Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Macropus Rufus

0 bejegyzést írt és 2214 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1932. szeptember 20-án a Pesti Napló fotóriportjában számolt be egy tragikus rablógyilkosságról. A pesthidegkúti Malomcsárda üzemeltetőjének feleségét, Jandák Józsefnét hideg kegyetlenséggel, fényes nappal lőtte fejbe egy 30 év körüli idegen. Körülbelül 100 pengőt sikerült zsákmányolnia az…..
A címben szereplő idézőjel indokolt, mivel kissé túlzás, hogy lenézzük a listában szereplő színészeket, de valljuk be, ha ugyan nem is mindegyiküknél, de a legtöbbjüknél sok esetben felmerül színészi tehetségük minőségének kérdése. Ám pont ezek, a listában szereplő filmek (és az emlegetett…..
Macropus Rufus 2021.11.23 12:56:31
Adam Sandler: sztem meg nem rossz. A filmjei teljesen vállalhatóak. Amolyan vasárnap délután nézős filmek. Kikapcsolnak.
Ripacskodni meg nagyon sok színész szokott pláne ha nem találja az összhangot a karakterével. Speciel számomra a francia filmek 90%-a ripacskodásból áll. Túl gesztikulált jelenetekel stb... De ettől még egy Belmondo jó színész. Pedig a Rio-i kalandban vagy a Zsaru vagy csirkefogóban eléggé túltolta a gesztikulálásokat.
De ettől még jó színész volt. Meg hát ugye a pénz sok mindent elmond egy színész esetében arról, hogy mennyire keresik. Közel fél milliárd dolláros vagyonával Adam az egyik leggazdagabb színész Hollywoodban. Átlagosan filmenként 20 misit akaszt le. Ha annyira gáz lenne akkor már rég eltűnt volna a süllyesztőben.
Oscar díj: két színész esetében biztosan felszínre került a sz@r: Adam és DiCaprio. Adam esetében azért, mert csak azért nem kapott Oscart mert milyen filmekben szerepelt eddig, kvázi nem az számít, hogy mit tudsz, hanem mi volt a múltad. Semmi köze a színészi tehetséghez annak, hogy ki kap Oscart és ki nem. DiCaprio-nak már évekkel ezelőtt járt volna az Oscar. De nem kapta meg. Legutóbb azért kapta meg - sztem - mert 1xün nyomás alatt volt az akadémia. Mert nem létezik, hogy DiCaprio-nak nem járt volna Oscar már sokkal régebben. De nem is lesz több Oscarja az tuti. Szóval az akadémia nem a valós eredményt nézi, hogy az adott színész a jelölt filmben mit nyújt, hanem a kérdéses színész életpályáját nézi meg, aztán csak azt, hogy a film ami miatt jelölték az milyen.
Ez kb. olyan mind ha valaki csak azért nem kapná meg az első helyért járó aranyat, mert egészen addig a pontig csak bronz érmeket hozott, és hát ez azért ne már...
Eddig is fontos szerepet szánt az osztogatásnak választási kampányokban a Fidesz, de úgy tűnik, ezúttal ez lesz a legfontosabb fegyvere a korteskedésben. Teszi ezt annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt erősen leszűkült a pénzügyi mozgástere, ám a kiadások növelésében ez sem akadályozza…..
Macropus Rufus 2021.11.23 11:55:57
@6.Lenin: igen. Mert addigra hoznak egy törvényt, hogy 20% szavazat az 2/3 a parlamentben. Tudod mint az előző választásnál. Ha jól tudom akkor most 42%-k az ami 2/3-od ad a parlamentben. Am. meg a lakcím körüli mizéria pont azért van, hogy ők nyerjenek. És akkor megint lehet nyomatni a 2/3-os szöveget, és a sok agyatlan meg el is hiszi, hogy az ország 2/3 a Fidesz mögött áll... Mert a magyar egy ilyen 1xü nép. Nem akar gondolkodni, szerei ha megmondják neki, hogy ő mit szeret.
Macropus Rufus 2021.11.23 11:57:32
@röf: "libbant patkányoknak" a stílus maga az ember. De mit is várjunk tőled. Nemde?
