Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bubuka_visszater_

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Angliába jöttem Az Angol pub. 2012.04.08 03:49:20
Szóval a mai nap, meló után összeszedtük magunkat és elmentünk az egyik helyi pubba (kocsmának fordítják de inkább szórakozóhely). Pár dolog azonnal feltűnt. Pl az Angolok nem fáznak. Szinte csak fiatallal volt tele a hely, és mindenki kabát nélkül. Sokan szó szerint csak gatya…..
bubuka_visszater_ 2012.04.09 23:14:39
@Zlot: hmm, rendőrként, első kézből, azért ez érdekelne részletesebben is... A jobb környékeken is balhéznak vagy a munkásnegyedekben? És inkább az eredeti angolok v a bevándorlók?
Nekem eddig nem volt problémám, igaz nem is dorbézoltam hajnalig. Meg legtöbb pubban 11 után nincs alkohol, emberek kezdenek kijózanodni. Szóval eddig én is a viszonylagos nyugodtságot láttam. Rossz helyen voltam, úgy értem épp hogy a jó helyen :)
bubuka_visszater_ 2012.06.20 09:58:50
@csorsza: ehh, lagerboy...
  Hogyan választható szét Mohamed Merah Abdelkaderade-től, aki büszke rá, hogy testvére megölte a zsidó gyerekeket? Ki tudja, mikor fog ő ilyet elkövetni? Elválasztható-e Mohamed a többi esetleg hívő testvérétől, akik esetleg nem ezt gondolják? Elválasztható-e a…..
bubuka_visszater_ 2012.03.25 00:59:46
@szMáté: vagy a klasszikus:
ha az ateizmus vallás, akkor bélyeget nem gyűjteni egy hobbi
Common Sense SocietyBESZÁMOLÓ - Lorencsics Emese, Kiss IstvánVálasz nincs, a kérdés – ha kérdés – sem egyértelmű, sőt, már azt sem tudjuk mi az a feminizmus.  A Common Sense Society februári beszélgetésén jártunk.  A Common Sense Society februári…..
bubuka_visszater_ 2012.03.06 02:04:38
A retinán keresztül, ami a másodperc törtrésze alatt olyan összetett számításokat végez, ami egy szuperszámítógépnek is évekig tartana, az emberi szem százmillió fényérzékeny sejtje a látóideg millónyi idegszálán keresztül szállít információt az agyba. Az általunk…..
Igaz-e hogy a tudomány elfojtja a dolgok szépségét?Ha analitikusan szétszedünk valamit attól az tényleg elcsúnyul? Richard Feynman, a 20. század egyik legnagyobb tudósa, nem így gondolja. ..
bubuka_visszater_ 2011.08.31 17:26:20
Szó esett már róla a kezdő postban is, mint jellemző érvelési hibáról, és álszent sejtetésről, de most, hogy egy új bejegyzést találtam a spirits blogon, gondoltam érdemes külön is kiemelni. Az idézet így szól: Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először…..
Ma 10:23-kor Budapest, Szeged és Székesfehérvár is csatlakozik ahhoz a nemzetközi kampányhoz, ami arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a homeopátiás készítmények semmiféle hatóanyagot nem tartalmaznak. Napjainkban Európában ezeket a készítményeket gyógyszerként…..
A nagy Evolúció–Értelmes Tervezettség vita I. (sokadik meccs, első menet) Ember tervez, a Tervező is tervez. Sosem végzünk ezzel? A Szkeptikus Társaság és az Értelmes Tervezettség Mozgalom kulturált vitája már zajlik néhány hete, így a legújabb ütésváltás előtt talán hasznos lehet…..
bubuka_visszater_ 2010.12.18 15:00:04
"Az Alkotmánybíróság döntései kötelezőek. Nincs kibúvó, nincs kiskapu, ez a magyar demokrácia vastörvénye." - Orbán Viktor, 2007. július 29. Karácsony Gergely LMP-s képviselő ezt az idézetet tartotta fel a parlamentben.Orbán Viktor frakciója a miniszterelnök saját…..
bubuka_visszater_ 2010.11.16 22:38:30
A Szkeptikus Társaság ezúton értesíti minden kedves olvasóját, hogy megelégelte a homeopátiáról folyó parttalan vitát, ezért egy végleges megoldással le is zárja azt...
bubuka_visszater_ 2010.11.06 13:49:54
Nemzeti Agyhalál A közoktatásrul 2010.09.09 15:18:00
Készül az új oktatási törvény és a nemzeti alaptanterv. A következő hónapokban eldől, hogy gyermekeink – köztük az enyém is – milyen iskolákban, milyen tanároktól, mit fognak tanulni. Eldől, hogy a következő generáció megkapja-e azokat az alapvető ismereteket és…..
bubuka_visszater_ 2010.09.09 19:49:42
Az egyházi egyetemek között minden bizonnyal a Károli Gáspár Református Egyetem termelte ki a legcsúnyább történeteket (bár a buddhisták is szerepeltek már). Ezeket a HVG eheti, 35. száma foglalja össze.  A Magyar Akkreditációs Bizottság most megvonta az egyetem három…..
bubuka_visszater_ 2010.09.05 21:41:50
Az elmúlt évtizedek a biológiában a nagyszabású és nagy hatású projektek évei voltak. A humán genom program, a neandervölgyi genom program, a szintetikus biológia mind hatalmas összefogást igényeltek és óriási lépéseket jelentettek. Olyasmik ezek a biológia számára, mint a…..
bubuka_visszater_ 2010.08.13 17:08:47
    2002-ben amikor is az első valóságshow felütötte a fejét elindult a háttérben valami más is. Minden megváltozott atekintetben, hogy az emberek bele tudtak szólni a tv műsorba aktívan. Ha nem tetszett egy szereplő csak fel kellet emelni a telefont, es kezdetben 210…..
Említettem már a Lutetiával kapcsolatban, hogy nagyobb mint az eddig meglátogatott összes kis égitest, most pedig össze is lehet hasonlítani velük:   Credits: Montage by Emily Lakdawalla. Ida, Dactyl, Braille, Annefrank, Gaspra, Borrelly: NASA / JPL / Ted Stryk. Steins: ESA /…..
FundiBlog nocsak 2010.07.14 11:20:00
Gondolom mindenki emlékszik még Oláh Andrásra! Van még egy Oláh András! Első blikkre két különböző fundiról van szó, az előbbi ufológus, a második muszlim kreacionista, súlyos paranioával, ezek azért nem szoktak átfedni...
Francia tudósok szerint melegvérűek lehettek egyes tengeri őshüllők. A kutatók eredményeiket fosszilis fogak elemzésére alapozzák, melyek szerint az ichthyosaurus és néhány rokona képes volt megtartani meleg testhőmérsékletét hideg tengerekben is, ellentétben mai…..
bubuka_visszater_ 2010.07.10 21:08:19
Érdekesnek tűnő könyv jelent meg németül agyunk működéséről. ID-vel sé kreacionizmussal szembesülve az embernek nemcsak a természet csodái, hanem "elhibázott" jellegzetességei is egyre inkább szemet szúrnak. Számos ilyen "tervezési hiba" található az…..
Emlékeztek még az "Afrika sötét titkai" kézikönyvre? Ha nem, link itt, itt és itt. Nos kérem szépen, a 64 oldalas kis könyvünket simán übereli az, amit Kecske küldött nekem. Jön egy kis pixeles, de lényegretörő bizonyíték: Idézet:Azt hiszem megtaláltam a világ…..
FundiBlog polpszicho 2010.05.25 02:58:00
Az amerikai példakép, a fstdt rendszeresen foglalkozik a politikai/vallási fundamentalizmus megnyilvánulásaival a homoszexualitás kapcsán. Ezt a régóta húzódó adósságot nyílik alkalmam törleszteni most.Adott egy kommentelő, akinek karakán értékrendje van:A fiamnak ha…..
bubuka_visszater_ 2010.05.27 13:13:54
az h a homo/leszbiség öröklött tulajdonság, az már le van tisztázva
farm5.static.flickr.com/4011/4481380283_90374c09f7.jpg

