Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Longhand

1 bejegyzést írt és 433 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan azért nem mélyülnek el jobban az Analyticsben, mert az első lépésekhez sok tanulásra és végiggondolásra van szükség. Ezen segít az Analytics Gallery, ahol egy sor klassz dashboardot, custom riportot és segmentet találunk, amit saját profilunk alá is feltelepíthetünk egyetlen…..
Amikor keresőoptimalizálásról vagy éppen keresőhirdetésről beszélünk, mindig felmerül: a felhasználók jellemzően nem egy szóra, hanem több szavas kifejezésekre keresnek. Hogy pontosan milyen arányban, az mindig is érdekelt. Egy jó pár évvel ezelőtti kutatás alapján az…..
Pár éve nagyon pörögtem azon, hogy legyen egy magyar kereső megoldás. Egész egyszerűen egészségesebbnek tartom az olyan piacot, ahol szolgáltatások versenyeznek egymással, és nem egy monopol helyzetű cég mondja meg, mi van. Aztán kaptam egy iszonyat nagy pofont azzal, hogy beszoptam…..
Az Internet Hungary-n többször felmerülő téma volt: keresőoptimalizálás vagy közösségi média optimalizálás a jobb eszköz? Egy ilyen vitát moderáltam is, ami szerencsére valóban vita lett, de sajnos hamar véget is ért.De aztán egy másik kerekasztal beszélgetés keretében…..
Vannak helyzetek, amiket nem lehet megmagyarázni.De nem is kell. Volt még a múlt században egy üzlettársam, aki nem tűrt el egy mondatot sem, ami nem a megoldásról szólt. A problémát ismerte, az okokat látta, a magyarázkodás nem érdekelte. Jó iskola volt.Igen, most a Szörcs magyar…..
Longhand 2010.06.02 11:22:59
@syck: majd amikor azt látod, hogy az összes rank checker alkalmazás működésképtelenné vált, akkor jött el az az idő.
SEO Lájkolásból nem élünk meg 2010.05.15 08:15:00
Nem nagy öröm a közösségi médiás hirdetések hatékonyságáról szóló bullshittelést rugdalni, de kell, mert Doransky a porcelánboltban széles mozdulatokkal tajcsízik. A Facebook a következő 1-2 évben valamikor be fog vezetni egy tartalomhálózatra tervezett hirdetési…..
Longhand 2010.05.15 17:00:49
@Konrad: Ez egy nagyon fontos dolog amiről fentebb írsz és sokan teljesen figyelmen kívül hagyják.
Longhand blog Kezdőrúgás 2009.04.03 07:24:18
Sípszó. Passz...
Longhand 2010.05.04 22:54:42
@ern0: na az hiányzik még.
Nekem olyan közönségre van szükségem aki türelmesen végigolvassa a bejegyzést és nem csak reflexből szemetel kommentekben.
Longhand 2010.05.05 17:13:43
@ddq: még csak a felkészülés ideje van. :)
Longhand 2010.05.05 20:19:09
@ddq: egyre nagyobb a felelősség! :)
A Cserépfalu bloggere lett figyelmes arra, hogy a Facebookon automatikusan létrejöttek a magyar települések közösségi oldalai. Cserépfalu település oldala például így néz ki.A településoldalakon nem csak a kapcsolódó Wikipedia-szócikk jelenik meg, de a beágyazott Bing Maps-en…..
Az elmúlt évben a közösségi szájtok és a videómegosztók népszerűsége nőtt a hazai internetezők körében. Ugyanakkor a felnőtt tartalmak és az online játékok a webes tartalomfogyasztás nagy vesztesei: az ezen tartalmakat fogyasztók száma stagnált 2009-ben - olvasható a…..
A Bánó a Brandcamp konferencia kapcsán írt arról, hogy mennyire tervezhetetlen a közösségi oldalakból érkező forgalom. Vagyis nem egyenletes forgalmat kapunk, hanem olyat, amiben vannak kisebb-nagyobb csúcsok.Ennek kapcsán jutott eszembe (és le is írtam neki ott is), hogy alapvetően…..
Longhand 2010.03.13 16:05:02
@hamlet79: azt nem mondtam, hogy teljesen értéktelen reklámfelület.
Azt mondom, hogy sokkal kisebb szegmensben lesz forgalom "elosztó" szerepük, mint ahogy azt sokan prognosztizálják.
Legnagyobb szereplők oldalait lehet hogy a jövőben a Facebookról érkezve többen látogatják (amit Facebook nélkül is látogatnának) mint a Googleről, mert az lesz a kezdőlapjuk, de ettől még a keresési szokások nem változnak, arra ez a változás nem lesz hatással.
Múltkor már keseregtem egy sort azon, hogy idehaza az online médiavállalatoknál nem helyeznek elég hangsúlyt az okostelefon bizniszre. Számomra kicsit meglepő is volt, hogy a Sanoma jelentkezett elsőként iPhone-alkalmazással a magyar online médiapiacon. Hogy mennyire nem egyszeri…..
Longhand 2010.03.05 12:52:58
@agyvihar: az erős lenne azért kicsit. :)
SEO SEO Magyarországon, 2010-ben 2009.12.20 18:18:00
Sokmindenben változott nemhogy 2002-höz, de 2008 elejéhez képest is. Nehezebb, kockázatosabb, összetettebb lett a SEO. A piaci szereplők minden szektorban komoly organikus (SEO) pozíciókat foglaltak, melyek esetleges megtámadása, elszívása nagyságrenddel nehezebb és összetettebb,…..
Longhand 2009.12.22 13:08:44
@Ernő (WebSEO): be kell légy jelentkezve ahhoz, hogy a számokat is lásd.
Longhand 2009.12.22 23:50:08
@Ernő (WebSEO):