Macropus Rufus 2021.11.23 12:10:00
@a nagy hohoohooo: teljesen korrekt megfogalmazás. Egy gond, hogy a másik oldalt hitgyülisek vannak. Őket nem érdeklik a tények. Ők hisznek valakiben és pasz. Hiába érvelsz nekik bármivel is. Semmit nem fog számítani, egy elvakult hívőt nem lehet megingatni a hitében. Amíg ezek az emberek létezni fognak addig ebben az országban nem lesz rend, tehát kvázi soha. Erre kell készülni.
Mindenki ismeri azt az agyszaggató érzést, ami akkor fog el minket, amikor november másodikától megszólalnak a különböző üzletekben a karácsonyi hangulat megteremtéséért felelős nóták. Ilyenkor nem hogy megjönne a hangulat, inkább elmegy az ember életkedve. Természetesen erre rásegítenek a TV-ben…..
Schmidt Mária nyílt levele Sólyom Lászlóhoz „…és odahelyezte az Éden kertjének keleti oldala felől a kerúbokat és a villogó lángpallost, hogy őrizzék az élet fájához vezető utat” (Ter. 3,24) és Schmidt Máriát a Terror Háza elé… Az örökérvényű igazságok időszerűségbe áthajló mulandóságai…..
Macropus Rufus 2021.11.18 11:00:04
@moloy: amit én rónék fel az még alkotmány bíró korában volt és neki (többek közt) köszönhető, hogy családok ezrei lettek hajléktalanok. Ez az a bizonyos döntés mely értelmében a visszamenőleges kamatemelés teljesen korrekt. (ekkor emelkedett a lakáskamat 2%-ról vagy 30-ra, visszamenőlegesen) Amikor ezt a döntést hozta az AB ő volt az elnöke a csapatnak. A regnálása alatt lett nagyon sok honfitársunk lett hajléktalan vagy került qurva sz@r helyzetbe.

De a közelebbi múlt eseményei: mint a hadseregek főparancsnoka nyíltan kiállt egy katonai fejlesztés ellen: lokátor a Zengőre.... Viszont a nagy környezetvédő szerepében egy qurva szava nem volt, hogy a sok barom tiltakozó ácskapcsokat ver a fákba, hogy azokat ne tudják majd kivágni... Csak hát az ácskapocs végezte ki a fákat nem a fűrész....

Egy igazi kis senkiházi.
Magyarországon védettségi igazolványhoz juthat mindenki, akit beoltottak vagy igazoltan átesett a Covid19 betegségen. A most megjelent kormányrendelet szerint azonban a munkáltató elrendelheti a kötelező oltást minden alkalmazottja számára, aki nem tudja igazolni, hogy ez nála orvosilag…..
Macropus Rufus 2021.11.02 14:14:56
@yerico1: "Csak azt felejti el mindenki, hogy a sok oltatlan miatt meg az én alkotmányos jogaim sérülnek, amik az egészséges, élhető környezetre vonatkoznak, márpedig mindenki joga addig terjed, amíg a másé nem sérül. "

neked miért sérülne bármid is? :o Te bármit megtehetsz, van igazolványod Viszont egy érdekes vonalat dobtál fel: ha te be vagy oltva akkor mitől is félsz? Te védve vagy. Gondolom a tbc-s emberrel kapcsolatosan is hasonlóak az alkotmányos aggályaid. :) az ellen is védve vagy. Egy esetben viszont jogos az amit írsz: ha te is tisztában vagy vele, hogy igazából ez a mostani oltás, nem véd meg hanem megvédhet. Viszont ugye minden hol azt nyomatják, hogy megvéd. Így kijelentve. Ami viszont nem igaz.
Meglátásom szerint jelenleg nem az oltatlanok a legnagyobb probléma, hanem az oltottak. Nekik nem lesznek tipikus tüneteik. Lehet egyáltalán nem lesznek. Viszont fertőzni tudnak. Mivel nincsenek vagy csak minimális tüneteik vannak ezért bátrabban mennek közösségbe. Egy oltatlan mivel tisztában van azzal, hogy nincs oltva némileg másképpen cselekszik. Pl. ha elkapja akkor lesznek tünetei és már nem megy sehova.
Arról nem is beszélve, hogy a mutációk szinte kizárólag olyan gazdatestben keletkeznek amik nem megfelelő immunválaszt adnak. Márpedig egy oltott ember esetében ez simán fent áll. Miért? Hát mert a vakcinák nem a vírust győzik le és nem is az immunrendszert tanítják meg a legyőzésére, hanem tompítják az immunreakciókat. Ui. az immunrendszer túlzott reagálása miatt vannak sokan lélegeztetőn pl.
