti, nem is tudja felfogni hogy mi is itt a baj. Viszont cserébe akkor ne várjon el toleranciát olyan kérdésekben amelyek pedig nekik fontosak.

Egyébként a Csáky Judit az egész beszélgetés alatt annyira mérhetetlenül cinikus volt, hogy olyan érzésem volt mintha egy külföldi újságíró lett volna, mintha nem is ebben az országban élne.
Viktória anyukájára rászállt az Invitel, de nincs jó hírünk: tavaly decemberben már posztoltuk Attila levelét, aki egy ilyen ügyben a Hírközlési Hatósághoz fordult és végül a következő tanulságot vonta le: "Tehát kedves Invitel, és többi hasonló telefonos szívatás,…..