jönnek az új belépők folyamatosan minden területre és a trends is fals grafikont ad.
Webauditon látsz számokat, onnan jobban kibogozhatod jelen esetben a látogatottságot.
Longhand 2009.12.30 14:03:59
@emerikusz: szép :)
Ez a hatezredik posztom a blog.hu-n, remélem nem tetszettek még rám unni. Köszönöm az olvasók kitartását, pozitív és negatív kommentjeit, függjünk tovább együtt a sorozatokon...
Longhand 2009.11.20 12:58:19
Az alábbi képet "találtam" a Tumblr-en, szerintem nagyon tanulságos: Ez a rövid kis animáció nagyon plasztikusan megmutatja, mennyit változott a világ pár év alatt. És bár itt egy tanár-diák konfliktust látunk, nem nehéz párhuzamot találni az ügyfél-cég vagy a…..
Ha egyszer egy vállalkozó vagy egy cégvezető rákap az internetre, akkor nagyon hirtelen elkezd mindenféle domain neveket beregisztrálni, mondván, de jó lesz az keresőoptimalizálásra. Hiszen ez biztosan jó lesz a Google-nek, és majd ezekre a szavakra (ami benne van a domain-ben) milyen…..
Összefoglaló: a közösségi szájtokban zajló információterjedés nehezen modellezhető. Intutívan kell ebben a térben kampányolni. Erre pedig a legjobb eszköz a mai napig a vírusmarketing. Az SMO nem több egyszerű parasztvakításnál. Ha egy cégnek fontos a közösségi…..
Longhand 2009.10.20 13:49:45
@KZsuzsa:
"illetve az egyik kegerősebb eszköze lehet a brandépítésnek."

na ez az kb. amire a legalkalmatlanabb "eszköz".
Longhand 2009.10.20 14:39:27
@sallaidani:
nagyon fontos amit írsz:
"Szerintem senki sem mondta azt, hogy ez egy annyira jól megragadható és operacionalizálható terület, mint akár a SEO"

lehet, hogy senki nem mondta, de néha mégis úgy tűnik, hogy úgy gondolkodnak néhányan, mintha az lenne és itt a hiba.
A múltkori Meetupon több előadás is foglalkozott a keresőkkel. Azoknak, akik esetleg lemaradtak, most levetítjük: Sajtos István: Szörcs, a magyar kereső from Budapest New Tech Meetup on Vimeo. Szűcs József: Bluu kereső from Budapest New Tech Meetup on Vimeo. Bártházi András:…..
Longhand 2009.10.02 03:22:18
Teljesen jó elképzelés a Bluu -s srácok részéről, a megjelenítés alapú indexelés, de..
Azért ne gondolják, hogy a külföldi vetélytársaik nem súlyozzák másképp' (Google, Bing) az egyes oldal tartalmak különböző jellegű blokkjait, a szövegelemzésnél, mert az kikerülhetetlen.

Tudományosabb Microsoft anyag a témában ami a vizuális részletekre helyezi a hangsúlyt
research.microsoft.com/apps/pubs/default.aspx?id=70027

Mindenesetre szimpatikus volt az előadás és tetszett, hogy komolyabban a mélyére ásott a srác a "problémáknak" és bemutatta példákkal, a kihívásokat a magyar nyelvi sajátosságokkal szemben.

Zerking és Bártházi doktor is jó volt és hajrá mindenkinek, sok-sok munka van ezekben a projektekben, az biztos.
A Google magyarországi képviselete ma reggel játékra hívta a magyar újságírókat a Gerbaud konferenciatermébe. Majd ezt követően, 10 órakor jelentik be hivatalosan is, hogy lokalizálják a Google Mapset, vagyis majdnem minden olyan szolgáltatás elérhető lesz a magyarok számára is,…..
Longhand 2009.09.29 11:44:33
@[nev]: árukeresőt ez sokkal kevésbé ( semennyire) érinti mint az olyan site-okat amelyek lokáélis kereséseket szolgálnak ki.
Pénteken egy buliban összefutottam az egyik magyar startup irodavezetőjével, aki azt mesélte, hogy felvételiztetésnél nem elegendő számukra, hogy valaki jó önéletrajzzal rendelkezzen. Számára az is fontos szempont, hogy a leendő munkatárs részévé tudjon válni a…..
SEO Mérhető sejtés 2009.09.13 09:18:00
A Google találati listák kattintási pozícióiról eddig is közszájon forgott a triviális sejtés: az előkelőbb helyezésű oldalakra több időt és figyelmet szánnak a felhasználók, illetve nagyobb aktivitásra (konverzió) bírhatók rá ezekben az esetekben. Praktikusan a dolog annyit…..
Nem tehetek róla, de rendszeresen belefutok mindenféle vulgármarketinges oldalakba, és olyankor vagy nagyon felhúzom magam, vagy nagyon elszomorodom. Ezeken a blogokon, kvázi-reklám oldalakon olyan írások találhatóak - vagy tölthetőek le -, amelyek első ránézésre szakmai anyagoknak…..
Longhand 2009.09.11 13:21:12
Ugye az amerikai szakblogokon ez mostanában a forró téma. Elsősorban azért, mert a Microsoft új keresője, a Bing a vártnál sokkal megkapóbb lett. Másrészt meg ugye itt van nekünk ez a Yahoo-Microsoft deal, ami azt vetíti előre, hogy a keresőpiacon tovább fog erősödni a Microsoft,…..