A pfizer esetében külön vizsgálat is indult, mert nagyon úgy néz ki, hogy a pfizer véglegesen átprogramozza az immunválaszokat. Szóval az oltottak semmivel nem különböznek az oltatlanoktól. Ők is elkapják, ők is fertőznek, bennük is mutálódik minden. Szóval felesleges oltott és oltatlan alapján szelektálni.
Ui. pl. Izrael a legjobb példa: milyen átoltottságuk volt. És milyen szépen nyomul a vírus arra felé.

index.hu/kulfold/2021/05/12/atprogramozhatja-immunvalaszainkat-pfizer-vakcina-koronavirus-covid-19-oltoanyag-mrns/
Úgy tűnik, félelmük alaptalan, mert a palota udvarán a maharadzsa miniszterelnöke, Chattar Lal fogadja őket. Hírből már ismeri a neves régészt, Miss Scott-tól el van bűvölve, Mister Picurról azonban eddig nem hallott. Meghívja a látogatókat vacsorára, ahol találkozhatnak jópár érdekes emberrel.…..
Előttem a Zsíros-hegy kilátópontja, a távolban feltűnnek a Zajnát-hegyek (balra) és a Pilis (középen és jobbra) A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 21,35 km (GPS)-…..
Helikopterrel tengerpartra szállított lakás és acél „otthonfa”. Így képzelték a szovjetek a hotelek kiváltását...
Macropus Rufus 2021.10.01 11:51:07
@5valve: Oroszországi Szovjet Szövetségi Szocialista Köztársaság (Российская Советская Федеративная Социалистическая Республика)
  A Greenpeace és a Deutsche Umwelthilfe nevű német környezetvédelmi szervezet beperelte a BMW-t, a Mercedes Benzt, a Volkswagent és a Wintershall Dea gázkonszernt. A céljuk az, hogy a három autógyár 2030-ig teljesen hagyjon fel a belsőégésű motorral ellátott kocsik árusításával, illetve, hogy a…..
Macropus Rufus 2021.09.07 15:41:11
@midnight coder: és ezek mint eltörpülnek 1db konténerszállító hajó egy napnyi káros anyag kibocsájtásától. + a repülők. Ha jól emlékszem akkor a youtube-on van egy videó a Becsület neppertől amiben kifejti mi a nagy bazmeg azzal, hogy az autósokat piszkálják a káros anyag kibocsátás miatt...

index.hu/tudomany/til/2019/07/08/egy_orias_teherhajo_tenyleg_annyit_szennyez_mint_50_millio_auto/
www.origo.hu/idojaras/20091125-hajo-szennyezes-karacsony-aru.html
korkep.sk/cikkek/tudomany/2019/05/19/a-15-legnagyobb-teherhajo-sokkal-jobban-szennyezi-a-kornyezetet-mint-a-vilag-osszes-autoja/
Mióta határátkelés van (de legalábbis mióta a blog működik) rendszeresen visszatérő téma, hogy Nyugat-Európában magasabbak ugyan a fizetések, de a drágább ingatlanok miatt nem jobb a lakhatási helyzet sem. Vajon mennyire igaz ez a megállapítás?..
Macropus Rufus 2021.07.29 14:53:35
@Arthamyr: az egész átlagbéres dolog hülyeség. Ui. ha nő az országba a milliárdosok vagyona akkor nő az egy főre eső jövedelem is. Márpedig nálunk nekik nő és nem nekünk. Innentől kezdve marhaság a KSH adata, mert nem a valós dolgot mutatja meg csak egy olyan átlagot amit erősen torzít pl. Lőlő 1 milliárd€ feletti vagyona... Jó, ha eléri a 200.000 bruttót az átlag bér.
Te is tudod, hogy az átlag semmit nem mond, te nem keresel semmit én meg 1 misit, akkor neked is átlagosan 500.000 a fizud nem? Na ennyit érnek a KSH adatai.
Feltűnően sok kémfilmet forgattak az utóbbi években Budapesten a nagy amerikai stúdiók. Nem tudni, hogy olyan ismert filmek esetében, mint az Én, a kém, Kémjátszma, Suszter, szabó, baka, kém, vagy a Vörös veréb miért a magyar főváros ihlette meg leginkább az amerikai producereket, de az biztos, hogy…..