3. pont is egyértelmű - ha belezúgok egy lányba de nem csinálok vele semmit, akkor szerelmes vagyok? naugye..

az viszont, hogy a homokolásnak milyen erkölcsi megítélése van, na az már egy politikai-kultúrális döntés, semmi köze ahhoz h a hajlam "természetes". ahogyan a poligámiát is büntetik nálunk, pediglen "természetes". ez egyszerűen társadalmi konszenzus mit fogadunk el és mit nem.
Egy nagy példányszámú bulvárlapban lettem figyelmes egy hatalmas terjedelmű cikkre, mely öles betűkkel hirdette: „A TEÁJA GYÓGYÍTJA A RÁKOT”. Akiről az írásban szó van, az egyik kereskedelmi tévécsatorna rendszeresen szerepeltetett vendége, assoc. prof. prof. h. c. mag. dr. T. Dávid.…..
Kezdem azzal, hogy én szóltam. Igaz, nagyon (túl) későn, és az is igaz, hogy nem arra az aspektusra hívtam fel a figyelmet, amelyben végül az igazi probléma keletkezett. De hogy valami nem stimmel, az már az igazolás kézhez vételekor nyilvánvaló volt a számomra. A vasárnapi…..
bubuka_visszater_ 2010.04.16 00:16:43
@BISMARCK: Bismarck for Prezident! :)
Praxis Majdnem meghaltam 2010.04.10 08:03:00
2 éve rosszul lettem, nem, kaptam levegőt és nem tudtam menni.Bevittek az ügyeletre mert nagyon szarul voltam!Pont a háziorvosom volt ügyeleten, annyit mondott menjek haza pihenjek és egyek kekszet és igyak teát!Hát én haza is mentem és hát igen nem lettem jobban.1 hétre rá elmentem…..