Macropus Rufus 2021.07.20 11:22:49
@midnight coder: ha igaz a balhé, akkor egy jó riporter nem fogja ellőni az összes munícióját. És ugye mindenki tudja, hogy ha igaz a dolog, akkor ez a jéghegy csúcsa. Semmi komoly adat nem került elő, csak sugallatok, hogy talán 300 itt, 1000 ott. Nem tudják az egyik oldalt, hogy mit tudnak az oknyomozók. Ezért megy az össze vissza magyarázás. Am. Varga Judit pont azt mondta, hogy egy ilyen program minden ország titkosszolgálatánál kéne, hogy legyen...értsd ahogy akarod.
Macropus Rufus 2021.07.20 11:24:28
@Ekrü: ne keverd a tracker sütiket azzal, hogy betörtnek a telefonodba. A tracker süti nem kap root jogokat ez a program meg vagy root vagy super user jogokkal lesz felszerelve. Nem ugyan az a kettő.
Egy ilyen programmal azt csinálok a telokkal/szgépekkel amit akarok. A sütikkel meg nem.
Macropus Rufus 2021.07.20 11:49:19
@midnight coder: "Ezért létezik amúgy még magyar baloldal. Ha Orbánék hatékonyan költenék a pénzünket, akkor esélyük sem lenne. "
És ennek örülnél am.? Csak kérdem...
A radikális jobb- és baloldal, de még inkább a vallási szélsőségek szempontjából a vallást, a nemzetet fanatikusan nem-imádó, ráadásul a női, gyerek, de még a homoszexuálisok személyiségi jogait is „szégyenletes módon” tiszteletben tartó európai és angolszász polgári demokráciák puhának,…..
Macropus Rufus 2021.07.15 16:33:37
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A keresztény tanítás szerint a homokosság betegség és bűn."
idéznéd a Bibliából ezt a passzust. Ha jól tudom akkor a Biblia a tartalmazza a leírást a keresztényeknek. Amolyan vallási manuál + példa programok.
Mondjuk olyat találtam, hogy szeresd felebarátod mint ten magadat... Az látszik, hogy a keresztényeknek ez keményen nem ment át. Van benne olyan, hogy ne paráználkodj. Okés, ez gumi szabály bármire rá lehet fogni... Mondjuk nem illik egy keresztény értékrendet képviselő politikusnak felcsinálnia a titkárnőjét akkor amikor már van felesége is. (ráadásul 2 csaj is).
De ha jól tudom akkor a jobbik is valami keresztény maszlaggal leöntött kirekesztő nézeteke valló párt. Hát kérem: a szóvivője a holland pride felvonuláson két travival füvezgetett. De szerinte is pusztuljanak a buzik meg a melegek, a smokerek stb... Vagy ott a másik jobbikos aki csípőből zsidózott, aztán szóltak neki, hogy hé haversrác, de is az vagy.... Mondjuk ez mág szánalmas is, hogy ennyire nincs képben valaki a saját családjával, de másikéval (mert hát tudni kell ki a zsidó nem?) azzal 100%-ban képben van.
Na kb. ilyen arcok és nézetek képviselik nálunk a kereszténységet.
Namost a pápáról tett kijelentésed meg eléggé meredek :) Már csak azért is mert ő ismeri a Bibliát te meg nem. Tehát oka van annak, hogy ezt mondta.
Macropus Rufus 2021.07.15 16:38:20
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: :) hát ezen még dolgozzál egy picit. Ezzel sokra nem mész nálam.
A hiba amit elkövettél annak az a neve, hogy érvelési hiba és minden jobb érzésű kommunikációt oktató tanár azonnal kib@szott volna az órájáról. Cáfolat nincs, csak valami értelmezhetetlen mondat.
Ügyes voltál, leülhetsz. Egyes.
Macropus Rufus 2021.07.15 16:51:11
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: " A szemüvegesség nem betegség, hanem éppenhogy gyógymód egy betegségre. "
ez most nem kötekedés: sajnos a szemüveg nem gyógymód. Ezt szemüvegesként írom. Nem javítja meg a látásodat csak leveszi e terhelést az agyadról. Régen volt egy olyan urban legend, hogy javítja, de nem. Csak pihenteti az agyat. Ha 1x szemüveges lettél akkor az is maradsz jó eséllyel.
A nők informatikai területen történő alulreprezentáltságának kérdése régóta jelen van, mégis a mai napig egy globális probléma, hiszen még mindig csupán minden hatodik IT területen dolgozó szakember nő. A megoldást nem feltétlen a női kvótákban kell keresni, hanem időben kell elkezdeni a terület…..
Macropus Rufus 2021.07.15 08:30:49
@Medgar: nekem is ilyenek ugrottak be :)
ezeket valahogy nem akarják...
Mi a fura vidékiként a városban és mi a fura „pestiként” vidéken? Falun a kocsma -bármilyen külső állapotnak is örvend- a közösség lelke. Ha bármilyen infora van szükséged nem a neten találod, hanem a kocsmában. Legyen ez szakember, bevásárlási téma, útbaigazítás, recept, befőzési tipp,…..
Foglalkoztunk már azzal a furcsa jelenséggel, hogy a Levegő Munkacsoport – a mostani városvezetés langyzöldségét időnként bátran, azonban általában túl kesztyűs kézzel kritizáló, legendás zöldszervezet – e kérdésben lényegében halogatásra, lázas semmittevésre szólította fel a minap a…..
Macropus Rufus 2021.07.09 14:25:07
@Ménár Atya: emlékeim szerint Tarlós alatt is volt dugó, sőt a rendszer váltás óta folyamatosan nő a forgalom a városban. Ehhez semmi köze nincs a mostani vezetésnek. Ahhoz viszont van, hogy mindent Budapestre koncentrálnak. Gyak. az országunk egyvárosú ország. Továbbá Budapest nem csak a fővárosunk hanem Pest megye megyeszékhelye is. Tehát már elve marha sokan mennek be a városba pusztán azért mert CSAK ott tudja az ügyeit intézni. Ha ezekről leszoknának, tehát Pest megyének nem Budapest lenne a székhelye, már nagyon sokan nem mennének be városba. Továbbá ha nem egyvárosú ország lennénk, akkor még kevesebben mennének be.
De amíg ez nem változik, addig teljesen tök mind1 ki vezeti a várost.
Továbbá van még egy bibi: az árak. Mert azt ne gondolja senki, hogy a dugódíjat a boltok le fogják nyelni. Szóval az amúgy is marha drága város még drágább lesz. Aztán meg azon lesz a sírás, hogy 1kg kenyér 600Ft a városban. :)
Macropus Rufus 2021.07.09 14:35:40
@Arcade Macho: az ugye meg van, hogy a most ingázók 90%-a Bp-ről kiköltözött arcok?
Ez am. megoldható lenne: Budapest mondjon le arról, hogy ő Pest megye megyeszékhelye is. Már sokkal kevesebben járnának be a városba. pl. nem oda mennének dokihoz, meg nem ott ügyintéznének dolgokat stb.)
Igaz ezzel akkor Budapest több tíz milliárd forinttól esik el évente. Mert a régiós támogatásokat amiket Pest megye és a megyeszékhely együtt kap azt Bp az EU-ból lenyúlja a csába.
Ezt nem akarják. Akkor egyék meg amit főztek. Am. jelenleg olyan drága a budapesti tömegközlekedés, hogy még a dugódíjjal együtt fizetendő parkolási díjjal is olcsóbb bemenni mint tömeggel közlekedni, amennyiben alkalmi esetről van szó. Rendszeres bejárásnál meg úgy is fizeti a munkáltató az utazási támogatást, szóval akkor a dugódíjat is ki fogja fizetni.
De pl. az élelmiszer árakban ott lesz benne, szóval a városban némileg drágább lesz minden mind 5km-rel arrébb.
  Nem tudunk mit mondani és nem tudunk abszurdabbat elképzelni, mint, amikor Bencsik András vagy éppen Bayer Zsolt, vagy éppen Orbán Viktor kereszténységre tanítja a pápát.  Fussunk neki még egyszer. Az aktuális őszentsége, jelen esetben Ferenc pápa a közel milliárdos taglétszámmal rendelkező…..
Macropus Rufus 2021.06.09 11:53:37
@nemecsekerno_007: igen mondhatsz. Csak ennek nincs valóság alapja. De annak, hogy a Fidesz-KDNP szövetség csak álcának használja a kereszténységet van.
És akkor még vegyük ide a Erdős csávónak a kinyilatkoztatását, mely szerint az egyház nem jótékonysági szervezet. A pápának ehhez képest 180 fokos a véleménye. És ugye Erdős az nem egy akárki, valamelyik parókiáról. Szóval most üt vissza, az amit a kereszténység mögé bújva tettek az elmúlt évtizedben. És most, hogy a pápa nem akar nagyon találkozni a srácokkal akkor egyértelmű, hogy a pápa keresztény ellenes, meg maga a sátán.
Hát ez azért deklarálja a Fidesz tábor átlagos szellemi szintjét az biztos. (tisztelet a kivételeknek, de sajna a fórumokon ők nincsenek jelen)
Macropus Rufus 2021.06.09 11:57:10
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ezt azért a KDNP-nek is magyarázd el, esetleg a CDU-nak.. ;)
A '80-as évekre sokan a mi X generációnkból részben úgy gondolnak, mint a "Mariahilferstrasse"-beszerzések kora, amikor - mondjuk úgy - szürke importtal behozhatott a magyar Bécsből olyan nyugati árukat, amiket még a Kádár-korszak utolsó harmadában sem lehetett itthon kapni. Vagy lehetett, csak…..
Macropus Rufus 2021.05.14 18:12:08
@Androsz: nem tudom, hogy miképpen tudok itt most egy felfelé mutató hüvelyk újat mutatni..
Le a kalappal :)
Nekem cartridge-ből csak action replay valamelyik verziója volt meg.
A Szolnoki Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat egy 61 éves törökszentmiklósi nővel és a 40 éves fiával szemben, akik 2020 szeptemberében fizikálisan bántalmaztak egy iskolásfiút. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője, Nagy Lajos elmondta, hogy a…..
Az indításra a kaliforniai Vandenberg légibázison került sor, a ULA (United Launch Alliance -  a Boeing és Lockheed együttműködése) jelenlegi legerősebb rakétáján. A Delta IV Heavy hajtóműveit 1,76 millió liternyi folyékony hidrogén és oxigén táplálja, amelyek több mint 2 millió font tolóerőt…..
Macropus Rufus 2021.04.28 10:53:59
@Herlock Sholmes: az űrhajózásban motornak hívják és nem hajtóműnek. Tudom furcsa, de sok olyan megnevezés van amit átvettek valahonnét. A repülők személyzetét pl. hajózó személyzetnek hívják. Hajózó ami repül. Szóval ne keressél logikát benne: az űrhajóknak motorja van a repülőknek hajózó személyzete
Nem értem, de arra tudok legalább a formállogika szabályainak megfelelő magyarázatot adni, hogy miért lehet az emberek többségének torkán lenyomni egy új atomerőmű építését, a nap, a szél, a földhő-energia korában. Azt is belátom, hogy miként vezetik meg közpénzmilliárdokból - különösen…..
Macropus Rufus 2021.04.27 12:20:32
egy picit megvédem a dohányosokat. Mondjuk azzal, hogy a fogyasztás terhelő adók közül ők fizetik a legtöbbet a dohány termékek jövedéki adója véget, szóval nem olyan egyértelmű a megítélésük. Mert lehet köpködni őket mert amit csinálnak az nem jó, meg káros, stb.(megjegyzem: az ország 2/3 erősen el van hízva ami kaja függőségre utal és szintén halálos lehet a vége, de a túlsúlyosokat nem köpködik le, pedig azok is függők, sőt fogadjuk el őket olyannak amilyen meg nehogy beszoljál neki mert akkor az nem píszí, mert a dagatt az szép... Na mind1)
De nézzük a dolgok anyagi vonzatát. Jelenleg 1 doboz cigin 745Ft adó van. Egy láncdohányos átlagosan napi 2 dobozt szív el (lehet van aki többet, de van aki ennyit sem, szóval átlag 2 doboz). Tehát ő naponta 1490Ft adót biztosan megfizet. És teszi ezt mondjuk 300 napon át. Tehát csak ez az egy ember egy évben kb. 447.000Ft adót fizet be a dohányzása után. És hány láncdohányos van az országban? Én úgy tudom marha sokan, (a felnőtt lakosság 28%, eleve bagózik ami nem kevés.) De a szép kerek számok miatt legyen ez 1 millió, és már is lehet látni, hogy a dohányosok véget 447 milliárdnyi adóbevételre tesz szert az állam. Namost játszunk el egy picit a gondolattal, hogy minden dohányos leteszi a bálzt. Akkor keletkezik a költségvetésben egy 447milliárdos hiány. Ezt valahogy be kell tömni mert ez marha nagy luk. És itt jön a bibi: adót kell emelni, ráadásul nem is keveset hiszen közel félezer milliárd forint hiányzik. Tehát emelnek. És ki fog sz@rúl járni? A nem dohányzó ui. neki pl. 4%-al nőttek az adó terhe ua. a dohányosnak havonta meg maradt közel 44.000Ft/hó. Ebbe bőven bele fér a többlet adó és még marad is.
Ez a baj akkor ha egy teljes rendszer ráépül egy olyan bevételre ami a káros szenvedélyre épül és meg akarják szüntetni. Mert ha a dohányzásból befolyó adó pl. az eü-nél landolt volna akkor nem lenne gond ui. a dohányzás megszűnésével nagyon sok betegség vagy meg is szűnne vagy drasztikusan csökene a számuk kvázi nem lenne szükség annyi bevételre. De mivel nem ez lett, ezért a kieső pénz bárhonnét hiányozhat...
Szóval nem kell annyira ekézni a bagósokat, mert átlagos nem dohányzóhoz képest több adót fizetnek be, aminek a megszűnését minden adózó meg fogja érezni kivéve a dohányosokat. Viszont az is tény, hogy bunkók is tudnak lenni amikor ott bagóznak ahol nem illene, és ha rájuk szól akkor a tekurvanayád (tisztelet a kivételeknek) de akkor ide már is hozatnék egy másik bandád a kutyásokat, mert (tisztelet a kivételeknek) ők is úgy vannak vele, hogy ha zavar a kutya ugatása akkor te szűnjél meg mert a kutyának az a dolga, hogy ugasson. És érdekes módon őket sem akarják kiátkozni... valahogy a bagó kiveri mindenkinél a biztit. Érdekes egy dolog ez. Én meg azt vallom, hogy az utca mindenkié. Ha ő bagózni akar akkor tegye. Ő is fizeti a közöst (adó) tehát a közterület az övé is ha tetszik az anti bagósnak ha nem. (megjegyzem: am. az anti bagós egy kis városi séta kapcsán legalább egy doboznyi sz@rt szív be a tüdejébe, de ez nem érdekli őt, mert a bagós az tehet mindenről. Ha korlátozni akarjuk őket, akkor ezzel arányosan csökkentsük a tőlük a közösbe folyó összeget is, hiszen bizonyos helyeket csak limitálva vagy egyáltalán nem használhatnak. Sarkalatos pont a társasházi bagós. De ezt már a ptk szabályozza, a szomszéd jog keretein belül. Szóval ezen nem érdemes rugózni mert van rá szabályozás.
Szóval a topicra a válasz: azért tűrjük, mert különben kibaszott sok adó menne a levesbe, amit az állam viszont be fog hajtani. Tehát ha nincs dohányos akkor kurvára sokat kell majd adózni (kb. évi 447 milliárdot. Van vagy 4 millió adózó, tehát kb. 117ezerrel nő meg mindenkinek az éves adója Ebből látható, hogy egy ex láncdohányos esetében ez még mindig több mint 300.000Ft-al kevesebb mint ami volt. Szóval az anti bagósok szopni fognak ha mindenki leteszi a cigit ahogy ők szeretnék.)
Ez nem egy boldog cikk, írni sem volt könnyű, és olvasni sem lesz az. De nem is az a célom vele, hanem az, hogy megpróbáljam ismét felhívni a figyelmet arra, miért felelőtlen és rossz döntés kiengedni a cicánkat az utcára. A cikk végén szereplő képeket és tragédiákat látni mindig nehéz, de talán ha…..
Macropus Rufus 2021.04.19 16:33:20
@horrorpornó bábszínház: "és fogadok a havi fizetésedbe, hogy nem viszi el a bagoly."
elhordják a legyek. Sokkal jobb :))) bocsesz nem tudtam kihagyni.

De ha belegondolok az én egyik macskám közel 11kg hím volt (nem volt ivartalanítva és ehhez azért járt egy eléggé impozáns méret is)
Szóval azért a 15kg kuty meg a 11kg macs összecsapásából nem biztos, hogy a kuty jön ki győztesen ;)
Az elején szeretném leszögezni: nem ismerek magamnál nagyobb Harry Potter-rajongót. Rajongásom tárgya viszont a könyvekre korlátozódik. A filmekről viszont megosztó véleményem van és különösen fáj, mikor az alkotók eltérnek a könyv cselekményétől és elképesztően ciki jeleneteket emelnek be az…..